Romano Prodi zazartowal sobie z Juventusu !!
- DamKam
- Juventino
Romano Prodi - włoski premier zaszokował niemieckie media, kiedy to w wywiadzie dla Die Zeit padło ciekawe pytanie: Czy to, że afera we włoskiej piłce wyszła na jaw ma jakiś związek, iż premierem nie jest już Silvio Berlusconi – prezydent AC Milanu?
„Szczerze powiedziawszy to nie wiem.”- przyznał szczerze Prodi. Po czym dodał żart, który miał być znany już dawno temu:
Ronaldo dostał jedno życzenie do Madonny (Matki Bożej, nie piosenkarki oczywiście). Poprosił on o zbudowanie autostrady od Mediolanu do Brazylii. Madonna stwierdziła, że to zbyt trudne i by wymyślił inne życzenie. Więc Roni wymyślił, że chciałby zagrać mecz przeciwko Juve, w którym sędziowie są bezstronni. Na to matka Boska odpowiedziała:
„Ile pasów powinna mieć ta autostrada?”
Żart może i śmieszy, ale szkoda, że wypowiada go publicznie ktoś na takim stanowisku ... Prodi mógłby się wytłumaczyć lepiej z oskarżenia jakoby był on „człowiekiem KGB we Włoszech”, które to postawił mu w kwietniu tego roku euro deputowany Gerard Batten.
zrodlo: http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=621
Kto jak kto ale taka osoba jak premier Wloch nie powinien w takiej sytuacji jeszcze "podkrecac atmosfery" i sobie w ten sposob zartowac
Moze i byl to smieszny kawal... ale napewno nie dla kibicow Juventusu :roll: I napewno w zaden sposob nie pomoze Calcio a wrecz przeciwnie...
„Szczerze powiedziawszy to nie wiem.”- przyznał szczerze Prodi. Po czym dodał żart, który miał być znany już dawno temu:
Ronaldo dostał jedno życzenie do Madonny (Matki Bożej, nie piosenkarki oczywiście). Poprosił on o zbudowanie autostrady od Mediolanu do Brazylii. Madonna stwierdziła, że to zbyt trudne i by wymyślił inne życzenie. Więc Roni wymyślił, że chciałby zagrać mecz przeciwko Juve, w którym sędziowie są bezstronni. Na to matka Boska odpowiedziała:
„Ile pasów powinna mieć ta autostrada?”
Żart może i śmieszy, ale szkoda, że wypowiada go publicznie ktoś na takim stanowisku ... Prodi mógłby się wytłumaczyć lepiej z oskarżenia jakoby był on „człowiekiem KGB we Włoszech”, które to postawił mu w kwietniu tego roku euro deputowany Gerard Batten.
zrodlo: http://www.juventus-fc.com/index.php?fu ... all&no=621
Kto jak kto ale taka osoba jak premier Wloch nie powinien w takiej sytuacji jeszcze "podkrecac atmosfery" i sobie w ten sposob zartowac

- Moonk
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Dla mnie to jest poprostu szczyt chamastaw...wie dokladnie w jakiej sytuacji jest Juve u całe Calcio...to jeszcze sobie zartuje z tego...to napewno nie porpawia sytuacji....ehhhh....n\c
- mesju
- Qualità Juventino
Muszę stwierdzić, że nie było mi przyjemnie gdy czytałem tego newsa
Rozumiem, że śmieją się z nas kibice przeciwników. Oni z nas, my z nich - taka jest natura fanów. Ale osoba na stanowisku premiera powinna być bezstronna w takich sytuacjach (Berlsconi to wyjątek od wszelkich reguł). Myślę, że byłoby nawet na miejscu, gdyby Juventus zarządałby oficjalnych przeprosin. Premier kraju, w którym (jak się okazuje) korupcja kwitnie niczym chwasty, nie powinien robić sobie z tego jaj. No, chyba, że mu to odpowiada... :doh:

- alfonsoo
- Juventino
Człowieku co ty gadaszwojti-s pisze:Sam w sobie kawał jest śmieszny moim zdaniemTylko, że takie żarty nie przystoją Premierowi Włoch... :? No ale sam żart nawet śmieszny

- Miolli
- Juventino
Dla ludzi nie obeznanych w Włoskiej polityce dodam , że Prodi został liderem bloku lewicy, walczącej o odzyskanie władzy z prawicą Silvio Berlusconiego. Więc widać że , nie powinien być za Milanem... ; ) Nie chce się powtarzać , ale myślę że : ” Żart może i śmieszy, ale szkoda, że wypowiada go publicznie ktoś na takim stanowisku ...” A i oczywiście w newsie na tej angielskiej stronie nie pisało nic o „człowiekiem KGB we Włoszech” , ale coż trzeba było się jakoś „odszczekać”. Tak czy siak , co się stało to się nie odstanie , a taki kawał można opowiedzieć z każdym klubem... Myśle że Romano stracił pare słupków poparcia w Italii.
- LordJuve
- Juventino
A ty co się tak bulwersujesz? Widzę, że ty już walłeś głową o ściane(alfonsoo pisze:Człowieku co ty gadaszwojti-s pisze:Sam w sobie kawał jest śmieszny moim zdaniemTylko, że takie żarty nie przystoją Premierowi Włoch... :? No ale sam żart nawet śmieszny
walnij tak głową o ściane żart śmieszny to jest irytujące i żałosne. Gościu poprostu zakpił z Juve, może Juve nie miało by tak przekichane gdyby nie media i tacy goście jak Prodi

Widać, że jesteś prawdziwym kibicem Juve, może Stara Dama miałaby lepszych kibiców bez ciebie i takich jak ty

- alfonsoo
- Juventino
A dlaczego mam się niebulwersować Prodi jest żałosny, jeszcze kpi sobie z Juve to nie jest fajne a tymbardziej fear. A jeszcze bardziej dobijają mnie ludzie kturzy się z tego śmieją, to tak jak śmiać się z rodzimego klubu.
- Michal87
- Juventino
Trzeba sie zgodzić że ten żart może śmieszyć, ale wypowiedzenie go przez premiera Włoch to już jest oszczerstwo i głupota. Jak jedna z najważniejszych osób we Włoszech może wypowiadać takie słowa publicznie :!: Na pewno to jeszcze dodatkowo podgrzewa temperature we Wloskim futbolu i nie sprzyja bezstronniczemu osądzeniu sprawy. Oj nieładnie panie Prodi, nie ładnie :naughty:

- .::misiek16::.
- Juventino
Śmieszny to jest Prodi... 

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Żart jest wypas
Ja go słyszałem już wcześniej i nadal mnie bawi
Aczkolwiek zachowanie Prodiego godne potępienia bo przecież sugerowanie, nawet w taki sposób że Juve jest klubem oszukującym, przez osobe na takim stanowisku jest haniebne.
Moge sie założyć że jakbyś usłyszał ten kawał ze zmienioną nazwą klubu to byś się tarzał po ziemialfonsoo pisze:]Człowieku co ty gadaszwojti-s pisze:Sam w sobie kawał jest śmieszny moim zdaniemTylko, że takie żarty nie przystoją Premierowi Włoch... :? No ale sam żart nawet śmieszny
walnij tak głową o ściane żart śmieszny to jest irytujące i żałosne. Gościu poprostu zakpił z Juve, może Juve nie miało by tak przekichane gdyby nie media i tacy goście jak Prodi