Dziwactwa i dziwadła
- forzajuve1810
- Juventino
Znalazłem na iinym forum suuuuuuuuuuuuperowy temat: a mianowicie
Mamusiu, czy ja jestem dziwny?
Piszemy w nim czy mamy jakies glupie nawyki ktorych sie wstydzimy, albo staramy sie z tego wyleczyc :-D
Ja pojde na pierwszy ogień:
Zawsze musze miec klucze w lewej a kome w prawej kieszeni inaczej jestem chory
Jak ide do budy i przypomne sobie ze nie sprawdziłem, czy zamknalem drzwi to sie wracam :-D
Ale najgorsze jest to, że jak jest cicho to poprostu nie moge zasnac
jak sobie coś przypomnę to napiszę, a Wy tymczasem piszcie o swoich dziwactwach
Ps. Przypomniałem sobie że lubie liczyc drzewa w drodze samochodem, pociągiem itp
Kolejna jazda:P
Jak byłem mały to patrzyłem sobie przed zaśnięciem na zegarek na wieży i dodawałem cyferki :-D Ale w końcu mi się to przydało bo na kangurze z matematyki było zadanie: O której godzinie po sumowaniu cyferek bedzie najwyższa suma? (czy jakoś tak
pamięc nie ta
) Odpowiedź: O 19:59 
Mamusiu, czy ja jestem dziwny?
Piszemy w nim czy mamy jakies glupie nawyki ktorych sie wstydzimy, albo staramy sie z tego wyleczyc :-D
Ja pojde na pierwszy ogień:
Zawsze musze miec klucze w lewej a kome w prawej kieszeni inaczej jestem chory
Jak ide do budy i przypomne sobie ze nie sprawdziłem, czy zamknalem drzwi to sie wracam :-D
Ale najgorsze jest to, że jak jest cicho to poprostu nie moge zasnac
jak sobie coś przypomnę to napiszę, a Wy tymczasem piszcie o swoich dziwactwach
Ps. Przypomniałem sobie że lubie liczyc drzewa w drodze samochodem, pociągiem itp
Kolejna jazda:P
Jak byłem mały to patrzyłem sobie przed zaśnięciem na zegarek na wieży i dodawałem cyferki :-D Ale w końcu mi się to przydało bo na kangurze z matematyki było zadanie: O której godzinie po sumowaniu cyferek bedzie najwyższa suma? (czy jakoś tak

"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą" - św. Augustyn z Hippony
- Eliakwu
- Juventino
Forzajuve ja mam zupełnie odwrotnie jeśli chodzi o zasypianie, ponieważ ja nie zasne dopoki nie będzie całkowicie cicho, czasami zasypiam o 4 bądź 5 by wstać o 6 do szkoły
. Jak mi się przypomni to jeszcze coś dopisze...

- Ifrit23
- Juventino
Ja jak nie zobacze przed wyjsciem czy sa zamkniete drzwi co najmniej kilka razy to mam dziwne uczucie, ze niezamknolem drzwi(cos jak w "dniu swira" :-D ). Przed zasnieciem musze zobaczyc czy lodowka sie zamknela( :shock: ). Chyba zeczywiscie ze mna cos nie tak. Jak sobie cos przypomne to dopisze. Swoja strona "niecodzienny" temacik, ale mi sie tam podoba :lol:
Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
- no_to_kiszka
- Juventino
a ja mam tak : przed snem zawsze mam załozone słuchawki i słucham muzyki bo nie lubie ciszy . Nastepnie jak ide do szkoły to zawsze mam uczucie ze czegos nie zabrałem se sobą i patrze do plecaka nawet z 5 razy . Co tam jeszcze jesli chodzi o drzwi to tez mam takie cos ze nawet jak zamkne to mi sie wydaje ze sa otwarte ale mowie sobie qrde najwyzej mnie ktos wyniesie heh i daje spokoj sobie
tyle o mnie chyba ze sobie cos przypomne 

