Towarzysko: Włochy 4-1 Niemcy

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:15

Grande Azzurri!

Musze przyznać, że nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Niemcy przez długi czas stali bardzo mały opór. Włosi, po szybkim zdobyciu dwóch goli, kontrolowali przebieg spotkania. Przez większość meczu to oni mieli inicjatywę, a ataki Germańców przypominały często walenie głową w mur, w sposób załączony na obrazku --> :angry: <-- :wink:
Jak zagrali piłkarze Juventusu? Do żadnego z nich nie można mieć o nic pretensji, wszyscy czterej czyli: Buffon, Cannavaro, Camoranesi i Del Piero zagrali bardzo dobre zawody.
Gigi nie miał wiele roboty w pierwszej częsci gry, praktycznie jedynym zagrożeniem mógł być strzał bodajże Schneidera, który pewnie odbił. W drugiej części gry, w związku z częstszymi atakami Niemców, musiał on już troszkę częściej interweniować. Klasą była obrona strzału głową po rzucie wolnym, ja juz widziałem piłkę w siatce... Przy golu nie miał wielkich szans, strzał mocny, z dosyć bliskiej odleglości, w mojej ocenie musiałby chyba zostać trafiony piłką, aby ta nie wpadła do siatki...
Cannavaro - praktycznie bezblędny, w parze z Nestą wręcz nie do przejścia. Kilkakrotnie ofiarnie interweniował, ale do tego zdążył nas już przyzwyczaić. No i kolejny mecz w opasce kapitana :)
Camoranesi - w pierwszej połowie jakby mniej widoczny od Alexa, jego stroną było prowadzonych mniej ataków. Jego podanie przyczyniło się do strzelenia drugiej bramki. Wspaniała asysta przy golu Alexa. Sam również bliski wpisania się na listę strzelców, ale szybszy był Lehmann.
Alex - świetny występ naszego kapitana. Po wykonywanym przez niego rzucie wolnym padł pierwszy gol spotkania. Swoją magię pokazał, zagrywając w powietrzu piłkę piętą do partnera z drużyny... Brawa także za bramkę! Jak pokazał ten mecz, DP nie musi już bać się o miejsce w składzie na Mundial... 8)

Marcelo Lippi wspaniale przygotwał Italie na ten mecz. Oby podobnie ta drużyna prezentowała się w czerwcu... Potencjał mają ogromny, co dziś udowodnili. Forza Italia!

Obrazek
Ładi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:21

Co do Brazyli to Ronaldinho reką walnoł gola :prochno:

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:26

dzięki Diego za video, ale apetyt rośnie w miare jedzenie i z chęcią obejrzałbym sobie cały mecz, ma ktos może torrent? : )

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:26

czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal

Juve per Sempre
malas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:32

Ma ktoś może bramke Alexa ??

OD KOŁYSKI PO SAM GRÓB W MOIM SERCU JEDEN KLUB FORZA JUVE
zlatan_sc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:34

żal mi tego
Straszne, chcesz o tym porozmawiac.. :roll:
dla mnie tez najwazniejsza jest Polska, ale ze moja babka była Włoszką to traktuje Azzurrich na równi z bialo-czerwonymi :P

Co do samego meczu: jak ktoś juz napisal, genialna pierwsza polowa w wykonaniu Italii, druga troche słabsza, ale nie zmienia to faktu, ze Azzurri grali momentami wrecz genialnie, a geniusz Alexa, miodzio.. :P No i jak dla mnie Italia to jeden z głównych faworytów zblizajacych sie MŚ, zreszta pewnie nie tylko dla mnie 8)
Ostatnio zmieniony 01 marca 2006, 23:36 przez zlatan_sc, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
Huciak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:35

forza bianco-neri pisze:czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal
Może się mylę, ale chyba dlatego że gra tam nasz ulubieniec Alex :prochno: Po drugie grało w składzie Azzurrich 3 innych Juventini. I ostatnie...moze dlatego ze o grze Polaków możemy podyskutować w domach, przy piwie w barze, na onecie, na wp w Polskich gazetach (nie koniecznie na juvepoland). Mnie interesuje przebeig spotkania Włoch przedstawiony przez chłopaków którzy mieli okazje obejżeć mecz w TV.
Ja osobiście oglądałęm mecz Naszej reprezentacji i bardzo mi się podobała pierwsza połowa. Szkoda że ta bramka wpadła, wina w większości po stronie Artura. Ładnie zagrał Ebi..i wogole cała drużyna w pierwszej połowie. Do boju POLSKO!

Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:40

forza bianco-neri pisze:czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal
A temu, że Juve to włoski klub i w reprezentacji Włoch grają zawodnicy Juventusu :roll: Ludzie czasami mi się wydaję, że niewielu z Was wysila mózgownicę. Jak chcesz się wypowiedzieć o reprezentacji Polski to proszę bardzo: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=12720
I nie narzekaj nastęnym razem, że ktoś tu "faworyzuje" włoską reprezentację - poprostu chodzi tu o formę naszych Juventino :wink:

Ładi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:40

Moze dlatego ze polowa reprezentacji to JUVE? :lol:

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:45

zlatan_sc pisze:Straszne, chcesz o tym porozmawiac.. Rolling Eyes
takie glupie teksty zachowaj dla siebie
Huciak pisze:Może się mylę, ale chyba dlatego że gra tam nasz ulubieniec Alex
to jest fakt - nie ukrywam, ze interesuje sie repreza Wloch wlasnie z tego powodu i im kibicuje, ale bez przesady, zreszta robcie co chcecie moze polowa z was ma rodziny we Wloszech i dlatego tak sie przejmujecie tymi Wlochami :P dla mnie faworytami sa Polacy. do boju husaria :D
Mr Cezary pisze:A temu, że Juve to włoski klub i w reprezentacji Włoch grają zawodnicy Juventusu Rolling Eyes Ludzie czasami mi się wydaję, że niewielu z Was wysila mózgownicę. Jak chcesz się wypowiedzieć o reprezentacji Polski to proszę bardzo: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=12720
I nie narzekaj nastęnym razem, że ktoś tu "faworyzuje" włoską reprezentację - poprostu chodzi tu o formę naszych Juventino Wink
no walsnie wysililem mozgownice i stanalem w obronie reprezentracji polski. JuvePoland to polska strona a nie wloska. nie chodzi mi o forum bo tu sie o wszystkim romawia ale chodzi mi o strone glowna gdzie sa zamieszczane newsy, no nie wierze ze nie wysililes mozgownicy
forme juventinich sprawdzimy w meczach ligowych i o puchary.

Juve per Sempre
Huciak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 marca 2006, 23:55

forza bianco-neri pisze: to jest fakt - nie ukrywam, ze interesuje sie repreza Wloch wlasnie z tego powodu i im kibicuje, ale bez przesady, zreszta robcie co chcecie moze polowa z was ma rodziny we Wloszech i dlatego tak sie przejmujecie tymi Wlochami :P dla mnie faworytami sa Polacy. do boju husaria :D
Ja akurat nie mam nikogo w z rodziny w Niemczech, a to ze kibicuje im to rzecz normalna, bo uwielbiam ich styl gry od dawna ( a to za sprawą tego że grają tam piłkarze Juventusu). Oczywiście najbardziej licze na Polske, zawsze byłem za Polska i tak zostanie :) W końcu jestem patriotą, także kwestia kibicowania swoim piłkarzom pozostaje rozstrzygnięta. Inna sprawa to to ze jak juz odpadna Polacy ( bo chyba nikt nie liczy na polfinal, czy ćwierćfinal :prochno: ) to pozostanie mi śledzenie poczynań Italii, którzy mam nadzieję że zdobedą puchar. Takie jest moje zdanie. Pozdrawiam, do boju Polsko!!!

Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
luke*

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 00:02

forza bianco-neri napisał:
JuvePoland to polska strona a nie wloska

no tak tylko o włoskim klubie i tym samym dużej liczbie włoskich piłkarzy

Ja nie mam rodziny we Włoszech, a jednak interesuje się grą tego zespołu od ładnych paru lat - będzie juz z 10.

Poza tym jak tu jak ty napisał Huciak o biało-czerwonych możemy podyskutować praktycznie wszędzie :)

Forza Italia!

Bartas_01

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 00:13

luke* pisze:forza bianco-neri napisał:
JuvePoland to polska strona a nie wloska

no tak tylko o włoskim klubie i tym samym dużej liczbie włoskich piłkarzy

Ja nie mam rodziny we Włoszech, a jednak interesuje się grą tego zespołu od ładnych paru lat - będzie juz z 10.

Poza tym jak tu jak ty napisał Huciak o biało-czerwonych możemy podyskutować praktycznie wszędzie :)

Forza Italia!

Mnie rowniez gra reprezenctacji Itali interesuje od zawsze i na kazdych mistrzostwach sercem za nimi jestem :) graja tam moi ulubieni gracze i jest to moj ulubiony styl gra.. no poza wybrykami Trapatoniego :) szczerze mowiac poczynania reprezentacji Wloch interesuja mnie bardziej niz naszej reprezentacji.. Mam nadzieje ze Polacy pokaza sie na tych mistrzostwach z jak najlepszej strony :) ale pomimo wszystko FORZA ITALIA!!:)

Chip

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 00:20

No i po wspaniałym meczu!!! Oglądałem go z otwartą buzią bo to co robili Włosi z Niemcami to magia! Pierwsze 7min i 2:0 he he. Bardzo dobrze spisali się bianco-nerii, świetny mecz Alexa i Camora, Canna też w obronie czyścił wszystko. Mam nadzieję że taką Italię zobacze podczas MŚ.

"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2006, 07:20

To że większość forumowiczów interesuje się i kibicuje reprezentacji Włoch to fakt. Przyczyny mogą być tego różne, np. obecnośc w niej wielu Juventinich, albo po prostu sympatia do Calcio. Tak było u mnie. Pamiętam jak jako dzieciak płakałem jak Włosi odpadli z Francuzami w MŚ we Francji :smile: Ale to nie ujmuje mi nic jako kibicowi Polski. Oczywiście że reprezenracja Polski jest na pierwszym miejscu i tak powinno być u każdego Polaka. Ale póki nasze zespoły to troszkę dwa inne światy (klasowo) to kibicowanie i tym i tym nie przeszkadza sobie...
P.S. Zmieniłeś podpis za namową poprawnie politycznych adminów :?: :wink:

ODPOWIEDZ