Skandal z udziałem Milanu
- ADAMJUVENTUSPL
- Juventino
Marudzisz... http://womenofsoccer.com/events/ny/Ital ... up4027.jpghara pisze:skończ waść, wstydu oszczędź... sprawa totonero sprzed 26 lat i ta dzisiejsza to co innego...
P.S. Taka fajna Pani, a Milanowi kibicuje... ból...
Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
- nordahl
- Milanista
Tylko na drugi dzien w gazecie ani jednego artykulu nie widzialem o karnych z kapelusza dla Milanu. Moze nas tak nie obserwowali jak np Juve tydzien temu w meczu z Palermo, gdzie De Santis nie zagwizdal 2 jedenastek dla Rosanero.
btw. Zeby bylo jasne, pierwszy karny byl watpliwy. Drugi jak najbardziej sluszny [moim skromnym zdaniem]
btw. Zeby bylo jasne, pierwszy karny byl watpliwy. Drugi jak najbardziej sluszny [moim skromnym zdaniem]
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- JUVEfan_11
- Juventino
Mecz nie był na Delle Alpi.krystiank pisze:ŻEbyc widziala jak wczoraj trybuny na delle alpi byl zapchaneCud
![]()
- Pagi
- Juventino
CO racja to racja:Dmilanistka pisze: Fajne panie
Wiedzą wiedzą ale kibicują np. Milanowi a nie Juve.milanistka pisze: wiedzą komu kibicować

Co to skandalu to niezabardzo robi mnei rozwiązanie degradacji Juve do serie B.... Za tym idzie koniec wojny o włochy (mecze Inter - Juve, jedynych drużyn, które NIGDY nie spadły do Serie B.) a co za tym idzie koniec Juventusu (tak jak to miało miejsce z MAnchester United po katastrofie samolotu..) I wszystko od nowa....
- naros
- Juventino
AC Milan w środku skandalu korupcyjnego. Przeczytajcie sami:
http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8324723 ... caid=41ab4
Bardzo sie ciesze ze milan jest w to zamieszany i równiez nie uniknie kary. (mam nadzieje
)
http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8324723 ... caid=41ab4
Bardzo sie ciesze ze milan jest w to zamieszany i równiez nie uniknie kary. (mam nadzieje

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- mesju
- Qualità Juventino
Ładnie napisaneinv pisze:obojętnie kto jest zamieszany - winni powinni zostać ukarani, bez względu na to czy będzie to Milan, Juve czy jakikolwiek inny klub. Nawet, jeżeli w grę wchodzi degradacja...

A zresztą... poczekajmy na sąd
PS. Dodam jeszcze szczerze, że ta wiadomość mnie ucieszyła

- nookie
- Juventino
No faktycznie masz z czego :evil: nie ma to jak cieszyć się, że cała włoska piłka opiera się na przekrętach :doh:naros pisze: Bardzo sie ciesze ze milan jest w to zamieszany i równiez nie uniknie kary. (mam nadzieje)
Mi trochę ulżyło, że to nie tylko Juventus tak robił ale żeby się cieszyć to jest nienormalne..ale nie mówie o winnych bo trzeba poczekać na oficjalne oświadzenia prokuratury albo chociaż orzeczenia sądu sportowego...bez tego ne ma co nawet zaczynać dyskusji..

