Następca Del Piero - gdzie on jest??
- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Wiecie zastanawia mnie jedno... bodajze 2 sezony temu w czasie jednego z turniejów primavery, blyszczał koles który miał na imię Davide Chiumiento... został okrzykniety najlepszym pilkarzem tegoz turnieju i zagrał chyba jeden mecz w serieA zmieniajac w drugiej połowie własnie Del Piero... wiele sie w tedy o nim mowiło ze bedzie nastepcą Del Piero, ze to, ze tamto... i znikł, podobnie jak wielki napastnik Benjamin Onwuachi który grał w tamtym czasie w jednym z meczów Pucharu włoch i zdobył nawet bramkę... gdzie oni są?? co sie z nimi dzieje??
Dlaczego Capello nie daje pograć chociaz te 10 minut naszym wyrozniajacym sie mlodzikom? Nie zastanawia was to??
Dlaczego Capello nie daje pograć chociaz te 10 minut naszym wyrozniajacym sie mlodzikom? Nie zastanawia was to??
<Juventus Semper Fidelis>
- Pirlo
- Juventino
Benjamin Onwuachi jest na wypozyczeniu w Standart Liege a Chiumento chyba w Metz ale niejestem pewny...z resztą nawet gdyby byli w Juve to Capello nawet by na nich nie zwrócił uwagi...Juve niepromuje własnych "wyrobów"
...a szkoda...

- El Nino
- Juventino
Mnie tez to dziwi.. Mamy bardzo zdolną młodzież która jest wypożyczana do słabszych klubów.. Juventus powinien wziąśc przykład chociażby z Arsenalu - mlode talenty dostają szanse i je wykorzystują.. A w naszym ukochanym klubie średnia wieku jest wysoka, ciągle grają ci sami zawodnicy a inni może nawet lepsi zawodnicy nie mogą sie pokazać.. Wprowadzenie mlodych zawodników do drużyny to pewne ryzyko, ale "kto nie ryzykuje ten nie zyskuje" 
W druzynie mlodziezowej jest teraz Paolucci, ktory powinien zostac powolany na jakis mecz (moze pod koniec sezonu, jak bedzie zdobyte scudetto, bo teraz Capello na pewno nie da szansy nikomu mlodemu)
Aha i Chiumento gra teraz na wypozyczeniu w Le Mans w pierwszej lidze francuskiej (pamietam nawet jak strzelil przepiekną bramkię z dystansu).
Oprócz nie go w Sienie gra równie młody Rey VOlpato, który rzekomo jest własnie nastepcą Del Piero. Stzrelil on juz pare bramek dla swojego klubu.. Palladino, również.. młody, perspektywiczny pilkarz, ktory na pewno jest wart zostania w Juve, ale niestety gra w Livorno..
Też "następca Del Piero". Ma 21 lat i strzela bramki dla rywala z Serie a..
"Aż oczy bolą patrzeć" jak sie marnuje takich zawodników..

W druzynie mlodziezowej jest teraz Paolucci, ktory powinien zostac powolany na jakis mecz (moze pod koniec sezonu, jak bedzie zdobyte scudetto, bo teraz Capello na pewno nie da szansy nikomu mlodemu)
Aha i Chiumento gra teraz na wypozyczeniu w Le Mans w pierwszej lidze francuskiej (pamietam nawet jak strzelil przepiekną bramkię z dystansu).
Oprócz nie go w Sienie gra równie młody Rey VOlpato, który rzekomo jest własnie nastepcą Del Piero. Stzrelil on juz pare bramek dla swojego klubu.. Palladino, również.. młody, perspektywiczny pilkarz, ktory na pewno jest wart zostania w Juve, ale niestety gra w Livorno..
Też "następca Del Piero". Ma 21 lat i strzela bramki dla rywala z Serie a..
"Aż oczy bolą patrzeć" jak sie marnuje takich zawodników..
- wojti-s
- Juventino
Moim zdaniem nie ma drugiego takiego piłkarza jak Alex... Ci młodzianie o któych tutaj wspominacie nigdy nie będą jego następcami. Czemu
Gdyby istniała taka możliwość to zamiast ogrywać się w słabszych zespołach już dawno byliby częścią pierwszego zespołu dostając szanse w końcówkach meczów. Jedyny piłkarz jaki mógłby ( pod względem piłkarskim ) dorównać Del Piero to moim zdaniem Cassano. Problemem może być jego charakter. Śmiem jednak twierdzić, iz gdyby zasilił nasze szeregi , to by się przynajmniej w pewnym stopniu uspokoił. Już zresztą jest spokojniejszy...
Innych piłkarzy nie widze...

