Will great Del Piero come back? by Mateusszek - już gotowy!

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 grudnia 2005, 21:47

kramnik pisze:Odpowiedz jest prosta i jednoznaczna - NIE.
Nalezy zwrocic uwage na to, ze Aleks i jego zagranie ukazane z poprzedniego i obecnego sezonu - to tak naprawde zupelna ŚREDNIOSC.
(procz meczu ze Siena i Messina). A to co robil dawniejjjjjjj....ahhhh - nie ma porownania.
On utracil radosc gry - i utracil zrozumienie pilki, niestety ale to widac.
Żałosne jest to co piszesz

A co do kompilacja to uważam ze jest bardzo dobra, choć nie łudźmy się - nie dorówna tej Alexxxxx`a
Napewno brawa za pomysł, za to, że nie zrobiłeś kompilacji - jakich sporo - tylko i wyłącznie o bajeranckich zagraniach. Znałazłeś z drobną pomocą ;) ciekawe materiały, co wpływa w pewien sposób na oryginalnosć tego filmu. Nadałeś temu dziełu sens i atmosferę. Ukazałeś jego walkę z samym sobą, ukazałeś geniusza, idola wielu, jako piłkarza, który ma momenty nieporadnosci, który przezywa pewnego rodzaju zawód - za to wielkie dzięki. Muzyka owszem elegancka, choć nie popadałbym akurat tutaj w skrajność. Ogólnie na duży plus

PS. Pare dodatkowych sekund, by nie zaszkodziło ;) :P

Pozdro i gratulacje

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 16:04

Osciagnelem filmik jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> :bravo: szkoda ze nie jest troche dluzszy pierwsze ujecia sa swietne i muzyka mam nadziej ze ADP jeszcze nie raz zablysnie na boisku. :ball:

MarioG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 grudnia 2005, 21:05

kramnik napisał:
Odpowiedz jest prosta i jednoznaczna - NIE.
Nalezy zwrocic uwage na to, ze Aleks i jego zagranie ukazane z poprzedniego i obecnego sezonu - to tak naprawde zupelna ŚREDNIOSC.
(procz meczu ze Siena i Messina). A to co robil dawniejjjjjjj....ahhhh - nie ma porownania.
On utracil radosc gry - i utracil zrozumienie pilki, niestety ale to widac.
Wiesz co, lepiej by było gdybyś ujął w swojej wypowiedzi fakt, iż to tylko i wyłącznie twoja zdanie. A tak osoby, które myślą zupełnie inaczej( do których i ja się zaliczam) mogą poczuc się urażone, ponieważ ktoś śmie twierdzić ze ich idol się już skończył. Na pewno w ten sposób mógłbyś zapobiec krytyce oraz wybuchowi kolejnej niepotrzebnej kłótni na forum

A co do kompilacji to bardzo udana produkcja, no i ta muzyka&#8230;

Juverulez!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 17:12

Hey, kazdy tak chwali tą kompilacje Alexxxxxa, moze ktos dac linka?

Obrazek
ossy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 grudnia 2005, 23:37

Cuz, sam robiłem kompilacje o Del Piero ale to juz staje sie nudne...jak nie on to Ibrahimović...jak nie Ibra to Alex...
Zrób o kimś, o kim jeszcze nie było :!: Cos nowego, świeżego...
Proponuje o obrońcy! Ja sam robie o jedneym z nich ale narazie nie zdradzam o kim bo nie wiem czy wyjdzie bo troszku mało materiałów...

"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
puff

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2005, 01:50

kompilacja Alexxxxxa jest w dziale download ale moim zdaniem mimo ze jest fajna to "wiil great dp come back" jest 100 razy lepsza.

harvard - deadline january, 1 2006
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 grudnia 2005, 15:41

Powiem tak: normalnie ściągam jakąś kompilację to oglądam i chowam do mojego folderu JUVE. Tą mam od dłużeszego czasu na pulpicie i oglądam po dwa, trzy razy dziennie. Naprawdę wielkie uznanie dla autora. Szczególnie dobra jest muzyka :bravo:

Jelon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 21:24

Ta kompilacja to jest normalne mistrzostwo po prostu brak mi słów!!!!!!!!!!!

bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 22:42

Kompilacja jak nic jest świetna ale czy jest ona nam potrzebna ?? Jest to typowy przywoływacz wspomnień, który gra na naszych uczuciach jak najlepszy aktor w dramacie greckim... W trakcie oglądania filmiku naszła mnie taka myśl, czy warto tak wielkiego piłkarza jak Del Piero określać pytaniami: czy powróci?? On jest, był i będzie wielkim piłkarzem który głęboką, widoczną rysą, jak po białym kamieniu, zarył się w historii Juventusu a przede wszystkim w pamięci kibiców... I właśnie tu jest jego wielkość, tu jest ten Great Del Piero... nie musiał osiągnąć wszystkiego, nie był (albo był krótko) najlepszym piłkarzem świata, a mimo tego zaskarbił uczucia milionów fanów. Dlatego nie można pytać sie czy powróci bo on jest, historia trwa... a ja z przyjemnością oglądam ciągle zdobywane przez niego bramki i nie mogę doczekać się mundialu na którym, moim zdaniem, Alessandro znów pokaże pełnie możliwości... tak po prostu musi być. :wink:
Del Piero to obecnie solidny gracz. Niestety kontuzja przytrafiła mu się w najgorszym okresie, kiedy to był w szczytowej formie. Kontuzja w takim momencie często znaczy pózniej brak rozumienia gry i nie to samo czucie piłki... Ale obecnie DP się podniósł i gra bardzo dobrze. Ma już swoje lata, a jednak potrafi nas czasem oczarować.
Porównując kompilacje Alexxxx'a i tą z tego tematu musze stwierdzić, ze lepiej jednak ta pierwsza oddaje prawdziwą sytuacje i losy Kapitana. Nie mniej kompilacja "Will come..." jest bardzo dobra, a pod względem dopracowania i dopasowania muzyki z obrazem jest dużo lepsza. Obydwie je za pewne pozostawie na moim dysku, bo są tego warte. :wink:

Pablito

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 grudnia 2005, 18:10

Przed paroma minutami sciagnelem sobie ten filmi i musze przyznac kolego ze zrobiles kawal dobrej roboty.Filmik ogladalem pare razy,tak misie spodobal.Szkoda ze krotki,bo z przyjemnoscia moglbym ogladac non stop.Ale rozumiem ze jak bys mial mozliwosci(materialy itp)to zrobil bys dluzszy. Czekam na wiekszoscTwoich prac,pozostaletez pamietam :D Jeszcze raz,brawa dla Ciebie :ok: :ok: :ok:

morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2005, 20:51

filmik jest super :-D , troche krotki ale to szczegół, i supper piosenka, która idealnie pasuje do tej kompilacji

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2005, 03:11

Hmmm... Co my tu mamy... Aha, kolejna kompilacja o Del Piero :wink: No, Mateusszek muszę przyznać, że wybrałeś sobie wyjątkowo niewdzięczny temat. Filmy o naszym kapitanie jest stosunkowo łatwo zrobić, ponieważ w internecie jest dostępnych wiele materiałów o tym piłkarzu ( mówię tu w porównaniu z innymi graczami, mniej znanymi ). To są jednak tylko pozory, gdyż kariera Alexa była już wielokrotnie eksploatowana w naprawdę dużej ilości kompilacji, dlatego wybić się w tłumu nie jest łatwo.

W tym miejscu chciałbym Ci pogratulować, gdyż zrobiłeś naprawdę porządny filmik, ale w głównej mierze za coś zupełnie innego. Jakaż to miła odmiana, gdy ktoś daje coś od siebie, próbuje stworzyć wartościowe rzeczy, które wzbogacą nas - kibiców Starej Damy. Ważne, że są jeszcze tacy ludzie, nie nastawieni tylko i wyłącznie na konsumpcję, typu "dajcie gola, dajcie linka do meczu"! I za to masz mój szacunek.

Swoją recenzję rozpocznę od muzyki. Zgadzam się z opinią większości, jest świetnie dobrana. Po obejrzeniu kompilacji słuchałem jej wielokrotnie, już jako mp3, gdyż naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie. Nie wiem gdzieś Ty ją znalazł ( a właściwie Twój brat jeśli dobrze przeczytałem :) ) ale chwała Ci za to. Jest to na pewno jedna z mocniejszych stron Twojej pracy.

No, ale szukajmy dziury w całym. Rozpocznę od tytułu: nie jestem anglistą, ale wydaje mi się, że najbardziej poprawna byłaby forma "Will the great Del Piero come back?". Nie potrafię tego wytłumaczyć, na podstawie jakiejś zasady, ale na 99% jestem pewien, że tak tam powinno być :wink:
Druga sprawa - czas tego filmu. Zdecydowanie za krótki, Alexxxx bije Cię tu na głowę. Powiem też coś co zabrzmi być może lekko paradoksalnie, ale taka jest moja opinia... Zbyt mało czasu poświęciłeś na niepowodzenia DP, według mnie za szybko przeszedłeś do fazy w której pokazujesz jego udane akcje. Ktoś, nie znający wcale tematu, może nie odczytać dobrze kontekstu Twojej kompilacji: Jak to? Tak mało tych niepowodzeń i robi się takie wielkie halo? Poprzedni, cieżki dla Alexa sezon z pewnością dostarczyłby Ci więcej materiałów, wszak był on najczęściej zmienianym zawodnikiem Bianconerich... Zgadzam się także, że lepiej by było gdybyś zachował pewną chronologię wydarzeń. Widząc ostatnie gole Del Piero a później nagły skok w zamierzchła już przeszłość, mam wrażenie, że coś tu jest nie tak. Ale to tylko moja subiektywna opinia :P
Cechą większości kompilacji o DP jest wtórność. Ciągle te same gole, a juz po tym jak udostępniłeś na forum wszystkie gole Alexa z całej jego kariery w Juve, dalsze umieszczanie ich w kompilacjach mija się z celem. Szkoda, że nie znalazłeś więcej dryblingów, to jest to co tygryski lubią najbardziej :wink: Mimo to, wiele akcji było mi dane zobaczyć po raz pierwszy, zwłaszcza te z początku WGDPCB ( :D ). Jedynym filmem, który chce obecnie zobaczyć o Alexie są jego najlepsze momenty i występy w Squadra Azzurra. To jest to brakujące ogniwo...
A oglądając tą kompilację przyszła mi do głowa piosenka legendarnych Queen "Show must go on"... Taka dygresja :)
Reggie pisze:Troche szkoda też, że wszystkie napisy były po angielsku, zamiast w naszym ojczystym języku.
A ja bym wolał wersję... włoską.
del kasa pisze:Jeszcze kilka słów odnośnie wypowiedzi Mateusza.
Skąd wiesz, że on ma na imię Mateusz? Przecież znamy tylko jego nick na JuvePoland... :smile:

No, to sobie ponarzekałem, ale film mi się naprawdę bardzo podobał. Ale czasem lepiej komuś wytknać choćby minimalne uchybienia, by nie osiadł na laurach, niż nadmiernie chwalić. Merytoryczna krytyka może tylko pomóc Ci w dalszej, owocnej mam nadzieję, karierze kompilatora. Powodzenia i dzięki :!:

Obrazek
tomkoz11

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2006, 15:47

Ściągnąłem dopiero teraz i przyznać muszę,że załuję iż nie zrobiłem tego wcześniej. :-D
Genialna kompilacja- pokuszę się nawet o stwierdzenie, że lepsza pod wieloma względami nad kompilacją "Alexxx-Droga do sukcesu".

Ole(k)Juve!

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 marca 2006, 11:28

No, no. Kompilacji Remember This Name dałem 6-, trzymając sie takiego oceniania tej musaiłbym wystawić 12. Oj, chyba za mało kompilacji w życiu oglądałem, żeby mieć dobre porównanie. Kompilacja jest o Del Piero, więc powstrzymam się od oceniania, bo mógłbym być nieobiektywny. Napiszę tylko co mi się podobało. Dużo symboliki. Podobały mi sie te miny Capello i zmiana Alexa na Zlatana (a sie zrymowało :D). Tym razem muzyka bardzo dobrze dopasowana do treści. Trudno opisać słowami tą kompilacje, trzeba poprostu to zobaczyć. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy na tą chwile...

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 marca 2006, 13:58

Długo się zabierałem wystawić ocenę tej kompilacji. Mateusszek powiem Ci jedno. To wg mnie jest twoja najlepsza kompilacja jaką widziałem (nie ściągałem jeszcze tej z konkursu). Denerwują mnie ci którzy uwarzają że ta kompilacja jest za któtka. Przecież piosenki nie da się rozciągnąć, a kompilacja ma być dopasowana właśnie do niej. Przejście z niepowodzeń do szczytu jest wg mnie w odpowiednim momencie, i dobrze się zgrywa z piosenką. Brakuje jeszcze w twoich kompilacjach tej zegarmistrzowskiej dokładności, ale zmierzasz w dobrym kierunku. Ocena za kompilacjię w skali 1/10 to 9. Gratuluję talentu. Mam nadzieję że też kiedyś będę takie kompilacje robił. POZDRAWIAM

ODPOWIEDZ