DZIEWCZYNY I FOOTBALL

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ

Czy chciałbyś żeby Twoja dziewczyna interesowała się piłką nożną?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 11:40

Jeśli ktoś pyta co to spalony, jak sięnazywa zawodnik ulubionego klubu czy podobne szczegóły - ciężko stwierdzić by interesował się piłką...
Na temat feminizmu mój koega miał jasne zdanie:
50% kobiet w parlamencie!
50% kobiec w kopalniach :)
Pamiętam też jego oburzenie, gdy zobaczył na Eurosporcie kobietę grającą w golfa. Przecież to sport wyłącznie dla mężczyzn - powiedział - faceci mają tylko swoje sporty - np:golf - i kobiety też (tu chwila zostanowienia) - np: tańczenie przy rurze :)
Ja mam pozytywne skojarzenia na temat kobiet-kibicek, pod warunkiem, że jest tak jak pisze Milanistka a nie: "jakie on ma ładne pośladki" ;)

Dirty mind
Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 11:52

Bierii pisze:
milanistka pisze:Eeee tam jak piłka tylko dla facetów jak mamy równouprawnienie :D

1. Hm........ Czy hestes w 100% pewna ze chcesz rownouprawnienia? Mialem o tym kiedys rozmowe na polskim ! Moja pani profesor (dla ciebie moze byc od dzisiaj glupia) ale byla bardzo madra kobieta mowila nam ze nie chce rownouprawnienia ! Ze nie wie kto to wymyslil ...
*No chyba ze ty nie lubisz jak facet wpuszcza Cie przez drzwi pierwsza !
*jesli wracasz ze szkoly z ciezkim plecakiem i ze swoim facetem ! On nie ma niesc tej torby ?
*nie chcesz zeby jakis chlopak puscil Cie na swoje miejsce w tramwaju pociaguautobusie? ..........

.....moge jeszcze wymieniac ! Zastanow sie !
z tym przykładami się nie zgodzę. Jest XXI wiek, można śmiało mówić o równouprawnieniu i jeśli mężczyzna jest "dżentelmenem" to i tak ustąpi kobiecie miejsca w środkach komunijacji, poniesie jej ciężki plecak itd. To kwestia wychowania.

A wracając do tematu to moja miłość robi już postępy a mianowiecie: rozróżnia 15 piłkarzy Juve (potrafi podać imię i nazwisko :-D) nawet dostałem od niej na urodziny koszulkę Juve. Tylko nie zabardzo lubi oglądać mecze piłarskie ( chyba, że kadra gra na MŚ) ale czasami obejrzy ze mną mecz JUve albo skrót :). A i najważniejsze nauczyła się co o jest spalony :). Za to nadrabia w siatkówce więc wymiana informacji jest obustronna, bo ja za bardzo się nie orientuje jeśli chodzi o "siatkę"

blacha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 14:39

claudia464 pisze: pozatym chyba wiekszosc dziewczyn kibicuje jakiemus zespolowi bo jakis tam pilkarz im sie podoba
obrażasz tym damską część kibicek :evil:
te dziewczyny które kibicują jakiejś druzynie tylko ze wzgledu na to ze podoba im sie jakis piłkarz to nie są prawdziwe fanki piłki. a ja zakładając tego posta miałam na mysli dziewczyny które oddały by wszystko za swoją drużynę :prochno:
no moze nie wszystko, ale na pewno wiele:)
a poza tym nie widze nic złego w tym że jakiejś dziewczynie podoba się piłkarz którego lubi :wink:

JUVE FORZA!!!
SAREMO VINCITORI PER SEMPRE!!!
Obrazek
juvi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:13

Tak naprawdę na początku było mi trochę głupio, kiedy chłopcy gadali o piłce a ja się wtrącałam. ale teraz nawet pytają mnie o zdanie!! Kocham Juventus, choć jestem jego fanką dwa lata! Założyłam się z moim kumplem kto wygra jakiś tam mecz a grał Juventus z kimś tam. Ja stawiałam na Juve i wygrałam. ale czy naprawdę uważacie, że dzieewczyna, która ogląda każdy mecz, jest cool. Bo moi koledzy uważają że JuVe to palanty (to nie jest moje zdanie) ale może jeszcze spotkam jakiegoś fajnego fana JUVE. :ball: I jestem Pewna, że Juve zdobędzie PUCHAR EUROPY. Napiszcie co o tym sądzicie. Dzięki z góry papa
JUVI
P>S> I nie ma nic złego w tym, że podoba mi się ALEX

Witam na forum i zapraszam do lektury regulaminu.
3.b)
Zabronione jest używanie wulgaryzmów i słówn potocznie uważanych za obraźliwe (nawet jeśli część wyrazu zostanie zastąpiona *** czy ^^^. Np.: Ku***) ia także w nadmiarze: Caps Locka, pogrubienia, kursywy, podkreśleń, kolorów i emotikonów

