Towarzysko: Włochy 4-1 Niemcy
- kedzier
- Juventino
Grande Azzurri!
Musze przyznać, że nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Niemcy przez długi czas stali bardzo mały opór. Włosi, po szybkim zdobyciu dwóch goli, kontrolowali przebieg spotkania. Przez większość meczu to oni mieli inicjatywę, a ataki Germańców przypominały często walenie głową w mur, w sposób załączony na obrazku -->
<--
Jak zagrali piłkarze Juventusu? Do żadnego z nich nie można mieć o nic pretensji, wszyscy czterej czyli: Buffon, Cannavaro, Camoranesi i Del Piero zagrali bardzo dobre zawody.
Gigi nie miał wiele roboty w pierwszej częsci gry, praktycznie jedynym zagrożeniem mógł być strzał bodajże Schneidera, który pewnie odbił. W drugiej części gry, w związku z częstszymi atakami Niemców, musiał on już troszkę częściej interweniować. Klasą była obrona strzału głową po rzucie wolnym, ja juz widziałem piłkę w siatce... Przy golu nie miał wielkich szans, strzał mocny, z dosyć bliskiej odleglości, w mojej ocenie musiałby chyba zostać trafiony piłką, aby ta nie wpadła do siatki...
Cannavaro - praktycznie bezblędny, w parze z Nestą wręcz nie do przejścia. Kilkakrotnie ofiarnie interweniował, ale do tego zdążył nas już przyzwyczaić. No i kolejny mecz w opasce kapitana
Camoranesi - w pierwszej połowie jakby mniej widoczny od Alexa, jego stroną było prowadzonych mniej ataków. Jego podanie przyczyniło się do strzelenia drugiej bramki. Wspaniała asysta przy golu Alexa. Sam również bliski wpisania się na listę strzelców, ale szybszy był Lehmann.
Alex - świetny występ naszego kapitana. Po wykonywanym przez niego rzucie wolnym padł pierwszy gol spotkania. Swoją magię pokazał, zagrywając w powietrzu piłkę piętą do partnera z drużyny... Brawa także za bramkę! Jak pokazał ten mecz, DP nie musi już bać się o miejsce w składzie na Mundial... 8)
Marcelo Lippi wspaniale przygotwał Italie na ten mecz. Oby podobnie ta drużyna prezentowała się w czerwcu... Potencjał mają ogromny, co dziś udowodnili. Forza Italia!
Musze przyznać, że nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Niemcy przez długi czas stali bardzo mały opór. Włosi, po szybkim zdobyciu dwóch goli, kontrolowali przebieg spotkania. Przez większość meczu to oni mieli inicjatywę, a ataki Germańców przypominały często walenie głową w mur, w sposób załączony na obrazku -->

Jak zagrali piłkarze Juventusu? Do żadnego z nich nie można mieć o nic pretensji, wszyscy czterej czyli: Buffon, Cannavaro, Camoranesi i Del Piero zagrali bardzo dobre zawody.
Gigi nie miał wiele roboty w pierwszej częsci gry, praktycznie jedynym zagrożeniem mógł być strzał bodajże Schneidera, który pewnie odbił. W drugiej części gry, w związku z częstszymi atakami Niemców, musiał on już troszkę częściej interweniować. Klasą była obrona strzału głową po rzucie wolnym, ja juz widziałem piłkę w siatce... Przy golu nie miał wielkich szans, strzał mocny, z dosyć bliskiej odleglości, w mojej ocenie musiałby chyba zostać trafiony piłką, aby ta nie wpadła do siatki...
Cannavaro - praktycznie bezblędny, w parze z Nestą wręcz nie do przejścia. Kilkakrotnie ofiarnie interweniował, ale do tego zdążył nas już przyzwyczaić. No i kolejny mecz w opasce kapitana