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
- Capitan
- Juventino
To, że nie tylko Juve jest zamieszane w te przekręty, było do przewidzenia. Wkrótce wyjdą kolejne fakty i rozmowy dyrektorów kolejnych klubów. Tą chorobą jest zarażona cała liga włoska. A Juve poszedł na pierwszy ogień, bo to on zdobywał ostatnio scudetto.
- Marcin_FCJ
- Juventino
Pomiędzy głową rodziny, donem Corleone, który dyktował politykę, a operacyjnym
szczeblem ludzi wykonujących w praktyce rozkazy dona, istniały trzy warstwy czy
przegrody. Tym sposobem niczego nie można było wytropić do samej góry. Chyba że
consigliori okazał się zdrajcą. Tego niedzielnego poranka don Corleone udzielił wyraźnych
instrukcji, co należy zrobić dwóm młodym ludziom, którzy pobili córkę Ameriga Bonasera.
Jednakże te rozkazy wydał poufnie Tomowi Hagenowi. Później tegoż dnia Hagen, równie
poufnie, bez świadków, poinstruował Clemenzę. Z kolei Clemenza nakazał Pauliemu Gatto
wypełnić polecenie. Paulie Gatto miał teraz zebrać niezbędną siłę roboczą i wykonać rozkaz.
Paulie Gatto i jego ludzie mieli nie wiedzieć, dlaczego wykonuje się to konkretne zadanie ani
kto je pierwotnie zarządził. Na to, żeby uwikłać dona, w każdym ogniwie łańcucha ktoś
musiałby dopuścić się zdrady, a chociaż to jeszcze nigdy się nie zdarzyło, zawsze istniała taka
możliwość. W takim przypadku tylko jedno ogniwo łańcucha musiałoby zniknąć.
Consigliori był także tym, na co wskazywała jego nazwa. Był doradcą dona, jego prawą
ręką, jego pomocniczym mózgiem. Był również jego najbliższym towarzyszem i najbliższym
przyjacielem. Podczas ważnych wyjazdów prowadził wóz dona, podczas konferencji
wychodził, by przynieść donowi napoje chłodzące, kawę i sandwicze, świeże cygara.
Wiedział o wszystkim lub prawie o wszystkim, o czym wiedział don, znał wszystkie komórki
władzy. Był jedynym człowiekiem na świecie, który mógł doprowadzić do upadku i
zniszczenia dona. Ale za pamięci którejkolwiek z możnych rodzin sycylijskich, osiadłych w
Ameryce, żaden consigliori nigdy nie zdradził swojego dona. Nie było w tym żadnej
korzyści. I każdy consigliori wiedział, że jeśli dochowa wierności, będzie bogaty, będzie miał
władzę i zyska sobie szacunek. Gdyby zdarzyło się nieszczęście, jego rodzina korzystałaby z
ochrony i opieki tak samo jak wówczas, gdyby żył czy był na wolności. Jeśli dochowa
wierności.
To fragment z Ojca Chrzestnego. Moim zdaniem doskonale obrazuje strukturę w Milanie

Według mnie mafia Berlusconiego jest poprostu lepiej zorganizowana niż Moggiego.. i dlatego wyszło, że najbardziej winny jest Juventus. Moggi nie miał, nie ma i nigdy nie będzie miał takiej siły jak Berlusconi.. no ale...
Pożyjemy zobaczymy.

