Rasiak i Mateja- czyli dwaj wielcy sportowcy:)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 14:07

Michał`fcj pisze:W meczu z Bialorusią o ile dobrze pamietam przy stanie 1-1 Gresiek nie trafił do pustej bramki z 3 metrów,poszła kontra i dostaliśmy bramke,pare minut później drugą.Dlatego byłem na niego wkurzony
Po pierwsze radzę przypomnieć sobie tamto spotkanie, a dopiero potem oczerniać Rasiaka. A po drugie, w meczu ze Stanami Zjednoczonymi w finałach Mistrzostw Świata Żurawski przestrzelił karnego. Co więcej, w spotkaniu z Azerbejdżanem (tym wysoko wygranym) Maciek zmarnował kilka świetnych okazji, np. w sytuacji sam na sam stracił piłkę, innym razem trafił w poprzeczkę, choć powinien zdobyć gola. Czyli Żuraw ma nie jechać na Mundial, tak?
Michał`fcj pisze:Każdy poełnia błędy,nawet działacze klubowi.Ty też pewnie przepłaciłeś w życiu za niejedną rzecz. :wink:
Oczywiście. Ale chciałbym Ci uświadomić, że skoro najpierw działacze Tottenhamu skłonni byli wyłożyć 2 miliony funtów za Rasiaka, a później szefowie Southamptonu, to znaczy, że on jest rzeczywiście tyle wart. I wątpię, żebyśmy my byli w stanie lepiej ocenić wartość rynkową polskich piłkarzy lepiej niż prezesi klubowi.

:roll:
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 14:33

MaNieK_JuVe pisze:Mi troche zal roberta. Ile to sie chop musi natrudzic zeby wymyslec coraz nowe powody swoich nieudanych skokow w wywidach dla TVP.
:lol: :lol: :lol:

Wiadoma sprawa :) Zamiast trenować kombinuje co tu powiedzieć dla TVP za tydzień :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Masz mistrza za to :prochno:

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lutego 2006, 19:19

Diego pisze:
Michał`fcj pisze:Każdy poełnia błędy,nawet działacze klubowi.Ty też pewnie przepłaciłeś w życiu za niejedną rzecz. :wink:
Oczywiście. Ale chciałbym Ci uświadomić, że skoro najpierw działacze Tottenhamu skłonni byli wyłożyć 2 miliony funtów za Rasiaka, a później szefowie Southamptonu, to znaczy, że on jest rzeczywiście tyle wart. I wątpię, żebyśmy my byli w stanie lepiej ocenić wartość rynkową polskich piłkarzy lepiej niż prezesi klubowi.
Moze masz rację.Nie ma sensu wyliczać dobrych i słabych meczów Grześka.To do niczego nie prowadzi.Ty masz swoje zdania,a ja swoje.
Ja wiem że Rasiak potrafi dużo więcej niż w większości spotkań pokazuje na boisku.Widziałem sporo jego bramek w Derby i dwa kapitalne gole w rezerwach Tottenhamu.To o czymś świadczy.
Głównie chodzi mi o to ,żeby Rasiak nie pojechał na Mundial dlatego ,że Janas go lubi,tylko dlatego że prezentuje wysoka formę.Jeśli będzie dobrze prezentował sie w Southampton to nie widze przeszkód w jego powołaniu na MŚ.Pozdro

Obrazek
Marezmo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 08:23

Michał`fcj pisze: Ja wiem że Rasiak potrafi dużo więcej niż w większości spotkań pokazuje na boisku.Widziałem sporo jego bramek w Derby i dwa kapitalne gole w rezerwach Tottenhamu.To o czymś świadczy.
To świadczy o tym, że Grzesiek gra super kiedy ma za przeciwników jakichś lamerów :lol: z rezerw albo II ligi angielskiej.
Premiership to wg mnie za wysokie progi na jego drewniane nogi.
Chciałbym się teraz mylić.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 12:29

Marezmo pisze:To świadczy o tym, że Grzesiek gra super kiedy ma za przeciwników jakichś lamerów :lol: z rezerw albo II ligi angielskiej.
Prawdę mówiąc wydaje mi się, że lepiej jak zawodnik strzela gole "lamerom z rezerw albo II ligi angielskiej" (Rasiak) niż jak prawie nic nie strzela w przeciętnych ligach (Saganowski, Niedzielan). Proponuję również porównać dorobek Rasiaka w II lidze angielskiej i Frankowskiego w II lidze hiszpańskiej :roll: .
Marezmo pisze:Premiership to wg mnie za wysokie progi na jego drewniane nogi.
Jak dla mnie to Premiership to za wysokie progi dla każdego polskiego piłkarza grającego w polu.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 16:12

