Serie A: (19) JUVENTUS 1-0 Reggina
- rafal005
- Juventino

:: Serie A :: 15.01.2006 :: 15:00 :: JUVENTUS - REGGINA ::
W ostatnim meczu pierwszej części sezonu Juventus, który już wcześniej zapewnił sobie tytuł mistrza jesieni, zmierzy się na Stadio Delle Alpi z trzynastą w tabeli Regginą. Nowy rok Bianconeri rozpoczęli z takim samym polotem i agresją, jaką prezentowali w całym poprzednim. Pokonali Palermo w lidze i rozbił Fiorentinę w Pucharze Włoch. W tym spotkaniu Alessandro Del Piero stał się najlepszym strzelcem w historii Juventusu. Stara Dama wydaje się być nie do zatrzymania. Bianconeri będą chcieli również kontynuować swoją fantastyczną passę kolejnych zwycięstw w Turynie.
Podopieczni Waltera Mazzeriego mają za sobą również spotkanie z Fiorentiną. Na prowadzenie niespodziewanie wyprowadził ich Lucarelli, ale już minutę później wyrównał Jorghensen, ustalając wynik spotkania. Jest to z całą pewnością cenny remis dal drużyny, która w zeszłym sezonie walczyła do ostatniej kolejki o utrzymanie. Obecnego również nie zaczęła obiecująco. Pierwsze zwycięstwo przyszło dopiero w piątej kolejce i od tamtego momentu piłkarze z Kalabrii zaczęli stopniowo piąć się w tabeli. Obecnie zajmują trzynaste miejsce, z pięciopunktową przewagą nad strefą spadkową. Zgromadzili dziewiętnaście punktów, z czego aż szesnaście na własnym stadionie. Nie wygrali żadnego spotkania na wyjeździe. Trzy razy zremisowali i aż pięć razy przegrali.
Juventus spotkał się z Regginą w sumie dwanaście razy: dziesięć razy w Serie A i dwa razy w Pucharze Włoch. Bianconeri wygrali osiem razy, tylko raz zremisowali i trzy razy przegrali. W Turynie, jak łatwo się domyślać, Stara Dama rozegrała pięć spotkań ligowych z piłkarzami z Kalabrii, z których żadnego nie przegrała, a tylko raz zremisowała, aplikując rywalom aż dziewięć bramek, a tracąc zaledwie jedną. Ten jedyny remis padł w sezonie 1999/2000. Na prowadzenie Bianconerich wyprowadził Filippo Inzaghi, ale w drugiej połowie wyrównał Kallon. Z meczami na wyjeździe było już trochę gorzej: trzy zwycięstwa i dwie porażki, osiem do czterech w bramkach. W poprzednim sezonie Juventus przegrał z Regginą 1:2 na Stadio Oreste Granillo, po kontrowersyjnych decyzjach sędziego Paparesty. Na Dello Alpi jednak udało mu się zrewanżować i wygrał minimalnie po bramce Alessandro Del Piero.
Capello będzie miał z całą pewnością ból głowy dotyczący wyboru podstawowej jedenastki na to spotkanie. Hat-trick Del Piero, trzy gole w dwóch spotkaniach Adriana Mutu dadzą trenerowi Juve sporo do myślenia. Gianluigi Buffon wystąpił w Pucharze Włoch we wtorek z Fiorentiną i być może już w niedzielę zagra w Serie A po raz pierwszy w tym sezonie. Capello może jednak zdecydować się postawić na Abbiatiego, który prawdopodobnie wkrótce powróci do Milanu. Kontuzjowani są tylko Alessandro Birindelli i Robert Kovac. Obaj będą niezdolni do gry przez około miesiąc.
Juventus chce szczególnie uczcić ustanowienie przez Alessandro Del Piero rekordu strzelonych bramek. Przed niedzielnym spotkaniem przygotowuje uroczystość na Delle Alpi na cześć kapitana Bianconerich. Kolejnym argumentem na to, aby zobaczyć mecz na żywo są ceny biletów. Po tym jak w meczu z Fiorentiną na trybunach zasiadło zaledwie 8351 widzów, klub po raz kolejny próbuje wesprzeć swoich fanów i przyciągnąć ich na stadion, ustalając niskie ceny biletów, już od 10 euro. Czas, aby fani wsparli Juventus!
Przewidywane składy:
Juventus: Abbiati - Zambrotta, Thuram, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Emerson, Vieira, Nedved - Ibrahimovic, Trezeguet
Reggina: Pavarini - Lanzaro, Franceschini, De Rosa - Lucarelli - Mesto, Paredes, Tedesco, Modesto, Vigiani - Amoruso
Sezon 2004/2005:

