Następca Del Piero - gdzie on jest??
- ossy
- Juventino
Lord_ Juve pisze:Wiesz, czytając takie wypowiedzi uświadamiam sobie, że naprawde są ludzie, którzy lubią być "trendy".ossy pisze: Następcy Del Piero nie będzie. Będzie ktoś, którego pokochamy, ktoś w kim zakochają się dzieciaki, zakochując się w Juve, jak większaść nas w Del Piero i Juve. A Alex popadnie w mniejszą lub większą niepamięć. Niestety.
Ja do końca będe pamiętał Del Piero, dlaczegoBo jestem kibicem Juventusu i poprostu muszę. Zapomnieć o Del Piero to tak jak zapomnieć o Platinim, Bońku, Zoffie, Bonipertim, Rossim, Baggio, Conte. Wymieniłem tych najbardziej znanych, ale niepamięć do tych najznakomitszych prowadzi do niepamięci o ukochanym Juve.
Dlatego napiszę, prawdziwy kibic Juventusu nie zapomni o Del Piero nigdy, tak samo nie zamomni tych których wymieniłem wyżej, nie zapomni o Juve :!:
Ja nie napisze że Del Piero zostanie zapomniany. Tylko że popadnie w mniejszą lub większą niepamięć. Kibice, a przede wszystkim młodzi kibice nie będą utożsamiać się już z Del Piero. Będzie ktoś inny. Tak jak dawnie utożsamiali się z Platinim, Divino, Rossim czy Zoffem, Scireą, tak teraz z Nedvedem, Del Piero czy Buffonem. Taka kolej rzeczy. Napewno nie zostanie zapomniany, ale będzie ktoś, kto będzie przyćmiewał nam wielkiego Alexa, którym, ze tak powiem nie będziemy się juz tak podniecać.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- Slim
- Juventino
DamKam pisze:Slim - na swiecie jest mnustwo talentow wiec pisanie, ze jeszcze sie nie narodzil jest chyba troszke bezsensuWydaje mi sie, ze po prostu Juventus nie szuka narazie nastepcy wielkiego Del Piero
po pierwsze -> MnÓstwo ;]
po drugie -> talentow moze jest wiele, za czasow Platiniego tez bylo wiele talentow, ale to nie znaczy ze te wszystkie talenty moga godnie zastapic Alexa.... To musi byc ktos wyjatkowy, a na takiego bedzie trzeba jeszcze poczekac pare lat... poza tym Alexowi sie nie spieszy na emeryture z obecna forma ;]
- Grzechu
- Juventino
Otóż to Lord_ Juve ma racje, Alex jest i bedzie tylko jeden, niezapomniany symbol Bianconerich
Napewno znajdzie sie jakis młody zawodnik, który zastąpi DP w składzie Juve, moze nawet zyska sobie podobną sympatie kibiców, ale nigdy nie będzie następcą Alexa :!: :!: :!:

- deszczowy
- Juventino
Fakt. gracz o podobnych do Alexa umiejętnościach pojawi się prędzej, czy później. Być może będzie grał nawet w Juve. Ale nie zastąpi Alexa, jako symbolu tej drużyny. Amen.
- piotrhabrat
- Juventino
Może w przyszłości jak my będziemy już dziadkami urodzi się jakiś chłopak ze smykałką do piłki i od początku pokocha JUVE i będzie chciał grać tylko tu to będziemy mogli mówić o następcy Del Piero, kolejnym symbolu. Teraz to możemy się zastanawiać kto będzie dla nas bramki strzelać, jacy będą kolejni napastnicy, ale mam nadzieję że zobaczę jeszcze prawdziwego NASTĘPCE Del Piero.
FORZA JUVE
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Watpie w to ze w najbilzszych latach znajdziemy pilkarza ktory choc troche zbylizy sie umiejetnosciami do Alexa za czasow swej swietnosci.
Tu chodzi takze o pilkarza ktory prawie od poczatku kariery (najlepiej jakby byl wychowankiem) bedzie gral w Juve i tu zakonczy karierie.
Jak mozna zapomniec najlepszego strzelca zespolu? Jak mozna zapomniec symbol klubu?
O czy wy tu mowicie, Alex jest jedyny, niezastapiony i na zawsze pozostanie w mojej pamieci.
Tu chodzi takze o pilkarza ktory prawie od poczatku kariery (najlepiej jakby byl wychowankiem) bedzie gral w Juve i tu zakonczy karierie.
Jak mozna zapomniec najlepszego strzelca zespolu? Jak mozna zapomniec symbol klubu?
O czy wy tu mowicie, Alex jest jedyny, niezastapiony i na zawsze pozostanie w mojej pamieci.
