Wszyscy do Berlina :)

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 13:16

Jak wiadomo Italia w pieknym stylu awansowala do finalu mistrzostw swiata. Czeka nas wielki spektakl z udzialem naszych ukochanych graczy. Warto go obejrzec w naprawde wyborowym gronie, wsrod tysiecy kibiców Itali. Pub w Polsce mimo wspanialego towarzystwa to nie to, biletow na mecz finalowy dla grup dostac nie ma szans, Italia jest o tysiac kilometrow od nas... dlatego OBEJRZYJMY TEN MECZ W BERLINIE, w miescie w ktorym bedzie rozgrywany. Jak w kazdym miescie w ktorym rozgrywane sa mecze mistrzostw tak w Berlinie w centrum miasta (przy Bramie Brandenburskiej) postawiony zostal wielki telebim na ktorym kazdy moze obejrzec spotkanie. Chyba nie trzeba mowic co tam bedzie sie dzialo w trakcie finalu. Tysiace Wlochow mieszka w niemczech na codzien a tysiace przyjechalo tam specialnie na mistrzostwa...

Przejdzmy do konkretow jak gdzie i za ile. Chyba kazdemu z nas zalezy na jak najtanszym dojechaniu do Berlina 8) Jezeli nie to niech wsiada w InterCity :P Tak czy inaczej plan przedstawia sie tak:

dojazd:

pociag relacji Poznań Głowny - Berlin Ostbahnhof z przesiadka we Frankfurcie nad Odra.

Wyjazd z Poznania 10.42 (osobowy 2 klasa) 9 lipca w niedziela, we Frankfurcie jestesmy 13.34 i z Frankfurtu o 13.57 mamy pociag do Berlina (RegionalExpress) na miejscu jestesmy o 14.59

powrót:

pociag relacji Berlin Ostbahnhof - Poznań Główny z przesiadka we Frankfurcie nad Odra

Wyjazd z Berlina 13.59 (Regional Express) 10 lipca poniedzialek we Frankfurcie bedziemy o 15.04 i z Frankfurtu o 15.27 mamy pociag (osobowy 2 klasa) do Poznania na miejscu jestesmy 18.12

Oczywiscie jezeli ktos bedzie chial moze wracac wczesniej jednak ja podaje mozliwie najtansze polaczenie.

Cena:

Przejazd na trasie Poznan - Frankfurt i Frankfurt - Poznan to 20 zl bilet normalny i 13 zl bilet ulgowy w jedna strone

Przejazd na trasie Frankfurt - Berlin i Berlin - Frankfurt tu jest maly problem poniewaz w Informacji PKP nie mogli udzielic mi informacji ile wyniesie cena tego biletu gdyz ten pociag nie nalezy do PKP, zagraniczny przewoznik. Jednak powiedziano mi, ze to pociag podmiejski i cena biletu bedzie napewno niska. Bilet nalezy kupic w pociagu.
Jak cos mam numer do szwabow mozna dzownic ale ktos musial by mowic z nimi po niemiecku ja sie nie podejme :P

Wedlog informacji jaka podal romaneq bilet na ten pociag kosztuje 8,20 euro. Jest tez mozliwosc kupienia w weekend biletu grupowego na 5 osob, wtedy wychodzi 6 euro na glowe.

EDIT: Widze, ze jednak sa zainteresowane osoby z innych miast, dlatego proponuje zbiorke w Poznaniu 9 lipca w niedziele o 10.15-10.20 przed wejsciem na dworzec Poznan Glowny.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2006, 01:07 przez juveluck, łącznie zmieniany 7 razy.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 13:22

No więc Bracie. Obecnie sytuacja przedstawia się tak 50% że pojadę, 50% że nie. Ale mam nadzieję, że będe mógł tam być z Wami. Wieczorem powinienem już wiedzieć. nie ma jakiegoś limitu? Mogę np. 8.07 się zdecydować i nie będzie problemu? Do zobaczenia wieczorem. P.S. Jak tam pływanie? :P

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 13:25

Tasak pisze:No więc Bracie. Obecnie sytuacja przedstawia się tak 50% że pojadę, 50% że nie. Ale mam nadzieję, że będe mógł tam być z Wami. Wieczorem powinienem już wiedzieć. nie ma jakiegoś limitu? Mogę np. 8.07 się zdecydować i nie będzie problemu? Do zobaczenia wieczorem. P.S. Jak tam pływanie? :P
Bracie, fajnie by bylo jak bys pojechal, zwlaszcza, ze tanio, pozatym moze bedzie nam sie latwiej w niemczech po wegiersku dogadac niz po polsku :D Limitu nie ma musisz tylko zdarzyc kupic bilet :P Plywanie dobrze pogadamy wieczorem :P

Obrazek
mleko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 13:30

A co tam następne mistrzostwa w RPA to se nie pojadziem :) Jak cos to ja raczej jadę, dam ostateczną odpowiedź dziś wieczorem, zobaczę tylko pociągi do Poznania z mojej wsi.

EDIT: Alexxxxx jedzie ze mną, kazał dopisać :-D

EDIT2: to se pojechałem :|
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2006, 10:54 przez mleko, łącznie zmieniany 1 raz.

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 13:36

Będzie bosko :)
Zrobię wszystko co w mojej mocy by pojechać.

Dirty mind
laeti74

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 14:09

Ja też zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby pojechać. Jak na razie jakieś 90% za wyjazdem. Muszę tylko jakoś załatwić urlop na poniedziałek, a mówiąc szczerze widzę, że ciężko będzie, bo dopiero co wróciłam z dwutygodniowego! No i jeszcze za chwilę urlop na zlot potrzebny. Spróbuję wynegocjować zamianę - pracująca sobota za wolny poniedziałek.

EDIT:
DOSTAŁAM URLOP :) Jeszcze tylko kasa.....
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2006, 17:35 przez laeti74, łącznie zmieniany 1 raz.

Kombinat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 15:04

Nie zaliczę w tym roku zlotu, to zaliczę berlin :)
Ten pociąg z poznania do frankfurtu jest bezpośredni, przez inne polskie miasta nie przejeżdża?
Dobra już znam trasę, sprawdziłem na pkp.

EDIT:
Gałcio... Rozbawiłeś mnie do łez :doh:

Ograniczenia osób nie ma, czyli to będzie takie trochę nieformalne? Kto przyjedzie i zgłosi się na zbiórce to jedzie, tak?
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2006, 15:39 przez Kombinat, łącznie zmieniany 2 razy.

Gałcio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 15:16

I ja bardzo chętnie bym się z Wami wybrał, aczkolwiem może być cięzko z pieniędzmi bo te 300 zł trzeba liczyć, choćby troche na dojazd z Gliwic do Poznania :) jak cos dam znac

Ten pociąg z poznania do frankfurtu jest bezpośredni, przez inne polskie miasta nie przejeżdża?

Znając życie pociąg ten jechac bedzie przez Zieloną Góre, Rzepin i reszte mniejszych wiosek na których pewnie nie zatrzyma sie, liczyc sie trzeba z Zieloną Górą i Rzepinem jako stacjami przez które bedzie jechac w Polsce pociąg ten.

Nigdy nie dyskutuj z <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>,najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,a potem pokona doświadczeniem.
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 16:24

powiadasz juveluck, ze bilety takie tanie? :D
ide teraz do kumpla, obgadamy co i jak i jest duze prawdopodobienstwo, ze stawimy sie w niedziele w Poznaniu :)

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 16:55

No propozycja godna rozpatrzenia:D

Ostateczną odpowiedź dam jutro, gdyż muszę przeanalizować swoją sytuacje finansowa :D

Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 17:18

Kiedys szłyszalem że tam jest taki "mini" stadion Olimpijski na 20 tyś osob i tam jest telebim. :D Byś moze się myle.

BERLIN BERLIN!! NOI ANDIAMO A BERLIN!! :twisted:

Alexa Del Piero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 17:47

Chyba jednak nie pojadę :cry: Moje podanie o dofinansowanie zostało odrzucone :płaczę:

Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta

FORZA JUVE !
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 18:04

Gałcio pisze:

Znając życie pociąg ten jechac bedzie przez Zieloną Góre, Rzepin i reszte mniejszych wiosek na których pewnie nie zatrzyma sie, liczyc sie trzeba z Zieloną Górą i Rzepinem jako stacjami przez które bedzie jechac w Polsce pociąg ten.
Uważaj, bo dostaniesz kartkę. To nie temat, gdzie wpisujemy żarty :prochno: Pojechałeś stary.... :lol:

Do sedna... propozycja całkiem ciekawa. Chciałbym jechać, jednak nie wiem jak to będzie z funduszami. Zagadam ze staruszkami i dam oficjalną odpowiedź. Póki co ogłaszam ciszę prasową (skąd my to znamy...) :wink:

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 18:12

Kombinat pisze:

Ograniczenia osób nie ma, czyli to będzie takie trochę nieformalne? Kto przyjedzie i zgłosi się na zbiórce to jedzie, tak?
Dokladnie
laeti74 pisze: Jeszcze tylko kasa.....
Przeciez ty nie masz problemow z kasa :wink:

Taki moj maly apel, zeby zainteresowani nie kupowali biletow na pociag na ostatni chwile w Poznaniu, lepiej niech kupia je juz u siebie. nie powinno byc problemow z ich nabyciem, ale lepiej dmuchac na zimne

Obrazek
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2006, 20:38

Dobry pomysł juveluck :D

Ja jade do Berlina w sobote na impreze. Wątpie, żebym zdołał jeszcze dowlec się na ulice "17 czerwca" i oglądnąć mecz ale kto wie. Będę się starał :D

Bilet z Frankfurtu do Berlina to koszt 8,20 Euro. Jeżeli będziecie mieli trochę osób to możecie kupić Wochenende Ticket, który kosztuje 30-32 Euro dzielone na 5 osób czyli wychodzi 6 Euro. Taki bilet to max 5 osób nie więcej.
Bilet ten jest w Niemczech ważny cały dzień ale tylko w sobote lub w niedziele. Obowiązuje przez 24 godziny na całą komunikację Niemiecką wraz z metrem U-Bahn i S-Bahn. Oczywiście Intercity się nie wlicza :smile:

Jeśli sie nie mylę to czeka Was przesiadka i przejazd metrem na którąś stację, z której dojdziecie do Bramy Branderburskiej. Może to być np. stacja Bellevue ale możliwości macie wiele :)

Z Frankfurtu na Berlina pociągi odjeżdżają co godzinę a często nawet co 30 minut i to te na które bilet Wochenende jest ważny.

Pozdro

Obrazek
ODPOWIEDZ