Skandal z udziałem Milanu
- WojtekW
- Juventino
Słyszałem ostatnio, że wiele lat temu miał miejsce jakiś skandal z Ac Milanem w roli głównej. Chyba chodziło o kupowanie meczów lub o doping. Czy mógłby ktoś przypomnieć o co wtedy dokładnie chodziło i czy były jakieś kary? Dzięki
- acethylen
- Juventino
w 1980 roku wyszła afera tzw totonero, ustawiania meczy przez piłkarzy milanu (głównie), był w to zamieszany również ich prezes. Milan został zdegradowany do Serie B, powrócił w następnym sezonie, po czym ponownie spadł.... potem przyszedł Berlusconi i się zaczęło...
- milanistka
- Milanistka
W skrócie to piłkarze Milanu i Lazio obstawiali w zakładach bukmacherskich, a potem przegrywali mecze by wygrać kasę. Jednym z antybohaterów stał się Paolo Rossi, którgo rówież oskarżono. Późniejszy król strzelców hiszpańskiego Mundialu znalazł się wśród 20 piłkarzy zawieszonych na trzy lata za fingowanie meczów, w których brali udział. Piłkarska spółka przynosiła duuuuuże zyski, ale jej efekty wstrząsnęły fanami futbolu we Włoszech – AC Milan i Lazio zostały zdegradowane do Serie B. Udział w aferze bral również prezes Milanu - Felice Colombo.
Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
- JUVEFANE_10
- Juventino
Zbytnio ta historia mnie nie interesuje.Interesuje mnie natomiast czy prokuratura weźnie sie tez za Milan!Bo to co w dzisiejszym meczu pokzała sedzia to była katastrofa.Widać prezezy Milanu też maczają palce w ustawianiu wyników!
JESTEM OSZUSTEM
- milanistka
- Milanistka
Jeżeli prokuratura znajdzie dowody to rozpocznie szczegółowe śledztwo, po czym skieruje sprawę do sądu. Jeżeli dowodów nie będzie, to sprawa zostanie umorzona, a Milan oczyszczony z pomówień.
- JUVEFANE_10
- Juventino
A to co sędzia wyprawiał w dzisiejszym meczu?Co na to powiesz?milanistka pisze:a Milan oczyszczony z pomówień.
JESTEM OSZUSTEM
- milanistka
- Milanistka
Jest dowód, jest i kara. Poza tym ty jako juventino masz dwie opcje do zaprezentowania:
1. wygrana Milanu - Milan kupił sędziego
2. przegrana, bądź remis Milanu - Milan sprzedał mecz
Więc co ja będę sie tłumaczyć :lol:
EDIT: JUVEFANE_10
Twoje zdanie, więc masz do niego prawo. Jednak przenoszenie swoich kompleksów na innych nie jest dobrym rozwiązaniem, bo one zawsze pozostaną
EDIT: hara
Fajne panie wiedzą komu kibicować
1. wygrana Milanu - Milan kupił sędziego
2. przegrana, bądź remis Milanu - Milan sprzedał mecz
Więc co ja będę sie tłumaczyć :lol:
EDIT: JUVEFANE_10
Twoje zdanie, więc masz do niego prawo. Jednak przenoszenie swoich kompleksów na innych nie jest dobrym rozwiązaniem, bo one zawsze pozostaną

EDIT: hara
Fajne panie wiedzą komu kibicować
Ostatnio zmieniony 14 maja 2006, 18:22 przez milanistka, łącznie zmieniany 3 razy.
- JUVEFANE_10
- Juventino
to jest 100% jedynka!!!!!Innej opcji nie ma!
JESTEM OSZUSTEM
- hara
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
skończ waść, wstydu oszczędź... sprawa totonero sprzed 26 lat i ta dzisiejsza to co innego...
P.S. Taka fajna Pani, a Milanowi kibicuje... ból...
P.S. Taka fajna Pani, a Milanowi kibicuje... ból...

Capo di tutti capi
- acmichal
- Milanista
Niewiem jak pierwszy , ale drugi karny był podyktowany słusznie !!! Pewnie wszyscy zobaczyliście tylko na livescorze że Milan strzelil dwa karne i załozyliscie ze oba musialy być z kapelusza. Nic z tego , takie rzeczy to tylko w Juventusie.
- krystiank
- Juventino
Aha, Ta panna, kojarze
Milanistka:D Dziewczyno, Milan to tlum a nie elita
ŻEbyc widziala jak wczoraj trybuny na delle alpi byl zapchane
Cud
ZReszta i tak ta sprawa bedzie ze 2-3 lata sie ciagnośc teraz żaden klub nie ucierpi, Moggi sie poddał to lepiej dla Juve, klub nie ucierpi tak ....zreszta zobaczymy

- Mrówa
- Juventino
Nie wiem jak drugi ,ale pierwszy to oczywista pomyłka sędziego.Jakoś w tym roku mieliście więcej karnych od nas... :roll: i nie musi z tego wynikać ,że coś było ustawiane.Po prostu sędziowie popełniają czasem błedy i nie od razu musi za tym stać ktoś z Juventusu.Ale niestety gazety "wiedzą" więcej od włoskiej prokuratury :?acmichal pisze:Niewiem jak pierwszy , ale drugi karny był podyktowany słusznie !!! Pewnie wszyscy zobaczyliście tylko na livescorze że Milan strzelil dwa karne i załozyliscie ze oba musialy być z kapelusza. Nic z tego , takie rzeczy to tylko w Juventusie.