Wszyscy do Berlina :)
- M.
- Juventino
Chyba się zapędziłeś. Kto mówi o zmianie obywatelstwa? Przez śpiewanie hymnu chcę wyrazić szacunek dla zespołu i zagrzać ich do walki. Nic więcej.Martin pisze:Rozumiem, ze kibicujecie Włochom, ale spiewanie hymnu to troche nie na miejscu. Widac, ze duch patriotyzmu w Polakach ginie i wielu hymn traktuje jako normalna przyspiewke, ktora mozna spiewac kiedy sie tylko podoba. :evil: Proponuje od razu zmienic obywatelstwo i zapomniec o Polsce.Diego pisze:Hymn miał być wykuty od początku Mundialu :? .Alexa Del Piero pisze:Do wszystkich jadąc
Hymn ma być wykuty na blachę
Biały i czerwony także nie są barwami Juventusu i dobrze o tym wiesz.juveluck pisze:Na meczach Juventusu na ktore jezdzilismy sam bralem Polska flage i nia machalem. Jestem Polakiem i nie zamierzam udawac kogos innego. Jade jednak na mecz Itali ktorej barwami nie jest bialy i czerwony. Dlaczego do pubu nikt nie bral Polskiej flagi ?
A czy wzięcie flagi musi oznaczać wspieranie danego kraju czy utożsamianie się z nim? Dlaczego machałeś flagą Polski w Turynie? Bo im kibicowałeś i chciałeś, aby w tamtym momencie odnieśli zwycięstwo? Przecież to logiczne, że gdyby ktoś zobaczył nas z flagą Polski nie pomyślałby sobie, że akurat kibicujemy naszym piłkarzom tylko, że pochodzimy z tego kraju.juveluck pisze:Paranoja jest kiedy jedzie sie na mecz jednej reprezentacji a bierze flage zupelnie innej, bo moze nie wszyscy zauwazyli ale to nie jest turystyczny wyjazd do Berlina, to jest wyjazd do Berlina w celu wspierania Itali, nie Polaski 8)
Nie wiedziałem, że mogą być takie dyskusje na temat flagi. Lepiej zostawię ją w domu, nie będę robił problemów.
:roll:
- Venomik
- Juventino
Wyjazd na mecz Juve wyjazdem turystycznym też nie był a flagą machałeś. Jak podajesz argumenty to je wcześniej przemyśl.
Nie zakazujesz, fakt, ale masz to cholernie egoistyczne podejście, które (wybacz) zbyt często u Ciebie widać. Osoba zabierająca flagę też płaci za bilet i też to robi dla przyjemności.
Ale dla Ciebie nie istnieje kompromis, wręcz przeciwnie - stawiasz wszystko na ostrzu noża i rozpatrujesz tylko (i to skrajnie) swój punkt widzenia.
Jeśli do czegoś takiego dojdzie to ja będę się również trzymał kilkanaście metrów od Ciebie.
Nie dlatego, że wolę mieć flagę polski u boku na takim meczu, ale dlatego, że nie mam zamiaru takich idiotyzmów akceptować.
EDIT:
nawet nie zwróciłem uwagi, że to Ty Diego miałeś wziąć flagę Polski. Tym gorzej dla Ciebie, Juveluck.
Nie zakazujesz, fakt, ale masz to cholernie egoistyczne podejście, które (wybacz) zbyt często u Ciebie widać. Osoba zabierająca flagę też płaci za bilet i też to robi dla przyjemności.
Ale dla Ciebie nie istnieje kompromis, wręcz przeciwnie - stawiasz wszystko na ostrzu noża i rozpatrujesz tylko (i to skrajnie) swój punkt widzenia.
Jeśli do czegoś takiego dojdzie to ja będę się również trzymał kilkanaście metrów od Ciebie.
Nie dlatego, że wolę mieć flagę polski u boku na takim meczu, ale dlatego, że nie mam zamiaru takich idiotyzmów akceptować.
EDIT:
nawet nie zwróciłem uwagi, że to Ty Diego miałeś wziąć flagę Polski. Tym gorzej dla Ciebie, Juveluck.
Dirty mind
- Der Dritte
- Juventino
wyluzujcie troche zamiasta sie cieszyc ze jedziemy do Berlina popadacie w jakies bezsensowne klotnie, jak dla mnei kazdy kibicuje na swoj sposob byleby nie stal jak tepy glen i nic nie spiewal. a co do flagi to ja dzisiaj razem z bianconero dostalismy swiezutkie flagi w ambasadzie;D
FORZA JUVE
- juveluck
- Juventino
Diego pisze:Biały i czerwony także nie są barwami Juventusu i dobrze o tym wiesz.juveluck pisze:Na meczach Juventusu na ktore jezdzilismy sam bralem Polska flage i nia machalem. Jestem Polakiem i nie zamierzam udawac kogos innego. Jade jednak na mecz Itali ktorej barwami nie jest bialy i czerwony. Dlaczego do pubu nikt nie bral Polskiej flagi ?
A czy wzięcie flagi musi oznaczać wspieranie danego kraju czy utożsamianie się z nim? Dlaczego machałeś flagą Polski w Turynie? Bo im kibicowałeś i chciałeś, aby w tamtym momencie odnieśli zwycięstwo? Przecież to logiczne, że gdyby ktoś zobaczył nas z flagą Polski nie pomyślałby sobie, że akurat kibicujemy naszym piłkarzom tylko, że pochodzimy z tego kraju.juveluck pisze:Paranoja jest kiedy jedzie sie na mecz jednej reprezentacji a bierze flage zupelnie innej, bo moze nie wszyscy zauwazyli ale to nie jest turystyczny wyjazd do Berlina, to jest wyjazd do Berlina w celu wspierania Itali, nie Polaski 8)
Roznica miedzy wzieciem flagi na mecz Juventusu a na mecz Itali jest zasadnicza. Mecze Juventusu to mecze klubu a nie reprezentacji i nie ma tu zadnego konfliktu. Wziecie flagi Polski na mecz Itali, powoduje konflikt, bo jedziemy kibicowac Itali a ktos ma flage Polski czyli reprezentacji ktora w jakis sposob moze rywalizowac z Italia. Biorac flage na mecz Juve taka sytuacja miejsca nie ma bo Polska z Juve nie zagra, pozatym na trybunach sa osoby wielu narodowosci i wtedy normalnym jest za kazdy chce pokazac z jakiego jest kraju. Jadac na mecz reprezentacji nie mamy juz doczynienia z mieszanka narodowosciowa, tak wiec...
Ciesze sie, licze, ze inni zrobia podobnie 8)Diego pisze:Nie wiedziałem, że mogą być takie dyskusje na temat flagi. Lepiej zostawię ją w domu, nie będę robił problemów.
Wszystko dokladnie przemyslalem, poczytaj co jest napisane powyzejvenomik pisze:Wyjazd na mecz Juve wyjazdem turystycznym też nie był a flagą machałeś. Jak podajesz argumenty to je wcześniej przemyśl.
EDIT:
Nie istnieja dla mnie kompromisy, jestem samolubny i przynajmniej w ten sposob osiagam to co chce. Nawet jezeli czasami bedzie trzeba cos poswiecic nie zamierzam sie zmienic tak to juz bywa 8) Moje poglady czesto budza skrajne uczucia ale to juz nie moj problem nikogo nie zmuszam tez do przebywania w moim towarzystwie.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- dzieciol
- Romanista
pierwszy temat ktory wpadl mi w oki;) hehehe wiec Witam z drugiej strony barykady z nad Tybru:) Czesc mnie zna osobiscie...(nie?!) bo z czescia chodzilem do szkoly..czesc kojarzy mnie z innego forum...no tak..
Akurat w takiej chwili jak ta Italia nas po czesci jednoczy...wiec tak..
co do wyjazdu...widze ze baza wyjazdowa w P-N..hmmm pewnie i wygodniej...Romanisci maja swoja w Szczecinie...a tam czeka na nich cieply busik;)
Oglnie zycze wam powodzenia..i udanego wyjadu...na Berlin..w koncu ponoc to wspolny cel..
pozdrawiam:)
PS ale poszaleliscie z miejcem na sygnaturki...nie pracuje sie w tkich rozdzielczosciach..a jak juz cos sie zrobi to wyglada jak button...to tak na marginesie;)

Akurat w takiej chwili jak ta Italia nas po czesci jednoczy...wiec tak..
co do wyjazdu...widze ze baza wyjazdowa w P-N..hmmm pewnie i wygodniej...Romanisci maja swoja w Szczecinie...a tam czeka na nich cieply busik;)
Oglnie zycze wam powodzenia..i udanego wyjadu...na Berlin..w koncu ponoc to wspolny cel..
PS ale poszaleliscie z miejcem na sygnaturki...nie pracuje sie w tkich rozdzielczosciach..a jak juz cos sie zrobi to wyglada jak button...to tak na marginesie;)
- mesju
- Qualità Juventino
No proszę kogo my tu mamydzieciol pisze:pierwszy temat ktory wpadl mi w oki;) hehehe wiec Witam z drugiej strony barykady z nad Tybru:) Czesc mnie zna osobiscie...(nie?!) bo z czescia chodzilem do szkoly..czesc kojarzy mnie z innego forum...no tak..

A dla Ciebie przypadkiem Berlin nie jest bliżej przez Poznań?dzieciol pisze:Akurat w takiej chwili jak ta Italia nas po czesci jednoczy...wiec tak..

Do zobaczenia w Berliniedzieciol pisze:Oglnie zycze wam powodzenia..i udanego wyjadu...na Berlin..w koncu ponoc to wspolny cel..
to nie pilka.pl Liczy się jakość a nie ilość :twisted: (żarcikdzieciol pisze:PS ale poszaleliscie z miejcem na sygnaturki...nie pracuje sie w tkich rozdzielczosciach..a jak juz cos sie zrobi to wyglada jak button...to tak na marginesie;)
Pozdro
- dzieciol
- Romanista
coz za pewnosc...a skad wiesz ze mi o Ciebie chodzilo?! :lol:
prawie jedna droga, przez Szczecin i przez P-N...
na pilka.pl tez nie poszaleli z wielkoscia bo maja do 120px wysokosci... :roll:
Pozdrawiam...nie wiem jak dlugo, bo serieC nie jest moja mocna strona;)
prawie jedna droga, przez Szczecin i przez P-N...
na pilka.pl tez nie poszaleli z wielkoscia bo maja do 120px wysokosci... :roll:
Pozdrawiam...nie wiem jak dlugo, bo serieC nie jest moja mocna strona;)
- Alexa Del Piero
- Juventino
Widzę, że niezłą burze rozpętałam :oops:
@Martin
Nie jestem najbardziej zagorzałą patriotką ale kiedy oglądałam mecze Polaków to śpiewałam nasz Hymn, nie po to, żeby sobie pośpiewać (bo tego nie lubię) ale żeby zagrzać ich do walki. Teraz w ten sposób chciałabym zagrzewać do walki Włochów.
Co do polskiej flagi to sama napewno jej nie zabiorę, chociaż (jak pewnie niektórzy zauważyli) miałam ją w Monachium, jednak wtedy jechaliśmy na mecze Juve jako przedstawiciele polskiego fun clubu a dzięki tym flagom piłkarze wiedzieli, że przyjechaliśmy ich wspierać. Teraz jest inna sytuacja, jedziemy na mecz reprezentacji i zabieranie flag innego kraju jest nie na miejscu.
@Martin
Nie jestem najbardziej zagorzałą patriotką ale kiedy oglądałam mecze Polaków to śpiewałam nasz Hymn, nie po to, żeby sobie pośpiewać (bo tego nie lubię) ale żeby zagrzać ich do walki. Teraz w ten sposób chciałabym zagrzewać do walki Włochów.
Co do polskiej flagi to sama napewno jej nie zabiorę, chociaż (jak pewnie niektórzy zauważyli) miałam ją w Monachium, jednak wtedy jechaliśmy na mecze Juve jako przedstawiciele polskiego fun clubu a dzięki tym flagom piłkarze wiedzieli, że przyjechaliśmy ich wspierać. Teraz jest inna sytuacja, jedziemy na mecz reprezentacji i zabieranie flag innego kraju jest nie na miejscu.
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Venomik
- Juventino
Niby nie, ale w zasadzie ciężko się czegokolwiek na dworcu dowiedzieć.
Twój bilet w każdym razie jest kupiony.
24 zł kosztował (z groszami). Do tego dochodzi 6 zł za (już nie pamiętam jak się to nazywało) co musimy kupić jak bedziemy się przesiadać (czy kiedyś tam) - tak nam powiedzieli, ale już nie potrafili powiedzieć co to jest, do czego służy i dlaczego musimy to kupić :]
24 zł kosztował (z groszami). Do tego dochodzi 6 zł za (już nie pamiętam jak się to nazywało) co musimy kupić jak bedziemy się przesiadać (czy kiedyś tam) - tak nam powiedzieli, ale już nie potrafili powiedzieć co to jest, do czego służy i dlaczego musimy to kupić :]
Dirty mind
- Alexa Del Piero
- Juventino
Chodzi o 'przejściówkę' - jeśli ktoś wie co to jest to niech napisze.venomik pisze:Niby nie, ale w zasadzie ciężko się czegokolwiek na dworcu dowiedzieć.
Diego, Twój bilet mam ja.
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- juveluck
- Juventino
Nurtuje mnie pytanie kto z tego Szczecina jedzie na mecz do Berlina jak u was nawet na mecze w pubie nie ma zadnej ekipy...xpack pisze:jest jedno miejsce w pociagu do berlina Szczecin i okolice cena cos kolo 40 zł :-D da rade sie dogadac jest ktos chetny
gg: 2000213

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- JuveQL
- Juventino
Nie boj zaby
Ja razem z kolesiem (kibic francji
) jade z "tego" Szczecina na mecz. Planujemy zainstalowac sie pod stadionem chociaz ostatecznie nie wiemy gdzie wyladujemy. Co jak co ale finał z udziałem Włochów, na dodatek w miescie oddalonym o rzut beretem nie może zostać stracony.
Co do ekipy do pubu to szkoda gadac, kiedys myslalem co by do Poznania nie zaczac dojezdzac :-D Za to romanistow u nas pod dostatkiem...
PS. xpack, pisalem do ciebie priva, szkoda ze nie odpisales bo mysle, ze bysmy sie dogadali...

Co do ekipy do pubu to szkoda gadac, kiedys myslalem co by do Poznania nie zaczac dojezdzac :-D Za to romanistow u nas pod dostatkiem...
PS. xpack, pisalem do ciebie priva, szkoda ze nie odpisales bo mysle, ze bysmy sie dogadali...