Zlatan 2005/2006's movie: 'Is The Magic Lost?' by Mateusszek

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 19:00

Obrazek

Mam przyjemność przedstawić Wam najnowszą kompilację Mateusszka, której bohaterem jest Zlatan Ibrahimović. Filmik przedstawia poczynania Ibry w sezonie 2005/2006 i nosi tytuł "Is The Magic Lost?". A to dlatego, że miniony sezon był raczej nieudany w wykonaniu Zlatana, po udanym początku sezonu, później byliśmy tylko świadkami nielicznych przebłysków geniuszu utalentowanego Szweda. Pracę tą oddał na Turniej Kompilatorów strony www.eurogoal.pl

Film ten dał mu zwycięstwo w EuroGoal Summer Competition 2006 oraz tytuł nieoficjalnego Mistrza Polski kompilacji piłkarskich na rok 2006 :D. Oprócz tego Mateusz zrobył nagrody rzeczowe. Jednym z czarnych koni turnieju był znany Wam z forum, bukol87 (5 miejsce).

Tytuł: Zlatan Ibrahimović 2005/2006's movie: "Is The Magic Lost?"
Autor: Mateusszek
Specjalnie dla: EuroGoal Summer Competition 2006 - zwycięzca
Długość: 4.21 min
Rozmiar: 39 mb
Rozdzielczość/Jakość: 640x480, 1200kb/s
Muzyka: Daniel Powter "Bad Day", K.A.S.T.A. Sklad "Rzucam"
Program: Sony Vegas 6
Podziękowania: Adi666666, Malutki, Młody, Paulo, Radeek, Ti Amo Juventus Dragon
Data produkcji: 10.09.2006

Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= Uploading.com
Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= TurboUpload.com
Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= TV.ISG.SI

Pod TYM linkiem można obejrzeć wszystkie prace...

lukasz9013

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 19:42

Pobrałem filmik na Uploading.com i jest ucięty w połowie czy na innych serwerach też jest ucięty? A tak wogóle to filmik fajny polecam i troche smutny że Zlatanowi tyle nie wychodziło. Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.

Obrazek

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 19:52

Ściagnij z innego serwera bo czasami tak jest ze przerywa sciaganie przed koncem i w efekcie ucina czesc filmiku
lukasz9013 pisze:Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.
A ja mam nadzieje ze nie

Obrazek
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 20:09

Ja sciągnąłem z tv.isg.is i jest wszystko dobrze :P
Kompilka bardzo dobra... jak zawsze :) Mateussek - osiągnąłeś sukces na arenie polski, teraz czas na świat. Gratulacje dla MISTRZA POLSKI!

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 20:20

Odjechana kompilacja :!: :!: Brak słów, mistrzostwo świata :-D To jest wzór kompilacji idealnej. A miałem pytać czy kiedyś wykorzystasz materiały, które Ci podrzuciłem jakiś czas temu :wink:
Nie dziwię się, że wygrała, tu każdy szczegół jest dopracowany w 100%. Nie dostrzegam wad. No poprostu to jest kompilacja kompletna!

No cóż, Zlatanowi cieżko idzie w Interze...

Obrazek
Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 20:57

JuveForever10 pisze:
lukasz9013 pisze:Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.
A ja mam nadzieje ze nie
Pomimo tego co napisałem wcześniej (przed obejrzeniem kompilacji) zrobiło mi sie troche go szkoda, ze mu nie wyszło w Juve a teraz ciągnie to w Interze. Wyglada na to ze ciezko mu bedzie wrócic do siebie i zostanie niespełnionym piłkarzem, o wielkich umiejętnosciach i małych osiągnieciach (bo watpie zeby mógł coś znaczacego osiągnąc w Interze M.). Ale ten film umacnia mnie w przekonaniu ze w ostatnim sezonie w Juve był żałosny i póki co nadal jest.

A co bo kompilacji to juz chyba wszystko zostało powiedziane. Ideał :!:

Obrazek
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 21:07

Z utęsknieniem oczekiwałem na Twoją Kompilację w tym konkursie i nie ukrywałem, że jesteś moim faworytem do zgarnięcie pierwszej nagrody. Zacznijmy od początku, rozłóżmy kompilację na czynniki pierwsze.

Początek bardzo dobry, świetne zgranie słów z muzyką [Daniel Powter - "Bad Day" od razu przypomniało mi się lato 05' i słynna Viva] zapowiadało się coś fajnego i nie przeliczyłem się.