Diego pisze:Prawdę mówiąc wydaje mi się, że lepiej jak zawodnik strzela gole "lamerom z rezerw albo II ligi angielskiej" (Rasiak) niż jak prawie nic nie strzela w przeciętnych ligach (Saganowski, Niedzielan). Proponuję również porównać dorobek Rasiaka w II lidze angielskiej i Frankowskiego w II lidze hiszpańskiej
O ile się nie myle, Niedzielan ma w dorobku w tym sezonie 9 (słownie dziewięć) bramek w eredivisie. Do tego trzeba podkreślić, że Andrzej często asystuje, bo w przeciwieństwie do jego gry w Groclinie tutaj gra nie opiera się na nim. Wedługo mnie to nie jest prawie nic. Jednak co do Saganowskiego muszę się z Tobą zgodzić. Chłopak najwyraźniej nie radzi sobie w lidze portugalskiej, ale nie można też wymagać od niego wielu bramek kiedy gra w tak przeciętnym (żeby nie powiedzieć słabym) klubie w lidze portugalskiej.
Michał'fcj pisze:Ty masz swoje zdania,a ja swoje.
Ja wiem że Rasiak potrafi dużo więcej niż w większości spotkań pokazuje na boisku.Widziałem sporo jego bramek w Derby i dwa kapitalne gole w rezerwach Tottenhamu.To o czymś świadczy.
Znasz takie piłkarskie powiedzenia jak "gra się na tyle na ile pozwala przeciwnik"?
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2006, 17:21 przez Szilgu, łącznie zmieniany 1 raz.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 17:07

Shickit pisze:O ile się nie myle, Niedzielan ma w dorobku w tym sezonie 9 (słownie dziewięć) bramek w eredivisie. Do tego trzeba podkreślić, że Andrzej często asystuje, bo w przeciwieństwie do jego gry w Groclinie tutaj gra nie opiera się na nim. Wedługo mnie to nie jest prawie nic.
Masz rację, zresztą podkreśliłem to w jednym z moich poprzednich postów, że Niedzielan ostatnio zaczął strzelać, jednak ostatni sezon (5 bramek) i wiosnę sezonu 2003/04 (3 bramki) Andrzej po prostu zmarnował. Ja uważam, że zawodnik powinien prezentować w miarę równą formę przez całe cztery lata i dlatego na Mudnial Niedzielan nie powinien pojechać.

Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 19:16

Shickit pisze:
Michał'fcj pisze:Ty masz swoje zdania,a ja swoje.
Znasz takie piłkarskie powiedzenia jak "gra się na tyle na ile pozwala przeciwnik"?
Znam :wink: i w jego przypadu można śmiało powiedzieć ,że to przysłowie się sprawdza.
Diego pisze: Masz rację, zresztą podkreśliłem to w jednym z moich poprzednich postów, że Niedzielan ostatnio zaczął strzelać, jednak ostatni sezon (5 bramek) i wiosnę sezonu 2003/04 (3 bramki) Andrzej po prostu zmarnował. Ja uważam, że zawodnik powinien prezentować w miarę równą formę przez całe cztery lata i dlatego na Mudnial Niedzielan nie powinien pojechać.
Niedzielan zmagał się z kontuzjami, które jakimś cudem omijają Rasiaka szerokim łukiem. :wink:
Jak Niedzielan będzie grał dobrze i zdobywał bramki dla NEC to według Ciebie nie powinien jechać na Mundial ,dlatego że przez cztery lata nie przezentował równej formy ?
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2006, 19:34 przez Mrówa, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
juveman7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 lutego 2006, 19:29

Według mnie to muszą jeszcze wiele poćwiczyć.

...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
bartekoo2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2006, 22:51

http://sport.onet.pl/1268137,wiadomosci.html

Może się teraz wypowiedzą Ci co tak ostro krytykowali Mateje? :-D

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2006, 23:00

no tak dziś Mateja wygrał puchar polski i został mistrzem

zaś Grzesiu Rasiak strzelił brameczke

pięknie to obaj zrobili hehe ja ich nie krytykowałem , więc gratulacje dla tych panów ;]

bartekoo2

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 lutego 2006, 23:05

wloski pisze:no tak dziś Mateja wygrał puchar polski i został mistrzem

zaś Grzesiu Rasiak strzelił brameczke
hehehhehe jakby tego bylo malo to nasz Tomek Sikora zdobyl srebrny medal( też chyba był tu krytykowany) :)

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 marca 2006, 23:22

O ile do Matei mam szacunek, bo chce ale mu nie wychodzi, to Rasiaka nie ukrywam że nie lubię. Nie odpowiada mi on w reprezentacji ponieważ wielu naszych rodaków mogło by go zastąpić z lepszym pożytkiem zla nasze drużyny narodowej.

ODPOWIEDZ