Serie B (5): Piacenza 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 09:30

Skrót meczu.

Cieszy kolejne zwycięstwo nad mocnym przeciwnikiem, ale gra obronna ciągle pozostawia wiele do życzenia. Mimo iż tym razem nie straciliśmy gola, to zawodnicy Piacenzy zbyt łatwo dochodzili do sytuacji strzeleckich i tylko dzięki Buffonowi zachowaliśmy czyste konto. Na szczęście Trezeguet zapomniał już chyba o wszystkich niesnaskach i strzela jak za najlepszych lat. Z chęcią poczekam na wypowiedź Del Piero na temat drugiej bramki, bo coś nie chce mi się wierzyć, żeby chodziło o zapisanie tego gola Davidowi, a nie Alexowi.
Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:
cedzik pisze:Szkoda tylko że do czołówki tabeli jeszcze tak daleko :(
Właśnie nie jest tak źle, szczerze mówiąć myślałem, że będzie gorzej, owszem jest jeszcze daleko, ale drużyny gubią pkt, tabela jest wyrównana, damy radę. W takim tempie możemy nawet skończyć na 1 miejscu :twisted:
Według mnie nie jest tak różowo :roll: . W ciągu pięciu kolejek odrobiliśmy tylko dwa oczka (różnica między pierwszą drużyną a nami spadła z 17 punktów do 15). Ale ciągle liczę na to, że w zamian na nie wniesienie oskarżenia do sądu cywilnego prokuratura zmniejszy nam karę punktową i (co najważniejsze) odda mistrzostwo. I nie widzę innego rozwiązania jak wyjście Juventusu z pierwszego miejsca.
Ostatnio zmieniony 01 października 2006, 15:44 przez M., łącznie zmieniany 1 raz.

:roll:
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 09:43

Jak chyba każdy, tak i ja obawiałem się tego meczu, ale jak widać niepotrzebnie. Juventus już na dobre dostosował się do warunków panujących w Serie B i pewnie będzie kroczył po awans z pierwszego miejsca. Innej opcji sobie po prostu nie wyobrażam. Wielkie brawa dla Treze - po raz kolejny pokazał, jak ważnym jest dla nas ogniwem. Na pochwałę zasłużył także Camor, bo starał się przez całe 84 minuty. Widać, że powoli wraca do dobrej formy. A na 200 bramkę Alexa trzeba będzie jeszcze poczekać 2 tygodnie :whistle:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 11:59

Plan minimum wykonany, komplet punktów z Piacezny wywieziony i już coraz mniejsza strata do peletonu. W formie jest nasz francuskie snajpier który powoli wysuwa się na czub klasyfikacji strzelców Serie B. Teraz większość naszych graczy uda się na zasłużony dwutygodniowy odpoczynek , bo raczej Didier będzie oszczędzał swych asów w meczu z Sampodrią. W następnej kolejce czeka nas bardzo ciężka przeprawa z liderującą Brescią, oczywiście nie wyobrażam sobie straty punktów w tym meczu - a wygrywając możemy przeskoczyć już Arezzo do którego brakuje nam dwóch punktów.

Pozdrawiam.

cedzik

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 12:07

Szkoda tylko że do czołówki tabeli jeszcze tak daleko :(
Oby tak dalej to powoli będziemy się wspinać na szczyt tabeli
FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 12:09

No i podtrzymujemy dobrą passe! Bradzo sie ciesze! Brava dla zawodników a przedewszytskim Trezegueta! Kolejny dobry mecz w wykonaniu naszej drużyny! Znow bez straty bramki co oznacza ze popełniamy dużo błędów mniej. Chcialem zauważyć ze jak Paro wszedł to odrazu graliśmy lepiej!
Już tylko -4 pkt już niedługo atak na pierwsze miejsce!

Grazie Trezegol!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 14:12

Pilekww pisze:Chcialem zauważyć ze jak Paro wszedł to odrazu graliśmy lepiej!
Zgadzam się z tym w 100% Ja osobiście uważam że to będzie wielkie odkrycie Włoskiej piłki. Chciałbym aby wychodził w pierwszym składzie zamiast GG. No ale cóż DD wie lepiej. :)

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 14:17

Jest dobrze, koleje bezdyskusyjne zwycięstwo. Kolejny raz obrona zagrała na ,,0'', co bardzo cieszy. 2 bramki Treze, który moim zdaniem bez problemu będzie miał króla strzelców.
Zachowania Del Piero nie komentuję, bo nie wiemy jak było naprawdę, zresztą nie ma co poruszać w tym momencie przykrych kwestii. Cieszmy się tym co jest i dalej dążmy na szczyt :twisted:
Teraz przerwa, na pewno się przyda, oby nas tylko nie wybiła z rytmu 8)
cedzik pisze:Szkoda tylko że do czołówki tabeli jeszcze tak daleko :(
Właśnie nie jest tak źle, szczerze mówiąć myślałem, że będzie gorzej, owszem jest jeszcze daleko, ale drużyny gubią pkt, tabela jest wyrównana, damy radę. W takim tempie możemy nawet skończyć na 1 miejscu :twisted:

Obrazek
nike

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 października 2006, 22:18

mam nadzieje że teraz już tylko będziemy typowac jak wysokie będzie zzwycięstwo Juve... ;] a co do drugiej bramki to nie wydaje mi się żeby Alex miał żal o gola do Trezegeut! Mogło być coś innego a co do drugiej połowy w Jego wykonaniu to rzeczywiście słabsza! ale i tak Il Capitano wymiata!!
FORZA Bianconeri!!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2006, 07:33

Kolejne zwycięstwo, gratuluję naszym. W drugiej połowie chyba oddaliśmy trochę inicjatywę przeciwnikom, ale mieliśmy już wynik, dlatego można było grać na trochę bardziej luźnej gumce. Dobry mecz Nedveda, podobała mi się jego gra i to, że był widoczny. A Del Piero życzę cierpliwości, bo na pewno tę wymarzoną bramkę niedługo strzeli.

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 października 2006, 17:33

świetny mecz naszych piłkarzy, jak Trezeguet w takim tempie bedzie zdobywal bramki to moze nas naprawde zaskoczyc i zdobyc ich co najmniej 40 :D ... Na pochwale napewno zasluguje Nedved i Alex.
Na skrócie widziałem jak łatwo znów został ograny Chiellini i to mnie troche zaniepokoiło.
Po formie jaka ostatnio prezentuje Juve mozna wywnioskowac ze awans nie jest juz nierealna sprawą i szczerze mowiac mocno licze na to ze w przyszłym sezonie bedzie ogladac nasza druzyne w Serie A.

Zablokowany