Nagłe ataki mrozów

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 17:36

Trochę się obawiałem czy ten temat założyć, ale jednak założyłem. Ostatnio w Polsce jest bardzo zimno. Skutki mrozów są bardzo bolesne, dla biednych ludzi jaki i dla normalnych ludzi. W Polsce podczas ostatnich mrozów zginęło już około 150 osób. Nie jest to naprawdę dobra wiadomość. Najgorzej jest na Suwalszczyźnie. Niektore szkoły w województwach są zamykane. Niektórzy nie otwierają sklepów bo wiedzą, ze i tak nic nie zarobią. Nie pamiętam kiedy ostatnio w Polsce były takie mrozy. W moich okolicach (Katowice) w nocy z dzisiaj na jutro ma być podobno -30 stopni. Co sądzicie o tym kiedy te morzy miną? :?

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Paolo_Rossi_1982

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 17:39

Porozmawiajmy o kobietach ...

Gregor del Ptasior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:06

Ehh... Dramat !!! Ja dzisiaj miałem -27 na termometrze i chcialem umrzeć :/ A ponoć efekt cieplarniany mamy... GDZIE ??? JA SIE PYTAM !!!

wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:11

Paolo_Rossi_1982 pisze:Porozmawiajmy o kobietach ...
możemy pogadać nie zaszkodzi hehe :D
a tak na serio ja mialem - 27 stopni i do budy nie poszlem , o dziwo moja klasa byla pelna w 90 % co jest dla mnie dziwne bo większość robi se biby(ucieczki z lekcji) ,kiedy chcą a w taki mróz nie pomyśleli o tym. możliwe ze zamrozilo im ... szare komórki ;]

ps.pozdro dla dyrka z mojej budy... nie zamknął jej :smile: ja bym zamknął ;]

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:24

poszlem
Poszedłem ;)
Cóż, zimno - faktycznie, ale trzeba żyć.
Ja nie mam najgorzej - studiuję, więc tylko na uczelnie jechałem.
Ponazekalem, poprzeklinalem na pogodę, ale wiem, że niektórzy ludzie musieli pracować na dworze - a ja dostawałem szału przebywając tam 20 minut :/
Na szczęście już od jutra wszystko będzie wracać do normy...

Dirty mind
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:31

Uff , mrozy są straszne , dzisiaj do szkoły poszedłem w kominiarce :wink: ale i tak mi było zimno dzisiaj było -29 stopni a do szkoły mam jakieś 1,5km to i tak nie wiele, w mojej klasie było zaledwie 10 uczniów i najprawdopodobniej jutrzejszy dzień będzie ostatnim bo maja odwołać lekcje , to chyba dla leniów jedyny pozytywny aspekt tego wszystkiego , chociaz życia tym ludziom nikt juznie wróci :|

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:41

Mrozy rzeczywiście wysokie, ale ja tam się cieszę :smile: Polska zima powinna dać trochę popalić a nie takie wypierdki -5. Jakby cała taka miała być to nie ukrywam, że lipa trochę, ale te kilka tygodni nie zaszkodzi... Rzeka zamarzła, szkolę może zamkną, na krótkie spacery idealnie... :wink: Oczywiście szkoda, że wiąże się toztaką ilością zgonów, ale te osoby w większości to pijusy i bezdomni. Nie chodzi mi bynajmniej o to, że mi takich nie szkoda, ale sami są sobie winni (no może bezdomni mniej).
A podobno w XVII wieku (tzw. małe zlodowacenie) zimą zamarzał Bałtyk, i to do tego stopnia, że na ten czas powstawały na nim regularne trakty i szlaki :smile: . Łącznie z budową karczm i zajazdów na lodzie :D

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:42

Zimno wam??? To biegać!!! Pokompać się wodzie, będziecie zdrowi jak..morsy :D A właśnie jest ktoś chętny pograć w gałe(na śniegu)???

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:48

Chciałem tylko rzec, że na wschodzie, u nas, i tak jest najzimniej, więc tym się pocieszcie :roll:
W większości szkół, przynajmniej w moim regionie, odwołali zajęcia na jutro i pojutrze. Ot, dobroczyńcy.. pewnie i tak potem narzucą odrabianie po sobotach i niedzielach :whistle:

Nienawidzę zimna.. nienawidzę zimy.. a po tym, co w tym roku pokazuje, to tak dwa razy i trochę! :x
W Wiadomościach wczoraj mówili, że już dwadzieścia kilka osób zamarzło. Co prawda niektórzy przez to, że zapili i przewrócili się na progu przed domem, ale zawsze...

No cóż. Może nadzieja matką głupich, ale ja liczę na to, że trochę odpuści już w tym tygodniu..
Możemy przynajmniej docenić, że nie urodziliśmy się np. w Rosji... :roll:

PS: Aha.. jest taka zasada... że jak się już nie ma o czym rozmawiać, to się rozmawia o pogodzie... :whistle:

Lopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 18:56

venomik pisze:Na szczęście już od jutra wszystko będzie wracać do normy...
Mam nadzieje, bo w sumie jutro mamy trening na dworze :prochno:
u nas nie jest zle tylko -20.... w szkole z klasy bylo az 5 osób... :smile:
Takie zycie ale co zrobisz trzeba przepękac...... :wink:

Obrazek
milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 19:05

herr_braun pisze:Oczywiście szkoda, że wiąże się toztaką ilością zgonów, ale te osoby w większości to pijusy i bezdomni.
Dobitnie widać wpływy Młodzieży wszędobylskiej :whistle: O rozwydrzonych i i rozpieszczonych przez rodziców nastolatków na dyskotekach to się martwi, ale bezdomni to mu już dyndają(jasne sami sobie winni że ich z domu wyrzucili, a alkoholicy pili bo chcieli, a żadnym wypadku przez to że kiedyś im się w życiu nie ułożyło). Etykę i moralność społeczną wykładał Ci ksiądz Rydzyk w katolickiej szkole może :?:

A wracając do tematu: tego typu mrozy są dla naszego pokolenia jakimś nowym, egzotycznym, i niekoniecznie przyjemnym zjawiskiem. Zimno, nie ma gdzie wyjść po południu i w ogóle zamrażarka. Jak w ogóle można funkcjonować w taką pogodę :?: . Paraliż miast - połowiczny lub całkowity, umierający ludzie.. ehh. Nic tylko się pozamykać w cieplutkim domq pod kocykiem, przed tv i dotrwać jakoś do wiosny.

Aaaaa i taki mały edit jeszcze:

Nienawidzę zimy :!:

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 19:32

Ja też mogę powiedzieć Nienawidzę Zimy!!

Dzisiaj rano się obudziłem patrzę -24 stopnie. Nie zaciekawie to wyglądało . Dlatego postanowiłem nie wybierać się do szkoły. Lipa bo w innych województach pozamykali szkoły, a w Śląskim nie :/ . Ale trzeba dalej życ, jutro się już normalnie do szkoły wybieram, na szczęście mam zawody i nie będę kuł :prochno: . Te wielkie mrozy mają przejść w Środę więc jakoś się to wytrzyma :)
Zimno wam??? To biegać!!! Pokompać się wodzie, będziecie zdrowi jak..morsy
Morsy się kąpią w temperaturze około -5 stopni , a dzisiaj termometry wskazywały -25 wątpie, bysmy w tym dniu znaleźli jakiegoś morsa w Morzu. Ja to na podwórko wogóle nie wychodziłem 8)
A właśnie jest ktoś chętny pograć w gałe(na śniegu)???
Chyba jako jedyny pójdziesz sobie pograć :prochno:
ale wiem, że niektórzy ludzie musieli pracować na dworze
Mój tatuś dzisiaj przeżyje wspaniałą noc na mrozie :D . Zapowiadają -30 stopni , a mój tata ma wymieniać liny w szybie kopalnianym :?

paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 19:43

Rotfl.
Nagły atak mrozów ? A czego sie spodziewaliscie w styczniu ? +15 ? Heh, to tak jak ze sniegiem na drogach. Początki stycznia a zima zaskoczyła drogowców :roll:

Pozdrawiam.

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 19:49

paku pisze:Rotfl.
Nagły atak mrozów ? A czego sie spodziewaliscie w styczniu ? +15 ? Heh, to tak jak ze sniegiem na drogach. Początki stycznia a zima zaskoczyła drogowców :roll:

Pozdrawiam.
Ja dawno sobie takiej zimy nie przypominam. Rozumiem zima powinna się skupiać na mrozie, ale co Syberie nam będą z Polski robić? :lol: .

Napewno w tamtym roku takiej zimy nie było chyba, że jakoś to przespałem i nie zauważyłem :wink: . Jutro niestety trzeba do budy cisnąć w taki mrozik :? Pewnie będzie z -25 :o

Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 stycznia 2006, 20:06

A ja mam ferie... 8)

ODPOWIEDZ