Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)
- Seba91
- Juventino
- białas
- Juventino
mam taki mały problem. czy zna ktoś tytuł i wykonawcę utworu z tego filmiku http://rapidshare.de/files/493332/Auto.wmv.html ?
- steru
- Qualità Juventino
Pilnie poszukuje płytki a bardziej listy utworów z tej płytki. Chodzi o składankę "Technozone 4".Płytka jest gdzieś z 200 roku ale mogę się mylić.Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o kontakt na priva.
PZDR
Ok pośpieszyłem się mam listę.Teraz potrzebuje tych kawałków :
ANASTASIA: Join Me 2.WESTBAM feat. TL PIMPS: Do The Rambo 3.LEXY & K-PAUL: The Greatest DJ 4.PAFFENDORF: Where Are You 5.MR.X & MR.Y: What's Up At The Brotherfront 6.DIAL M FOR MOGUAI: King Of Rock 7.ROCKSTAR: Du Hast 8.DJ I.C.O.N.:Erbgut 9.SRGT> SHADOW & PRIVATE KISS: Electronic Impulse 10.L.U.P.O.: Lupi Loups Loops-Go 11.D.U.I.: Freeway 12.TOM NOVY feat. LIMA: Now Or Never 13.FOURTECH: Six Days
PZDR
Ok pośpieszyłem się mam listę.Teraz potrzebuje tych kawałków :
ANASTASIA: Join Me 2.WESTBAM feat. TL PIMPS: Do The Rambo 3.LEXY & K-PAUL: The Greatest DJ 4.PAFFENDORF: Where Are You 5.MR.X & MR.Y: What's Up At The Brotherfront 6.DIAL M FOR MOGUAI: King Of Rock 7.ROCKSTAR: Du Hast 8.DJ I.C.O.N.:Erbgut 9.SRGT> SHADOW & PRIVATE KISS: Electronic Impulse 10.L.U.P.O.: Lupi Loups Loops-Go 11.D.U.I.: Freeway 12.TOM NOVY feat. LIMA: Now Or Never 13.FOURTECH: Six Days
- M.
- Juventino
Też nie mogę znaleźć tego tematu, więc swoje pytanie zadam tutaj.Szymek pisze:Nie wiedziałem gdzie to napisać, może to jest głupie pytanie ale gdzie się podział temat Pytania małe i mniej znaczące (Juve)?
Czy te kółeczka w zielono-biało-czerwonych barwach (np. na tym zdjęciu, pod znaczkiem Kappa) oznaczają, że ta drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to co one oznaczają?
:roll:
- wloski
- Juventino
Przypominam, że kółeczka mają takie same barwy, co herb zamieszczony na tej samej bluzce.Diego pisze:drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to, co one oznaczają?
Flaga Włoch jest prostokątem podzielonym na trzy pionowe pasy: zielony, biały, czerwony.
Symbolika
Trójkolorowe pasy nawiązują do rewolucji francuskiej, podkreślając znaczenie trzeciego stanu w rządzeniu państwem. Taki sam zestaw kolorów mają flagi państwowe: Meksyku, Bułgarii, Węgier, Iranu
Historia
Po raz pierwszy trójkolorowa flaga pojawiła się w 1795 roku w Bolonii podczas zamieszek studenckich. Oficjalnie flagą włoską została w 1796 roku dzięki Napoleonowi, który ją przyjął dla Legionu Lombardzkiego.Towarzyszyła wszystkim walkom o niepodległość, łącząc się z ideami jedności i niepodległości narodowej. W obecnym kształcie została zatwierdzona w konstytucji republiki w 1947 roku.
Mam nadzieje, że Diego o to Tobie chodziło
Jeśli mi się uda spróbuje zaradzić temu problemowi, poszukam czegoś na ten tematmJaUcViEej pisze:Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd.
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2006, 22:46 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.
- mesju
- Qualità Juventino
Na to wyglądaDiego pisze:Czy te kółeczka w zielono-biało-czerwonych barwach (np. na tym zdjęciu, pod znaczkiem Kappa) oznaczają, że ta drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to co one oznaczają?

btw. jestem ciekaw kiedy znowu będziemy mogli zobaczyć taką koszulkę JUVE (mówię o zdobyciu Pucharu Włoch, Scudetto i Ligi Mistrzów)

EDIT
Chyba coś pomieszałem

@wloski -> jak flaga Włoch wygląda, to raczej większość wie i nietrudno się domyślić, że te trzy kolory nawiązją właśnie do narodowych barw tego państwa. Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd.

Dziękować 8)wloski pisze:Jeśli mi się uda spróbuje zaradzić temu problemowi, poszukam czegoś na ten temat.
- Capitan
- Juventino
Wiem, że z mojej strony to fair wykorzystywać forum do własnych celów, ale już od paru dni szukam tego w necie i nie mogę znaleźć.
Chodzi mi o spolszczenie do Adobe Photoshop CS. Ja mam tylko wersję anglojęzyczną, co bardzo utrudnia mi pracę.
Proszę o linki bądź o przesłanie mi tego pliku na maila.
Z góry dziękuję.
Chodzi mi o spolszczenie do Adobe Photoshop CS. Ja mam tylko wersję anglojęzyczną, co bardzo utrudnia mi pracę.

Proszę o linki bądź o przesłanie mi tego pliku na maila.
Z góry dziękuję.
- RuTeK
- Juventino
Rio Brawo film z 1959 w głownej roli występuje John Wayne a w zwiazku z tym filmem mam ogromna prosbe !! W pewnym momencie w filmi jest spiewana piosenka przez zastępce szeryfa bodajże! jak lezy na pryczy i uzywa harmonijki ! wie moze jak sie nazywa ten utwór i skad go Mozna Zassac !?
- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "
WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
- wloski
- Juventino
Niestety nie udało mi się znaledź tego o co prosiłeś chodz szukałem tu i tam jednak nic nie pisało o tym. Wiesz tak na boku te kółko kojarzy mi się z takimi smiesznymi odznaczeniami, które były wprowadzone chyba za Napoleona. Wyglądały tak jak by kółko z trzema paskami o róznych kolorachmJaUcViEej pisze: Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd

- Gamber
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Witam Juventinich!! słuchajta, mam prośbę jezeli ktos z was ma piosenkę "Kosinus 136 Bella Italia - Come"( piosenka ta jest z reklamy pizzy knorra albo dr. oetkera.. pokazani są na niej rozni ludzie robiący pizze i jako podkład muzyczny leci własnie ta piosenka, problem w tym ze nie moge jej znalezc na zadnych torrentach, p2p...
) to prosilbym na przesłanie jej na moj adres gamber@o2.pl !!!
Z gory WIELKIE DZIĘKI i polecam wszystkim tą piosenkę, jest zarypista!!

Z gory WIELKIE DZIĘKI i polecam wszystkim tą piosenkę, jest zarypista!!

<Juventus Semper Fidelis>
- wloski
- Juventino
Gamber jeśli dalej nie masz tej piosenki, a chcesz ją mieć zgłoś się do mnie na Priv. Ja ją właśnie mam, tylko daj znać czy dalej ją potrzebujesz czy nie
.
edit:
Gamber sprawdz czy piosenka doszła, bo czasami mi poczta szwankuje
.
edit:
Gamber sprawdz czy piosenka doszła, bo czasami mi poczta szwankuje
- Bonnefoi
- Juventino
Mam do Was prośbę . Czy znacie wykonawcę i tytuł utworu. Chodzi mi o francuską piosenkę mniej więcej sprzed 20-stu lub 30-stu lat . Są w niej powtarzane słowa je t'aime. Jest to piosenka śpiewana przez kobietę i mężczyznę . Swego czasu ta piosenka była kontrowersyjna , ponieważ są w niej odgłosy czynności często wykonywanej przez mężczyznę i kobietę ( wiecie o co chodzi
) . Ta piosenka była ostatnio śpiewana podczas Sylwestrowej Rewii Jedynki . Proszę o pomoc .
Oto fragment tej piosenki :
http://www.megaupload.com/?d=QSO0QHM0
Oto fragment tej piosenki :
http://www.megaupload.com/?d=QSO0QHM0
jaccu cap pariri karilolla tik karilillan tic tandulla dipidapidolla rup padirubira kurigan gukkaja kibikan gu a ratcatica jaribidabidilla barictandillan dellando abaripadda paripbari paribiribiristen dellando jabarilla stella dej jalo arabarabarawa