Colucci 12', Zamboni 26' - Ibrahimovic 14'

Del Piero 66'
Ostatnie mecze Regginy:

Reggina
Rok założenia: 1914
Barwy: bordowe
Przydomek: Amaranto
Adres: Via T. Gulli 1, 89129 Reggio Calabria.
Stadion: Stadium Oreste Granillo
Prezydent: Pasquale Foti
Trener: Walter Mazzarri
Strona: www.regginacalcio.com
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2006, 13:59 przez rafal005, łącznie zmieniany 1 raz.
- Buri
- Juventino
Reggina sprawia problemy dobrym drużnyną ... ale my jesteśmy THE BEST !!! wygramy napewno !!!
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Pilekww
- Juventino
Licze na zwyciestwo szczególnie po fantastyczniej wygranej z Forientiną. Ciekawe czy zafra Alex po swoim hattricku. Capelloma bardzo drudna decyzje do podjęcia. No mam nadzieje ze Buffon juz normalnie zagra i będzie bronił bramki Juve jak dawniej!
Mój typ: Juventus 3 - 1 Reggina
Treze i Alex
Mój typ: Juventus 3 - 1 Reggina
Treze i Alex
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- JuventinoPS
- Juventino
No i zbliżą się ostatni mecz rundy jesiennej. Zagramy z 13 drużyną - Regginą. Będzie to łatwy mecz, Reggina jest słaba na wyjazdach, więc dlaczego miałobybyć inaczej z piłkarską potęgą jaką jest JUVE.....
Mój wynik to 3-0 bramki strzelą: Alex Del Piero (jeśli zagra) Mauro German Camoranesi (ostatnią jak, że ważną bramke strzelił w 88 minucie z Violą) i Trezeguet (mam nadzieje, że ten mecz z Palermo to był wypadek i powróci jego instynkt)
P.S Mam prośbę pomeczową w postaci skrótu video i tej ceremoni z okazji 185 bramek Del Piero w barwach JUVE (ja sam jeszce poszukam jak znajde to wbije na forum....)
Mój wynik to 3-0 bramki strzelą: Alex Del Piero (jeśli zagra) Mauro German Camoranesi (ostatnią jak, że ważną bramke strzelił w 88 minucie z Violą) i Trezeguet (mam nadzieje, że ten mecz z Palermo to był wypadek i powróci jego instynkt)
P.S Mam prośbę pomeczową w postaci skrótu video i tej ceremoni z okazji 185 bramek Del Piero w barwach JUVE (ja sam jeszce poszukam jak znajde to wbije na forum....)
Ostatnio zmieniony 14 stycznia 2006, 09:03 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 2 razy.
- gloria_victis
- Szczakowianin
Osobiście uważam, że przed nami kolejny trudny mecz z mocnym przeciwnikiem jakim z pewnością jest zespół Reggina. Nie sądzę by Alex del Piero po swoich ostatnich wyczynach został wpuszczony na boisko. Nie jest to już piłkarz młody i powinien odpocząć. Uważam jednak, że po meczu z Fiorentiną Capello powinien wziąć pod uwagę postawienie Blasiego w pierwszym składzie. Byłoby to z pewnością logiczne i mądre posunięcie.
Strzelimy bramkę w jakiejś 40 minucie, potem katanaczio i jakoś to będzie. Mój typ 1-0. Liczę, że bramkę strzeli Blasi
Strzelimy bramkę w jakiejś 40 minucie, potem katanaczio i jakoś to będzie. Mój typ 1-0. Liczę, że bramkę strzeli Blasi
"Chciałbym umrzeć na kiłę" Wojciech Jaruzelski
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
"Szkoda, ze Wojciech Jaruzelski nie umarł na kiłę w 68" Teodor Biegin
- mesju
- Qualità Juventino
Nie przewiduje innego wyniku niż wygrana. Myślę, że w napadzie powinien zagrać Alex - w końcu to jego święto, a przeciwnik nie jest wymagający (zresztą jakby nawet był wymagający, to co za różnica. Alex sobie poradzi). Nie wiem tylko, kogo postawić obok naszego kapitana w napadzie. Najlepszy byłby tutaj trójząb
Co do reszty składu, to obrona bez większych zmian, a w pomocy mógłby zagrać Mutu za Nedveda, ewentualnie za Camora
To tylko moje sugestie... o wszystkim zadecyduje Don Fabio
Jeśli zagra Del Piero, to obstawiam wynik 1:0 a on będzie strzelcem tego gola

