Ewentualny skład Juve po degradacji...

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:05

Podobno tak moze wygladac pierwsza 11 Juve w Serie B(jak tam skonczymy):

Mirante (22)- Gastaldello (22), Molinaro (23), Mantovani (22),Masiello (22)-Gasbarroni (25), Luci (21), Paro (22)-Volpato (20),Palladino (22), Del Piero

Co sądzicie :o ???

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:08

Zakladam ten temat bo jak wiadomo raczej nie jestesmy w 100 procentach pewni pozostania w serie A(mozna to bylo wywnioskowac po wypowiedzi Johna Elkanna)...chociaz mam nadzieje ze jednak pozostaniemy w pierwszej lidze, postanowilem przeanalizowac calą kadre Juventusu(pierwszy skład, primavere i pilkarzy wypozyczonych) i ulozyc ewentualną kadre na nastepny sezon(po degradacji).

A wiec tak, mam cichą nadzieje ze po spadku nie wszyscy pilkarze pierwszego składu odejdą, mysle ze realnie mogą pozostac:
Bramkarze: Bonnefoi i Antonioli(chyba go kupilismy a ma juz ponoc 35 lat wiec gdzie on pojdzie)

Obrońcy: Pessotto i Birindelli(mają juz swoje lata wiec spokojnie mogą se pograc w drugiej lidze) moze jeszcze Thuram...

Pomocnicy: Olivera i... Nedved(mysle ze ten smialo moze u nas zostac, ma juz troche po trzydziesce, konczy reprezentacyjną kariere po mistrzostwach swiata, kase ma wiec co stoi na przeszkodzie zeby jeszcze se pogral)

Napastnicy: Del Piero(tu chyba nie musze tlumaczyć :wink: a Zalayeta i tak caly sezon siedzial na ławie wiec spokojnie se moze pograc w pierwszym skladzie w serie B zresztą chyba nie wiele klubow sie nim interesuje)

Primavera: tu chyba kazdy pilkarz jest dobry, wystarczy zobaczyc jakie wyniki nasi mlodziency odnoszą na krajowym i zagranicznym podworku.
Rossi( :D ) Paolucci, Volpe, Marchisio i inni robią naprawde niezla robote.

Pilkarze wypozyczeni:
Bramkarz: Mirante
Obroncy: Masiello, Cassani, Bartolucci, Bentivoglio, Legrottaglie(moze nareszcie sie odrodzi, bo gdzie on pojdzie :D ), Tudor(mysle ze zostanie, nie jest juz tym pilkarzem jakim byl 5,4 lata temu kiedy to zabiegal nawet o niego Man UTD, teraz kto nim sie interesuje...)

Pomocnicy: Gasbarroni, Chiumiente, La Vecchia, Paro, moze KAPO(mam taką nadzieje) i... pewnie są jeszcze pilkarze warci wpomnienia ale nie mam pełnej listy wyporzyczonych... :?

Napastnicy: Benjamin, Volpato, Palladino te nazwiska mowią wszystko :-D jest co prawda jeszcze Miccoli (nie ma juz Moggiego ktory go męczył)ale szanse zeby u nas zagrał są raczej zerowe wiec on odpada.

MOJ SKLAD NA SEZON 2006/2007:

Mirante - Pessotto, Masiello, Legrottaglie, Birindelli - Olivera, Gasbarroni, Chiumiente, Nedved - Volpato, Del Piero.

Tak wiec nie wpominając ze nasi mogą jeszcze kogos dokupic, to mielibysmy naprawde mocny sklad... nawet pomijając Nedveda, Thurama i Tudora... a kto wie moze z pierwszego skladu wiecej pilkarzy pozostanie :pray:

Na zakonczenie wspomne ze to są tylko moje przemyslenia "co by było gdyby" Juve sie znalazł w serie B (serie D nawet nie biore pod uwage!!!)

A jakie jest wasze zdanie na temat skladu?

<Juventus Semper Fidelis>
m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:16

Myśle ,ze sie mylisz np z Nedvedem ,Zalayeta ,Oliviera poniewaz jak mnie sluchy dochodzily to i tak maja po tym sezonie odejsc ...

Wiadomo ,ze kazdy by chcial zeby caly sklad Juve zostal nawet po degradacji ://

Ale nie wyobrazam sobie Buffona w Milanie czy Zambrotty :/

pozdro.

Aaaa...aaaaa mocniej
matt16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:20

Podobno?

Skąd Ty to wiesz? Skąd wiesz, że w ogóle wylądujemy w Serie B?

Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:23

Poczekajmy najpierw na rozwuj sytuacji jezeli spadniemy tzn. zostaniemy zdegradowani (modle sie o to aby tak sie nie stalo) to wtedy zobaczymy kto zostanie i kto bedzie grał...

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
Gość

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:28

Uważam, że na dzień dzisiejszy nie ma co kalkulować, bo wcale nie wiadomo czy Juve spadnie. Ten temat jest póki co zbędny i mam nadzieję, że nigdy nikt nie będzie musiał wypisywać klubowej jedenastki do Serie B. :/ W przyszłym sezonie to w bramce będzie stał Buffon, w obronie będzie Cannavaro, w pomocy Camoranesi i w ataku będzie Zlatan. :P I Stara Dama ruszy na podbój Ligi Mistrzów. ;-)

Forza Juve :!:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2006, 19:29 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

ZIBI BONIEK

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:28

Ja sądze, że gadanie o tym jak będzie wyglądał skalad Juve (w seri b) w przyszłym sezonie, w tym momencie jest cholerną głupotą ludzką!! Owszem nie zdziwiło by mnie to gdyb faktem, że możemy zostać zdegradowani podniecał się jakiś Milanista. Ale nam kibicom Juve nie wypada o tym gadać w czasie w którym nie zostały podjęte żadne konkretne decyzje. Z tego co wiem o tym , że możemy zostać zdegradowani jak narazie piszą jakieś bulwarówki, a to jeszcze nie jest żaden powód do zmartwień. Więc zamiast piepszyć o tym jak będzie wyglądał sklad Juve w seri B, pomódlcie sie lepiej aby się od nas wkońcu odpiepszyli ci żadni naszego pogrążenia dzialacze innych klubów seri A, albo sie weście do jakiejś konkretnej roboty. FORZA JUVE!

BIANCO-NERO PER SEMPRE! FORZA JUVE!
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:29

jesli duzo pilkarzy by od nas odeszlo to mamy bardzo zdolna mlodziez wiec nie ma sie co martwic ale ja bym po piewsze wolał zeby zadnej degradacji nie bylo a po drugie jesli by juz byla to chcialbym zeby duzo pilkarzy zostalo i pokazalo ze oni naprwde kochaja ten klub i bede z nim na dobre i na złe. przeciez jesli zostana to rok i juz jestesmy w serie a i spowrotem liczymy sie w walce o scudetto. klub zyskal by wtedy prawdziwa więź a ten kto by odszedl wiadomo by bylo ze nie kochal klubu i nie bylo by go zal. zespol moglby wtedy wiele zyskac, jakby na to nie patrzec atmosfera napewno by byla piekna i godna podziwu. bylbym duzmny z tych pilkarzy ktorzy pozostali

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:30

nikt nie ma racji z was...
czytajcie uwazniej news'y na stronie byla juz wypowiedz Nedveda w tej sprawie, i mowil on wyraznie ze jesli nas zdegraduja to pewnie zakonczy kariere...
ehhhh modlmy sie :/

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 19:33

Gamber pisze:Na zakonczenie wspomne ze to są tylko moje przemyslenia "co by było gdyby" Juve sie znalazł w serie B (serie D nawet nie biore pod uwage!!!)
no właśnie... przemyślenia... póki co nadal gramy w SerieA i nie ma co wyprzedzać czasu. A jeśli już ktoś się uprze to można stworzyć swój skład (nigdy tego nie lubiłem). Ja jednak radzę narazie wstrzymać się z podobnymi tematami, bo nikt z nas nie wie co z nami będzie, a tym bardziej, co planują piłkarze. O tym można dyskutować w nieskończoność... Ja np. uważam, że jeśli nas zdegradują, to Nedved odejdzie (tzn. zakończy karierę), ale znowu... "jeśli". Gdy będzie pewne, że nas wywalą, to można będzie się zastanawiać co robić. Ale jak już powiedziałem, ciągle jesteśmy pierwszoligową drużyną. I oby tak zostało

BartekGajda9

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 20:04

Według mnie należy zaczekać do ostatnich wyjaśnień w tej sprawie. Narazie jesteśmy jeszcze w Serie A, nic nie wiadomo o rzekomej degradacji. Choć jeśli by to się stało skład może być różny - począwszy od sprzedaży prawie wszsytkich graczy "pierwszej 11" do sprzedaży tylko nielicznych. Bądźmy dobrej myśli :)

"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 20:57

Wy chrzanicie, a ja się pobawię...

Nie wiem jak wydelegować 11stkę, ale uważam, że w pierwszej 11stce powinni grać Del Piero(myślę, że jako jedyny zostanie) z Volpato lub Palladino... Kapo, Olivera na skrzydłach, Chiumiento w środku :)... chciałbym oprzeć na tych piłkarzach nasz skład, bynajmniej ten ofensywny... Kapo, Chiumiento, Volpato, Palladino... w nich drzemie wielki potencjał, może akurat by się obudzili :)

Capo di tutti capi
koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 21:18

Ja mam takie przeczucie, że z obecnych piłkarzy Juventusu zostaliby Birindelli, Tudor, Del Piero i MUTU. Myślę, że będzie chciał się odwdzięczyć za zaufanie i poświęci się..:P może to i głupie ale do niego całkiem podobne

Ale i tak mam nadzieję, że skończy się na pkt. karnych i nadal będziemy świadkami derby d'Italia

ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 21:22

Ja mam takie pytanie. Czy czasami obrońca Empoli, Andrea Coda nie jest własnosćia Juve(ze sie tak wyraze)? Bo tak słyszałem. Przydałby sie w serie B(przy degradacji).

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 maja 2006, 23:12

Ludzie, co Wy gadacie!? :evil:

Po pierwsze - nie bedzie zadnej degradacji.

Po drugie - Buffon na 100% nie odejdzie :!: Jesli, ktorys z naszych pilkarzy naprawde kocha Stara Dame, to na pewno jest nim Gigi. Jestem przekonany, ze on zostanie z nami na dobre i na zle... chyba nawet jego pozostanie w klubie jest bardziej prawdopodobne niz pozostanie Del Piero, ktory jak wiadomo nie moze byc zadowolony z szans do gry, jakie daje mu trener Capello. :think:

ODPOWIEDZ