Innych piłkarzy nie widze...
- LordJuve
- Juventino
Wg mnie szukać następcy Del Piero nie należy szukac bo nigdy takiego nie znajdziemy z prostego powodu, Alex jest tylko jeden...
Możemy natomiast myśleć, kto może godnie zastąpić go na jego pozycji czyli napastnika. Najlepszym młodym Włochem na to miejsce, który jest bardzo związany z Juve to Volpato. Napewno niegdy takim człowiekiem jak Alex nie będzie, ale możliwe, że godnie zastąpi go w roli napastnika.
Co do młodzierzy w Juve to od zawsze dziwiłem się, dlaczego młodzi zawodnicy naszego klubu nie dostają szans na gre w składzie seniorów. Po co kupować nowych jak może mamy wspaniałych graczy u siebie...

Możemy natomiast myśleć, kto może godnie zastąpić go na jego pozycji czyli napastnika. Najlepszym młodym Włochem na to miejsce, który jest bardzo związany z Juve to Volpato. Napewno niegdy takim człowiekiem jak Alex nie będzie, ale możliwe, że godnie zastąpi go w roli napastnika.
Co do młodzierzy w Juve to od zawsze dziwiłem się, dlaczego młodzi zawodnicy naszego klubu nie dostają szans na gre w składzie seniorów. Po co kupować nowych jak może mamy wspaniałych graczy u siebie...
- Gamber
- Juventino
Tu nie chodzi oto zeby szukac kogos takiego samego jak Alex, bo wiadome ze sie go nie znajdzie, chodzi tu raczej o znalezienie zawodnika pokroju alexa, czyli takiego ktory z powodzeniem moglby grac z nr. 10, byc swietnym technikiem, w przyszlosci wywierac duzy wplyw na zespol itp. Jakby nie patrzec to Del Piero był nastepcą Roberto Baggio przynajmniej tak go wtedy nazywali... własnie tak samo zaczeli wolac na Chiumento w tamtym czasie
- mesju
- Qualità Juventino
Myślę, że przydałby się jeden napastnik - wychowanek klubu. Nie po to ładujemy w młodzież kupę kasy, aby ich później wypożyczać, a w końcu oddać za śmieszne pieniądze. Co chwile pojawiają się nowe informacje o dobrych zawodnikach: Volpato czy Palladino. Strzelają bramki dla własnych klubów, ale jeżeli Capello używa Del Piero jako zmiennika podczas gdy Ibra nie ma formy, to o czymś świadczy... Młody siedziałby na ławie (jak Zalayeta) aż w końcu sam by odszedł... to już kwestia rotacji w składzie, o której Don Fabio ma niewiele pojęcia :roll:
A jak będzie? Tak jak zwykle. Ulubieniec Zlatan będzie biegać po boisku (o ile będzie miał ochotę), Alex będzie siedzieć na ławie, a młodzież będzie zdobywać bramki w innych klubach. No i nic się nie poradzi... :doh:
PS. Zapomniałem stwierdzić, że Del Piero nie da się zastąpić
A jak będzie? Tak jak zwykle. Ulubieniec Zlatan będzie biegać po boisku (o ile będzie miał ochotę), Alex będzie siedzieć na ławie, a młodzież będzie zdobywać bramki w innych klubach. No i nic się nie poradzi... :doh:
PS. Zapomniałem stwierdzić, że Del Piero nie da się zastąpić

- bianconerio
- Juventino
Czemu nie ma młodzików w meczach Juventusu?? Moim zdaniem jest to wina naszego trenera. I nie chce tu na niego najeżdżać bo uważam, że jest bardzo dobry, tylko... nie umie uczyć się na własnych błędach. Myślę, że to nie żadne fatum angielskich zespołów, alpejski klimat czy leśne duszki sprawiły, że odkąd w Juventusie pojawił się Capello, druga część sezonu jest fatalna. Rok temu po bardzo analogicznej sytuacji, gdy to Juve zdobywa sporą przewagę w jesieni, nie może odnaleść formy wiosną, a w rezultacie nie może "dać rady" innym zespołom europejskim. I tu nie należy szukać problemu w taktyce czy czymkolwiek innym. Prroblem chyba leży w tym że Don Fabio bardzo mocno forsuje drużyne od samego początku nie dając im większego wytchnienia, a tym samym zawodnicy stopniowo tracą świeżość. Rezultat?? Zamiast walczyć o LM wlczymy ze zmeczeniem i wewnetrznymi problemami. Jeśli głownym celem była Liga Mistrzów to czemu nie oszczędzalismy sil na ten własnie wiosenny okres dawając szanse gry mlodym??. No właśnie, gdzie są Ci młodzi zdolni o których przypomina autor posta?? Są na wypożyczeniu bo w klubie nie ma miejsca dla nich... czyżby?? Myślę, że dla każdego znalazłoby się miejsce chociaż w meczu o PW. Dawanie pojedynczym graczom szansy gry mogłoby pozwolić odkrywać talenty. Mówicie że nie ma szans na drugiego Del Piero... prawda, ale czy szansa odkrycia zawodnika typu Fabregas czy Eboue nie jest warta kożystania z młodzieży...?? Myślę ze JEST
- Slim
- Juventino
Gdzie jest nastepca Del Piero? Nie ma. Jeszcze sie nie narodzil. Tak samo jak kibice czekali na prawdziwego nastepce Platiniego ktorym byl Baggio, tak samo jak czekali na zastepce Baggio, ktorym jest Del Piero, tak nastepca Alexa jeszcze sie nienarodzil, badz nie zostal jeszcze odkryty z przewaga na to pierwsze. Zobaczcie ile lat trzeba bylo czekac na nastepce Platiniego. Z Alexem bedzie tak samo. Taki ktos jeszcze sie nie narodzil i jeszcze dlugo sie nienarodzi, mozna sprowadzic pilkarza ktory zastapi go w skladzie, ktory bedzie gral podobnie, ale poki co takiego drugiego jak on, godnego jego zastapienia nie znajdziemy... On sie jeszcze nie narodzil...
- DamKam
- Juventino
A czy za czasow gdy trenerem Juve byl Marcello mielismy do czynienia z mlodzikami w skladziebianconerio pisze:Czemu nie ma młodzików w meczach Juventusu?? Moim zdaniem jest to wina naszego trenera.