Co do reszty składu, to obrona bez większych zmian, a w pomocy mógłby zagrać Mutu za Nedveda, ewentualnie za Camora

To tylko moje sugestie... o wszystkim zadecyduje Don Fabio
Jeśli zagra Del Piero, to obstawiam wynik 1:0 a on będzie strzelcem tego gola

- Adi666666
- Juventino
Mecz ten mam nadzieje ze wygramy duza roznica bramek ,przydałoby się przegonić Milan w strzelonych golach bo tylko w tym sa lepsi od nas w Lidze :rotfl: (chyba o 3 gole) licze na to ze Capello wystawi 3 w napadzie Ibra - Alex - Treza 8) licze po cichu na wystemp Mutu krory w ostatnich 2 meczach strzelil 3 bramki :-D To idealny mecz na ponowny start Buffona w Serie A
P.S Juve wygra 3-1 bramki strzela : Treza,Alex oraz Mutu
(o ile beda grac):-D Mam nadzieje ze Roma na Stadio Olimpico zrobi nam prezent i pokusi się o korzystny wynik z Milanem.
P.S Juve wygra 3-1 bramki strzela : Treza,Alex oraz Mutu
(o ile beda grac):-D Mam nadzieje ze Roma na Stadio Olimpico zrobi nam prezent i pokusi się o korzystny wynik z Milanem.

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
- Juve321
- Juventino
bedzie 5-0 dla juve
bramki:del piero,del piero,del piero,trezeget i jeszcze raz trezeget :-D
2 post
bedzie skromnie 2-0 dla juve bramki:del piero.del piero
.
3 post
sorry ale cos sie zle napisalo :oops: (przepraszam adminow i moderatorom za nabijanie)
To niech Ci się to więcej nie zdarza. Naprawdę nie widzisz opcji ,,zmień''
:shock: Pozatym to nie jest typer!! Tu się wypowiada a nie typuje! Wyjątkowo bez kartki, bo złamaleś 2 pkt. regulmianu. /Dragon
2 post
bedzie skromnie 2-0 dla juve bramki:del piero.del piero

3 post
sorry ale cos sie zle napisalo :oops: (przepraszam adminow i moderatorom za nabijanie)
To niech Ci się to więcej nie zdarza. Naprawdę nie widzisz opcji ,,zmień''

- farmer16
- Juventino
W ostatnich meczach nie było łatwo w tamtym sezonie raz przegraliśmy i raz wygraliśmy 1-0. Ale teraz nasza forma mogę powiedzieć, że jest bardzo dobra bo potrafimy wygrywać z takimi jak Fiorentina . Jestem pewien, że ten mecz będzie dla nas zwycięski obstawiam 3-1. Powinien moim zdaniem w pierwszym składzie zagrać Allessandro del Piero. Czekamy do niedzieli jest na jakimś kanale transmitowany??
Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Mr Cezary
- Juventino
W pierwszym składzie Alessandro Del Piero!! Wkońcu to jego dzień, jak już ktoś napisał wcześniej :] Juve niech wygra 3:0. W ostatnim senonie mieliśmy spore problemy z tą drużyną, a więc teraz chciałbym zobaczyć jak się mścimy i... te 30 000 ludzi na trybunach! Czy to tak wiele za taką cenę?!
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
No mamy kolejny mecz Serie A, gdzie Juventus, pretendent do Scudetto, podejmie kandydata do spadku, Regginę. W sumie nic nie powinno stać na przeszkodzie, abyśmy ze smiechem na ustach ograli przeciętną drużynę,ale mam jakies mieszane uczucia co do meczu.
Po pierwsze - nie wiem, czemu Capello upiera się na Ibrahimovica, kiedy w drużynie mamy Del Piero, który aż pali się do gry, a nie ma możliwości się pokazać. Natomiast gdy takową zyskuje strzela hat tricka nie byle komu, bo naprawdę mocnej Fiorentinie. Pan Capello powinien jednak przejrzeć na oczy i przynajmniej w meczu ze słabszą drużyną dać wykazać się Alexowi w meczu ligowym. Należy wychodzić z założenia, ze zawsze należy próbować czegoś nowego, więc posadzić na ławkę Ibrę, a dać szanse gry Alexowi. Nie piszę tak dlatego, że jestem zagorzałym fanem Włocha, tylko po prostu obiektywnym obserwatorem formy i gry naszych napastników i z czystym sumieniem stwierdzam, że na obecną chwilę Ibra powinien oglądać mecze z ławki. Jeśli jednak Del Piero w tym meczu zagrałby słabo, to wtedy zawsze można wrócić do ustawienia Ibra - Treze, lub niech zagrają Del Piero z Ibrą, a Treze niech odpocznie (bo on i tak jest pewny, do niego dobierają partnerów a nie jego do kogoś) i wejdzie na drugą połowę jakby źle się działo. Należy jednak dać szansę Del Piero, w czasie słabszej (miejmy nadzieję, że chwilowej) niedyspozycji Szweda.
Po drugie - nie możemy cały czas być w pełnym gazie. Po prostu zawodnicy nie dadzą rady eksploatować swoich organizmów w walce na trzech frontach, więc należy dać szanse wielu rezerwowym, czego pewnie pan Capello nie uczyni. Powinien zagrać Blasi, dajmy szansę Balzarettiemu, po ostatnim meczu z Violą mnie przekonał do siebie. Wręcz powinien zagrać Mutu, bo za jego mecz z Palermo należą mu się szanse gry w pierwszym składzie. Może w ataku powinien zagrać Zalayeta, którego niedługo może u nas nie być do końca sezonu?? Musimy dać najlepszym graczom trochę wytchnienia zwłaszcza, że sezon jest długi i kontuzje kluczowych graczy lub po prostu ich przemęczenie jest najmniej pożądane. W każdym razie nie wiem co by było, gdybyśmy stracili np. Emersona czy Thurama bądź Cannavaro :doh: Strach o tym myśleć, dlatego uważam, że powinniśmy dać szansę młodym, przynajmniej w meczu teoretycznie prostszym.
Miejmy nadzięję, że frekwencja nam dopisze i że wygramy przynajmniej ze dwa-trzy zero, choć dla mnie najważniejsze są trzy punkty, wysokość i styl wygranej traktuje drugorzędnie. Nie wytypuję, kto strzeli gole, ponieważ nie wiem, kto zagra w ataku
Po pierwsze - nie wiem, czemu Capello upiera się na Ibrahimovica, kiedy w drużynie mamy Del Piero, który aż pali się do gry, a nie ma możliwości się pokazać. Natomiast gdy takową zyskuje strzela hat tricka nie byle komu, bo naprawdę mocnej Fiorentinie. Pan Capello powinien jednak przejrzeć na oczy i przynajmniej w meczu ze słabszą drużyną dać wykazać się Alexowi w meczu ligowym. Należy wychodzić z założenia, ze zawsze należy próbować czegoś nowego, więc posadzić na ławkę Ibrę, a dać szanse gry Alexowi. Nie piszę tak dlatego, że jestem zagorzałym fanem Włocha, tylko po prostu obiektywnym obserwatorem formy i gry naszych napastników i z czystym sumieniem stwierdzam, że na obecną chwilę Ibra powinien oglądać mecze z ławki. Jeśli jednak Del Piero w tym meczu zagrałby słabo, to wtedy zawsze można wrócić do ustawienia Ibra - Treze, lub niech zagrają Del Piero z Ibrą, a Treze niech odpocznie (bo on i tak jest pewny, do niego dobierają partnerów a nie jego do kogoś) i wejdzie na drugą połowę jakby źle się działo. Należy jednak dać szansę Del Piero, w czasie słabszej (miejmy nadzieję, że chwilowej) niedyspozycji Szweda.
Po drugie - nie możemy cały czas być w pełnym gazie. Po prostu zawodnicy nie dadzą rady eksploatować swoich organizmów w walce na trzech frontach, więc należy dać szanse wielu rezerwowym, czego pewnie pan Capello nie uczyni. Powinien zagrać Blasi, dajmy szansę Balzarettiemu, po ostatnim meczu z Violą mnie przekonał do siebie. Wręcz powinien zagrać Mutu, bo za jego mecz z Palermo należą mu się szanse gry w pierwszym składzie. Może w ataku powinien zagrać Zalayeta, którego niedługo może u nas nie być do końca sezonu?? Musimy dać najlepszym graczom trochę wytchnienia zwłaszcza, że sezon jest długi i kontuzje kluczowych graczy lub po prostu ich przemęczenie jest najmniej pożądane. W każdym razie nie wiem co by było, gdybyśmy stracili np. Emersona czy Thurama bądź Cannavaro :doh: Strach o tym myśleć, dlatego uważam, że powinniśmy dać szansę młodym, przynajmniej w meczu teoretycznie prostszym.
Miejmy nadzięję, że frekwencja nam dopisze i że wygramy przynajmniej ze dwa-trzy zero, choć dla mnie najważniejsze są trzy punkty, wysokość i styl wygranej traktuje drugorzędnie. Nie wytypuję, kto strzeli gole, ponieważ nie wiem, kto zagra w ataku