Camoranesi - w pierwszej połowie jakby mniej widoczny od Alexa, jego stroną było prowadzonych mniej ataków. Jego podanie przyczyniło się do strzelenia drugiej bramki. Wspaniała asysta przy golu Alexa. Sam również bliski wpisania się na listę strzelców, ale szybszy był Lehmann.
Alex - świetny występ naszego kapitana. Po wykonywanym przez niego rzucie wolnym padł pierwszy gol spotkania. Swoją magię pokazał, zagrywając w powietrzu piłkę piętą do partnera z drużyny... Brawa także za bramkę! Jak pokazał ten mecz, DP nie musi już bać się o miejsce w składzie na Mundial... 8)
Marcelo Lippi wspaniale przygotwał Italie na ten mecz. Oby podobnie ta drużyna prezentowała się w czerwcu... Potencjał mają ogromny, co dziś udowodnili. Forza Italia!
- forza bianco-neri
- Juventino
czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal
Juve per Sempre
- zlatan_sc
- Juventino
Straszne, chcesz o tym porozmawiac.. :roll:żal mi tego
dla mnie tez najwazniejsza jest Polska, ale ze moja babka była Włoszką to traktuje Azzurrich na równi z bialo-czerwonymi

Co do samego meczu: jak ktoś juz napisal, genialna pierwsza polowa w wykonaniu Italii, druga troche słabsza, ale nie zmienia to faktu, ze Azzurri grali momentami wrecz genialnie, a geniusz Alexa, miodzio..

Ostatnio zmieniony 01 marca 2006, 23:36 przez zlatan_sc, łącznie zmieniany 2 razy.

wloski w alfabecie pisze:Prawdą jest to, że eskimosi jedyną przyjemnością miedzy ludzką na jaką mogą sobie pozwolić jest pocieranie się o nosek.
- Huciak
- Juventino
Może się mylę, ale chyba dlatego że gra tam nasz ulubieniec Alexforza bianco-neri pisze:czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal

Ja osobiście oglądałęm mecz Naszej reprezentacji i bardzo mi się podobała pierwsza połowa. Szkoda że ta bramka wpadła, wina w większości po stronie Artura. Ładnie zagrał Ebi..i wogole cała drużyna w pierwszej połowie. Do boju POLSKO!
Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
JUVE ALE!!!
- Mr Cezary
- Juventino
A temu, że Juve to włoski klub i w reprezentacji Włoch grają zawodnicy Juventusu :roll: Ludzie czasami mi się wydaję, że niewielu z Was wysila mózgownicę. Jak chcesz się wypowiedzieć o reprezentacji Polski to proszę bardzo: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=12720forza bianco-neri pisze:czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal
I nie narzekaj nastęnym razem, że ktoś tu "faworyzuje" włoską reprezentację - poprostu chodzi tu o formę naszych Juventino
- forza bianco-neri
- Juventino
takie glupie teksty zachowaj dla siebiezlatan_sc pisze:Straszne, chcesz o tym porozmawiac.. Rolling Eyes
to jest fakt - nie ukrywam, ze interesuje sie repreza Wloch wlasnie z tego powodu i im kibicuje, ale bez przesady, zreszta robcie co chcecie moze polowa z was ma rodziny we Wloszech i dlatego tak sie przejmujecie tymi WlochamiHuciak pisze:Może się mylę, ale chyba dlatego że gra tam nasz ulubieniec Alex

