Serie A: (19) JUVENTUS 1-0 Reggina
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Owszem, ale tak jak napisałem w poprzednim poście, te kontrolowanie sytuacji na boisku to śliska sprawa, ponieważ do 85 minuty można dominować i gnieść przeciwnika prowadząc tylko 1:0, gdy uda się jakaś kontra drużynie przeciwnej i mamy od razu remis. Poza tym kibic zachowuje sie mniej nerwowo ogladając mecz w którym jest 2 lub 3 do koła niz 1:0 do ostatniej minutyMr Cezary pisze: Juve cały czas kontrolowało sytuację na boisq
PS - Roma Milan 1:0 ależ się cieszę, ale nie ze zwycięstwa Romy,bardziej z porażki Milanu

- DamKam
- Juventino
Chcialbym jeszcze dodac, iz gre utrudnial bardzo kiepski stan murawy :!: Od pewnego czasu, wraz z kolejnym meczem na Delle Alpi murawa jest coraz gorsza- zapewne jest to spowodowane m.in. tym, iz mamy wkoncu zime... ale trzeba cos z tym zrobic
Jest coraz to mniej zielono, na co sie gorzej patrzy
Heh... a widzieliscie murawe na San Siro w meczu Inter - Cagliari :shock: Tam to wygladalo jak na jakims polu: nie w sensie, ze takie nierowne ale tak jakos smiesznie to wygladalo

Heh... a widzieliscie murawe na San Siro w meczu Inter - Cagliari :shock: Tam to wygladalo jak na jakims polu: nie w sensie, ze takie nierowne ale tak jakos smiesznie to wygladalo

Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2006, 14:48 przez DamKam, łącznie zmieniany 1 raz.
- fanjuvekubat
- Juventino
Alex znów bryluje. Alex znów może być na szcicie. Oby on iJUVE w tym roku zdobyli wszystko>>>!!!!
Del Piero, Mateja, Shaq, Hannawald, Funaki, Rasiak, Candeloro
- Juve Master
- Juventino
Mecz nie był dla Juve tak łatwym spacerkiem, którego oczekiwała większość fanów, lecz mimo to Bianconeri pokazali klasę i, co warto zaznaczyć minimalnym nakładem sił zdobyli trzy punkty na Stadionie Alpejskim.
Trudno powiedzieć, żeby Juventus miał mnóstwo sytuacji, ale na pewno wynik mógłby być wyższy
(Sytuacja Adriana Mutu i Ibrahimovica, zwłaszcza jego :? spokojnie mogłyby nam dać dwie bramki więcej :roll:
Mimo to, oczywiście nie ma co wybrzydzać bo: zdobyliśmy trzy puknty, Alex godnie uczcił swoje święto strzelając bardzo ładną bramkę no i oczywiście, co jest bardzo ważne Roma pomogła nam uciec jeszcze dalej naszym największym rywalom AC Milan, wygrywając na Stadio Oliimpico 1:0 :-D
Trudno powiedzieć, żeby Juventus miał mnóstwo sytuacji, ale na pewno wynik mógłby być wyższy
Mimo to, oczywiście nie ma co wybrzydzać bo: zdobyliśmy trzy puknty, Alex godnie uczcił swoje święto strzelając bardzo ładną bramkę no i oczywiście, co jest bardzo ważne Roma pomogła nam uciec jeszcze dalej naszym największym rywalom AC Milan, wygrywając na Stadio Oliimpico 1:0 :-D
- baker
- Milanista
Nie byl to wielki mecz Juventusu, ale 3 punkty to 3 punkty. Reggina bardzo dobrze sie bronila i bianconeri mieli problemy ze stwarzaniem sobie dobrych okazji bramkowych (dopiero w koncowce, gdy goscie zaatakowali, Mutu i Zlatan powinni rozstrzygnac mecz).
Swietna forme potwierdzil Del Piero. Po meczu z Fiora pisalem, ze nie wierze, zeby na stale wrocil do pierwszego skladu. Jednak przy takiej jego dsypozycji (zwlaszcza piekny gol), trudno nie wystawiac go od pierwszej minuty, tym bardziej, ze ostatnio "zacial" sie nieco Treze i mozliwe, ze Capello posadzi go na lawce.
Debiut Buffona w Serie A okazal sie bezbolesny. Nie mial wiele pracy, choc moglby miec, gdyby dwa strzaly graczy Regginy z pierwszej polowy byly w swiatlo bramki.
Swietna forme potwierdzil Del Piero. Po meczu z Fiora pisalem, ze nie wierze, zeby na stale wrocil do pierwszego skladu. Jednak przy takiej jego dsypozycji (zwlaszcza piekny gol), trudno nie wystawiac go od pierwszej minuty, tym bardziej, ze ostatnio "zacial" sie nieco Treze i mozliwe, ze Capello posadzi go na lawce.
Debiut Buffona w Serie A okazal sie bezbolesny. Nie mial wiele pracy, choc moglby miec, gdyby dwa strzaly graczy Regginy z pierwszej polowy byly w swiatlo bramki.
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- steru
- Qualità Juventino
Stawiałem że mecz będzie łatwy i przyjemny i trochę się przejechałem.Piszę trochę bo z mojego punktu widzenia to Juventus był zdecydowanie lepszym zespołem i tylko jakaś katastrofa mogła spowodować że nie zainkasuje 3 punktów.Widziałem tylko 2 połowę spotkania i skrót całego meczu.Według mnie Alex spisał się bardzo dobrze i powinno to na jakiś czas uciszyć jego krytyków.Szkoda kilku zmarnowanych okazji ale bramka którą strzelił zaprawdę piękna.Mam nadzieje zobaczyć na trochę dłużej naszego kapitana w wyjściowej jedenastce a wtedy kto wie może padnie bariera 200 goli
Zlatan się nie spisał w ten jednej jedynej sytuacji ale ten fakt potwierdza jak to ciężko jest zdobyć bramkę wchodząc na boisko po 80 minucie (patrz Del Piero).
P.S Posiada ktoś plik z ceremonią "uhonorowania"Alexa?

