Ewentualny skład Juve po degradacji...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 18:36

Dobra, czas skomentować kilka jedenastek :)
Więc jedziemy:

- Jedenastka Pawła Sz. : widzę że nie uwzględniłeś żadnego z piłkaży którymi mogą być zainteresowane inne kluby. Faktycznie, są to pewniacy - na pewno większej biedy mieć nie będziemy :( na mój gust bardzo pesymistyczna wersja.

- Druzyna robo11: Całkiem podobna do mojej, tylko Alex i Nedved na innych pozycjach (Del Piero w ataku, Nedved na ofensywnego), u Ciebie brak Cannavaro (wciąż mam nadzieje że dotrzyma słowa i zostanie) oraz brak Camora (tu tak samo).

- Skład wg. krystiank: znów podobna do mojej, drobne różnice w obronie i pomocy

- 11 zawodników adrian_markuś: i jeszcze raz praktycznie kubek w kubek moja

- Wyjściowa jedenastka Black_star_13: przypomniałeś mi o istnieniu Birindelliego :) wstyd przyznać, ale zapomniałem o nim przez ten sezon. Najpierw kontuzja a potem nie wystawiał go mój kochany były trener :P

- Skład Juve wg. matimat1: stwierdzam że widzę 3 bocznych obrońców... chyba że któryś z nich będzie grał na środku. Oprócz tego dwóch defensywnych pomocników, czyli ustawienie a'la Capello. Nie wydaje mi się żeby Francuz defensywnie, zwłaszcza że jeśli mamy awansować to będziemy musieli strzelić sporo bramek, w każdym meczu przynajmniej o 1 więcej od rywala ;)

Obrazek
Obrazek
robo11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 19:48

- Druzyna robo11: Całkiem podobna do mojej, tylko Alex i Nedved na innych pozycjach (Del Piero w ataku, Nedved na ofensywnego), u Ciebie brak Cannavaro (wciąż mam nadzieje że dotrzyma słowa i zostanie) oraz brak Camora (tu tak samo).

Ok zgadzam się z tobą że Camoranesi powinien grać ale cannavaro podpisał roczny kontrakt z realem więc napewno nie będzie grał. Dalej.. moim zdaniem najpiefw Didier powinien wypróbować atak Palladino i Bojzinov albo jeszcze zalayetta. Del Piero moim zdaniem powinien grać środkowego pomocnika ofensywnego. Powinien grać takiego łącznika pomiędzy linią pomocy i dwoma napastnikami z których jeden szybki i dobry technicznie z pięknym strzałem i wspaniałym wychodzeniem na pozycje i drugi Bojzinov, który jest typem trezegueta(troche niższym :-D :-D ) on gra tak jak on cały czas czai się w polu karny i szuka możliwości żeby tylko dobić gola. Alex do tej formacji świetnie by pasował bo ma świetne podanie,strzał i potrafi póścić prostopadłą piłke. Pomyśl o tym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jedna wiara jeden klub:JUVE TURYN AŻ PO GRÓB!!!!!!!!
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2006, 23:04

1. Do tej pory nie ma oficjalnego oświadczenia że Fabio jest już zawodnikiem hiszpańskiego klubu, ani na stronie Juve ani Realu...
2. Przyznaję że Alex i jego przegląd sytuacji mógłby się przydać w pomocy, ale moim zdaniem braknie już mu tej dynamiki, jaka jest w tej formacji bardzo potrzebna - byłby problem z wspomnianym przez Ciebie włączaniem się w akcje w polu karnym. Jeśli Alex już by tam był to prościej byłoby mu strzelać gole. Po za tym jego ulubioną pozycją jest atak i tam czuje się najlepiej. A Nedved w tamtej pozycji także ma gros zalet - silny strzał zza pola karnego, właśnie dynamika, dobre podanie...

Obrazek
Obrazek
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 00:03

Ja to widze tak:
Mirante - Tudor z prawej, Chiellini z lewej, w środku Legro z Kovacem ( ale tu nie wiadomo, może ktoś z Primavery ) - Marchonni z prawej, Kapo z lewej ( podobno może grać i na tym skrzydle ) Zanetti(defensywny) i Nedved(ofensywny) w środku, Del Piero i Bojinov ( lub Palladino )
w ataku...co o tym składzie sądzicie??
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2006, 00:25 przez morfeuszrejowiec, łącznie zmieniany 1 raz.

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 00:16

santiago15 pisze:Ja to widze tak:
Abbiatti ( moze za Gigiego przyjdzie )
Nie przyjdzie bo wypożyczony został do Torino.

Obrazek
blk01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 09:13

Do Torino :shock: miasto mu si epodoba czy co ;] bedzie tam sabotazysta :D

http://euroislam.pl
Europa dla Europejczyków.
Jack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 09:21

JuveForever10 pisze:
santiago15 pisze:Ja to widze tak:
Abbiatti ( moze za Gigiego przyjdzie )
Nie przyjdzie bo wypożyczony został do Torino.
To juz potwierdzona informacja?dziwi mnie ten transfer troche... :?

Michal87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 10:47

Seriea.pl pisze:W następnym sezonie Christian Abbiati bronić będzie barw Torino. Bramkarz Milanu poprzedni sezon spędził w Turynie, ale na wypożyczeniu w Juventusie.

- Rozmawiałem z prezydentem Urbano Cairo i już wiem, że to klub, który ma jasno sprecyzowane plany na przyszłość. Chcę brać udział w tym projekcie - wyjawił Abbiati. Golkiper nie miałby szans na grę w pierwszym zespole Milanu i stąd decyzja o odejściu. Nie wiadomo jeszcze, na jakiej zasadzie trafi do Torino - wypożyczenia, współwłasności czy transferu definitywnego.
Dokładny link do news'a

Jeszcze nic nie wiadomo ale raczej zagra w Torino

Obrazek
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 11:23

Mój skład na Serie B:

Mirante - Chiellini, Kovac, Cannavaro, Balzaretti (Birindelli) - Kapo, Giannichedda (Nedved), Zanetti, Marchionni - Del Piero (Palladino), Lucarelli (Bojinov, Zalayeta)

albo bardziej ofensywny:
Mirante - Chiellini, Cannavaro (Kovac, Tudor), Balzaretti (Biridelli) - Kapo (Olivera), Giannichedda (Nedved), Zanetti, Marchionni - Del Piero, Lucarelli, Bojinov (Zalayeta, Palladino)

najciężej będzie z obroną ....
Mam nadzieję, że zostanie Balzaretti i Birindelli, bo Chiellini już ogłosił pozostanie w klubie. Środek obrony trza będzie jakoś skombinować ...
Mam nadzieję na Cannavaro i Kovaca ... ale chyba to tylko marzenia ...
Może być jeszcze Kovac i Tudor - Chorwacki duet
albo ktoś z tej dwójki i .... Barzagli ? :D mimo degradacji chciałbym, żeby do nas dołączył
no i jeszcze od bidy jest Legro ....
Didier Deschamps napalił się bardzo na Lucarelliego - ma być zamiast Treze ...
widzę to tak: Palladino za Ibrę, Bojinov za Mutu, Lucarelli za właśnie Treze + wierni Del Piero i Zalayeta ....

Lucarelli to naprawdę dobry zawodnik, chętnie przyjmę go w Turynie ;) strzelił w poprzednim sezonie 20 bramek ! :)
mam nadzieję , że Didier go sprowadzi, bo wtedy on i Del Piero ostrzeliwaliby bramkę rywali ...

przejdźmy do pomocy .... tu jest troche bardziej kolorowo .... Mam nadzieję, ze zostanie Nedved .... wtedy mógłby grać za napastnikami albo po boku, zastępujac Kapo ....
w środku jeśli zostaliby Giannichedda i Zanetti byłoby ok, jest to para na Serie B nie do przejscia ;)

tak to widzę, mam nadzieję, że podobnie będzie ...

Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 lipca 2006, 12:01

Nie bede tworzył przypuszczalnych 11, ale chce by nowe JUVE w serie B oparte zostało na naszych młodych talentach wzmocnionych klikoma prawdziwymi juventini.

Nie ma co na siłę trzymać w klubie naszych gwiazd, nalezy ich wypozyczyć na biezący sezon do silnych europejskich klubów. W zadnym wypadku nie sprzedawać np. Buffona, Zambrotte czy Cannavaro - nawet za dużą kase ruskowi czy Realowi - tylko wypożyczenie. A np Ibrahimovic, Emerson i Thurama mozna sprzedawac za duza kase ale nie do włoch!

Nasi młodzi i ławka z poprzedniego sezonu bedę w Serie B gryz trawę i zrobią wszystko by sie pokazać i bedą mieli wielką satysfakcje z gry dla tak wielkiego klubu jakim jest JUVE! I to własnie w nich jest nadzieja na szybki awans do Serie A a nie zawodnikach, których na siłe klub bedzie trzymał w Serie B a oni bedą grali na 30% swoich mozliwosci w przeciwienstwie do młodego JUVE, którzy bedą grac na 100% swoich mozliwosci.

Podsumowujac - nowa 11 na Serie B oparta o młodziez i ławke z poprzedniego sezonu wspartą prawdziwymi juventini np. Del Piero, Birindeli. I wlasnie taki fundamet nowego JUVE zapewni nam awans juz za rok!!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Del Petro

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 13:04

Buffon - Chillineli , Balzaretti , Tudor , Kovac - Zenetti , Del Piero, Nedved , Marachioni , Camoranesi - Bojinov

krzysztofjuventus

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 18:35

Na szczęscie możemy liczyć na Buffona.Szkoda tylko Cannavaro :(

JUVENTUS TURYN F.C.- A PAN BÓG ZESŁAŁ ICH NA ZIEMIE ABY SIALI ZAMĘT I ZNISZCZENIE
konhad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 21:38

Buffon-Balzaretti Tudor legrotalie Chielini-Zanetti Nedved Marchioni Kapo-Del Piero Bojinov

Obrazek
Bany89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2006, 22:32

Buffon - Chiellini (lewa obrona), Tudor, Legrotaglie (środek) Balzaretti (prawa obrona) - Marchionni (prawa pomoc), Zanetti (defensywny) Nedved (ofensywny), Kapo (lewa pomoc) - Del Piero, Bojinov

Rezerwa:
Mirante, Birindelli, Olivera, Zalayeta, Palladino

Bolchevik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2006, 19:15

Bramka: Buffon

Obrona: Chiellini Filipe Kovac Balzaretti

Pomoc: Camoranesi Marchonni Zanetti Nedved

Atak: Trezeguet Del Piero

!!! FORZA JUVE !!!