Skandal z udziałem Milanu
- Kuben
- Juventino
@Tombalu ma racje... Wszyscy nam dogadywali, byli to glownie kibice ACM a teraz sie okazuje ze ich klub jest tak samo pograzony w tym wszystkim, a ze nie wspomne o Berlusconim bo on zapewne robi przekrety najwieksze w Calcio. I zapewne kazdy o tym wie. Wiem ze troche Lucek dal ciala bo jak juz zaczniesz cos zlego robic to dalej w to gow** brniesz, az sie wszystko wyda. Zamieszanie w tym wszystkim jest olbrzymie, ale miejmy nadzieje ze nie odbije sie na Azzurri'ch. 

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Medi
- Qualità Juventino
Ja szukam dziury w całym? kpisz czy o droge pytasz? :shock:nordahl pisze:Moze zamiast szukania dziury w calym zajmij sie newsami dotyczacymi Juve i przetlumacz nowy wywiad z Capello. Bo jak nie ty, to kto to zrobi? Pozatym trzeba im przeciez dodac troche otuchy na to, ze Was nie wydeletuja, a slowa Mistera napewno postawia ich na nogi.Medi pisze:Jak dla mnie to doniesienia na temat Milanu mogą się nie pojawiać nigdzie, naprawde mało mnie obchodzi kiedy, gdzie i dlaczego pojawiają się pierwsze doniesienia, nie ma to absolutnie nic wspólnego z całą sprawą ani nie umniejsza winy Milanu.
Jeśli już to dziury w całym szuka Twój kolega , który zaczął tą całą dyskusję, to po raz.
A po dwa to spokojna głowa, o tłumaczenia newsów na JP się nie martw, zapewniam , że pojawią się i beze mnie.
- nordahl
- Milanista
Jesli moj 'kolega' zaczal ta dyskusje, to niedorzecznym wydaje mi sie 'szukanie dziury w calym' w sprawach dotyczacych Milanu. Gdzie tutaj haczyk?Medi pisze:Ja szukam dziury w całym? kpisz czy o droge pytasz? :shock: Jeśli już to dziury w całym szuka Twój kolega , który
zaczął tą całą dyskusję, to po raz.
A to sie dobrze sklada, bo juvepoland.com wychodzac na przeciw swojemu przeznaczeniu, to jedno z lepszych zrodel informacji o Milanie.Medi pisze:A po dwa to spokojna głowa, o tłumaczenia newsów na JP się nie martw, zapewniam , że pojawią się i beze mnie.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- MaxACM
- Milanista
"Jest niemal przesądzone, że ewentualne odebranie Juventusowi scudetto za sezon 2004/05, nie spowoduje przekazania tytułu innej drużynie. Pod znakiem zapytania pozostaje scudetto 2005/06. Jeśli chodzi o sankcje, wszystko zależy od tego, jak zostanie oceniony udział Juventusu w porównaniu z udziałem innych podejrzanych drużyn, a także od tego, czy Lazio, Milan i Fiorentina zostaną uznane za kluby, które dały „ciche przyzwolenie” systemowi Moggiego, czy może fakt, iż próbowały się w różny sposób opierać, zmniejszy ich odpowiedzialność"
Reszta tłumaczenia na acmilan.pl a oryginał na sports.it
nordahl napinka zbyteczna...wyjaśniłem wszystko z Medi
Reszta tłumaczenia na acmilan.pl a oryginał na sports.it
nordahl napinka zbyteczna...wyjaśniłem wszystko z Medi
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Informacje, które pojawiają się na temat Milanu są związane z aferą Calciopoli, w którą bądź co bądź zamieszany jest też Juventus, więc ja nie widze nic dziwnego w tym, że na JP się o tym pisze.nordahl pisze:A to sie dobrze sklada, bo juvepoland.com wychodzac na przeciw swojemu przeznaczeniu, to jedno z lepszych zrodel informacji o Milanie.Medi pisze:A po dwa to spokojna głowa, o tłumaczenia newsów na JP się nie martw, zapewniam , że pojawią się i beze mnie.
- Tombalu
- Juventino
MaxACM - cytujesz tylko wybrane watki ?? Uwazam Cie za obiektywnego forumowicza i prawdziwego kibica - poprzednie teksty dotyczyły głownie - nordahl.
No ale MaxACM jak chcesz być obiektywny cytuj tez inne opinie prasy. Naprawde ciekawe teksty są na acmilan.pl szczegolnie rozmowy Adriano Galliani
La Repubblica, według której wszystkie kluby ponoszą jednakową odpowiedzialność: Juventus za Moggiego kierującego sędziami, Milan za niebezpieczny kontrsystem, Fiorentina za pochylanie głowy przez Della Valle przed Moggim, a Lazio za kontakty Lotito z Bergamo. Przewidywaną przez dziennik karą miałaby być degradacja całej czwórki do Serie B.
No ale MaxACM jak chcesz być obiektywny cytuj tez inne opinie prasy. Naprawde ciekawe teksty są na acmilan.pl szczegolnie rozmowy Adriano Galliani