Zlatan się nie spisał w ten jednej jedynej sytuacji ale ten fakt potwierdza jak to ciężko jest zdobyć bramkę wchodząc na boisko po 80 minucie (patrz Del Piero).
P.S Posiada ktoś plik z ceremonią "uhonorowania"Alexa?
- M.
- Juventino
Czy to już nie robi się nudne? Kolejne zwycięstwo, może nie w wielkim stylu, ale ważne są 3 punkty. Tak jak się spodziewałem, Reggina broniła się i muszę napisać, że całkiem dobrze im to wychodziło. A jak wiadomo, w takich meczach gra się najciężej. Jednak Alex potwierdził swoją dobrą formę i zapewnił bianco-nerim zwycięstwo. Jestem ciekaw, czy Capello wystawił Alexa dlatego, że się wreszcie do niego przekonał czy dlatego, że chciał, aby ten mógł odebrać nagrodę jako kapitan. Mam nadzieję, że chodzi o pierwszą opcję. I proszę nie pisać, że Alex dostał szansę w meczu z Fiorentiną, a teraz z Regginą i z Chievo nie zagra, bo jest zmęczony. Przecież to nie jest eksponat muzealny, który ma ładnie wyglądać. On jest piłkarzem w sile wieku, w dodatku znajduje się w kapitalnej dyspozycji. Trzy mecze w tygodni to dużo, ale on właśnie taki wykonuje zawód i to jest jego obowiązek.
sharikk pisze:Heh a ja tak po cichu umieszczam link do skrótu z meczu--> http://www.sendspace.com/file/fhfbm2 (podziękowania dla Huciaka który umiescił skrót w komentarzach z meczu)
:) FORZA JUVE !! Ti Amo Juve
![]()
![]()
Masz jakieś problemy z czytaniem :roll: ?JuveFanik pisze:No a ja mam dla was niespodzianke w postaci skrótu tego oto meczu (na www.juventuz.com niektórzy mówili, że ten link nie działa ale mi naszczęśce pyka...)
http://www.sendspace.com/file/fhfbm2
P.S Wielkie dzięki dla www444!!
Zgadzam się. Mimo iż nie żywię jakiejś urazy do Abbiatiego, pewniej się czuję, gdy w bramce stoi Buffon. W dodatku zbliżają się Mistrzostwa Świata, więc Gigi (chyba nikt nie ma wątpliwości, że to on jest numerem jeden) musi być odpowiednio do nich przygotowanych. Wiem, że Christian jest w dobrej formie, ale taka była umowa - gdy Buffon wyzdrowieje, będzie grał.mnowomiejsky pisze:Cieszę się, ża wrócił Buffon. Niech gra, niech wraca do formy. Jest nam potrzebny. Capello powiedział o Buffonie i Abbiatim, że obaj będą mieli równe szanse na występ. Może to i dobre, ale przyznam się, że osobiście pewniej czuję się, kiedy w bramce stoi Buffon. Może to z czystego przyzwyczajenia, ale jednak.
:roll:
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
:-D Żargon piłkarski matejumatej pisze:babol - jak ja kocham te twoje określeniaTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:bo przecież zawsze może wpaśc jakiś babol i pkt. się straci![]()
Zaciął to się Zlatan i to poważnie. Treze to typowy egzekutor, raz przetruchta cały mecz a raz strzeli 2-3 golebaker pisze:Jednak przy takiej jego dsypozycji (zwlaszcza piekny gol), trudno nie wystawiac go od pierwszej minuty, tym bardziej, ze ostatnio "zacial" sie nieco Treze i mozliwe, ze Capello posadzi go na lawce.

Ja tak się mogę nudzić do końca życia 8)Diego pisze:Czy to już nie robi się nudne?
Widzów oficjalnie: 30.598
Cieszy PRZEGRANA Milanu a nie wygrana romy
Obejrzałem skrót i cóż. Sytuacja Mutu nie aż tak klarona jak mi się wydawało, bramkarz skrócił kont a i był naciskany przez obrońcę. Jednak strzal Zlatan w 100% sytuacji był już nie do zaakceptowania :?
Szkoda, że nie wpadł strzał Balzarettiego, ale mialby bramę.

- baker
- Milanista
Racja Ti_Amo_Juventus_Dragon - Treze "zacial" sie dopiero od dwoch meczow, Zlatan jest "zaciety" (zablokowany) przez caly sezon.
" Znam twoje czyny, że ani zimny , ani goracy nie jestes. Obys byl zimny albo goracy! A tak, skoro jestes letni i ani goracy, ani zimny, chce cie wyrzucic z mych ust." Apokalipsa
- Jasiek-x
- Juventino
Szczerze mówiąc to liczyłem na wyższy wynik dla Juve, ale co tam jęsli mamy trzy oczka a milan wtopił :rotfl: Zreszta co tam wynik, najbardziej mnie cieszy ładna bramka Alex i jego już absolutny rekord.
Chciałbym, aby jeszcze w tym sezonie doszedł do 200
Forza!!! 