- Medi
- Qualità Juventino
W związku z tym, że w temacie o Collinie byliśmy troche OT, przeniosłam się tutaj.
Wydaje mi się , że to odpowiedniejszy topic do tego rodzaju dyskusji :twisted:
Wydaje mi się , że to odpowiedniejszy topic do tego rodzaju dyskusji :twisted:
przykład? bardzo jestem ciekawa gdzie przetłumaczyłam "nie dokońca poprawnie".MaxACM pisze:Mnie również...w szczególności jak Twoje tłumaczenia są nie do końca "poprawnie przetłumaczone"Medi pisze:Musze Cie zmartwić ale ja nic nie wymyślam tylko tłumacze to co piszą na włoskich portalach, a, że piszą akurat o Was, cóż mogę poradzić, strasznie mi przykro![]()
Jak dla mnie to doniesienia na temat Milanu mogą się nie pojawiać nigdzie, naprawde mało mnie obchodzi kiedy, gdzie i dlaczego pojawiają się pierwsze doniesienia, nie ma to absolutnie nic wspólnego z całą sprawą ani nie umniejsza winy Milanu.MaxACM pisze:To dziwne, że doniesienia na temat Juve pojawią sie najpierw na innej stronie a potem Tu. W przypadku Milanu jest na odwrót. Jak jest to sposób na wytłumaczenie wpadki Juve to wcale sie nie dziwię.Medi pisze:Wcale nie musze czekać bo już są i to bardzo ciekawe
- Tombalu
- Juventino
Ok 2 tyg. temu to My kibice JUVE przezywalismy to wszystko co spadło na JUVE. Najwiecej wtedy do powiedzenia mieli kibice Milanu - wspominajac o czystosci ich klubu. Teraz juz wiemy ze z ta ich "czystoscia" juz nie jest tak jak oni to przedstawiaja.
W tamtym okresie było mi smutno i przykro gdy czytałem te wszystkie rewelacje na temat JUVE. Czytałem tutaj wypowiedziedzi kibiców Milanu - prosiłem ich wtedy o spokoj i wspominalem o "stylu Berlusconiego" - byłem pewny ze i Milan brał w tym udział!!!
I po raz kolejny proszę o spokoj w komntarzach - prawdziwi kibice choć z roznych druzyn szanuja Kluby i kibicow nawzajem! Pokazmy ze prawdziwi kibice JUVE naja wiecej klutury i klasy od kiboli z Milanu!!
A jak ktos uczestniczył w spotkanach z B16 chyba jeszcze lepiej to zrozumie!!
W tamtym okresie było mi smutno i przykro gdy czytałem te wszystkie rewelacje na temat JUVE. Czytałem tutaj wypowiedziedzi kibiców Milanu - prosiłem ich wtedy o spokoj i wspominalem o "stylu Berlusconiego" - byłem pewny ze i Milan brał w tym udział!!!
I po raz kolejny proszę o spokoj w komntarzach - prawdziwi kibice choć z roznych druzyn szanuja Kluby i kibicow nawzajem! Pokazmy ze prawdziwi kibice JUVE naja wiecej klutury i klasy od kiboli z Milanu!!
A jak ktos uczestniczył w spotkanach z B16 chyba jeszcze lepiej to zrozumie!!
- nordahl
- Milanista
Moze zamiast szukania dziury w calym zajmij sie newsami dotyczacymi Juve i przetlumacz nowy wywiad z Capello. Bo jak nie ty, to kto to zrobi? Pozatym trzeba im przeciez dodac troche otuchy na to, ze Was nie wydeletuja, a slowa Mistera napewno postawia ich na nogi.Medi pisze:Jak dla mnie to doniesienia na temat Milanu mogą się nie pojawiać nigdzie, naprawde mało mnie obchodzi kiedy, gdzie i dlaczego pojawiają się pierwsze doniesienia, nie ma to absolutnie nic wspólnego z całą sprawą ani nie umniejsza winy Milanu.
"840 meczów w barwach Milanu? Chcę powiedzieć, że ta koszulka jest "zrośnięta" z moim ciałem. W wieku 10 lat założyłem ją po raz pierwszy i nawet, gdy ją ściągam na moim ciele pozostają czerwono-czarne barwy."
- Tombalu
- Juventino
nordahl - człowieku dlaczego i po co prowokujesz na tym forum?? Moze ostało Ci sie jeszcze chhoc ciut honoru ?
Do ciebie tez jest ten apel:
Ty nordahl Ty tez masz okazje teraz by nazwac Cie prawdziwym kibicem - bo na razie jestes dla mnie kibolem, takim pseudokibicem tylko nie masz w rece kamieni do orzucania innych klubow tylko net! Jestes po prostu pseudokibicem!!
Do ciebie tez jest ten apel:
Ty nordahl Ty tez masz okazje teraz by nazwac Cie prawdziwym kibicem - bo na razie jestes dla mnie kibolem, takim pseudokibicem tylko nie masz w rece kamieni do orzucania innych klubow tylko net! Jestes po prostu pseudokibicem!!