La Repubblica, według której wszystkie kluby ponoszą jednakową odpowiedzialność: Juventus za Moggiego kierującego sędziami, Milan za niebezpieczny kontrsystem, Fiorentina za pochylanie głowy przez Della Valle przed Moggim, a Lazio za kontakty Lotito z Bergamo. Przewidywaną przez dziennik karą miałaby być degradacja całej czwórki do Serie B.
- Yari
- Juventino
Meani: Chcesz wystawić... rozumiem, że chcesz wystawić Paparestę, Collinę i Trefoloniego.
Bergamo: Dokładnie... To mi przyszło do głowy.
Meani: Trefoloniemu nagadaj trochę.
Bergamo: Spokojnie, spokojnie.
Meani: Bo inaczej my mu nagadamy... Ech, więc o kim myślisz na mecz we Florencji?
Ta częśc jakoś mi nie wygląda na ,,ciche przyzwolenie" lub ,,opieranie" się systemowi Moggi'ego. Dzis przekonałem się ,że Milan jest naprawde głęboko umoczony. Sytuacja calcio jest fatalna
.
Bergamo: Dokładnie... To mi przyszło do głowy.
Meani: Trefoloniemu nagadaj trochę.
Bergamo: Spokojnie, spokojnie.
Meani: Bo inaczej my mu nagadamy... Ech, więc o kim myślisz na mecz we Florencji?
Ta częśc jakoś mi nie wygląda na ,,ciche przyzwolenie" lub ,,opieranie" się systemowi Moggi'ego. Dzis przekonałem się ,że Milan jest naprawde głęboko umoczony. Sytuacja calcio jest fatalna

- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
To jest ciekawe... http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=126102 chociaż źrodło jak źrodło ale jak to się mawia, w kazdej plotce...jednakże ostantnio wychodzą też brudy ze strony Milanu, mniejsze, większe, ale zawsze :roll: Cóż, każda drużyna ma coś na sumieniu, jednak nie każdej to zostanie udowodnione, a jasnym jest, że od najlepszych się zacznie sądzenie, od mistrza czyli nas...
Ostatnio zmieniony 30 maja 2006, 13:52 przez Dragon, łącznie zmieniany 1 raz.

- nordahl
- Milanista
Mowisz o obiektywizmie a chwile pozniej sam sobie przeczysz przedstawiajac tylko fragment z 'La Republica'. Artykulu w 'Il Giornale' sie oczywiscie nie doczytales, czy moze zmusisz sie do wypowiedzi na jego temat, jesli jakis Milanista poda go za zrodlo innej opinii?Tombalu pisze:No ale MaxACM jak chcesz być obiektywny cytuj tez inne opinie prasy. Naprawde ciekawe teksty są na acmilan.pl szczegolnie rozmowy Adriano Galliani![]()
Jesli chodzi o zrodlo, to informacja jest potwierdzona, bo taki artykul sie w 'La Republica' ukazal'. Jednak to ciagle podobna sytuacja jak z Twoim poprzednikiem. Ukazales zdanie tej strony, ktora uwaza, ze ukarani zostana wszyscy. Proponuje zajrzec tutaj i przeczytac opinie innych gazet na ten temat.Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze:To jest ciekawe... http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=1& ... _id=126102 chociaż źrodło jak źrodło ale jak to się mawia, w kazdej plotce...jednakże ostantnio wychodzą też brudy ze strony Milanu, mniejsze, większe, ale zawsze :roll: Cóż, każda drużyna ma coś na sumieniu, jednak nie każdej to zostanie udowodnione, a jasnym jest, że od najlepszych się zacznie, ja od mistrza czyli nas...
btw. ostatnie zdanie w Twojej wypowiedzi jest najlepsze =]
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Aseroth II
- Juventino
ja tam się ciesze że milan też jest uwikłany i dzięki temu może ten śmieszny człowiek berlusconi się zamkine