Dołączyłeś do Miśka i tak jak w jego przypadku Twoja kompilacja także miała o czymś opowiadać, nie były to tylko tricki, zwody ale także wzruszające i smutne momenty które Zlatan przeżywał w feralnym dla niego sezonie 05/06.

Podobało mi się podzielenie kompilacji, poprzez te biało-czarne stopklatki, lepiej i przyjemniej ją się oglądało. Kolejną rzeczą za którą wręcz muszę Cię pochwalić to materiały, wiadomo, że o takim graczu jak Zlatan trudno znaleźć jego wpadki - Ty znalazłeś ich wystarczająco dużo aby zrobić świetną kompilację.

Kolejny bardzo duży plus to zdecydowanie dobór muzyki i dopasowanie jej do klipów bądź do napisów. Jest to rzecz naprawdę bardzo trudna i pracochłonna - a Ty niedość, że zgrałeś klipy z muzyke to jeszcze słowa pięknej piosenki i użyłeś tak zwanych kwadracików które ubarwiły kompilację.

I znów Plus, tym razem za temat jaki sobie wybrałeś - oryginalny, coś czego jeszcze nie było i z czym się jeszcze nie spotkałem, kompilacja miała odpowiedni klimat i to odróżnia [razem z kompilacją Miśka o Eto;o] ją od innych dzieł.

Zakończenie także znakomite, fajnie dobrana muzyka i klipy pod nią, lub np 'diabeł ma wiele imion' i wymienienie popularnych ksywek Zlatana, lub 'hip-hop' które zgrało się z muzyką. Nie muszę chyba przypominać, ze kompilacja jest bardzo dobra od strony techicznej. Mam parę prac które będą kandydować do zwycięstwa lub miejsca na podium - szykuje się znakomita walka. Ocena 9+/10
Oto moja ocena z tegoż konkursu. Wchodziłem tam w skład 5 osobowego jury.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 21:08

Już nie raz komentowałem tą kompilację, ba nawet byłem w Jury na na EuroGoal Summer Competition 2006, i oczywiście muszę przyznać, że ta kompilacja zrobiła na mnie najlepsze wrażenie spośród wszystkich, które brały udział w konkursie. Była jedną z nielicznych, która miała jakiś sens, miała wątek. Inne były mnie wiecej typu "the best of". A sama treść dosyć dobrze dobrana, i zankomicie pokazuje wzloty i upadki Zlatana w zeszłym sezonie.

Co do strony technicznej, jak zwykle nie mam Matiemu nic do zarzucenia, zrobił wszystko doskonale, biorąc pod uwagę to, że robił kompilację niespełna jeden dzień.

Jednak ocena -10/10. Dlaczego tylko -10 ( :prochno: ) Z tą K.A.S.T'e na końcu.

Obrazek
dawidm

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 21:17

genialna kompilacja 8) dobra muzyka, efekty nie przesadzone, dobrze dobrane akcje...
Teraz, gdy Zlatan jest w Interze nie chciałbym żeby kiedykolwiek odzyskał forme z pierwszego sezonu z Juve, nie mowiac już o tej z Ajaxu :wink:

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2006, 22:17

No właśnie. Razz To jest to co lubię. Kompilacja z klimatem i myślą przewodnią. Nie będę się rozpisywał. To się poprostu czuje, że kompila ma klimacik. Tego się nie da konkretnie udokumentować. Kompilację "synchronizankę" jest w stanie wykonać kazdy. To jest kwestia przysiadnięcia, ale żeby kompila miała ręce i nogi to juz trzeba czegoś innego. Czegoś czym nie kazdy się może pochwalić. Jest to wyczucie smaku. Nie kazdy autor zrobi coś co się będzie pamiętać i co będzie wywoływało u nas jakieś uczucia (no może z wyjątkiem uczucia irytacji, bo są tacy co mają zerowe pojęcie o kompilacjach, a jednak to uczucie wywołują w nadmiarze). Ty taką kompilację stworzyłeś i chwała ci za to. Myślałem że stworzysz coś efekciarskiego (dosłownie) i co będę mógł oglądnąc pierwszy i ostatni raz, a tu mnie bardzo miło zaskoczyłeś. Zrobiłeś kompilację którą się pamięta i właśnie taka do diabła powinna wygrać w tym konkursie. Amen
To jest moja ocena :P Nie zgodzę się jedynie z opiniami że jest to kompilacja idealna.
Taka kompilacja jeszcze nie powstała i nigdy nie powstanie. No ale ta jest bliska ideałowi :)

