Wszyscy do Berlina :)
- Alexxxxx
- Juventino
Laeti a chcesz zebym pokazał wszystkim Twoje zdjecie z kremem na twarzy?laeti74 pisze:Alexxxxx! Ja Cię na zlocie z matmy przepytam!!!Alexxxxx pisze:To może ktoś podsumuje ile wziać kasy
Chyba, że... O nie!! Alexxxxx już pije.........

Lepiej powiedz, ile na prawde trzeba wziać tych pieniedzy

Juve jest miłością całego mojego życia.
Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Alexa Del Piero
- Juventino
On nie piję tylko ćwiczy repertuar na zlotlaeti74 pisze: Chyba, że... O nie!! Alexxxxx już pije.........
Na sam dojazd z Poznania do Berlina musisz mieć 100-120 złotych, nie wiem ile potrzebujesz na 'napoje'.Alexxxxx pisze:Lepiej powiedz, ile na prawde trzeba wziać tych pieniedzy
Fieri dopo la vittoria, fedeli dopo la sconfitta
FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Alexxxxx
- Juventino
Żona Ty stawiasz :> W koncu mamy slub brac?Alexa Del Piero pisze:Na sam dojazd z Poznania do Berlina musisz mieć 100-120 złotych, nie wiem ile potrzebujesz na 'napoje'.Alexxxxx pisze:Lepiej powiedz, ile na prawde trzeba wziać tych pieniedzy

To wezme tyle

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Alexa Del Piero
- Juventino
Słyszałeś kiedyś o rozdzielności majątkowej?Alexxxxx pisze:Żona Ty stawiasz :> W koncu mamy slub brac?

Co to wg Ciebie znaczy 'w miare'? Będziesz śpiewać? :rotfl:Alexxxxx pisze:To wezme tyleJade na 100% bo Tata sie zgodzil, a sukces sprobuje swietowac w miare trzezwy
Colą też się da żyć, a zlot bedzie to się tam pobawimy % <- hmmm jakiś dziwny znaczek mi wyskoczył... :>
Ciekawe co to za znaczek

FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- Der Dritte
- Juventino
Wiec droga juventusowa braci, jako ze ja i konrasko wyruszamy z warszawy smigamy odrazu do berlina i mamy plan zeby si ez wami jakos spiknac pod telebimem czy tam na hauptbahnhofie, zakupilismy juz bileciki wiec nei ma odwrotu zeby nie jechac, i bogu dizeki mamy klimatyzowane wagony
FORZA JUVE
- Alexxxxx
- Juventino
Myślałem, ze mi wpełni ufasz. Myslisz, zebym mogl Cie porzucic, ja!? Ja słyszałem że Madzia też jedzieAlexa Del Piero pisze:Słyszałeś kiedyś o rozdzielności majątkowej?Alexxxxx pisze:Żona Ty stawiasz :> W koncu mamy slub brac?![]()

Może coś tam pośpiewamy, ale tym bardziej bardziej synchronicznie...Alexa Del Piero pisze:Co to wg Ciebie znaczy 'w miare'? Będziesz śpiewać? :rotfl:Alexxxxx pisze:To wezme tyleJade na 100% bo Tata sie zgodzil, a sukces sprobuje swietowac w miare trzezwy
Colą też się da żyć, a zlot bedzie to się tam pobawimy % <- hmmm jakiś dziwny znaczek mi wyskoczył... :>
Ciekawe co to za znaczek

Gianni Agnelli
Gianni Agnelli
- Alexa Del Piero
- Juventino
Ehh faceciAlexxxxx pisze:Myślałem, ze mi wpełni ufasz. Myslisz, zebym mogl Cie porzucic, ja!? Ja słyszałem że Madzia też jedzie![]()

Ja śpiewam tylko HymnAlexxxxx pisze:Może coś tam pośpiewamy, ale tym bardziej bardziej synchronicznie...

BTW
Laeti - znowu będzie only deutsch ? 8)
Do wszystkich jadąc
Hymn ma być wykuty na blachę

FORZA JUVE !
FORZA JUVE !
- xpack
- Juventino
wszystko fajnie ja tez kibicuje wlochom wybieram sie do niemiec ale spiewanie hymnu wloskiego jest troche nie na miejscu przede wszystkim POLSKA mysle ze kazdy zabierze ze soba bialo-czerwona flage i z duma bedzie ja nosil jak ja zauwazcie ze nawet Podolski nie spiewa hymnu niemeic bo czuje sie POLAKIEM 8) .......pozdro i zycze wszystkim swietnej fety w Berlinie :-D
Jesteś Lekiem Na Całe Zło - Pogoń Szczecin
- Venomik
- Juventino
Jestem Polakiem - ale kibicuję przede wszystkim Włoskiej reprezentacji.
Nie biorę polskiej flagi i w ogóle nie przyszło mi to do głowy, włoską chętnie bym wziął - gdybym miał.
Jeśli ktoś chce mnie spalić na stosie - zapraszam na priw albo gg :twisted:

Jeśli myślisz o przekazaniu włoskiej flagi to chętnych będzie wielu
Nie biorę polskiej flagi i w ogóle nie przyszło mi to do głowy, włoską chętnie bym wziął - gdybym miał.
Jeśli ktoś chce mnie spalić na stosie - zapraszam na priw albo gg :twisted:
Ktoś polską flagę przygarnie, w końcu ogień patriotyzmu w naszych sercach nie zginąłDiego pisze: Ja właśnie mam z tym problem. Chyba wezmę dwie flagi - włoską i polską. Gorzej, jeśli będę musiał machać obydwiema naraz.

Jeśli myślisz o przekazaniu włoskiej flagi to chętnych będzie wielu

Ostatnio zmieniony 07 lipca 2006, 11:25 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.
Dirty mind
- M.
- Juventino
Hymn miał być wykuty od początku Mundialu :? .Alexa Del Piero pisze:Do wszystkich jadąc
Ja właśnie mam z tym problem. Chyba wezmę dwie flagi - włoską i polską. Gorzej, jeśli będę musiał machać obydwiema naraz.venomik pisze:Nie biorę polskiej flagi i w ogóle nie przyszło mi to do głowy, włoską chętnie bym wziął - gdybym miał.
:roll:
- Martin
- Juventino
Rozumiem, ze kibicujecie Włochom, ale spiewanie hymnu to troche nie na miejscu. Widac, ze duch patriotyzmu w Polakach ginie i wielu hymn traktuje jako normalna przyspiewke, ktora mozna spiewac kiedy sie tylko podoba. :evil: Proponuje od razu zmienic obywatelstwo i zapomniec o Polsce.Diego pisze:Hymn miał być wykuty od początku Mundialu :? .Alexa Del Piero pisze:Do wszystkich jadąc

Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Szwarou
- Juventino
dlaczego od razu tak krytykujesz? moze oni nie czuja ze ten kraj im cos daje... jak tak chca to niech spiewaja
na mnie wloski hymn dziala pozytywnie i dziwnie milo mi sie robi i mam usmiech na twarzy... moze tez nie powinienem?
Patriotyzm to spiewanie tylko polskiego hymnu? Nadchodzi globalizacja i nie mozna przejsc obojetnie obok innych krajow - szczegolnie ze jestesmy w unii
Bede bardzo dumny jak kiedys zaspiewam hymn z orzelkiem na piersi
zeby nie bylo ;P
na mnie wloski hymn dziala pozytywnie i dziwnie milo mi sie robi i mam usmiech na twarzy... moze tez nie powinienem?
Patriotyzm to spiewanie tylko polskiego hymnu? Nadchodzi globalizacja i nie mozna przejsc obojetnie obok innych krajow - szczegolnie ze jestesmy w unii
Bede bardzo dumny jak kiedys zaspiewam hymn z orzelkiem na piersi