- OlgaJUVEntina
- Juventino
Realnym chyba nie jest, żeby Capello zaufał jakiemuś młodemu piłkarzowi z Primavery i regularnie powoływał go do składu. A to dlatego, że do tej pory tego jeszcze nie zrobił. Czasem pojawiały się nazwiska takich piłkarzy jak Criscito, De Ceglie czy jeszcze w poprzednim sezonie Masiello powoływanych na mecze, ale tylko w wypadku kontuzji, według Capello, wartościowszych graczy. Jeśli mowa natomiast o młodych napastnikach, to nie przypominam sobie, aby trener dawał któremuś chociaż nadzieję na zaliczenie krótkiego występu w dorosłej drużynie. Gracze Primavery występujący na tej pozycji nie dostawali raczej powołania w tym sezonie. A może warto było któremuś z nich dać szansę nawet w rewanżowym meczu z Arsenalem. Capello miał do dyspozycji jedynie trzech napastników bez formy, brakującym świeżości. Wtedy, zamiast wprowadzać za Mutu Zalayetę, można było dać szansę któremuś z tych młodych chłopaków np. Paolucciemu albo drobnemu Giovinco. Młodość ma to do siebie, że jest nieprzewidywalna i może właśnie taki piłkarz zaskoczyłby pozytywnie w tym meczu. Jasne, że mógłby również rozczarować, ale nie gorzej chyba niż znudzony siedzeniem na ławie Zalayeta, który się tego wieczoru też niczym specjalnym nie wyróżnił.
Młody, zdolny sam nie wypłynie. Jego trzeba najpierw znaleźć, pokazać większej widowni, oswajać z dorosłą piłką. Tak robił Trapattoni, a poźniej Lippi w stosunku do Alexa. Wiadomo, że z każdego młodego napastnika, który przewinie się przez naszą Primaverę, nie wyrośnie następca Capitano. Ale gdyby pewnego dnia w progi Juve zawitał znowu młodziak z sukcesami w juniorskiej piłce, który dostawałby od czasu do czasu szansę w seniorskiej drużynie, potrafił strzelać piękne gole w tak ważnych momentach, jak Alex w 94r. w meczu z Fiorentiną, i czułby się przywiązany do klubu, to mielibyśmy podstawy, aby twierdzić, że może zostać w przyszłości symbolem Bianconerich, jakim jest Kapitan Alex Del Piero. Choć do tego długa i ciężka droga.
Młody, zdolny sam nie wypłynie. Jego trzeba najpierw znaleźć, pokazać większej widowni, oswajać z dorosłą piłką. Tak robił Trapattoni, a poźniej Lippi w stosunku do Alexa. Wiadomo, że z każdego młodego napastnika, który przewinie się przez naszą Primaverę, nie wyrośnie następca Capitano. Ale gdyby pewnego dnia w progi Juve zawitał znowu młodziak z sukcesami w juniorskiej piłce, który dostawałby od czasu do czasu szansę w seniorskiej drużynie, potrafił strzelać piękne gole w tak ważnych momentach, jak Alex w 94r. w meczu z Fiorentiną, i czułby się przywiązany do klubu, to mielibyśmy podstawy, aby twierdzić, że może zostać w przyszłości symbolem Bianconerich, jakim jest Kapitan Alex Del Piero. Choć do tego długa i ciężka droga.
- Nolik
- Juventino
a ja mam nadzieje że Alex coś upłodzi z Sonia i za 20 lat będziemy widzieć pomykającego po boisku Alexa juniora
a na ławce trenerskiej Alex Senior
marzenia
ale możliwe. Alexa nie da sie zastąpić
.

Forza BIANCONERI !!
- LordJuve
- Juventino
:rotfl: Rozwaliłeś mnie tą wypowiedzią. Piękne marzenie. Maldini ma już synka kąpiącego w piłe więc może Alex też.. :-DNolik pisze:a ja mam nadzieje że Alex coś upłodzi z Sonia i za 20 lat będziemy widzieć pomykającego po boisku Alexa junioraa na ławce trenerskiej Alex Senior
marzenia
.
- aSsItCh
- Juventino
Z tego co się orientuje, to nie mógłby tego zrobić, ze względu na to, iż przed rozpoczęciem LM podaje się określoną liczbę piłkarzy, którzy będą grali w tych rozgrywkach, a zapewne Paolucci i Giovinco nie zostali powołani.OlgaJUVEntina pisze:A może warto było któremuś z nich dać szansę nawet w rewanżowym meczu z Arsenalem. Capello miał do dyspozycji jedynie trzech napastników bez formy, brakującym świeżości. Wtedy, zamiast wprowadzać za Mutu Zalayetę, można było dać szansę któremuś z tych młodych chłopaków np. Paolucciemu albo drobnemu Giovinco
Moim zdaniem nie jest tak jak mówicie... przecież np. Ruben Olivera też grał długo w Primaverze, został wypożyczany do innych klubów, a teraz odgrywa rolę zmiennika w Juventusie, ba rok temu grał nawet przeciwko "Galaktycznym" w Lidzę Mistrzów, wiem że to mało, ale jednak

Kwiat miłości rozkwita w świetle uczuć
I w nim też usycha...
