Romano Prodi zazartowal sobie z Juventusu !!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2006, 11:09

Ogolnie zarty w kazdym temacie są oki.

Z kazdego mozna zartowac i tworzyc o nim kawały, o klubach jak najbardziej. Najlepszym przykładem są nasze "kaczki", ktore połowe tych co powtarzaja zarty o nich chętnie by pozamykali lub odebrali prawa obywatelskie - ale na szczescie nie moga i maja problem i kompleksy :)

Tylko, że są zarty smaczne i niesmaczne. Do tych drugich zapewne zalicza sie zart Prodiego. Mieszanie do kawałów Boga czy tez Matki Bozej jest po prostu nie na miejscu - tym bardziej w ustach Premiera Włoch. Ja, jako katolik takimi zartami jestem zdegustowany!!

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 11:27

white_wolv pisze:
wojti-s pisze:PS. Wiesz gdzie na Ziemi najlepiej testować Astronautów :?: Na Delle Alpi bo tam nie ma atmosfery :smile:
atmosfera jest..kto byl ten wie 8)
Potwierdzam slowa white_wolv 8)

I tak na marginesie: juz nie raz czytam opinie, iz w La Gazzetta dello Sport wyjatkowo duzo "jada" po naszym klubie... troche mnie to zdziwilo poniewaz akurat w tej wlasnie gazecie, ktora kupilem we Wloszech jest mnustwo reklam Juve :prochno:

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 12:16

Mieszanie do żartów Matki Boskiej jest złe? Jeszcze bym zrozumiał gdyby obiektem wyśmiewania była czczona osoba, ale w tym kawale wyśmiewana na pewno nie jest i ja jako katolik wcale nie jestem tym zdegustowany.

Co do samego żartu to całkiem śmieszny. Wcale nie odbieram tego jako żart niesmaczny czy nie na miejscu. A to premier Włoch nie może sobie żartować? Przecież takie żarty powtarza się, i bez jego wkładu, w całych Włoszech. Nie widzę w tym żarcie żadnej obrazy dla Juve. Opinia we Włoszech o Juve jest taka a nie inna i nasz klub jak i jego piłkarze są do tego już od dawna przyzywczajeni. Boniek tez swojego czasu opowiadał kawały o Juve. (m.in. że w sklepach Juve można kupić koszulki bramkarskie, piłkarskie i sędziowskie). Zachowajcie trochę dystansu do całej tej sprawy.

ti porterò all'inferno con me.
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 13:43

Wątpie aby ktoś po ostatnich wybrykach Juve pawał zachwytem i szacunkiem do Naszej drużyny. Jest Ona w centrum wszystkiego co złe w piłce nożnej i każdy antyJuvekibic jeżeli będzie chciał coś złego powiedzieć o piłce to od razu odniesie się do Juventusu.A żartujcie sobie, mnie to nic nie robi. Każdy szuka sposobu aby dogryźsć Turyńczykom.

Śmiejcie się , śmiejcie przeciwnicy Juve.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
alfonsoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 14:10

juveman7 pisze:Wątpie aby ktoś po ostatnich wybrykach Juve pawał zachwytem i szacunkiem do Naszej drużyny. Jest Ona w centrum wszystkiego co złe w piłce nożnej i każdy antyJuvekibic jeżeli będzie chciał coś złego powiedzieć o piłce to od razu odniesie się do Juventusu.A żartujcie sobie, mnie to nic nie robi. Każdy szuka sposobu aby dogryźsć Turyńczykom.

Śmiejcie się , śmiejcie przeciwnicy Juve.
Tylko zobaczymy jak zaczną wychodzić na jaw intrygi innych klubów nietylko włośkich ale i zagranicznych napewno żaden klub nie ma czegoś naa sumieniu. Wtedy zobaczymy kto się będzie śmiał.

gloria_victis

Szczakowianin
Szczakowianin
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 15:41

Hahaha. Wyborny kawał, bardzo przypadł mi do gustu. Liczę, że pan premier Prodi pójdzie w ślady swojego poprzednika i da się poznać z jak najlepszej strony. Mam szczerą nadzieję, że już wkrótce poznam kolejne równie śmieszne gagi. Uwielbiam dowcipy z quasiświętości.

"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 16:34

Mi się dowcip nie podobał... Po prostu jest to kawał z taaaaaaaaaką brodą. Za to ten z austronautami był już niezły ;)

Obrazek
Obrazek
acmichal

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 17:04

Moim zdaniem Prodi jest tylko pionkiem podległym Gallianiemu gdyż jak wam wiadomo ( powiedział wam o tym Gregor del Ptasior * ) , władzę we Włoszech sprawują ludzie Milanu.

* - uwielbiam ten nick :prochno: - przyp.red.

Ziolowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 17:06

Sam w sobie kawal jest fajny. Ale mnie, jako kibica Juve, obraza. I niech Pan Prodi zajmie sie swoimi sprawami, zamiast obrazac kibicow. Im w tym wloskim rzadzie naprawde sie nudzi :/

Jak zabrac Scudetto legendzie włoskiej pilki?
Zapytajcie na San Siro...
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 czerwca 2006, 22:45

spoko żart nawet śmieszny ale ktoś na tak wysokim stanowisku nie powinien sie wypowiadac w ten sposob.. po pierwsze "nos w swój sos" :D
po drugie jako premier, czyli wazna osoba w kraju nie powinien tak glosno wyrazac swoich sympatiii oskarzen w strone JUventusu poki jeszcze nei jest to udowodnione.. sprawa w sadzie sie nadal toczy..

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2006, 09:03

no ale musimy sie niestety przyzwyczaiac ze najwieksi we włoszech sa przeciwko nam bo wygrywamy... niestety tak jest jak ktos nas nie kocha to nas nienawidzi

Obrazek
LeVi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2006, 09:08

Tak to jest z lewakami jak dojdą do władzy, Prodi niech lepiej na parade sie wybierze i tam zartuje.
W takim momencie takie komentarze, to niedopuszczalne :naughty: ,chyba wolałem już "nieodzałowanego" Silvio :D albo nie :smile: .

Obrazek
Alexander De Large 655321
eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 19:42

Jak baby sie zachowujecie. Jak sie mówiło ze w sklepie Juve można było kupić koszulki piłkarzy i sędziego to też robiliście z tego afere? Ludzie trzeba trochę wyluzować. Pewnie jest kibicem interu a oni wszyscy tak mają. A że to osoba publiczna? Teraz publicznie takie bagno leci na Juve że jeden ciołek opowiadający jeden kawał naprawdę mnie nie rusza :/
mathis pisze:Tak to jest z lewakami jak dojdą do władzy,
Wolałeś boskiego Silvio?

Obrazek
nordahl

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 czerwca 2006, 20:11

Dowcip dobry i na czasie. Dobrze oddaje sytuacje panujaca teraz we wloskim calcio. Swoja droga, nie chce myslec co by bylo, jakby takim humorem popisal sie byly premier Wloch. :smile:

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 czerwca 2006, 00:03

nordahl pisze:Dowcip dobry i na czasie. Dobrze oddaje sytuacje panujaca teraz we wloskim calcio. Swoja droga, nie chce myslec co by bylo, jakby takim humorem popisal sie byly premier Wloch. :smile:
Nie popisałby się bo Milanowi niewiele w tej dziedzinie brakuje do Juve :smile:

Obrazek
ODPOWIEDZ