I mnie rowniez to zastanawia, ze jak mamy taka zdolna Primavere, ba najepsza we Wloszech to dlaczego z niej nie korzystamy chocby w najdrobniejszym wymiarze

A co bylo z Maresca... achhh szkoda gadac

Slim - na swiecie jest mnustwo talentow wiec pisanie, ze jeszcze sie nie narodzil jest chyba troszke bezsensu

- Gamber
- Juventino
No... mielismy, ale w takich meczach co nic nie znaczyły.. pamietam mecz przeciwko ArsenalowiDamKam pisze:A czy za czasow gdy trenerem Juve byl Marcello mielismy do czynienia z mlodzikami w skladzie

- Pilekww
- Juventino
Nasz trener nie gra młodymi zawodnikami bo ma w składzie trzech bardzo dobrych zawdników. Jak by sie czuł DP czy Ibra jak by za nich Capello wpuszczał jakiegoś 19-letniego młodzika.
No ale jak jakis chłopak wyrózniał by się tak ja Messi czy Fabregas to mozna by nim grac jednak w szeregach Juve narazie nie ma chyba takiego zawodnika.
Myśle, że niedługo będzi można powoli ścągać Palladino i Volpato bo ci gości jak narazie przedstawiaja się obiecująco.
Mam nadzieje ze zastępca Alexa pojawi się już niedługo.
FORZA JUVE
No ale jak jakis chłopak wyrózniał by się tak ja Messi czy Fabregas to mozna by nim grac jednak w szeregach Juve narazie nie ma chyba takiego zawodnika.
Myśle, że niedługo będzi można powoli ścągać Palladino i Volpato bo ci gości jak narazie przedstawiaja się obiecująco.
Mam nadzieje ze zastępca Alexa pojawi się już niedługo.
FORZA JUVE
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- ossy
- Juventino
Ty niewdzięczniku. Gdyby nie Grande Marcello to nie byłoby tej dyskusji prawdobodobnie. To on zdecydował się na sprzedanie Robbiego, aby ustąpić miejsce młodziutkiemu Del Piero. To on postawił na Tacchiego i Maresce.DamKam pisze: A czy za czasow gdy trenerem Juve byl Marcello mielismy do czynienia z mlodzikami w skladzieNiestety rowniez NIE :roll:
Następcy Del Piero nie będzie. Będzie ktoś, którego pokochamy, ktoś w kim zakochają się dzieciaki, zakochując się w Juve, jak większaść nas w Del Piero i Juve. A Alex popadnie w mniejszą lub większą niepamięć. Niestety.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- LordJuve
- Juventino
Wiesz, czytając takie wypowiedzi uświadamiam sobie, że naprawde są ludzie, którzy lubią być "trendy".ossy pisze: Następcy Del Piero nie będzie. Będzie ktoś, którego pokochamy, ktoś w kim zakochają się dzieciaki, zakochując się w Juve, jak większaść nas w Del Piero i Juve. A Alex popadnie w mniejszą lub większą niepamięć. Niestety.
Ja do końca będe pamiętał Del Piero, dlaczego

Dlatego napiszę, prawdziwy kibic Juventusu nie zapomni o Del Piero nigdy, tak samo nie zamomni tych których wymieniłem wyżej, nie zapomni o Juve :!: