Pytania male i mniej znaczace (inne tematy)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Seba91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 kwietnia 2006, 15:27

Jeśli masz eMule to wejdź tu: www.osloskop.net . Tam coś znajdziesz.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 12:57

mam taki mały problem. czy zna ktoś tytuł i wykonawcę utworu z tego filmiku http://rapidshare.de/files/493332/Auto.wmv.html ?

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 12:59

Nie wiedziałem gdzie to napisać, może to jest głupie pytanie ale gdzie się podział temat Pytania małe i mniej znaczące (Juve)?

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2006, 17:59

Pilnie poszukuje płytki a bardziej listy utworów z tej płytki. Chodzi o składankę "Technozone 4".Płytka jest gdzieś z 200 roku ale mogę się mylić.Jeśli ktoś może mi pomóc to proszę o kontakt na priva.
PZDR

Ok pośpieszyłem się mam listę.Teraz potrzebuje tych kawałków :
ANASTASIA: Join Me 2.WESTBAM feat. TL PIMPS: Do The Rambo 3.LEXY & K-PAUL: The Greatest DJ 4.PAFFENDORF: Where Are You 5.MR.X & MR.Y: What's Up At The Brotherfront 6.DIAL M FOR MOGUAI: King Of Rock 7.ROCKSTAR: Du Hast 8.DJ I.C.O.N.:Erbgut 9.SRGT> SHADOW & PRIVATE KISS: Electronic Impulse 10.L.U.P.O.: Lupi Loups Loops-Go 11.D.U.I.: Freeway 12.TOM NOVY feat. LIMA: Now Or Never 13.FOURTECH: Six Days

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 22:10

Szymek pisze:Nie wiedziałem gdzie to napisać, może to jest głupie pytanie ale gdzie się podział temat Pytania małe i mniej znaczące (Juve)?
Też nie mogę znaleźć tego tematu, więc swoje pytanie zadam tutaj.

Czy te kółeczka w zielono-biało-czerwonych barwach (np. na tym zdjęciu, pod znaczkiem Kappa) oznaczają, że ta drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to co one oznaczają?

:roll:
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 22:34

Diego pisze:drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to, co one oznaczają?
Przypominam, że kółeczka mają takie same barwy, co herb zamieszczony na tej samej bluzce.

Flaga Włoch jest prostokątem podzielonym na trzy pionowe pasy: zielony, biały, czerwony.

Symbolika
Trójkolorowe pasy nawiązują do rewolucji francuskiej, podkreślając znaczenie trzeciego stanu w rządzeniu państwem. Taki sam zestaw kolorów mają flagi państwowe: Meksyku, Bułgarii, Węgier, Iranu

Historia
Po raz pierwszy trójkolorowa flaga pojawiła się w 1795 roku w Bolonii podczas zamieszek studenckich. Oficjalnie flagą włoską została w 1796 roku dzięki Napoleonowi, który ją przyjął dla Legionu Lombardzkiego.Towarzyszyła wszystkim walkom o niepodległość, łącząc się z ideami jedności i niepodległości narodowej. W obecnym kształcie została zatwierdzona w konstytucji republiki w 1947 roku.

Mam nadzieje, że Diego o to Tobie chodziło :wink: .
mJaUcViEej pisze:Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd. :?:
Jeśli mi się uda spróbuje zaradzić temu problemowi, poszukam czegoś na ten temat :wink: .
Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2006, 22:46 przez wloski, łącznie zmieniany 1 raz.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 kwietnia 2006, 22:41

Diego pisze:Czy te kółeczka w zielono-biało-czerwonych barwach (np. na tym zdjęciu, pod znaczkiem Kappa) oznaczają, że ta drużyna, która ma je na koszulkach, jest aktualnym zdobywcą Pucharu Włoch? Jeśli tak, to co one oznaczają?
Na to wygląda :smile: W tym roku nosi to Inter, a w sezonie 1995/96 (z którego pochodzi koszulka) także zdobyliśmy Puchar Włoch. Nie wiem co to oznacza (jaką ma historię, itd), ale z chęcią się dowiem :prochno: Zresztą jeśli ktoś ma informację na temat odznaczenia zdobycie Scudetto (także widoczne na tym linku), to także bym prosił.

btw. jestem ciekaw kiedy znowu będziemy mogli zobaczyć taką koszulkę JUVE (mówię o zdobyciu Pucharu Włoch, Scudetto i Ligi Mistrzów) :whistle:

EDIT
Chyba coś pomieszałem :/ Teraz to już sam nie wiem...

@wloski -> jak flaga Włoch wygląda, to raczej większość wie i nietrudno się domyślić, że te trzy kolory nawiązją właśnie do narodowych barw tego państwa. Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd. :?:
wloski pisze:Jeśli mi się uda spróbuje zaradzić temu problemowi, poszukam czegoś na ten temat :wink: .
Dziękować 8)

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 17:24

Wiem, że z mojej strony to fair wykorzystywać forum do własnych celów, ale już od paru dni szukam tego w necie i nie mogę znaleźć.
Chodzi mi o spolszczenie do Adobe Photoshop CS. Ja mam tylko wersję anglojęzyczną, co bardzo utrudnia mi pracę. :angry:
Proszę o linki bądź o przesłanie mi tego pliku na maila.
Z góry dziękuję.

koksu_klb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 18:27

bardzo mi przykro, ale śmiem stwierdzić, że spolszczenia nie ma na 99,9%
pozdrawiam
PS: załataw sobie polską wersję PS CS2 PL :)

RuTeK

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2006, 20:26

Rio Brawo film z 1959 w głownej roli występuje John Wayne a w zwiazku z tym filmem mam ogromna prosbe !! W pewnym momencie w filmi jest spiewana piosenka przez zastępce szeryfa bodajże! jak lezy na pryczy i uzywa harmonijki ! wie moze jak sie nazywa ten utwór i skad go Mozna Zassac !?

- "Dziadku byłeś bohaterem na Wojnie ?"
- "Nie... ale służyłem w kompani Bohaterów "

WSZYSTKO I NIC O Amaurim i innych Drewnianych Graczach !
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 kwietnia 2006, 00:07

mJaUcViEej pisze: Masz może jakieś informacje, kiedy wprowadzono te odznaczenia na koszulkach, dlaczego właśnie taki kształt, itd
Niestety nie udało mi się znaledź tego o co prosiłeś chodz szukałem tu i tam jednak nic nie pisało o tym. Wiesz tak na boku te kółko kojarzy mi się z takimi smiesznymi odznaczeniami, które były wprowadzone chyba za Napoleona. Wyglądały tak jak by kółko z trzema paskami o róznych kolorach :wink: :prochno: .

Gamber

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2006, 22:45

Witam Juventinich!! słuchajta, mam prośbę jezeli ktos z was ma piosenkę "Kosinus 136 Bella Italia - Come"( piosenka ta jest z reklamy pizzy knorra albo dr. oetkera.. pokazani są na niej rozni ludzie robiący pizze i jako podkład muzyczny leci własnie ta piosenka, problem w tym ze nie moge jej znalezc na zadnych torrentach, p2p... :angry: ) to prosilbym na przesłanie jej na moj adres gamber@o2.pl !!!

Z gory WIELKIE DZIĘKI i polecam wszystkim tą piosenkę, jest zarypista!!

:D :D

<Juventus Semper Fidelis>
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2006, 23:53

Gamber jeśli dalej nie masz tej piosenki, a chcesz ją mieć zgłoś się do mnie na Priv. Ja ją właśnie mam, tylko daj znać czy dalej ją potrzebujesz czy nie :wink: .

edit:

Gamber sprawdz czy piosenka doszła, bo czasami mi poczta szwankuje :wink: .

Bonnefoi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2006, 21:35

Mam do Was prośbę . Czy znacie wykonawcę i tytuł utworu. Chodzi mi o francuską piosenkę mniej więcej sprzed 20-stu lub 30-stu lat . Są w niej powtarzane słowa je t'aime. Jest to piosenka śpiewana przez kobietę i mężczyznę . Swego czasu ta piosenka była kontrowersyjna , ponieważ są w niej odgłosy czynności często wykonywanej przez mężczyznę i kobietę ( wiecie o co chodzi :wink: ) . Ta piosenka była ostatnio śpiewana podczas Sylwestrowej Rewii Jedynki . Proszę o pomoc .

Oto fragment tej piosenki :

http://www.megaupload.com/?d=QSO0QHM0

jaccu cap pariri karilolla tik karilillan tic tandulla dipidapidolla rup padirubira kurigan gukkaja kibikan gu a ratcatica jaribidabidilla barictandillan dellando abaripadda paripbari paribiribiristen dellando jabarilla stella dej jalo arabarabarawa
Kosior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2006, 22:04

To przypadkiem nie Lareine - Je t'aime?

Obrazek
ODPOWIEDZ