Serie B (5): Piacenza 0-2 JUVENTUS
- naros
- Juventino
Serie B (4): Piacenza - JUVENTUS 30.09.2006 (sobota) godzina 16.00
vs.
Po świetnych spotkaniachz Crotone i Modeną przyszedł czas zamieżyć się z Piacenzą. Piacenza sezon zaczeła bardzo dobrze. Pokonanie Napoli 2-1 oraz Bolognii 1-0 potwierdza że Piacenza to zespół który będzie walczył o awans do Serie A.
Licze na 3 pkt. Po ostatnich świetnych występeach Juve jestem pełen optymizmu i myślę że wygramy 2:0. Bramki strzelą oczywiśćie Alex (200) i Treze (128)
:-D
Sylwetka rywala:
Pełna nazwa: Ass. Calcio Piacenza S.p.A
Rok założenia: 1919
Stadion: Stadio "Leonardo Garilli"
Strona internetowa: www.piacenzacalcio.it

Po świetnych spotkaniachz Crotone i Modeną przyszedł czas zamieżyć się z Piacenzą. Piacenza sezon zaczeła bardzo dobrze. Pokonanie Napoli 2-1 oraz Bolognii 1-0 potwierdza że Piacenza to zespół który będzie walczył o awans do Serie A.
Licze na 3 pkt. Po ostatnich świetnych występeach Juve jestem pełen optymizmu i myślę że wygramy 2:0. Bramki strzelą oczywiśćie Alex (200) i Treze (128)
Sylwetka rywala:
Pełna nazwa: Ass. Calcio Piacenza S.p.A
Rok założenia: 1919
Stadion: Stadio "Leonardo Garilli"
Strona internetowa: www.piacenzacalcio.it

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- Alex_10
- Juventino
Mecz pewnie nie będzie należał do łatwych bo jak widać Picenza bardzo dobrze zaczęła a grając przeciwko Juve będzie jeszcze bardziej zmotywowana . Ale sądze że wygramy 2-0 8) I Alex ustrzeli 200 brame :twisted:
Aha jest jeszcze pozytyw tego meczu , bo pokazują go na Eurosporcie 2
Aha jest jeszcze pozytyw tego meczu , bo pokazują go na Eurosporcie 2

- MrWlodek
- Juventino
Czekamy na bramke nr 200 Alexa :!:
To będzie jeden z tródniejszych meczy w Serie B, tak mi sie wydaje. Jesli zagramy tak jak z Modeną i Crotone to wygramy.
Wydaje mi sie ze Piacenza w koncowej tabeli bedzie 2 zaraz za Juve z kilkunastoma (minimum) punktami straty. Ma mocny sklad jak na Serie B.
Bedzie 3:1 po trudnym meczyku.
Alex x2
Trezegol x1
To będzie jeden z tródniejszych meczy w Serie B, tak mi sie wydaje. Jesli zagramy tak jak z Modeną i Crotone to wygramy.
Wydaje mi sie ze Piacenza w koncowej tabeli bedzie 2 zaraz za Juve z kilkunastoma (minimum) punktami straty. Ma mocny sklad jak na Serie B.
Bedzie 3:1 po trudnym meczyku.
Alex x2
Trezegol x1
Ostatnio zmieniony 27 września 2006, 20:34 przez MrWlodek, łącznie zmieniany 1 raz.

- JuventinoPS
- Juventino
Juventus wygrywa mecz za meczem, Juvenus nie traci bramek, w dobrej formie są napastnicy, ogólnie mówiąc Stara Dama jest na Fali ! Dlaczego nie mielibyśmy zdobyć tych trzech punktów na Stadionie w Piacenzy ?
Właściwie mało można o tym meczu powiedzieć, mamy cały skład do dyspozycji, o ile wiem wszystkie z kontuzje zostały wyleczone. Juventus gra dobrze, ma wspaniałą skuteczność, lecz mimo wszystko lekko obawiam się tego meczu. A może dlatego, że wciąż mam przed oczami wynik 0-0 z okresu przygotowawczego który na trzeźwo patrząc nic nie znaczy przed sobotnią potyczką.
Piacenza pocztek sezonu ma/miała bardzo trudny, spotkała się z Brescią, Genuą, Napoli i z innymi dobrymi firmami jak na włoską, drugą Ligę. Juventus musi wbić gwóźdź do trumny w postaci okazałego zwycięstwa.
Jeśli chodzi o linię ataku - to tutaj jak zwykle mam dylemat [Juventus zawsze, przynajmniej w ostatnich latach słynął ze sporego wyboru patrząc na tą formację], napewno z gry o wyjściową jedenastkę wypada Zalayeta który spisuje się poprostu słabo, Palladino narazie też niczym nie zabłysnął. Więc pozostaje trójka naprawdę dobrze spisujących się w tym sezonie graczy - Bojinov, Del Piero, Trezeguet. Myślę, że standardowy wariant - Del Piero - Trezeguet poradzi sobie, Bojinova wykorzystałbym przy korzystnym wyniku na przerwę, choć coraz bardziej szkoda mi go, patrząc jak siedzi na ławce rezerwowych.
Rozgadałem się tutaj o Naszym ataku, więc zakończe mój post. Tak jak przed każdym meczem powtórze każdemu dobrze znane hasełko: "Liczy się tylko zwycięstwo, każdy wynik niż wygrana, uznam poprostu jako porażkę" Mam złe przeczucia, sam nie wiem dlaczego. Mimo wszystko:
JUVENTUS 2-1 Piacenza
Del Piero ! [200 !]
Paro/Camoranesi [Poprostu ktoś z tej dwójki musi strzelić, musi !]
Właściwie mało można o tym meczu powiedzieć, mamy cały skład do dyspozycji, o ile wiem wszystkie z kontuzje zostały wyleczone. Juventus gra dobrze, ma wspaniałą skuteczność, lecz mimo wszystko lekko obawiam się tego meczu. A może dlatego, że wciąż mam przed oczami wynik 0-0 z okresu przygotowawczego który na trzeźwo patrząc nic nie znaczy przed sobotnią potyczką.
Piacenza pocztek sezonu ma/miała bardzo trudny, spotkała się z Brescią, Genuą, Napoli i z innymi dobrymi firmami jak na włoską, drugą Ligę. Juventus musi wbić gwóźdź do trumny w postaci okazałego zwycięstwa.
Jeśli chodzi o linię ataku - to tutaj jak zwykle mam dylemat [Juventus zawsze, przynajmniej w ostatnich latach słynął ze sporego wyboru patrząc na tą formację], napewno z gry o wyjściową jedenastkę wypada Zalayeta który spisuje się poprostu słabo, Palladino narazie też niczym nie zabłysnął. Więc pozostaje trójka naprawdę dobrze spisujących się w tym sezonie graczy - Bojinov, Del Piero, Trezeguet. Myślę, że standardowy wariant - Del Piero - Trezeguet poradzi sobie, Bojinova wykorzystałbym przy korzystnym wyniku na przerwę, choć coraz bardziej szkoda mi go, patrząc jak siedzi na ławce rezerwowych.
Rozgadałem się tutaj o Naszym ataku, więc zakończe mój post. Tak jak przed każdym meczem powtórze każdemu dobrze znane hasełko: "Liczy się tylko zwycięstwo, każdy wynik niż wygrana, uznam poprostu jako porażkę" Mam złe przeczucia, sam nie wiem dlaczego. Mimo wszystko:
JUVENTUS 2-1 Piacenza
Del Piero ! [200 !]
Paro/Camoranesi [Poprostu ktoś z tej dwójki musi strzelić, musi !]
- Miolli
- Juventino
Mecz z przyjacielami! Daje remis , skoro to nasi sojusznicy to niech zdobędą punkt.
Tak poważniej to widać , że Juve gra dobrze , ale każdy mecz w Serie B to jak dla mnie wielka nie widaomo. Cieszy dobra forma napastników , myślę , że Trezegol i DP na pewno stać na strzelenie , oczywiście wszyscy czekamy na gol 200 , a może i 201. Nie przeceniałbym naszego najbliższego przeciwnika , myślę że są drużyny znacznie bardziej silniejsze od Piacenzy.
Ciekawi zawodnicy :
Alessandro Pellicori – 2 sezony w Serie A , tylko 4 (słownie : cztery) mecze w najwyższej lidze ( Lecce) ; )
Luigi Riccio : Ranger Glasgow , doświadczony zawodnik
Julien Rantier – 2 sezony w Serie A (Atalanta) 1 mecz
Antonio Nocerino – 1 sezon w Messini i aż (?) 11 meczy
Giuseppe Gemiti – 2 sezony w Udi 30 meczy
Matteo Abbate – pamięta czasy kiedy Piacenza grała w Serie A
Ferdinando Coppola – gwiazda (?) były gracz Milanu , Bologna , Napoli , jednak w Serie A grał tylko w barwach Regginy 2 mecze.
Mario Cassano- 1 bramkarz , bronił barw Violi , Empoli , 10 meczy w Serie A
Reasumując : Skład patrząc na historię piłkarzy , to skład raczej słaby.
Tak poważniej to widać , że Juve gra dobrze , ale każdy mecz w Serie B to jak dla mnie wielka nie widaomo. Cieszy dobra forma napastników , myślę , że Trezegol i DP na pewno stać na strzelenie , oczywiście wszyscy czekamy na gol 200 , a może i 201. Nie przeceniałbym naszego najbliższego przeciwnika , myślę że są drużyny znacznie bardziej silniejsze od Piacenzy.
Ciekawi zawodnicy :
Alessandro Pellicori – 2 sezony w Serie A , tylko 4 (słownie : cztery) mecze w najwyższej lidze ( Lecce) ; )
Luigi Riccio : Ranger Glasgow , doświadczony zawodnik
Julien Rantier – 2 sezony w Serie A (Atalanta) 1 mecz
Antonio Nocerino – 1 sezon w Messini i aż (?) 11 meczy
Giuseppe Gemiti – 2 sezony w Udi 30 meczy
Matteo Abbate – pamięta czasy kiedy Piacenza grała w Serie A
Ferdinando Coppola – gwiazda (?) były gracz Milanu , Bologna , Napoli , jednak w Serie A grał tylko w barwach Regginy 2 mecze.
Mario Cassano- 1 bramkarz , bronił barw Violi , Empoli , 10 meczy w Serie A
Reasumując : Skład patrząc na historię piłkarzy , to skład raczej słaby.
- Wonki
- Juventino
Trzeba się zgodzić z JuveFanikiem, aż szkoda patrzeć, jak ten młody Bożinow grzeje ławę... Ale w końcu cóż zrobić - dwójka mistrzów w ataku, i obydwoje w formie
Aczkolwiek ja bym dał jednak szansę gry w pierwszym składzie młodemu, niech jakoś spożytkuje tę całą energię, którą zaoszczędził siedząc na ławce :idea:
Atak więc Bożinow-Del Piero, Treze może odpocząć, przynajmniej nie musi grać całego spotkania
Wystarczająco dużo zrobił ostatnio 
Z resztą formacji nie będę się bawił tym razem, ważne jest zwyciestwo i DD na pewno wybierze jak najlepiej
Ciekawe tylko, czy Zebina zagra w obronie
Ostatnie spotkania nastrajają Nas optymistycznie, zaszaleję więc i stwierdzę, że nie powinno być z Piacenzą zbyt trudno :twisted:
Piacenza 0:1 Juventus

Atak więc Bożinow-Del Piero, Treze może odpocząć, przynajmniej nie musi grać całego spotkania

Z resztą formacji nie będę się bawił tym razem, ważne jest zwyciestwo i DD na pewno wybierze jak najlepiej

Ostatnie spotkania nastrajają Nas optymistycznie, zaszaleję więc i stwierdzę, że nie powinno być z Piacenzą zbyt trudno :twisted:
Piacenza 0:1 Juventus
- Duff
- Juventino
Uważam że to będzie najtrudniejszy mecz sezonu zaraz po Napoli i Genu'i. Licze na 200 bramkę naszego Kapitana i kolejny świetny występ naszych mistrzów Nedveda i Trezeguet'a. Mam nadzieje że Paro i Camoranesi/Marchioni znowu pokażą się z dobrej strony. Nie będzie łatwo dlatego daje 3:1 gole Del Piero Terezguet i Bożinow/Paro. Myśle że Boumsong nie zawiedzie (OBY!)
FORZA!
FORZA!
- aleksander1986
- Juventino
Piacenza nieźle nam w Serie A utrudniała życie kiedyś.Nie wiem czy pamiętacie Dario Hubnera...byłego króla strzelców Serie A?
Wg. mnie wygramy 2 lub 3 do 0.Piacenza jest obecnie słabeuszem,chociaż odebrali punkty już Bolonii i Napoli.
Wg. mnie wygramy 2 lub 3 do 0.Piacenza jest obecnie słabeuszem,chociaż odebrali punkty już Bolonii i Napoli.
...Taka miłość jest jedna...Juve
- mesju
- Qualità Juventino
Oni jeszcze o tym nie wiedzą, że będą go transmitowaćDuff pisze:Oj nie zgodzie się na ww.eurosport.com niema nic mowy o transmisji meczuAlex_10 pisze:Aha jest jeszcze pozytyw tego meczu , bo pokazują go na Eurosporcie 2

Co do meczu... musimy iść własną ścieżką, utrzymać motywację przez cały sezon i nie lekceważyć nikogo. I czekać aż zaczniemy wdrapywać się na szczyt
I jeszcze jedna uwaga: to jest nasz pierwszy mecz jako samodzielny lider SerieB (nie licząć punktów ujemnych

- Gooray
- Juventino
Ostatnie wyniki Juventusu napajają ogromnym optymizmem i pozwalają na spokojne śledzenie tego meczu. Jednak to co mówił Didier i to co wiedzą piłkarze (mam nadzieję), nie możemy zlekceważyć przeciwnika trzeba grać swoje i jeżeli spełnimy te warunki, do tego będąc na fali, to wtedy możemy osiągnąc korzystny wynik. Z tego co mi dobrze wiadomo to gramy z byłymi przyjaciółmi, więc atmosfera będzie gorąca, z resztą od kiedy gramy w Serie B to jest najgorętsza atmosfera, nawet w LM (gdzie Inter przynosi wstyd włoskiej piłce, a Ibrahimovic robi "świetny" prezent swojemu synkowi
) nie ma aż takiej.
A i chciałem się z wami podzielić pewnym spostrzeżeniem: otóż (o jaaa) czy wy też po ostatnich wydarzeniach z jeszcze większą niecierpliwością i zapałem czekacie na kolejny mecz? Bo ja oczywiście zawsze oczekiwałem na mecz JUVE, tyle że z jakoś tak nie aż tak specjalnie, a w tym sezonie to ja z kalendarzem w ręku spędzam cały dzień i nie wiem czy to dzięki tym zwycięstwom, czy może dzięki tej fantastycznej atmosferze, którą chyba nawet wypowiedź Zambrotty nie zepsuje, czy może moja miłość do JUVENTUSU jest w stanie największego zauroczenia?
A i chciałem się z wami podzielić pewnym spostrzeżeniem: otóż (o jaaa) czy wy też po ostatnich wydarzeniach z jeszcze większą niecierpliwością i zapałem czekacie na kolejny mecz? Bo ja oczywiście zawsze oczekiwałem na mecz JUVE, tyle że z jakoś tak nie aż tak specjalnie, a w tym sezonie to ja z kalendarzem w ręku spędzam cały dzień i nie wiem czy to dzięki tym zwycięstwom, czy może dzięki tej fantastycznej atmosferze, którą chyba nawet wypowiedź Zambrotty nie zepsuje, czy może moja miłość do JUVENTUSU jest w stanie największego zauroczenia?

- Jasiek-x
- Juventino
To nie będzie łatwy mecz. Piacenza grała juz z faworytami Serie B i z dwa razy wygrała co znaczy o ich wielkiej determinacji. Musimy zagrać bardzo skoncentrowani i nie pozwolić sobie narzucić stylu i tempa gry Piacenzy. Licze na naszych geniuszy - szczególnie Alexa, który jeśli strzeli tam bramke przypieczętuje zwycięstwo Juve i osiągnie granice 200 goli. Ogólnie - jeśli wszystko pójdzie po naszej myśli to bedziemy mieli co świętować. Forza!
- cziro
- Juventino
Zaryzykuję stwierdzenie, że przed nami chyba najtrudniejszy do tej pory mecz w Serie B. Piacenza gra całkiem nieźle biorąc pod uwagę jakich miała już przeciwników. Poza tym gramy na wyjeździe. Ale mimo wszystko widać u nas formę zwyżkującą, która mam nadzieje pozwoli na wywiezienie 3 punktów z trudnego terenu. Oby :!: