Zlatan 2005/2006's movie: 'Is The Magic Lost?' by Mateusszek
- rad3k88
- Juventino

Mam przyjemność przedstawić Wam najnowszą kompilację Mateusszka, której bohaterem jest Zlatan Ibrahimović. Filmik przedstawia poczynania Ibry w sezonie 2005/2006 i nosi tytuł "Is The Magic Lost?". A to dlatego, że miniony sezon był raczej nieudany w wykonaniu Zlatana, po udanym początku sezonu, później byliśmy tylko świadkami nielicznych przebłysków geniuszu utalentowanego Szweda. Pracę tą oddał na Turniej Kompilatorów strony www.eurogoal.pl
Film ten dał mu zwycięstwo w EuroGoal Summer Competition 2006 oraz tytuł nieoficjalnego Mistrza Polski kompilacji piłkarskich na rok 2006

Tytuł: Zlatan Ibrahimović 2005/2006's movie: "Is The Magic Lost?"
Autor: Mateusszek
Specjalnie dla: EuroGoal Summer Competition 2006 - zwycięzca
Długość: 4.21 min
Rozmiar: 39 mb
Rozdzielczość/Jakość: 640x480, 1200kb/s
Muzyka: Daniel Powter "Bad Day", K.A.S.T.A. Sklad "Rzucam"
Program: Sony Vegas 6
Podziękowania: Adi666666, Malutki, Młody, Paulo, Radeek, Ti Amo Juventus Dragon
Data produkcji: 10.09.2006
Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= Uploading.com
Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= TurboUpload.com
Zlatan 05/06: "Is The Magic Lost?" by Mateusszek <= TV.ISG.SI
Pod TYM linkiem można obejrzeć wszystkie prace...
- lukasz9013
- Juventino
Pobrałem filmik na Uploading.com i jest ucięty w połowie czy na innych serwerach też jest ucięty? A tak wogóle to filmik fajny polecam i troche smutny że Zlatanowi tyle nie wychodziło. Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Michal87
- Juventino
Ściagnij z innego serwera bo czasami tak jest ze przerywa sciaganie przed koncem i w efekcie ucina czesc filmiku
A ja mam nadzieje ze nielukasz9013 pisze:Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.

- Michael900
- Juventino
Ja sciągnąłem z tv.isg.is i jest wszystko dobrze 
Kompilka bardzo dobra... jak zawsze
Mateussek - osiągnąłeś sukces na arenie polski, teraz czas na świat. Gratulacje dla MISTRZA POLSKI!

Kompilka bardzo dobra... jak zawsze

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Odjechana kompilacja :!: :!: Brak słów, mistrzostwo świata :-D To jest wzór kompilacji idealnej. A miałem pytać czy kiedyś wykorzystasz materiały, które Ci podrzuciłem jakiś czas temu
Nie dziwię się, że wygrała, tu każdy szczegół jest dopracowany w 100%. Nie dostrzegam wad. No poprostu to jest kompilacja kompletna!
No cóż, Zlatanowi cieżko idzie w Interze...
Nie dziwię się, że wygrała, tu każdy szczegół jest dopracowany w 100%. Nie dostrzegam wad. No poprostu to jest kompilacja kompletna!
No cóż, Zlatanowi cieżko idzie w Interze...

- Michal87
- Juventino
Pomimo tego co napisałem wcześniej (przed obejrzeniem kompilacji) zrobiło mi sie troche go szkoda, ze mu nie wyszło w Juve a teraz ciągnie to w Interze. Wyglada na to ze ciezko mu bedzie wrócic do siebie i zostanie niespełnionym piłkarzem, o wielkich umiejętnosciach i małych osiągnieciach (bo watpie zeby mógł coś znaczacego osiągnąc w Interze M.). Ale ten film umacnia mnie w przekonaniu ze w ostatnim sezonie w Juve był żałosny i póki co nadal jest.JuveForever10 pisze:A ja mam nadzieje ze nielukasz9013 pisze:Mam nadzieje że sie przebudzi i odzyska dawną formę.
A co bo kompilacji to juz chyba wszystko zostało powiedziane. Ideał :!:

- JuventinoPS
- Juventino
Oto moja ocena z tegoż konkursu. Wchodziłem tam w skład 5 osobowego jury.Z utęsknieniem oczekiwałem na Twoją Kompilację w tym konkursie i nie ukrywałem, że jesteś moim faworytem do zgarnięcie pierwszej nagrody. Zacznijmy od początku, rozłóżmy kompilację na czynniki pierwsze.
Początek bardzo dobry, świetne zgranie słów z muzyką [Daniel Powter - "Bad Day" od razu przypomniało mi się lato 05' i słynna Viva] zapowiadało się coś fajnego i nie przeliczyłem się.
Dołączyłeś do Miśka i tak jak w jego przypadku Twoja kompilacja także miała o czymś opowiadać, nie były to tylko tricki, zwody ale także wzruszające i smutne momenty które Zlatan przeżywał w feralnym dla niego sezonie 05/06.
Podobało mi się podzielenie kompilacji, poprzez te biało-czarne stopklatki, lepiej i przyjemniej ją się oglądało. Kolejną rzeczą za którą wręcz muszę Cię pochwalić to materiały, wiadomo, że o takim graczu jak Zlatan trudno znaleźć jego wpadki - Ty znalazłeś ich wystarczająco dużo aby zrobić świetną kompilację.
Kolejny bardzo duży plus to zdecydowanie dobór muzyki i dopasowanie jej do klipów bądź do napisów. Jest to rzecz naprawdę bardzo trudna i pracochłonna - a Ty niedość, że zgrałeś klipy z muzyke to jeszcze słowa pięknej piosenki i użyłeś tak zwanych kwadracików które ubarwiły kompilację.
I znów Plus, tym razem za temat jaki sobie wybrałeś - oryginalny, coś czego jeszcze nie było i z czym się jeszcze nie spotkałem, kompilacja miała odpowiedni klimat i to odróżnia [razem z kompilacją Miśka o Eto;o] ją od innych dzieł.
Zakończenie także znakomite, fajnie dobrana muzyka i klipy pod nią, lub np 'diabeł ma wiele imion' i wymienienie popularnych ksywek Zlatana, lub 'hip-hop' które zgrało się z muzyką. Nie muszę chyba przypominać, ze kompilacja jest bardzo dobra od strony techicznej. Mam parę prac które będą kandydować do zwycięstwa lub miejsca na podium - szykuje się znakomita walka. Ocena 9+/10
- juverm
- Juventino
Już nie raz komentowałem tą kompilację, ba nawet byłem w Jury na na EuroGoal Summer Competition 2006, i oczywiście muszę przyznać, że ta kompilacja zrobiła na mnie najlepsze wrażenie spośród wszystkich, które brały udział w konkursie. Była jedną z nielicznych, która miała jakiś sens, miała wątek. Inne były mnie wiecej typu "the best of". A sama treść dosyć dobrze dobrana, i zankomicie pokazuje wzloty i upadki Zlatana w zeszłym sezonie.
Co do strony technicznej, jak zwykle nie mam Matiemu nic do zarzucenia, zrobił wszystko doskonale, biorąc pod uwagę to, że robił kompilację niespełna jeden dzień.
Jednak ocena -10/10. Dlaczego tylko -10 (
) Z tą K.A.S.T'e na końcu.
Co do strony technicznej, jak zwykle nie mam Matiemu nic do zarzucenia, zrobił wszystko doskonale, biorąc pod uwagę to, że robił kompilację niespełna jeden dzień.
Jednak ocena -10/10. Dlaczego tylko -10 (

- dawidm
- Juventino
genialna kompilacja 8) dobra muzyka, efekty nie przesadzone, dobrze dobrane akcje...
Teraz, gdy Zlatan jest w Interze nie chciałbym żeby kiedykolwiek odzyskał forme z pierwszego sezonu z Juve, nie mowiac już o tej z Ajaxu
Teraz, gdy Zlatan jest w Interze nie chciałbym żeby kiedykolwiek odzyskał forme z pierwszego sezonu z Juve, nie mowiac już o tej z Ajaxu
- Railis
- Qualità Juventino
To jest moja ocenaNo właśnie. Razz To jest to co lubię. Kompilacja z klimatem i myślą przewodnią. Nie będę się rozpisywał. To się poprostu czuje, że kompila ma klimacik. Tego się nie da konkretnie udokumentować. Kompilację "synchronizankę" jest w stanie wykonać kazdy. To jest kwestia przysiadnięcia, ale żeby kompila miała ręce i nogi to juz trzeba czegoś innego. Czegoś czym nie kazdy się może pochwalić. Jest to wyczucie smaku. Nie kazdy autor zrobi coś co się będzie pamiętać i co będzie wywoływało u nas jakieś uczucia (no może z wyjątkiem uczucia irytacji, bo są tacy co mają zerowe pojęcie o kompilacjach, a jednak to uczucie wywołują w nadmiarze). Ty taką kompilację stworzyłeś i chwała ci za to. Myślałem że stworzysz coś efekciarskiego (dosłownie) i co będę mógł oglądnąc pierwszy i ostatni raz, a tu mnie bardzo miło zaskoczyłeś. Zrobiłeś kompilację którą się pamięta i właśnie taka do diabła powinna wygrać w tym konkursie. Amen

Taka kompilacja jeszcze nie powstała i nigdy nie powstanie. No ale ta jest bliska ideałowi

A tak z innej beczki. Co Mateusszek ci nie pozwolili na JuvePoland pisać

- M.
- Juventino
Bardzo dobra kompilacja, choć trzeba przyznać, że w ostatnim sezonie Zlatan prezentował się na tyle mizernie, że wyszukanie potrzebnych materiałów chyba nie sprawiało większych problemów :? . A propos materiałów. Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)? Zostaje mi już tylko pogratulowanie Mateusszkowi kolejnej świetnej pracy
.
:-DTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:No cóż, Zlatanowi cieżko idzie w Interze...
:roll:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Nie wiem czy chodzi Ci o całą akcję czy samą siatkę, siatka tu http://www.sendspace.com/file/1h142aDiego pisze:Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)?