/Siewier

blacha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:24

venomik pisze: Niźli będzie stateczną która białogłowa.
a ja jestem wierna JUVE i ZAWSZEtak będzie!!! możesz mi wierzyc :D
a i jeszcze małe sprostowanie do tego co powiedziałam wczesniej: nie widze nic złego w tym, ze dziewczynie podoba sie jakis piłkarz z drużyny której kibicuje o ile nie jest to JEDYNE kryterium którym kierowała sie wybierając swoją ulubioną drużynę :wink: przeciez np niektórzy faceci którzy kibicują np Sylwii Gruchale, albo Agnieszce Rylik też uważają że są one ładne... JEDNO NIE WYKLUCZA DRUGIEGO :D

JUVE FORZA!!!
Obrazek
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 15:33

claudia464 pisze: pozatym chyba wiekszosc dziewczyn kibicuje jakiemus zespolowi bo jakis tam pilkarz im sie podoba
nie tylko dziewczyn...przeciez na tym forum jest pełno ludzi którzy kibicują Juve tylko ze wzgledu na Del Piero :whistle: :whistle: poczytajcie sobie teamat o meczu w którym nie zgrał Del Piero...to zobaczycie jak jest :D

A co do tego czy chciałbym zeby moja dziewczyna interesowała sie piłka to wolałbym nie...i na szczescie nie interesuje jej to :wink: Jak dla mnie futbol to męski sport...od zawsze tak było i tak jest dobrze :wink: Nic niemam do dziewczyn które to lubią, mają do tego prawo ale dziwnie by mi sie gadało z laską o piłce :| To tyle..o co do równouprawnienia to dajcie spokój...jeżei kobiety tego chcą to do kopalni z nimi, popracują jeden dzien i sie im odechce równouprawniena :D :D

gamjaboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 16:41

Ja powiem tyle ze sam mam dziewczyne ktora interesuje sie pilka i jest calkiem fajnie chociarz na poczatku bylem zaskoczony i imponowala mi jej wiedza wogole ze cos wie i nic nie musze tlumaczyc to bym taki lekki szok :-D a ostatnio powoli ja przekonuje co do Juve bo wczesniej to chyba nie miala ulubionego klubu a dzieki mnie Juve powoli zdobywa jej serce :) kiedys nawet napisala mi esa zebym nie zapomnial meczu obejzec w tv a gdyby nie ona to bym zapomial bo zajety bylem bardzo wtedy hehe a i jeszcze jedno ona niedosc ze sie interesuje to sama nawet troszke kopie hehe niezbyt jej to wychodzi ale jak ja w lato podszkole to moze bedzie znacznie lepiej:) tak wiec dziewczyny ktore sie interesuja pilka kopana goraco polecam wszystkim :)

A propo Juve i Alexa to temat rzeka inie ma sensu sie rospisywac ale poiem tylko tyle ze moja przygoda z Juve zaczela sie w 1997 r kiedy w tv zobaczylem jak Alex strzela z wolnego (trafil w poprzeczke akurat) i od tamtego momentu mu kibicuje i z czasem poznalem wpaniala i bagata historie Juve wiec gdyby nie Alex zywa legenda i symbol Juve nigdybym pewnie nie zostal kibicem tego wspanialego klubu.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 18:19

Moja dzieczyna wie na temat piłki nożnej tyle, ile ja na temat make-up'u. Jest i tyle... :wink: Wie komu kibicuje i czasami wspomne o Juventusie czy jakimś zawodniku. W końcu musi mieć jakieś chociaż podstawowe wiadomości :smile: Pamiętam, że na osiemnastce kumpla, zanim zaczynaliśmy się poznawać ( :twisted: ) opowiadałem jej o całym zespole. Każdy szczegół, każdy zawodnik po kolei... Za to teraz dostanie całuska jak powie gdzie gra Buffon czy Trezeguet :wink: Narazie zostanie tak jak jest, ale wydaje mi się, że jakby zaczęła fanatycznie kibicować jakeś drużynie (nawet Juve), to nie byłbym do końca zadowolony... Narazie jest OK i niech tak zostanie...

Znam dziewczyne, która chodziła do mojej szkoły. Fanka Juventusu. Prawie cały rok przechodziła w jednej koszulce Del Piero... Traktowałem ją jak każdego kibica (ale dziwnie to brzmi). Dla mnie nieważne czy to jest facet czy kobieta. Jeśli można porozmawiać na ciekawy temat, to po co robić wojnę płci :think:

blacha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 18:27

gamjaboy pisze: kiedys nawet napisala mi esa zebym nie zapomnial meczu obejzec w tv a gdyby nie ona to bym zapomial bo zajety bylem

no widzicie!!! wiec to moze byc nawet przydatne :D
gamjaboy pisze: sama nawet troszke kopie (...) niezbyt jej to wychodzi ale jak ja w lato podszkole to moze bedzie znacznie lepiej:) tak wiec dziewczyny ktore sie interesuja pilka kopana goraco polecam wszystkim :)

bo w koncu ucząc swoją dziewczyne mozecie sie poczuc jak Prawdziwi Mężczyźni, :D

JUVE FORZA!!!
Obrazek
RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 19:36

Ja powiem tylko tyle. Do dziewczyn, które naprawdę znają się na piłce nożnej mam duży szacunek, bo jakby nie patrzeć przez wiele lat był to sport tylko męski a zainteresowanie pań raczej powierzchowne.

MerRy_Juve_Fanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 20:45

juvi, moja historia jest prawie taka sama!!!

Z punktu widzenia dziewczyny uważam, że to jest ciekawe :) Oczywiście najlepiej żeby był to ten sam klub, ale gdyby inny można by przecież prowadzić dyskuje itd... Oczywiście nie mówię tutaj o jakimś wyzywaniu się i swoich klubów, bo to jest całkowity bezsens i świadczy o niedojrzałości kibica!!! I wogóle miłość powinna nie mieć nic wspólnego z kibicowaniem... I dziwi mnie opinia co poniektórych, że związki z osobami kibicującymi innym klubom, a tymbardziej tym "znienawidzonym" jest jakimś grzechem czy też obrazą dla Juventusu! Bez przesady!!

// Dziewczyny co byście zrobiły:
Masz chłopaka, który nienawidzi Juventusu i każe Ci wybierać " Albo Juve, albo Ja "
(Spotkałam się już z takim czymś!)
Wg mnie to głupota totalna!! Pewnie wtedy wybralabym Juve...

"Empty Your mind...Be formless, shapeless...Like water!
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)
paku

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 20:57

MerRy_Juve_Fanka pisze:Wg mnie to głupota totalna!! Pewnie wtedy wybralabym Juve...
Nie obiecuj czegoś, czego nie jestes w stanie dotrzymać ;] Oczywiscie nie podważam Twojej "miłośći" do Juve ale jakos mnie to nie przekonuje co bys wybrała ;] Tyle odemnie, pozdrawiam i życze wszystkiego najlepszego ;]

MerRy_Juve_Fanka

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 21:01

ale popatrz na to z innej strony paku... jesli takie cos by mu przeszkadzalo, tzn, ze mu na mnie nie zalezy! Może i masz rację, wybrałabym jego, ale na jakiej podstawie on może mnie tak jakby nie było szantażowac :>? To jest pasja... Juve to moja pasja ;D

"Empty Your mind...Be formless, shapeless...Like water!
If You put water into a cup, it becomes a cup, then You put water into a teapot it becomes a teapot!
"Be water, my friend" :-)
Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 21:17

Na początek brawa dla Blachy za bardzo ciekawy i wyjątkowy temacik :D . Co do pytania zadanego w ankiecie odpowiadam, że chciałbym by moja kobieta interesowała się futbolem. Powód jest prosty: mielibyśmy wspólną pasje co napewno umacnia związek. Po za tym mógłbym z nią na ten temat ciekawie porozmawiać, a nie tylko czy ten piłkarzyk albo tamten jest przystojny :| . Oglądalibyśmy razem mecze, nie byłoby żadnych sporów co do tego, że oglądam coś innego niż wolałaby ona (przykład takich sprzeczek mam w domu :shock: :D Mum vs Father :twisted: ).

Napewno nie jest to jakąś strasznie ważną rzeczą, ale jednak fajnie gdyby moja Żanetka się interesowała piłką. Oczywiście najlepiej gdyby była choć maleńką zwolenniczką Juventusu (pracuje nad tym, myśle, że ją w końcu wychowam :D ). Wtedy to już byłby wypas, myśle, że gdyby nawet kibicowała wrogiej drużynie to miłość by to jej wybaczyła.

Uważam, że kobiety jak najbardziej się interesują piłką. Nie jest ich za wiele to fakt...ale mam jedną kumpele w klasie, która jest fanką Juve i szaleje za Alexem Del Piero :D . Ostatnio dostała nowiusieńkie plakaciki Juve, prosto z Włoch, nie mogę się doczekać momentu gdy je zobacze. Zawsze gadamy o Juve czy klikamy przed meczem na GG. Pozdrawiam od razu Nine...może zachęce ją do rejestracji i aktywności na naszym forum. Bo swoją drogą szkoda, że jednak płeć przepiękna rzadko wypowiada się na naszym forum.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2005, 21:20 przez Mateo, łącznie zmieniany 1 raz.

Apollo_83

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 grudnia 2005, 21:19

paku pisze:
MerRy_Juve_Fanka pisze:Wg mnie to głupota totalna!! Pewnie wtedy wybralabym Juve...
Nie obiecuj czegoś, czego nie jestes w stanie dotrzymać ;]
Zabrzmiało jak z filmu "Transporter 2", bodajże 4 zasada :twisted: .

a z tym wyborem to coś śmiesznego :). Nie wyobrażam sobie żebym dziewczynie postawaił wybór ja albo drużyna piłkarska, trzeba być nieźle "stukniętym" delikatnie ujmując ;)

ODPOWIEDZ