no walsnie wysililem mozgownice i stanalem w obronie reprezentracji polski. JuvePoland to polska strona a nie wloska. nie chodzi mi o forum bo tu sie o wszystkim romawia ale chodzi mi o strone glowna gdzie sa zamieszczane newsy, no nie wierze ze nie wysililes mozgownicyMr Cezary pisze:A temu, że Juve to włoski klub i w reprezentacji Włoch grają zawodnicy Juventusu Rolling Eyes Ludzie czasami mi się wydaję, że niewielu z Was wysila mózgownicę. Jak chcesz się wypowiedzieć o reprezentacji Polski to proszę bardzo: http://www.juvepoland.com/forum/viewtopic.php?t=12720
I nie narzekaj nastęnym razem, że ktoś tu "faworyzuje" włoską reprezentację - poprostu chodzi tu o formę naszych Juventino Wink
forme juventinich sprawdzimy w meczach ligowych i o puchary.
Juve per Sempre
- Huciak
- Juventino
Ja akurat nie mam nikogo w z rodziny w Niemczech, a to ze kibicuje im to rzecz normalna, bo uwielbiam ich styl gry od dawna ( a to za sprawą tego że grają tam piłkarze Juventusu). Oczywiście najbardziej licze na Polske, zawsze byłem za Polska i tak zostanieforza bianco-neri pisze: to jest fakt - nie ukrywam, ze interesuje sie repreza Wloch wlasnie z tego powodu i im kibicuje, ale bez przesady, zreszta robcie co chcecie moze polowa z was ma rodziny we Wloszech i dlatego tak sie przejmujecie tymi Wlochamidla mnie faworytami sa Polacy. do boju husaria
![]()

Jestem fanem Juve od 1996 roku. Wtedy byłem zafascynowany Ravanellim. A terez jestem zakochany w Juve!
JUVE ALE!!!
JUVE ALE!!!
- luke*
- Juventino
forza bianco-neri napisał:
no tak tylko o włoskim klubie i tym samym dużej liczbie włoskich piłkarzy
Ja nie mam rodziny we Włoszech, a jednak interesuje się grą tego zespołu od ładnych paru lat - będzie juz z 10.
Poza tym jak tu jak ty napisał Huciak o biało-czerwonych możemy podyskutować praktycznie wszędzie
Forza Italia!
JuvePoland to polska strona a nie wloska
Ja nie mam rodziny we Włoszech, a jednak interesuje się grą tego zespołu od ładnych paru lat - będzie juz z 10.
Poza tym jak tu jak ty napisał Huciak o biało-czerwonych możemy podyskutować praktycznie wszędzie

Forza Italia!
- Bartas_01
- Juventino
luke* pisze:forza bianco-neri napisał:JuvePoland to polska strona a nie wloska
Forza Italia!
Mnie rowniez gra reprezenctacji Itali interesuje od zawsze i na kazdych mistrzostwach sercem za nimi jestem

- Chip
- Juventino
No i po wspaniałym meczu!!! Oglądałem go z otwartą buzią bo to co robili Włosi z Niemcami to magia! Pierwsze 7min i 2:0 he he. Bardzo dobrze spisali się bianco-nerii, świetny mecz Alexa i Camora, Canna też w obronie czyścił wszystko. Mam nadzieję że taką Italię zobacze podczas MŚ.
"Czyż to, co daje szczęście człowiekowi, musi być następnie źródłem jego cierpień?"-Johann Wolfgang Goethe
- herr_braun
- Juventino
To że większość forumowiczów interesuje się i kibicuje reprezentacji Włoch to fakt. Przyczyny mogą być tego różne, np. obecnośc w niej wielu Juventinich, albo po prostu sympatia do Calcio. Tak było u mnie. Pamiętam jak jako dzieciak płakałem jak Włosi odpadli z Francuzami w MŚ we Francjiforza bianco-neri pisze:czemu tak faworyzujecie reprezentacje Włoch na stronie o Juventusie? gdzie jakieś info o reprezentacji narodowej Polski?? kurde za każym razem jakieś info o kadrze Włoch a o Polsce milczenie. to w końcu w jakim kraju My żyjemy? Włochy są dla Was ważniejsze? denerwuja mnie wypowiedzi gdzie wszyscy życzą mistrzostwa Włochom zapominając o Polsce... żal mi tego kibicuje Juve ale i to bardzo ale najważniejsza jest dla mnie Polska... żal
P.S. Zmieniłeś podpis za namową poprawnie politycznych adminów