Rasiak i Mateja- czyli dwaj wielcy sportowcy:)

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
alessandro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:03

Rasiak i Mateja- moim zdaniem bardzo popularni spotowcy w Polsce. Chodz obaj uprawiaja odmienne dyscypliny sportowe (obie bardzo w Polsce popularne) to jednak zaden z nich nie jest i chyba nigdy niebyl i raczej juz watpie zeby byl w super formie.... chodz zdarzaly sie np Robertowi dalekie skoki kiedy nieszczesliwy wiaterek porwal naszego jumpera (pewnie bez jego zgody) daleko daleko oraz nasz Rasialdo przypadkowo w jednym meczu znalazl sie kilka razy w polu karnym i przypadkowo trafil do bramki. poruszajac ten temat chcialbym sie dowiedziec troche od fanow JUVE jak oni oceniaja/jaka sympatia daza tych dwoch sportowcow i ewentualnie czy widza miedzy nimi jakies podobienstwa. i chodz wiem ze o Grzesiu sie juz duzo mowilo to jednak ten temat ciagle jest popularny. :smile:

nookie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:08

No cóż...chłopcy jacy są wszyscy widzimy.. :) na pewno nie można im odmówić ochoty do pracy...ale talentu to już chyba tak...chociaż Rasiaka to mi nie szkoda..nie wiem czemu..jakoś mnie drażni....to Mateji mi troszke szkoda...zawsze wyglądał na przejętego swoimi skokami..ale nigdy mu nie wyszło....ja myślę, ze to moze cos w psychice tego zawodnika jest nie bardzo bo przeciez skakał już kiedyś nie raz daleko..ale nigdy hurtowo.... :wink: a Grzesio...no cóż...chciałoby się rzec, że w kawałach to przebija on nie raz samego Cucka Norrisa...ale on też się pewnie stara...tylko ze jego jakos mi nie żal... :?

EDIT:
Lord_Juve pisze:Nie wiem co tak naprawde chciałeś osiągnąć poprzez zakładanie tego tematu, oczywiście rozumiem, że chciałeś dowiedzieć się co myślimy o Rasiaku czy Mateji, ale po jaką cholerę zestawiać ich w tym temacie razem
Ja myślę, że to prosztsze niż nam sie wydaje...obaj ci sportowcy są znani w Polsce...i obaj ciężko pracują...łączy ich jeszcze niestety to, że obaj są trochę niespełnieni...bardziej chyba jednak Mateja bo Rasiak zrobił jakąś karierę w Derby...ale jednak w premiership juz mu tak nie szło... :roll:

Lord_Juve pisze: To tak, jakbyśmy postawili tu Hołowczyca i Sikorę. ...
Sikora jednak był mistrzem świata w biatlonie..a Hołowczyc Europy w rajdach..o ile się nie mylę...
Lord_Juve pisze: Osobiście nie mam nic ani do Rasiaka, ani do Mateji, wręcz powinienem ich szanować, bo takich umiejetności jakie posiadają w swoich dyscyplinach nigdy nie będe posiadał...

Jak i zapewne każdy z nas tutaj obecnych..no chyba, że czyta to forum Żurawski albo Małysz... :wink:
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2006, 19:27 przez nookie, łącznie zmieniany 2 razy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:15

Nie wiem co tak naprawde chciałeś osiągnąć poprzez zakładanie tego tematu, oczywiście rozumiem, że chciałeś dowiedzieć się co myślimy o Rasiaku czy Mateji, ale po jaką cholerę zestawiać ich w tym temacie razem :?: To tak, jakbyśmy postawili tu Hołowczyca i Sikorę. Myślę jednak, że chciałeś wykpić z nich, jak wiadomo wielu Polaków drwi z tych sportowców(szczególnie z Rasiaka)... :doh:
Osobiście nie mam nic ani do Rasiaka, ani do Mateji, wręcz powinienem ich szanować, bo takich umiejetności jakie posiadają w swoich dyscyplinach nigdy nie będe posiadał...

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:30

Z Rasiakiem to chyba i się z wami zgodzę. Ale ja jako kibic m.in. sportów zimowych ( :wink: ) będę bronił Mateji. Według mnie jest on nawet dobrym skoczkiem. Jako pierwszy z polaków przekroczył granicę 200 metrów i to wtedy gdy skoki narciarskie nie były jeszcze popularne w Polsce i Małysz nie skakał jeszcze tak wspaniale. A poza tym na Mistrzostwach Świata w 1997 roku w Trondheim zajął miejsca 5 i 16 gdzie Małysz był 14 i 35. Ja osobiście nie rozumiem tych którzy żartują sobie z Mateji.
nookie pisze:Sikora jednak był mistrzem świata w biatlonie..a Hołowczyc Europy w rajdach..o ile się nie mylę...

Jednak się pomyliłeś. Nigdy nie był Mistrzem Świata. Raz zdobył srebro, a raz brąz. (chyba)
PS. To mój 200 post 8)
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2006, 19:50 przez Michael900, łącznie zmieniany 3 razy.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:33

Naprawdę Alessandro10 gratuluje pomysłu na temat :doh: . Cieszę się, że powstał topic tak wiele wnoszący do tego forum :doh: . Mam jedno pytanko do autora a mianowicie; Alessandro ta liczba 10 przy nicku to Twój wiek?Bo po poziomach Twoich postów mozna tak wnioskować. Proszę Cię abyś następnym razem gdy wpadnie Ci pomysł na utworzenie tematu, dwa razy się zastanowił, czy aby jest on na miejscu. Proszę bardzo krytykuj sobie czy to Rasiaka, czy to Mateje, ale najpierw naucz się skakać jak Robert, albo graj jak Grzegorz. Wtedy Cię jak najbardziej zrozumiem.

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:43

Jak dla mnie to temat jest do zamkniecia...
Jezeli mozna sie smiac z Rasiaka i Matei to posmiejmy sie tez z twórcy tego tematu... alessandro10 bo przeciez co to za róznica z kogo sie smiejemy :?:
A co do Rasiaka to nierozumiem zupełnie tych co sie z niego smieje...piłkarz jak piłkarz...raz w formie jak nie...teraz jest akurat wyraznie bez formy ale to nieznaczy ze trzeba z niego na kazdym kroku..przeciez gdy strzelał Hercie Berlin bramke to jakos nikt sie niesmiał...albo gdy uratował nam tyłki w meczu z Izraelem na Ukrainie..wtedy wszyscy sie zachwycali...a teraz :?: :?: :?: ...szkoda słów..
Co do Roberta Matei to juz zupełnie nierozumiem autora tematu... jak dla mnie to jeden z najlepszy polskich skoczków..a to ze czasem skacze nierówno to juz trudno...niekazdy jest mistrzem..a poza tym to gdybys to ty siedzial na belce startowej jakiegos "mamuta" i miał skoczyc tez bys pewnie mial problem z psychą...a poza tym to ten człowiek stara sie jak moze..i chwała mu za to..podobnie z resztą Rasiak

Tak wiec podsumowując..temat głupi i szkoda ze niektórzy niepotrafią uszanowac cudzego wysiłku włozonego w reprezentowanie naszego kraju...

alessandro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:51

krytyka to rzecz normalna i powszechna wiec nie wiem po co te oburzenia.. w takim razie dlaczego Rasiak jest wysmiewany na kazdym kroku? nie jestem pierwszy ktory nie jest jego fanem. w takim razie dlaczego smiejemy sie z chucka norrisa?? on tez nie jest niczemu winny. co do nicku to ta liczba to nie jest ilosc wiosen ktore juz przezylem. sadze ze osoba ktora mnie o to zapytala tyle powinna miec bo tylko dzieci uzywaja takich powiedzonek " ty chyba masz 1o lat ze takie cos piszesz"

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 19:58

alessandro10 pisze:krytyka to rzecz normalna i powszechna wiec nie wiem po co te oburzenia.. w takim razie dlaczego Rasiak jest wysmiewany na kazdym kroku? nie jestem pierwszy ktory nie jest jego fanem. w takim razie dlaczego smiejemy sie z chucka norrisa?? on tez nie jest niczemu winny. co do nicku to ta liczba to nie jest ilosc wiosen ktore juz przezylem. sadze ze osoba ktora mnie o to zapytala tyle powinna miec bo tylko dzieci uzywaja takich powiedzonek " ty chyba masz 1o lat ze takie cos piszesz"
Tak, rzecz normalna, ale krytyka konstruktywna, ale sam powiedziałeś Rasiak jest wyśmiewany a nie krytykowany, bo jeżeli mówi się o kims "drewniak" to z pewnością nie można powiedzieć, że mamy doczynienia z krytyką. Chunk Norris, śmiejemy się od jak downa i dlaczego :?: Ktoś rozesłał po całej Europie maile z tymi kiepskimi żartami, kto się śmieje ten się śmieje, Norris napewno się nie smuci, to dodaje mu popularności...

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:05

alessandro10 pisze:krytyka to rzecz normalna
To nazywasz krytyką :lol: .
alessandro10 pisze:w takim razie dlaczego Rasiak jest wysmiewany na kazdym kroku?
Skoro jest wielu idiotów, to znaczy że i Ty musisz nim być?
alessandro10 pisze: w takim razie dlaczego smiejemy sie z chucka norrisa??
Lord_Juve pisze:Chunk Norris, śmiejemy się od jak downa i dlaczego Question Ktoś rozesłał po całej Europie maile z tymi kiepskimi żartami, kto się śmieje ten się śmieje,
W 100% się zgadzam.
alessandro10 pisze:sadze ze osoba ktora mnie o to zapytala tyle powinna miec bo tylko dzieci uzywaja takich powiedzonek " ty chyba masz 1o lat ze takie cos piszesz"
Ustalmy tak ja zaprzestane używać tego rodzaju zwrotów a Ty popracujesz trochę nad inteligencją swoich postów. Zgoda?

Eric-1991

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:05

Mnie to po prostu szkoda chłopaków takie młokosy jak wy(chociaż sam nie jestem stary)się z nich nasmiewacie. Ciekawe czy którys z tych co się z nich śmieją dojdzie tak daleko. Np. S kadra albo do drużyny narodowej skoczków. Może nie są to gwiazdy ale nasi rodacy i chociaż ze względu na yo powinniście ich szanować. Traktujcie innych tak jak byscie chcieli żeby was traktowano.

DP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:17

Eric-1991 pisze:Mnie to po prostu szkoda chłopaków takie młokosy jak wy(chociaż sam nie jestem stary)się z nich nasmiewacie. Ciekawe czy którys z tych co się z nich śmieją dojdzie tak daleko. Np. S kadra albo do drużyny narodowej skoczków. Może nie są to gwiazdy ale nasi rodacy i chociaż ze względu na yo powinniście ich szanować. Traktujcie innych tak jak byscie chcieli żeby was traktowano.
Zgadzam się z Tobą. Ogólnie ździwiło mnie to że autor tematu akurat na przykłąd wzioł Roberta Mateje :roll: Grzegorz Rasiak może ma gorzy okres w karierze, ale jak sam mówił gdyby byl ''drewniakiem'' to by nie dawali za niego 2 miliony.. Nie rozumiem niektórych... :shock: Pozatym jak Eric poweidział to są Polacy..

Moje serce jest biało - czarne a w nim Juve
alessandro10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:26

bije sie w piersi!! mea kulpa (czy ja to sie pisze) Grzesiu, Robert przepraszam was! cos czuje ze 70% jak nie wiecej postow bedzie skierowana przeciwko mnie. to jest moj pierwszy temat ktory tu zapoczatkowalem (od 2 miesiecy bo od tylu jestem tu zalogowany) i przez niektorych uwazany za niepotrzebny i bezsenowny.. kazdy sportowiec ktory wybral ta droge musial sie liczyc z krytyka i z tym ze moze stac sie powodem roznych zartow. w tym przypadku padlo na nich. ja ich nie mieszam z blotem ale jak widac jestem jednym z tych ktorzy lubia sie posmiac... niestety z czyjegos nie szczescia. dobra nie bede juz wiecej pisal (w tej wiadomosci przynajmniej) bo im wiecej tym bardziej sobie szkodze:/

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:29

Ehh... super. Ktoś się z kogoś nabija więc ponabijajmy się i my. Taka moda w polskim internecie.
W sumie przydatny temat. Zmieniłbym tylko to, że jest o Rasiaku i Matei (chyba jednak tak powinno się to odmieniać) a o wszystkich zawodnikach. Ze wszystkich dyscyplin. Niech każdy tu wpada poszydzić z kogo chce i nie pisze tego w innych miejscach.
Całkiem przydatna sprawa.
Bo nie widzę powodu by szydzić akurat z Rasiaka, który osiągnął w polskiej piłce więcej niż większość zawodników. Ale graczy wyśmiewanych tak jak on można wyliczyć na palcach jednej głowy.
Denerwuje mnie to. Irytuje. Wkurza. nie powiem więcej, bo chcę sobie kartki oszczędzić.
Więc dajcie sobie spokój udowadnianiem, jacy jesteście żenujący - bo tak postrzegam waże pełne jadu szydzenie z Rasiaka.
Ja mu życzę jak najlepiej. Mam nadzieję, że powiedzie mu się w nowym klubie - tak samo, jak miałem nadzieję na jego dobre występy w Tottenhamie.

Dirty mind
OlgaJUVEntina

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:34

A Robercik Mateja zrobił dziś niektórym na złość i skokami 126m i 123,5m przyczynił się do zdobycia prawdopodobnie najlepszego miejsca w historii konkursów drużynowych przez naszą repre, a mianowicie piątego! Choć i tak nie wierze, żeby to przekonało tych bezmyślnych krytyków Rasiaka i właśnie Matei do zaprzestania swoich widzimisię, bo przecież "Mateja miał pewnie dziś fuksa". Cóż, tolerancja wobec samego siebie nie zna granic... A tak przy okazji, to ostatnio chyba jest wskazane naśmiewanie się z dwóch wymienionych już wcześniej panów :/ . Wiecie, żeby być na topie. Bo o to głównie w tym wszystkim chodzi. Kolejna moda po pokemonach :roll:
alessandro10 pisze:krytyka to rzecz normalna i powszechna wiec nie wiem po co te oburzenia..
i
alessandro10 pisze: jak widac jestem jednym z tych ktorzy lubia sie posmiac...niestety z czyjegos nie szczescia.
I właśnie w ten sposób sam sobie zaprzeczyłeś. Wpadki się zdarzają.
Ostatnio zmieniony 20 lutego 2006, 20:48 przez OlgaJUVEntina, łącznie zmieniany 1 raz.

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2006, 20:34

Rasiak pilkarzem jest slabym. Ale osoboscie nic zabardzo do niego nie mam.
Denerwuje mnie jak Janas powołuje go do reprezentacji, ale nie jest to wina Rasiaka bo tylko glupi nie przyjal by powolania do reprezentacji.
Janas jak kazdy trener ma wady i zalety, wada jego jest "milosc" do Rasiaka ktorego czy ten jest czy nie jest w formie powoluje do kadry.
Zle Rasiakowi napewno nie zycze bo jest pilkarzem ktory na wyspach reprezentuje nasz narod, ale przyznam ze czasem smiac mi sie z niego chce: chocby kiedy na lamach tygodnika "piłka nożna" wypowiadal sie ze marzy mu sie gra w Barcelonie.
Pomarzyc w sumie kazdy moze ale Rasiak z takimi uymiejetnosciami daleko by nie zaszedl w Barcie.

o Mateji wypowiadac sie nie bede bo skokami sie nie interesuje.

ODPOWIEDZ