Gdy nadejdzie czas by odbyć ostatnią podróż
Będę myślał o Tobie...
- BartekGajda9
- Juventino
No wiesz marzenia marzeniami ale fajnie by bylo to zobaczyc w przyszlosci :evil: a tak wogole to mysle ze nastepca ADP bedzie czlowiek, ktory dorowna mu umiejetnosciami lecz nigdy go nie zastapi jako symbol Juventusu...Nolik pisze:a ja mam nadzieje że Alex coś upłodzi z Sonia i za 20 lat będziemy widzieć pomykającego po boisku Alexa junioraa na ławce trenerskiej Alex Senior
marzenia
.
"To trochę dziwne, ale uwierzcie mi, w życiu nie popełniłem większego błędu", "Obecnie pracuję nad tym, żeby móc wrócić do Juventusu" - tak Canna WRACAJ !!
- Buri
- Juventino
Na początku chciałem podkreślić że Del Piero nie da się zastąpić...
był taki piłkarz w którego wierzyłem Rey Volpato .. myślałem że to będzie zaodnik który w przyszłości w jakimś stopniu będzie królował w Juventusie. Teraz gra dla Sieny ( nie wiem czy sprzedany czy wypożyczony ). Wielka szkoda bo mogłby wchodzić pod koniec meczu za np. Ibrahimovica bo większej róznicy by nie było widac pewnie.
był taki piłkarz w którego wierzyłem Rey Volpato .. myślałem że to będzie zaodnik który w przyszłości w jakimś stopniu będzie królował w Juventusie. Teraz gra dla Sieny ( nie wiem czy sprzedany czy wypożyczony ). Wielka szkoda bo mogłby wchodzić pod koniec meczu za np. Ibrahimovica bo większej róznicy by nie było widac pewnie.
- OlgaJUVEntina
- Juventino
I właśnie o to chodzi, że nie zostali powołani. Wiadomo że na listę graczy podstawowych by się nie zmieścili, ale ich nie ma nawet na liście B(!), która zawiera piłkarzy do 21 lat, mogących normalnie zastąpywać zawodników z listy głównej. Juve ma tylko jednego gracza zgłoszonego na listę rezerwowych-jest nim czwarty bramkarz Scarzanella. Przy czym inne klubu mają po 4,7, a nawet 10-ciu młodych zawodników na liście b.aSsItCh pisze:Z tego co się orientuje, to nie mógłby tego zrobić, ze względu na to, iż przed rozpoczęciem LM podaje się określoną liczbę piłkarzy, którzy będą grali w tych rozgrywkach, a zapewne Paolucci i Giovinco nie zostali powołani.OlgaJUVEntina pisze:A może warto było któremuś z nich dać szansę nawet w rewanżowym meczu z Arsenalem. Capello miał do dyspozycji jedynie trzech napastników bez formy, brakującym świeżości. Wtedy, zamiast wprowadzać za Mutu Zalayetę, można było dać szansę któremuś z tych młodych chłopaków np. Paolucciemu albo drobnemu Giovinco
Jak długo grał w Primaverze? Poza tym został wypożyczony nie do klubów, tylko klubu-Atletico M.aSsItCh pisze:Moim zdaniem nie jest tak jak mówicie... przecież np. Ruben Olivera też grał długo w Primaverze, został wypożyczany do innych klubów, a teraz odgrywa rolę zmiennika w Juventusie, ba rok temu grał nawet przeciwko "Galaktycznym" w Lidzę Mistrzów, wiem że to mało, ale jednak
Ja bym tak od razu nie spisywała chłopaka na straty. Volpato przebywa w Sienie na wypożyczeniu, a poza tym nie ma jeszcze nawet skończonych 20 lat. W meczu z Udinese strzelił dla swojego obecnego klubu 2 gole, a sam powtarza, że gra dla Juventusu jest jego marzeniem. A więc wierzyć w niego jeszcze nie należy przestawać.Buri pisze:był taki piłkarz w którego wierzyłem Rey Volpato .. myślałem że to będzie zaodnik który w przyszłości w jakimś stopniu będzie królował w Juventusie. Teraz gra dla Sieny ( nie wiem czy sprzedany czy wypożyczony ).
- Łukasz
- Juventino
Jego następcą jest Mutu, ale pod warunkiem, że Capello przestanie wystawiać tego napastnika na skrzydłach. Jego miejsce jest w ataku, obok Treza.