- buffon.bk
- Juventino
Tylko uważaj żebyś nie przyp***rzył się w skrzynkę!Ifrit23 pisze:Ja jak nie zobacze przed wyjsciem czy sa zamkniete drzwi co najmniej kilka razy to mam dziwne uczucie, ze niezamknolem drzwi(cos jak w "dniu swira" :-D ).
Jak zakładam buty zawsze najpierw zawiązuje prawego. Zegarek nastawiam trzy minuty do przodu, żeby nie spóźnić się na pociąg.
FORZA JUVE !!! AVE ITALIA !!!
- Cavenaghi_10
- Juventino
Też mam ten patent z drzwiami (musze kilka razy sprawdzić czy na bank zamknąłem :roll:)
Musze też przed spaniem posłuchac dobrej hh muzy, bo inaczej nie zasne, a jak zasne bez słuchania to i tak się obudze o którejś nad ranem
Musze też przed spaniem posłuchac dobrej hh muzy, bo inaczej nie zasne, a jak zasne bez słuchania to i tak się obudze o którejś nad ranem

Flectere si nequeo superos, acheronta movebo!
- Ifrit23
- Juventino
buffon.bk pisze:Tylko uważaj żebyś nie przyp***rzył się w skrzynkę!Ifrit23 pisze:Ja jak nie zobacze przed wyjsciem czy sa zamkniete drzwi co najmniej kilka razy to mam dziwne uczucie, ze niezamknolem drzwi(cos jak w "dniu swira" :-D ).
Spoko, niemam skrzynki na drzwiach, ale zjarzylem o co chodzi
Audi, vide, tace, si vis vivere in pace - Słuchaj, patrz, milcz, jeśli chcesz żyć w spokoju.
- mateo369
- Juventino
ja jak idę spać to też zawsze zakłądam słuchawki (nawet żebym nie wiem jak napity i o której godzinie to zawsze :-D ) albo jak wracam do domu to zawsze przed otworzeniem drzwi klepie się po tylniej kieszeni spodni by sprawdzić czy mam portfel
ale najgorsze jest to: mimo że mam komórke to jeśli gdzieś wychodzę a nie mam zegarka to poprostu nie mogę wytrzymać
ostatnio tak włąśnie zapomniałem jak wychodziłem na imprezke i jak już tam byliśmy to co chwila patrzyłem na rekę (z przyzwyczajenia oczywiście) aż się w końcu koleżanka zdenerwowała i pyta :co Ty robisz śpieszy Ci się gdzieś przecież jest dopiero po 4 :rotfl:
PS bardzo fajny temat

PS bardzo fajny temat
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Orochimaru
- Juventino
ja przed zaśnięciem to ze 40 razy myślę czy zamknąłem auto z kluczyka i czy zamknięty garaż;) nieraz o 1 wstaje i patrzę. Poza tym jak kupię sobie koszulkę Juve na nowy sezon (mam rodzinke we włoszech :evil: ) to nigdy jej nie zakładam prawie tylko tak w szafie leżą
juz się ze 4 uzbierało
- Timon
- Juventino
Siema.
Ja znów mam tak, ze jezeli ktos udezy mnie w prawą rękę, musze sie uzezyc sam w te same miejsce w lewą ręke i na odrót(to samo z nogami itp)... bo jesli tak nie zrobie to mnie normalnie roz...tenteguje
Co dalej... tiki... napinam miejsnie ręki, nawet nieiwem kiedy, czy ruszam noką, głową nawet :? :shock: albo mrugam oczami...
oczywiscie patent z drzwiami to mam, nieraz jak sie zdenerwuje, lub mam zły dzień, poprostu zapomne ch zamknąć (no i oczywiscie jak na ironię wtedy nie pomysle czy je zamknołem czy nie) i dopiero kiedy przychodze do domu okazuje sie ze są drzwi otwarte...
Pod prysznicem lub w nocy w łóżku freestyluje (rymuje, ale nie pisząc tylko na bierzaco wmyslam rymy i sklejam ze sobą) sobie (bo tylko tam mi to wychodzi.. nie wiem czemu)
No ze mnąnapewno nie jest dobrze, ale znajomi sie przystosowali
Peace
O jeszcze jedno. Lubie sobie w domu puscic muzyke, dosc głosno (HipHop, reggae albo Funk) i skakam po całym pokoju (albo domu nawet) i tancze
Albo spiewam sobie na głos, ale to już bardzej ćwicze, to raczej nie jest "uchyenie od normy"
Ja znów mam tak, ze jezeli ktos udezy mnie w prawą rękę, musze sie uzezyc sam w te same miejsce w lewą ręke i na odrót(to samo z nogami itp)... bo jesli tak nie zrobie to mnie normalnie roz...tenteguje