A tak z innej beczki. Co Mateusszek ci nie pozwolili na JuvePoland pisać :prochno: , czy jesteś aż taki skromy :smile:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 19:24

Bardzo dobra kompilacja, choć trzeba przyznać, że w ostatnim sezonie Zlatan prezentował się na tyle mizernie, że wyszukanie potrzebnych materiałów chyba nie sprawiało większych problemów :? . A propos materiałów. Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)? Zostaje mi już tylko pogratulowanie Mateusszkowi kolejnej świetnej pracy :wink: .
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:No cóż, Zlatanowi cieżko idzie w Interze...
:-D

:roll:
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 19:44

Diego pisze:Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)?
Nie wiem czy chodzi Ci o całą akcję czy samą siatkę, siatka tu http://www.sendspace.com/file/1h142a

Obrazek
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 19:45

Cóż mogę dodać - niezmiernie miło jest mi przeczytać takie pozytywne recenzje mojej pracy. Bałem się, że przyjęcie tej pracy będzie zupełne inne, skoro Zlatan nie jest już graczem Juve :). I cieszę się, że tym razem się myliłem. Nie jestem zwolennikiem Ibry, a pomysł na pracę zrodził się wraz z rozpoczęciem turnieju, a wtedy Szwed nie grał jeszcze dla Nerrazzurich ;). Jakoże temat prac był o młodym graczu - to praktycznie, tylko praca o Zlatanie dawała mi szansę wygranej. Kompilacja jest po prostu szczerym i rzetelnym przedstawieniem sezonu 2005/2006 w jego wykonaniu.
Jestem niezmiernie zadowolony tytułem nieoficjalnego Mistrza Polski i zwycięstwem w turnieju - dało mi to nowiusieńką piłeczkę Nike (dokładnie tę, którą Smoczuś wygrał na zlocie) i 60zł ;). Ale to satysfakcja, jest najważniejsza :P.
juverm pisze:Co do strony technicznej, jak zwykle nie mam Matiemu nic do zarzucenia, zrobił wszystko doskonale, biorąc pod uwagę to, że robił kompilację niespełna jeden dzień.
Troszkę naplątałeś. Fakt, że prace robiłem w ostatniej chwili, ale tworzyłem ją trzy dni - co równało się jakimś 15 godzinom :). Uwierzcie, że to naprawdę niewiele w porównaniu z poprzednimi kompilkami :P.
Railis pisze:A tak z innej beczki. Co Mateusszek ci nie pozwolili na JuvePoland pisać , czy jesteś aż taki skromy
Z powodu regulaminu, nie mogłem we wrześniiu pokazać wam tego filmiku, a później był on już nieco nieaktualny - dodatkowo Ibra w Interze. Jednak Radkowi bardzo zależało na małej propocji EuroGoala ;).

Pozdrawiam i czekam na następne opinie!

Diego: już uploaduje, linka wrzuce niebawem ;). <= Już nieaktualne, Dragon wrzucił już siatkę, ja również posiadam jedynie ten moment, tyle, że na lepszej jakości ;).
Ostatnio zmieniony 24 października 2006, 19:49 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2006, 19:47

Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
Diego pisze:Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)?
Nie wiem czy chodzi Ci o całą akcję czy samą siatkę, siatka tu http://www.sendspace.com/file/1h142a
Dzięki. A ma ktoś całą akcję? Bo nie wiem czemu, ale jej nie posiadam :roll: .

:roll:
Del Rajko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 października 2006, 20:27

Kompilacja jak kompilacja :prochno:
Jak to już w przypadku tego użytkownika bywało nie wiele można jej zarzucić :wink: Jedyny minus to momentami dość słaba jakość filmiku, poza tym :ok: Bez zbędnych efektów, zapewne robiona na wzór Will great Del Piero come back, kto ją oglądał ten wie o czym pisze :wink:
Ciekawie dobrana ścieżka audio i ta płenta na sam koniec :D Mimo, że nie jestem zwolennikiem takiej muzyki, to było w deche :)
A co do samego bohatera kompilacji - to wydaje się, że włoska kuchnia dalej mu nie służy :oops:
Zlatan chyba jest na małym zakręcie :roll: Mam jednak nadzieje, że wyjdzie na prostą i pokaże, że nie zapomniał jak się gra w piłkę. Ale to już raczej nie w tym sezonie i nie w tym klubie :D

... Jak to dobrze, że mamy kompilatorów :-D

ODPOWIEDZ