- juveluck
- Juventino
Nie wiem o co ci chodzi. Wlosi swoj hymn z racji melodyjnosci spiewaja przy roznych okazjach, niech wspomne chociazby mecz LM z bayernem gdzie posluzyl jako zwykla przyspiewka. Nie lapie tez gadania o zmianie obywatelstwa i wogole... jezeli my to mamy zrobic to ty chyba tez skoro razem z nami kibicowales Itali w jej poprzednich meczach.Martin pisze:Rozumiem, ze kibicujecie Włochom, ale spiewanie hymnu to troche nie na miejscu. Widac, ze duch patriotyzmu w Polakach ginie i wielu hymn traktuje jako normalna przyspiewke, ktora mozna spiewac kiedy sie tylko podoba. :evil: Proponuje od razu zmienic obywatelstwo i zapomniec o Polsce.Diego pisze:Hymn miał być wykuty od początku Mundialu :? .Alexa Del Piero pisze:Do wszystkich jadąc
Sory ale jedziemy na mecz Itali wiec branie Polskiej flagi to glupota. Ja nie bardzo mam ochote trzymac sie z osobami ktore na meczu Itali beda machac Polska flaga, czy to sie komus podoba czy nie, kazdemu kto takowa weznie powiem prosto w oczy, zeby trzymal sie kilkanascie metrow odemnie.Diego pisze: .
Ja właśnie mam z tym problem. Chyba wezmę dwie flagi - włoską i polską. Gorzej, jeśli będę musiał machać obydwiema naraz.venomik pisze:Nie biorę polskiej flagi i w ogóle nie przyszło mi to do głowy, włoską chętnie bym wziął - gdybym miał.
Ktos prosil o podsumowanie kosztow:
26 (ulgowy) badz 40 (normalny) zlotych plus 14,20 euro plus ewentualnie okolo 2 euro na depozyt.
Swoja droga swietny czacik sobie zrobiliscie, szkoda, ze nie na temat
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2006, 12:48 przez juveluck, łącznie zmieniany 2 razy.

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Venomik
- Juventino
Być może nie traktujemy polskiego hymnu poważnie.
Cóż, skoro żyjemy w kraju w którym prezydent gubi się w hymnie, choć jego koalicja (a właściwie to prezydent koalicji) chce by hymn był śpiewany w szkołach kiedy to tylko możliwe.
Ale porzucając pustą retorykę - dla niektórych Italia oraz jej reprezentacja ma duże znaczenie. Cenią ją bardziej niż reprezentacje polski i to ją chcieliby jak najgoręcej zagrzewać do boju.
Co jest w tym takiego strasznego?
Czy nie można się solidaryzować z reprezentacją/krajem?
Jeśli osoba zna język włoski i zapamiętała słowa hymnu mimochodem także robi źle śpiewając?
Czy może dotyczy to tylko osoby, która śpiewa hymn, choć nie zna zupełnie języka włoskiego (czyli także znaczenia słów hymnu).
I gdzie zakwalifikować osobę, która nauczyła się hymnu i jednocześnie znaczenia słów, wie o czym śpiewa i wie dlaczego we włoskim hymnie są takie słowa (geneza powstania)?
Gdzie jest ta granica między tym co dopuszczalne, tym co razi i tym, co nie powinno mieć miejsca?
Czy ten należałoby zakazać w ogóle śpiewania hymnu zagranicznego kraju?
I dlaczego moja wypowiedź to w 90% pytania retoryczne?
EDIT:
Juveluck: przesadzasz z tą polską flagą. To zabrzmiało jakbyś się jej wstydził.
Czyżbyś chciał udawać Włocha? 8)
MożeCi się to nie podobać, możesz to uważać za głupotę i może Ciebie irytować.
Mnie na przykład irytują metale, którzy przy upale 30 stopniowym chodzą w skórze i glanach, uważam to za głupotę.
Ale to nie powód by zakazać tej osobie zbliżania się do mnie - bo to dopiero byłoby głupie :evil:
Ja wciąż nie wiem czy będę mógł jechać.
EDIT2:
Ale to nie oznacza, że mam komuś zakazywać robienia tego. Bo do tego się to niemal sprowadza: jedzie nas mało i mamy siędzielic na dwie grupki, bo Tobie się nie podoba obecność polskiej flagi? Ewentualnie możemy iść gęsiego w metrowych odstępach - Ty na początku, osoba z flagą na końcu. Zostanie zachowana ta kilkunastumetrowa odległosć
Paranoja
Cóż, skoro żyjemy w kraju w którym prezydent gubi się w hymnie, choć jego koalicja (a właściwie to prezydent koalicji) chce by hymn był śpiewany w szkołach kiedy to tylko możliwe.
Ale porzucając pustą retorykę - dla niektórych Italia oraz jej reprezentacja ma duże znaczenie. Cenią ją bardziej niż reprezentacje polski i to ją chcieliby jak najgoręcej zagrzewać do boju.
Co jest w tym takiego strasznego?
Czy nie można się solidaryzować z reprezentacją/krajem?
Jeśli osoba zna język włoski i zapamiętała słowa hymnu mimochodem także robi źle śpiewając?
Czy może dotyczy to tylko osoby, która śpiewa hymn, choć nie zna zupełnie języka włoskiego (czyli także znaczenia słów hymnu).
I gdzie zakwalifikować osobę, która nauczyła się hymnu i jednocześnie znaczenia słów, wie o czym śpiewa i wie dlaczego we włoskim hymnie są takie słowa (geneza powstania)?
Gdzie jest ta granica między tym co dopuszczalne, tym co razi i tym, co nie powinno mieć miejsca?
Czy ten należałoby zakazać w ogóle śpiewania hymnu zagranicznego kraju?
I dlaczego moja wypowiedź to w 90% pytania retoryczne?

EDIT:
Mnie na przykład irytują metale, którzy przy upale 30 stopniowym chodzą w skórze i glanach, uważam to za głupotę.
Ale to nie powód by zakazać tej osobie zbliżania się do mnie - bo to dopiero byłoby głupie :evil:
EDIT2:
Dlaczego nie braliśmy: nie mam pojęcia. Nie czułem potrzeby i teraz (na wyjazd do Niemiec) też nie czuję potrzeby.Na meczach Juventusu na ktore jezdzilismy sam bralem Polska flage i nia machalem. Jestem Polakiem i nie zamierzam udawac kogos innego. Jade jednak na mecz Itali ktorej barwami nie jest bialy i czerwony. Dlaczego do pubu nikt nie bral Polskiej flagi ?
Ale to nie oznacza, że mam komuś zakazywać robienia tego. Bo do tego się to niemal sprowadza: jedzie nas mało i mamy siędzielic na dwie grupki, bo Tobie się nie podoba obecność polskiej flagi? Ewentualnie możemy iść gęsiego w metrowych odstępach - Ty na początku, osoba z flagą na końcu. Zostanie zachowana ta kilkunastumetrowa odległosć

Paranoja
Ostatnio zmieniony 07 lipca 2006, 13:04 przez Venomik, łącznie zmieniany 3 razy.
Dirty mind
- juveluck
- Juventino
Na meczach Juventusu na ktore jezdzilismy sam bralem Polska flage i nia machalem. Jestem Polakiem i nie zamierzam udawac kogos innego. Jade jednak na mecz Itali ktorej barwami nie jest bialy i czerwony. Dlaczego do pubu nikt nie bral Polskiej flagi ?venomik pisze:
EDIT:
Tak jak mowilem czy to sie komus podoba czy nie taka jest moja postawa w tej sytuacji. Wydaje pieniadze, jade tam dla wlasnej przyjemnosci wiec chce, zeby bylo tak jak mi sie podoba 8) a Paranoja jest kiedy jedzie sie na mecz jednej reprezentacji a bierze flage zupelnie innej, bo moze nie wszyscy zauwazyli ale to nie jest turystyczny wyjazd do Berlina, to jest wyjazd do Berlina w celu wspierania Itali, nie Polaski 8)venomik pisze:
EDIT2:Dlaczego nie braliśmy: nie mam pojęcia. Nie czułem potrzeby i teraz (na wyjazd do Niemiec) też nie czuję potrzeby.Na meczach Juventusu na ktore jezdzilismy sam bralem Polska flage i nia machalem. Jestem Polakiem i nie zamierzam udawac kogos innego. Jade jednak na mecz Itali ktorej barwami nie jest bialy i czerwony. Dlaczego do pubu nikt nie bral Polskiej flagi ?
Paranoja
Pozatym ja nie zakazuje nikomu brac flagi Polski, ale jezeli ma ochote nia machac to 20 metro odemnie, jezeli nie bedzie chcial odejsc to sam odejde i dobrze o tym wiesz 8)

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!