- Tombalu
- Juventino
nordahl - czy Ty ciagle na tym forum musisz prowokować?? Prowokujesz nawet swoim nickiem gdzie nazwisko najelepszego strzelca Milanu piszesz z małej litery?? Taki jest Twoj szacunek do Gunnar Nordahla ??
Co do mojej wypowiedzi - przedstawiłem jedną z opinii prasy, co do obiektywizmu - prawda obiektywna zawsze lezy posrodku
ale Ty sie uparłeś na opinie skrajne i skrajne poglady i to jest Twoj problem!!
Teraz masz problem z obiektywną opinia - cała Serie A niejest czysta, Twoj Milan i moje JUVE. Taka jest obiektywna prawda!
Co do kolegi MaxACM - on podobnie jak ja ma wyrobione zdanie o Serie A, z takim kibicem Milanu chetnie wybiore się na piwo, a Ty nordahl - powtórze raz jeszcze jestes dla mnie pseudokibicem, którego bym z daleko omijał na ulicy!!
Co do mojej wypowiedzi - przedstawiłem jedną z opinii prasy, co do obiektywizmu - prawda obiektywna zawsze lezy posrodku

Teraz masz problem z obiektywną opinia - cała Serie A niejest czysta, Twoj Milan i moje JUVE. Taka jest obiektywna prawda!
Co do kolegi MaxACM - on podobnie jak ja ma wyrobione zdanie o Serie A, z takim kibicem Milanu chetnie wybiore się na piwo, a Ty nordahl - powtórze raz jeszcze jestes dla mnie pseudokibicem, którego bym z daleko omijał na ulicy!!
- nordahl
- Milanista
Pozwol, ze sam zdecyduje o tym, jak i komu oddaje szacunek. Jednym slowem nie interesuj sie, bo nie masz o tym najmniejszego pojecia.Tombalu pisze:nordahl - czy Ty ciagle na tym forum musisz prowokować?? Prowokujesz nawet swoim nickiem gdzie nazwisko najelepszego strzelca Milanu piszesz z małej litery?? Taki jest Twoj szacunek do Gunnar Nordahla ??
Nic nowego, ta sama mysl, nowa otoczka. No, ale w sumie niczego specjalnego sie nie spodziewalem, takze mnie nie zaskoczyles.Tombalu pisze:Co do mojej wypowiedzi - przedstawiłem jedną z opinii prasy, co do obiektywizmu - prawda obiektywna zawsze lezy posrodkuale Ty sie uparłeś na opinie skrajne i skrajne poglady i to jest Twoj problem!!
A tutaj o co Ci chodzi?Tombalu pisze:Teraz masz problem z obiektywną opinia - cała Serie A niejest czysta, Twoj Milan i moje JUVE. Taka jest obiektywna prawda!
Ciekawe czy znow bedziesz edytowal posta i usuwal jego fragmenty tak, jak juz to zrobiles.Tombalu pisze:Co do kolegi MaxACM - on podobnie jak ja ma wyrobione zdanie o Serie A, z takim kibicem Milanu chetnie wybiore się na piwo, a Ty nordahl - powtórze raz jeszcze jestes dla mnie pseudokibicem, którego bym z daleko omijał na ulicy!!
- Tombalu
- Juventino
Nordahl - bardzo cięzko prowadzi sie z Tobą rozmowe, gdyż prezentujesz skrajne opinie i poglądy dotyczące udziału Milanu w temacie afery!!
Skrajne poglady są niebezpieczne i do niczego dobrego nie prowadzą - wyluzuj
Moja opinia w tej calej sprawie jest oparta na prawdzie obiektywnej, która lezy pośrodku, którą najlepiej oddaje opinia poodana w La Repubblica, według której wszystkie kluby ponoszą jednakową odpowiedzialność: Juventus za Moggiego kierującego sędziami, Milan za niebezpieczny kontrsystem, Fiorentina za pochylanie głowy przez Della Valle przed Moggim, a Lazio za kontakty Lotito z Bergamo. Przewidywaną przez dziennik karą miałaby być degradacja całej czwórki do Serie B
Jednak moja opinia o degradacji całej 4 do Serie B jest inna - parwdopobnie zakonczy sie na karach finansowych i ujemnych pkt.
Skrajne poglady są niebezpieczne i do niczego dobrego nie prowadzą - wyluzuj