- Mateo
- Juventino
Cóż mogę dodać - niezmiernie miło jest mi przeczytać takie pozytywne recenzje mojej pracy. Bałem się, że przyjęcie tej pracy będzie zupełne inne, skoro Zlatan nie jest już graczem Juve
. I cieszę się, że tym razem się myliłem. Nie jestem zwolennikiem Ibry, a pomysł na pracę zrodził się wraz z rozpoczęciem turnieju, a wtedy Szwed nie grał jeszcze dla Nerrazzurich
. Jakoże temat prac był o młodym graczu - to praktycznie, tylko praca o Zlatanie dawała mi szansę wygranej. Kompilacja jest po prostu szczerym i rzetelnym przedstawieniem sezonu 2005/2006 w jego wykonaniu.
Jestem niezmiernie zadowolony tytułem nieoficjalnego Mistrza Polski i zwycięstwem w turnieju - dało mi to nowiusieńką piłeczkę Nike (dokładnie tę, którą Smoczuś wygrał na zlocie) i 60zł
. Ale to satysfakcja, jest najważniejsza
.
. Uwierzcie, że to naprawdę niewiele w porównaniu z poprzednimi kompilkami
.
.
Pozdrawiam i czekam na następne opinie!
Diego: już uploaduje, linka wrzuce niebawem
. <= Już nieaktualne, Dragon wrzucił już siatkę, ja również posiadam jedynie ten moment, tyle, że na lepszej jakości
.

Jestem niezmiernie zadowolony tytułem nieoficjalnego Mistrza Polski i zwycięstwem w turnieju - dało mi to nowiusieńką piłeczkę Nike (dokładnie tę, którą Smoczuś wygrał na zlocie) i 60zł

Troszkę naplątałeś. Fakt, że prace robiłem w ostatniej chwili, ale tworzyłem ją trzy dni - co równało się jakimś 15 godzinomjuverm pisze:Co do strony technicznej, jak zwykle nie mam Matiemu nic do zarzucenia, zrobił wszystko doskonale, biorąc pod uwagę to, że robił kompilację niespełna jeden dzień.

Z powodu regulaminu, nie mogłem we wrześniiu pokazać wam tego filmiku, a później był on już nieco nieaktualny - dodatkowo Ibra w Interze. Jednak Radkowi bardzo zależało na małej propocji EuroGoalaRailis pisze:A tak z innej beczki. Co Mateusszek ci nie pozwolili na JuvePoland pisać , czy jesteś aż taki skromy

Pozdrawiam i czekam na następne opinie!
Diego: już uploaduje, linka wrzuce niebawem

Ostatnio zmieniony 24 października 2006, 19:49 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.
- M.
- Juventino
Dzięki. A ma ktoś całą akcję? Bo nie wiem czemu, ale jej nie posiadam :roll: .Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:Nie wiem czy chodzi Ci o całą akcję czy samą siatkę, siatka tu http://www.sendspace.com/file/1h142aDiego pisze:Mógłby ktoś wrzucić na serwer akcję, po której Zlatan założył Gravesenowi siatkę, a ten go sfaulował (2:50)?
:roll:
- Del Rajko
- Juventino
Kompilacja jak kompilacja 
Jak to już w przypadku tego użytkownika bywało nie wiele można jej zarzucić
Jedyny minus to momentami dość słaba jakość filmiku, poza tym
Bez zbędnych efektów, zapewne robiona na wzór Will great Del Piero come back, kto ją oglądał ten wie o czym pisze
Ciekawie dobrana ścieżka audio i ta płenta na sam koniec
Mimo, że nie jestem zwolennikiem takiej muzyki, to było w deche
A co do samego bohatera kompilacji - to wydaje się, że włoska kuchnia dalej mu nie służy :oops:
Zlatan chyba jest na małym zakręcie :roll: Mam jednak nadzieje, że wyjdzie na prostą i pokaże, że nie zapomniał jak się gra w piłkę. Ale to już raczej nie w tym sezonie i nie w tym klubie
... Jak to dobrze, że mamy kompilatorów :-D

Jak to już w przypadku tego użytkownika bywało nie wiele można jej zarzucić

Ciekawie dobrana ścieżka audio i ta płenta na sam koniec

A co do samego bohatera kompilacji - to wydaje się, że włoska kuchnia dalej mu nie służy :oops:
Zlatan chyba jest na małym zakręcie :roll: Mam jednak nadzieje, że wyjdzie na prostą i pokaże, że nie zapomniał jak się gra w piłkę. Ale to już raczej nie w tym sezonie i nie w tym klubie

... Jak to dobrze, że mamy kompilatorów :-D