Co dalej... tiki... napinam miejsnie ręki, nawet nieiwem kiedy, czy ruszam noką, głową nawet :? :shock: albo mrugam oczami...
oczywiscie patent z drzwiami to mam, nieraz jak sie zdenerwuje, lub mam zły dzień, poprostu zapomne ch zamknąć (no i oczywiscie jak na ironię wtedy nie pomysle czy je zamknołem czy nie) i dopiero kiedy przychodze do domu okazuje sie ze są drzwi otwarte...
Pod prysznicem lub w nocy w łóżku freestyluje (rymuje, ale nie pisząc tylko na bierzaco wmyslam rymy i sklejam ze sobą) sobie (bo tylko tam mi to wychodzi.. nie wiem czemu)
No ze mnąnapewno nie jest dobrze, ale znajomi sie przystosowali

O jeszcze jedno. Lubie sobie w domu puscic muzyke, dosc głosno (HipHop, reggae albo Funk) i skakam po całym pokoju (albo domu nawet) i tancze

Albo spiewam sobie na głos, ale to już bardzej ćwicze, to raczej nie jest "uchyenie od normy"

Ostatnio zmieniony 03 września 2006, 12:38 przez Timon, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ifrit23
- Juventino
To samo co ze mna(myslalem, ze tylko ja tak mamTimon pisze:Siema.
Ja znów mam tak, ze jezeli ktos udezy mnie w prawą rękę, musze sie uzezyc sam w te same miejsce w lewą ręke i na odrót(to samo z nogami itp)... bo jesli tak nie zrobie to mnie normalnie roz...tenteguje![]()
- Arsen
- Juventino
Jesli mam wstac i cos zrobic, nie wazne czy z lozka, krzesla, czy fotela, a na horyzoncie jest gdzies zegarek, to zawsze czekam az minuty bede podzielne przez 5
.
Czasem jak cos sobie pichce zwracam sie do siebie w myslach w liczbie mnogiej albo jakbym komus cos prezentowal (ugotujemy albo widzicie ale zrobilem kotlety)
.
Potrafie zasnac przy baaardzo glosno grajacej muzyce i jak spie to wcale jej nie slysze...
Mysle, ze mam jeszcze wiele innych dziwactw, ale poprostu o nich teraz nie pamietam - sa dla mnie zbyt oczywiste i "normalne"
.

Czasem jak cos sobie pichce zwracam sie do siebie w myslach w liczbie mnogiej albo jakbym komus cos prezentowal (ugotujemy albo widzicie ale zrobilem kotlety)

Potrafie zasnac przy baaardzo glosno grajacej muzyce i jak spie to wcale jej nie slysze...
Mysle, ze mam jeszcze wiele innych dziwactw, ale poprostu o nich teraz nie pamietam - sa dla mnie zbyt oczywiste i "normalne"

- LordJuve
- Juventino
A ja caly jestem dziwny, pełen dziwactw, ale za to jaki specyficzny i unikalny...
A tak na serio to myslalem, ze tylko moja matka ma tak z drzwiami, ze musi ze 2 razy sprawdzic czy zamkniete, strasznie mnie to irytuje, ale teraz bede bardziej wyrozumialy.
A tak na serio to myslalem, ze tylko moja matka ma tak z drzwiami, ze musi ze 2 razy sprawdzic czy zamkniete, strasznie mnie to irytuje, ale teraz bede bardziej wyrozumialy.

- Koziołek
- Juventino
Jak ide po schodach to staram się stawiać prawą nogę na tym schodku gdzie jest mocowanie poręczy. Kiedyś tak dla zabawy sobie wchodziłem i niestety zostało do dziś. Najgorzej jak mocowania nie są rozmieszczone parzyście. Wtedy muszę kombinować z nogami.