- bblackk
- Juventino
Gratulacje dla Alessandro za tworzenie wspaniałej historii klubu. Mam nadzieję, że już w tym sezonie będziemy się cieszyć z 200'ego gola w barwach Juventusu. To tyle w tytule wstępu 
Niestety nie było mi dane obejrzeć całego meczu, musiałem zadowolić się dość obszernym skrótem.
Buffon znowu w bramce. Ciekawe jak rozwinie się sytuacja w najbliższej przyszłości, tzn. na kogo będzie stawiał Capello (Abbiati <-> Buffon). Myślę, że w następnym meczu, między słupki wróci Abbiati, jednak Gigiemu, przydałby się mecz z trudnym rywalem, gdzie mógłby się sprawdzić w jakiej jest aktualnie formie, bo bądźmy szczerzy w pucharowym meczu z Violą i ligowym z Regginą, nie miał za dużo roboty i tak naprawdę nikt nie wie, w jakiej formie jest Buffon.
Kolejny wspaniały mecz Balzarettiego! Notabene, jego świetną grę zauważym chyba tylko ja
Myślałem, że ten piłkarz to typowy przęciętniak (taki zapchajdziura, żeby był), dobry na ławkę rezerwowych. Tymczasem mogę śmiało powiedzieć, że w tym momencie o klasę przebija Chielliniego, ot co! Widać, że Capello wziął sobie do serca dobry występ w meczu z Fiorentiną, byłego gracza Torino. Szkoda że nie udało mu się zdobyć bramki, bo nie wiem czy urodą, nie przyćmiłaby trafienia Del Piero 
Mecz ten świetnie pokazał jacy napastnicy na DZIEŃ DZISIEJSZY powinni grać od 1 minuty w następnym meczu. Jeżeli Capello poraz kolejny nie postawi na duet Del Piero - Trezeguet, będzie to WIELKA niekonsekwencja z jego strony. Ibrahimovic potwierdził, że teraz musi troszkę odpocząć od podstawowego składu, bo jego zmarnowana sytuacja, woła o pomstę do nieba (myślałem, że gorzej niż Zalayeta z Rapidem nie da się zwalić 100% sytuacji, widać, myliłem się
). Warte zauważenia jest tylko zachowanie Zlatana po zwalonym strzale - "O but mi się rozwiązał (zawsze będe miał wymówkę)" :lol:
Kolejny dobry mecz Emersona, a słaby w wykonaniu Vieiry... nie wiem kiedy ci Panowie, zagrają razem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mecz. Blasi gdzie jesteś?

Niestety nie było mi dane obejrzeć całego meczu, musiałem zadowolić się dość obszernym skrótem.
Buffon znowu w bramce. Ciekawe jak rozwinie się sytuacja w najbliższej przyszłości, tzn. na kogo będzie stawiał Capello (Abbiati <-> Buffon). Myślę, że w następnym meczu, między słupki wróci Abbiati, jednak Gigiemu, przydałby się mecz z trudnym rywalem, gdzie mógłby się sprawdzić w jakiej jest aktualnie formie, bo bądźmy szczerzy w pucharowym meczu z Violą i ligowym z Regginą, nie miał za dużo roboty i tak naprawdę nikt nie wie, w jakiej formie jest Buffon.
Kolejny wspaniały mecz Balzarettiego! Notabene, jego świetną grę zauważym chyba tylko ja

Mecz ten świetnie pokazał jacy napastnicy na DZIEŃ DZISIEJSZY powinni grać od 1 minuty w następnym meczu. Jeżeli Capello poraz kolejny nie postawi na duet Del Piero - Trezeguet, będzie to WIELKA niekonsekwencja z jego strony. Ibrahimovic potwierdził, że teraz musi troszkę odpocząć od podstawowego składu, bo jego zmarnowana sytuacja, woła o pomstę do nieba (myślałem, że gorzej niż Zalayeta z Rapidem nie da się zwalić 100% sytuacji, widać, myliłem się

Kolejny dobry mecz Emersona, a słaby w wykonaniu Vieiry... nie wiem kiedy ci Panowie, zagrają razem <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> mecz. Blasi gdzie jesteś?

- matej
- Juventino
prawie jak w Orange Ekstraklasa "bramka stadiony świata"Ti_Amo_Juventus_Dragon pisze::-D Żargon piłkarski matejumatej pisze:babol - jak ja kocham te twoje określeniaTi_Amo_Juventus_Dragon pisze:bo przecież zawsze może wpaśc jakiś babol i pkt. się straci![]()
![]()

a i widzę że dotarło do niektórych osób że Zlatan gra padakę prawie od początku sezonu. W chwili obecnej Alex gra lepiej i wg zasady Capello powinien grać Alex. Ale żeby nie zostac posądzonym o tylko krytykę Zlatana to powiem że jeśli Zlatan by wrócił do swojej dobrej formy i Del Piero miałby spadek formy to jak najbardziej powinien grac Zlatan. Na chwilę obecną mój atak: Alex Treze