Jednak moja opinia o degradacji całej 4 do Serie B jest inna - parwdopobnie zakonczy sie na karach finansowych i ujemnych pkt.
- nordahl
- Milanista
Staram sie prezentowac rozne opinie na ten temat w przeciwienstwie do Ciebie. Pozatym kto powiedzial, ze bedzie latwo?Tombalu pisze:Nordahl - bardzo cięzko prowadzi sie z Tobą rozmowe, gdyż prezentujesz skrajne opinie i poglądy dotyczące udziału Milanu w temacie afery!!
Ja jestem calkiem spokojny, Ty tutaj bialej goraczki dostajesz nie umiejac znalezc sensownych wytlumaczen.Tombalu pisze:- wyluzuj
Otoz La Republica podaje jeden z czarniejszych sposobow na zakonczenie tej sprawy - degradacja calej czworki. No i popatrzmy co piszesz dalej:Tombalu pisze:Moja opinia w tej calej sprawie jest oparta na prawdzie obiektywnej, która lezy pośrodku, którą najlepiej oddaje opinia poodana w La Repubblica [...] Przewidywaną przez dziennik karą miałaby być degradacja całej czwórki do Serie B
Zmieniles zdanie w przeciagu kilku chwil piszac jednego posta. Dosc niespotykane zjawisko: wypowiedz, potem nastepna - w ktorej zupelnie zapominasz o czym pisales wczesniej. Zdecyduj sie w koncu, czytaj po pare razy swojego posta, ewentualnie edytuj, jesli dopatrzyles sie pomylki. Tak latwiej dla wszystkich bedzie. No i moze w koncu ktos Cie zrozumie.Tombalu pisze:Jednak moja opinia o degradacji całej 4 do Serie B jest inna - parwdopobnie zakonczy sie na karach finansowych i ujemnych pkt.
- Tombalu
- Juventino
Przedstawiłem Ci moje opinie oraz opinie końcową wynikającą z analizy roznych wypowiedzi, ktore przedstawiaja wloskie media. Moja opinia w tej sprawie jest taka jaką przedstawiłem w ostatnim zdaniu - sprawa dla zamieszanych w cała sprawę klubow zakonczy sie na karach finansowych i ujemnych pktnordahl pisze:Otoz La Republica podaje jeden z czarniejszych sposobow na zakonczenie tej sprawy - degradacja calej czworki. No i popatrzmy co piszesz dalej:Tombalu pisze:Moja opinia w tej calej sprawie jest oparta na prawdzie obiektywnej, która lezy pośrodku, którą najlepiej oddaje opinia poodana w La Repubblica [...] Przewidywaną przez dziennik karą miałaby być degradacja całej czwórki do Serie B
Zmieniles zdanie w przeciagu kilku chwil piszac jednego posta. Dosc niespotykane zjawisko: wypowiedz, potem nastepna - w ktorej zupelnie zapominasz o czym pisales wczesniej. Zdecyduj sie w koncu, czytaj po pare razy swojego posta, ewentualnie edytuj, jesli dopatrzyles sie pomylki. Tak latwiej dla wszystkich bedzie. No i moze w koncu ktos Cie zrozumie.Tombalu pisze:Jednak moja opinia o degradacji całej 4 do Serie B jest inna - parwdopobnie zakonczy sie na karach finansowych i ujemnych pkt.