Nagłe ataki mrozów
- farmer16
- Juventino
Trochę się obawiałem czy ten temat założyć, ale jednak założyłem. Ostatnio w Polsce jest bardzo zimno. Skutki mrozów są bardzo bolesne, dla biednych ludzi jaki i dla normalnych ludzi. W Polsce podczas ostatnich mrozów zginęło już około 150 osób. Nie jest to naprawdę dobra wiadomość. Najgorzej jest na Suwalszczyźnie. Niektore szkoły w województwach są zamykane. Niektórzy nie otwierają sklepów bo wiedzą, ze i tak nic nie zarobią. Nie pamiętam kiedy ostatnio w Polsce były takie mrozy. W moich okolicach (Katowice) w nocy z dzisiaj na jutro ma być podobno -30 stopni. Co sądzicie o tym kiedy te morzy miną? :?
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Paolo_Rossi_1982
- Juventino
Porozmawiajmy o kobietach ...
- Gregor del Ptasior
- Juventino
Ehh... Dramat !!! Ja dzisiaj miałem -27 na termometrze i chcialem umrzeć
A ponoć efekt cieplarniany mamy... GDZIE ??? JA SIE PYTAM !!!

- wloski
- Juventino
możemy pogadać nie zaszkodzi hehePaolo_Rossi_1982 pisze:Porozmawiajmy o kobietach ...

a tak na serio ja mialem - 27 stopni i do budy nie poszlem , o dziwo moja klasa byla pelna w 90 % co jest dla mnie dziwne bo większość robi se biby(ucieczki z lekcji) ,kiedy chcą a w taki mróz nie pomyśleli o tym. możliwe ze zamrozilo im ... szare komórki ;]
ps.pozdro dla dyrka z mojej budy... nie zamknął jej
- Venomik
- Juventino
Poszedłemposzlem

Cóż, zimno - faktycznie, ale trzeba żyć.
Ja nie mam najgorzej - studiuję, więc tylko na uczelnie jechałem.
Ponazekalem, poprzeklinalem na pogodę, ale wiem, że niektórzy ludzie musieli pracować na dworze - a ja dostawałem szału przebywając tam 20 minut

Na szczęście już od jutra wszystko będzie wracać do normy...
Dirty mind
- Vincitore
- Juventino
Uff , mrozy są straszne , dzisiaj do szkoły poszedłem w kominiarce
ale i tak mi było zimno dzisiaj było -29 stopni a do szkoły mam jakieś 1,5km to i tak nie wiele, w mojej klasie było zaledwie 10 uczniów i najprawdopodobniej jutrzejszy dzień będzie ostatnim bo maja odwołać lekcje , to chyba dla leniów jedyny pozytywny aspekt tego wszystkiego , chociaz życia tym ludziom nikt juznie wróci 

- herr_braun
- Juventino
Mrozy rzeczywiście wysokie, ale ja tam się cieszę
Polska zima powinna dać trochę popalić a nie takie wypierdki -5. Jakby cała taka miała być to nie ukrywam, że lipa trochę, ale te kilka tygodni nie zaszkodzi... Rzeka zamarzła, szkolę może zamkną, na krótkie spacery idealnie...
Oczywiście szkoda, że wiąże się toztaką ilością zgonów, ale te osoby w większości to pijusy i bezdomni. Nie chodzi mi bynajmniej o to, że mi takich nie szkoda, ale sami są sobie winni (no może bezdomni mniej).
A podobno w XVII wieku (tzw. małe zlodowacenie) zimą zamarzał Bałtyk, i to do tego stopnia, że na ten czas powstawały na nim regularne trakty i szlaki
. Łącznie z budową karczm i zajazdów na lodzie 
A podobno w XVII wieku (tzw. małe zlodowacenie) zimą zamarzał Bałtyk, i to do tego stopnia, że na ten czas powstawały na nim regularne trakty i szlaki

- mnowo
- Qualità Juventino
Chciałem tylko rzec, że na wschodzie, u nas, i tak jest najzimniej, więc tym się pocieszcie :roll:
W większości szkół, przynajmniej w moim regionie, odwołali zajęcia na jutro i pojutrze. Ot, dobroczyńcy.. pewnie i tak potem narzucą odrabianie po sobotach i niedzielach
Nienawidzę zimna.. nienawidzę zimy.. a po tym, co w tym roku pokazuje, to tak dwa razy i trochę! :x
W Wiadomościach wczoraj mówili, że już dwadzieścia kilka osób zamarzło. Co prawda niektórzy przez to, że zapili i przewrócili się na progu przed domem, ale zawsze...
No cóż. Może nadzieja matką głupich, ale ja liczę na to, że trochę odpuści już w tym tygodniu..
Możemy przynajmniej docenić, że nie urodziliśmy się np. w Rosji... :roll:
PS: Aha.. jest taka zasada... że jak się już nie ma o czym rozmawiać, to się rozmawia o pogodzie...
W większości szkół, przynajmniej w moim regionie, odwołali zajęcia na jutro i pojutrze. Ot, dobroczyńcy.. pewnie i tak potem narzucą odrabianie po sobotach i niedzielach

Nienawidzę zimna.. nienawidzę zimy.. a po tym, co w tym roku pokazuje, to tak dwa razy i trochę! :x
W Wiadomościach wczoraj mówili, że już dwadzieścia kilka osób zamarzło. Co prawda niektórzy przez to, że zapili i przewrócili się na progu przed domem, ale zawsze...
No cóż. Może nadzieja matką głupich, ale ja liczę na to, że trochę odpuści już w tym tygodniu..
Możemy przynajmniej docenić, że nie urodziliśmy się np. w Rosji... :roll:
PS: Aha.. jest taka zasada... że jak się już nie ma o czym rozmawiać, to się rozmawia o pogodzie...

- Lopez
- Juventino
Mam nadzieje, bo w sumie jutro mamy trening na dworzevenomik pisze:Na szczęście już od jutra wszystko będzie wracać do normy...

u nas nie jest zle tylko -20.... w szkole z klasy bylo az 5 osób...
Takie zycie ale co zrobisz trzeba przepękac......

- milanistka
- Milanistka
Dobitnie widać wpływy Młodzieży wszędobylskiejherr_braun pisze:Oczywiście szkoda, że wiąże się toztaką ilością zgonów, ale te osoby w większości to pijusy i bezdomni.

A wracając do tematu: tego typu mrozy są dla naszego pokolenia jakimś nowym, egzotycznym, i niekoniecznie przyjemnym zjawiskiem. Zimno, nie ma gdzie wyjść po południu i w ogóle zamrażarka. Jak w ogóle można funkcjonować w taką pogodę

Aaaaa i taki mały edit jeszcze:
Nienawidzę zimy :!:
Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
- farmer16
- Juventino
Ja też mogę powiedzieć Nienawidzę Zimy!!
Dzisiaj rano się obudziłem patrzę -24 stopnie. Nie zaciekawie to wyglądało . Dlatego postanowiłem nie wybierać się do szkoły. Lipa bo w innych województach pozamykali szkoły, a w Śląskim nie
. Ale trzeba dalej życ, jutro się już normalnie do szkoły wybieram, na szczęście mam zawody i nie będę kuł
. Te wielkie mrozy mają przejść w Środę więc jakoś się to wytrzyma 

. Zapowiadają -30 stopni , a mój tata ma wymieniać liny w szybie kopalnianym :?
Dzisiaj rano się obudziłem patrzę -24 stopnie. Nie zaciekawie to wyglądało . Dlatego postanowiłem nie wybierać się do szkoły. Lipa bo w innych województach pozamykali szkoły, a w Śląskim nie

Morsy się kąpią w temperaturze około -5 stopni , a dzisiaj termometry wskazywały -25 wątpie, bysmy w tym dniu znaleźli jakiegoś morsa w Morzu. Ja to na podwórko wogóle nie wychodziłem 8)Zimno wam??? To biegać!!! Pokompać się wodzie, będziecie zdrowi jak..morsy
Chyba jako jedyny pójdziesz sobie pograćA właśnie jest ktoś chętny pograć w gałe(na śniegu)???

Mój tatuś dzisiaj przeżyje wspaniałą noc na mrozieale wiem, że niektórzy ludzie musieli pracować na dworze

- farmer16
- Juventino
Ja dawno sobie takiej zimy nie przypominam. Rozumiem zima powinna się skupiać na mrozie, ale co Syberie nam będą z Polski robić? :lol: .paku pisze:Rotfl.
Nagły atak mrozów ? A czego sie spodziewaliscie w styczniu ? +15 ? Heh, to tak jak ze sniegiem na drogach. Początki stycznia a zima zaskoczyła drogowców :roll:
Pozdrawiam.
Napewno w tamtym roku takiej zimy nie było chyba, że jakoś to przespałem i nie zauważyłem