Will great Del Piero come back? by Mateusszek - już gotowy!
- Corcky
- Juventino
Żałosne jest to co piszeszkramnik pisze:Odpowiedz jest prosta i jednoznaczna - NIE.
Nalezy zwrocic uwage na to, ze Aleks i jego zagranie ukazane z poprzedniego i obecnego sezonu - to tak naprawde zupelna ŚREDNIOSC.
(procz meczu ze Siena i Messina). A to co robil dawniejjjjjjj....ahhhh - nie ma porownania.
On utracil radosc gry - i utracil zrozumienie pilki, niestety ale to widac.
A co do kompilacja to uważam ze jest bardzo dobra, choć nie łudźmy się - nie dorówna tej Alexxxxx`a
Napewno brawa za pomysł, za to, że nie zrobiłeś kompilacji - jakich sporo - tylko i wyłącznie o bajeranckich zagraniach. Znałazłeś z drobną pomocą

PS. Pare dodatkowych sekund, by nie zaszkodziło

Pozdro i gratulacje

Alessandro Del Piero ole!
- sebastian10
- Juventino
Osciagnelem filmik jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>
szkoda ze nie jest troche dluzszy pierwsze ujecia sa swietne i muzyka mam nadziej ze ADP jeszcze nie raz zablysnie na boisku. 

- MarioG
- Juventino
Wiesz co, lepiej by było gdybyś ujął w swojej wypowiedzi fakt, iż to tylko i wyłącznie twoja zdanie. A tak osoby, które myślą zupełnie inaczej( do których i ja się zaliczam) mogą poczuc się urażone, ponieważ ktoś śmie twierdzić ze ich idol się już skończył. Na pewno w ten sposób mógłbyś zapobiec krytyce oraz wybuchowi kolejnej niepotrzebnej kłótni na forumkramnik napisał:
Odpowiedz jest prosta i jednoznaczna - NIE.
Nalezy zwrocic uwage na to, ze Aleks i jego zagranie ukazane z poprzedniego i obecnego sezonu - to tak naprawde zupelna ŚREDNIOSC.
(procz meczu ze Siena i Messina). A to co robil dawniejjjjjjj....ahhhh - nie ma porownania.
On utracil radosc gry - i utracil zrozumienie pilki, niestety ale to widac.
A co do kompilacji to bardzo udana produkcja, no i ta muzyka…
- Juverulez!
- Juventino
- ossy
- Juventino
Cuz, sam robiłem kompilacje o Del Piero ale to juz staje sie nudne...jak nie on to Ibrahimović...jak nie Ibra to Alex...
Zrób o kimś, o kim jeszcze nie było :!: Cos nowego, świeżego...
Proponuje o obrońcy! Ja sam robie o jedneym z nich ale narazie nie zdradzam o kim bo nie wiem czy wyjdzie bo troszku mało materiałów...
Zrób o kimś, o kim jeszcze nie było :!: Cos nowego, świeżego...
Proponuje o obrońcy! Ja sam robie o jedneym z nich ale narazie nie zdradzam o kim bo nie wiem czy wyjdzie bo troszku mało materiałów...
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- mesju
- Qualità Juventino
Powiem tak: normalnie ściągam jakąś kompilację to oglądam i chowam do mojego folderu JUVE. Tą mam od dłużeszego czasu na pulpicie i oglądam po dwa, trzy razy dziennie. Naprawdę wielkie uznanie dla autora. Szczególnie dobra jest muzyka 

- bianconerio
- Juventino
Kompilacja jak nic jest świetna ale czy jest ona nam potrzebna ?? Jest to typowy przywoływacz wspomnień, który gra na naszych uczuciach jak najlepszy aktor w dramacie greckim... W trakcie oglądania filmiku naszła mnie taka myśl, czy warto tak wielkiego piłkarza jak Del Piero określać pytaniami: czy powróci?? On jest, był i będzie wielkim piłkarzem który głęboką, widoczną rysą, jak po białym kamieniu, zarył się w historii Juventusu a przede wszystkim w pamięci kibiców... I właśnie tu jest jego wielkość, tu jest ten Great Del Piero... nie musiał osiągnąć wszystkiego, nie był (albo był krótko) najlepszym piłkarzem świata, a mimo tego zaskarbił uczucia milionów fanów. Dlatego nie można pytać sie czy powróci bo on jest, historia trwa... a ja z przyjemnością oglądam ciągle zdobywane przez niego bramki i nie mogę doczekać się mundialu na którym, moim zdaniem, Alessandro znów pokaże pełnie możliwości... tak po prostu musi być.
Del Piero to obecnie solidny gracz. Niestety kontuzja przytrafiła mu się w najgorszym okresie, kiedy to był w szczytowej formie. Kontuzja w takim momencie często znaczy pózniej brak rozumienia gry i nie to samo czucie piłki... Ale obecnie DP się podniósł i gra bardzo dobrze. Ma już swoje lata, a jednak potrafi nas czasem oczarować.
Porównując kompilacje Alexxxx'a i tą z tego tematu musze stwierdzić, ze lepiej jednak ta pierwsza oddaje prawdziwą sytuacje i losy Kapitana. Nie mniej kompilacja "Will come..." jest bardzo dobra, a pod względem dopracowania i dopasowania muzyki z obrazem jest dużo lepsza. Obydwie je za pewne pozostawie na moim dysku, bo są tego warte.
Del Piero to obecnie solidny gracz. Niestety kontuzja przytrafiła mu się w najgorszym okresie, kiedy to był w szczytowej formie. Kontuzja w takim momencie często znaczy pózniej brak rozumienia gry i nie to samo czucie piłki... Ale obecnie DP się podniósł i gra bardzo dobrze. Ma już swoje lata, a jednak potrafi nas czasem oczarować.
Porównując kompilacje Alexxxx'a i tą z tego tematu musze stwierdzić, ze lepiej jednak ta pierwsza oddaje prawdziwą sytuacje i losy Kapitana. Nie mniej kompilacja "Will come..." jest bardzo dobra, a pod względem dopracowania i dopasowania muzyki z obrazem jest dużo lepsza. Obydwie je za pewne pozostawie na moim dysku, bo są tego warte.
- Pablito
- Juventino
Przed paroma minutami sciagnelem sobie ten filmi i musze przyznac kolego ze zrobiles kawal dobrej roboty.Filmik ogladalem pare razy,tak misie spodobal.Szkoda ze krotki,bo z przyjemnoscia moglbym ogladac non stop.Ale rozumiem ze jak bys mial mozliwosci(materialy itp)to zrobil bys dluzszy. Czekam na wiekszoscTwoich prac,pozostaletez pamietam
Jeszcze raz,brawa dla Ciebie

- morfeuszrejowiec
- Juventino
filmik jest super :-D , troche krotki ale to szczegół, i supper piosenka, która idealnie pasuje do tej kompilacji
- kedzier
- Juventino
Hmmm... Co my tu mamy... Aha, kolejna kompilacja o Del Piero
No, Mateusszek muszę przyznać, że wybrałeś sobie wyjątkowo niewdzięczny temat. Filmy o naszym kapitanie jest stosunkowo łatwo zrobić, ponieważ w internecie jest dostępnych wiele materiałów o tym piłkarzu ( mówię tu w porównaniu z innymi graczami, mniej znanymi ). To są jednak tylko pozory, gdyż kariera Alexa była już wielokrotnie eksploatowana w naprawdę dużej ilości kompilacji, dlatego wybić się w tłumu nie jest łatwo.
W tym miejscu chciałbym Ci pogratulować, gdyż zrobiłeś naprawdę porządny filmik, ale w głównej mierze za coś zupełnie innego. Jakaż to miła odmiana, gdy ktoś daje coś od siebie, próbuje stworzyć wartościowe rzeczy, które wzbogacą nas - kibiców Starej Damy. Ważne, że są jeszcze tacy ludzie, nie nastawieni tylko i wyłącznie na konsumpcję, typu "dajcie gola, dajcie linka do meczu"! I za to masz mój szacunek.
Swoją recenzję rozpocznę od muzyki. Zgadzam się z opinią większości, jest świetnie dobrana. Po obejrzeniu kompilacji słuchałem jej wielokrotnie, już jako mp3, gdyż naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie. Nie wiem gdzieś Ty ją znalazł ( a właściwie Twój brat jeśli dobrze przeczytałem
) ale chwała Ci za to. Jest to na pewno jedna z mocniejszych stron Twojej pracy.
No, ale szukajmy dziury w całym. Rozpocznę od tytułu: nie jestem anglistą, ale wydaje mi się, że najbardziej poprawna byłaby forma "Will the great Del Piero come back?". Nie potrafię tego wytłumaczyć, na podstawie jakiejś zasady, ale na 99% jestem pewien, że tak tam powinno być
Druga sprawa - czas tego filmu. Zdecydowanie za krótki, Alexxxx bije Cię tu na głowę. Powiem też coś co zabrzmi być może lekko paradoksalnie, ale taka jest moja opinia... Zbyt mało czasu poświęciłeś na niepowodzenia DP, według mnie za szybko przeszedłeś do fazy w której pokazujesz jego udane akcje. Ktoś, nie znający wcale tematu, może nie odczytać dobrze kontekstu Twojej kompilacji: Jak to? Tak mało tych niepowodzeń i robi się takie wielkie halo? Poprzedni, cieżki dla Alexa sezon z pewnością dostarczyłby Ci więcej materiałów, wszak był on najczęściej zmienianym zawodnikiem Bianconerich... Zgadzam się także, że lepiej by było gdybyś zachował pewną chronologię wydarzeń. Widząc ostatnie gole Del Piero a później nagły skok w zamierzchła już przeszłość, mam wrażenie, że coś tu jest nie tak. Ale to tylko moja subiektywna opinia
Cechą większości kompilacji o DP jest wtórność. Ciągle te same gole, a juz po tym jak udostępniłeś na forum wszystkie gole Alexa z całej jego kariery w Juve, dalsze umieszczanie ich w kompilacjach mija się z celem. Szkoda, że nie znalazłeś więcej dryblingów, to jest to co tygryski lubią najbardziej
Mimo to, wiele akcji było mi dane zobaczyć po raz pierwszy, zwłaszcza te z początku WGDPCB (
). Jedynym filmem, który chce obecnie zobaczyć o Alexie są jego najlepsze momenty i występy w Squadra Azzurra. To jest to brakujące ogniwo...
A oglądając tą kompilację przyszła mi do głowa piosenka legendarnych Queen "Show must go on"... Taka dygresja
No, to sobie ponarzekałem, ale film mi się naprawdę bardzo podobał. Ale czasem lepiej komuś wytknać choćby minimalne uchybienia, by nie osiadł na laurach, niż nadmiernie chwalić. Merytoryczna krytyka może tylko pomóc Ci w dalszej, owocnej mam nadzieję, karierze kompilatora. Powodzenia i dzięki :!:
W tym miejscu chciałbym Ci pogratulować, gdyż zrobiłeś naprawdę porządny filmik, ale w głównej mierze za coś zupełnie innego. Jakaż to miła odmiana, gdy ktoś daje coś od siebie, próbuje stworzyć wartościowe rzeczy, które wzbogacą nas - kibiców Starej Damy. Ważne, że są jeszcze tacy ludzie, nie nastawieni tylko i wyłącznie na konsumpcję, typu "dajcie gola, dajcie linka do meczu"! I za to masz mój szacunek.
Swoją recenzję rozpocznę od muzyki. Zgadzam się z opinią większości, jest świetnie dobrana. Po obejrzeniu kompilacji słuchałem jej wielokrotnie, już jako mp3, gdyż naprawdę zrobiła na mnie duże wrażenie. Nie wiem gdzieś Ty ją znalazł ( a właściwie Twój brat jeśli dobrze przeczytałem

No, ale szukajmy dziury w całym. Rozpocznę od tytułu: nie jestem anglistą, ale wydaje mi się, że najbardziej poprawna byłaby forma "Will the great Del Piero come back?". Nie potrafię tego wytłumaczyć, na podstawie jakiejś zasady, ale na 99% jestem pewien, że tak tam powinno być
Druga sprawa - czas tego filmu. Zdecydowanie za krótki, Alexxxx bije Cię tu na głowę. Powiem też coś co zabrzmi być może lekko paradoksalnie, ale taka jest moja opinia... Zbyt mało czasu poświęciłeś na niepowodzenia DP, według mnie za szybko przeszedłeś do fazy w której pokazujesz jego udane akcje. Ktoś, nie znający wcale tematu, może nie odczytać dobrze kontekstu Twojej kompilacji: Jak to? Tak mało tych niepowodzeń i robi się takie wielkie halo? Poprzedni, cieżki dla Alexa sezon z pewnością dostarczyłby Ci więcej materiałów, wszak był on najczęściej zmienianym zawodnikiem Bianconerich... Zgadzam się także, że lepiej by było gdybyś zachował pewną chronologię wydarzeń. Widząc ostatnie gole Del Piero a później nagły skok w zamierzchła już przeszłość, mam wrażenie, że coś tu jest nie tak. Ale to tylko moja subiektywna opinia

Cechą większości kompilacji o DP jest wtórność. Ciągle te same gole, a juz po tym jak udostępniłeś na forum wszystkie gole Alexa z całej jego kariery w Juve, dalsze umieszczanie ich w kompilacjach mija się z celem. Szkoda, że nie znalazłeś więcej dryblingów, to jest to co tygryski lubią najbardziej

A oglądając tą kompilację przyszła mi do głowa piosenka legendarnych Queen "Show must go on"... Taka dygresja

A ja bym wolał wersję... włoską.Reggie pisze:Troche szkoda też, że wszystkie napisy były po angielsku, zamiast w naszym ojczystym języku.
Skąd wiesz, że on ma na imię Mateusz? Przecież znamy tylko jego nick na JuvePoland...del kasa pisze:Jeszcze kilka słów odnośnie wypowiedzi Mateusza.
No, to sobie ponarzekałem, ale film mi się naprawdę bardzo podobał. Ale czasem lepiej komuś wytknać choćby minimalne uchybienia, by nie osiadł na laurach, niż nadmiernie chwalić. Merytoryczna krytyka może tylko pomóc Ci w dalszej, owocnej mam nadzieję, karierze kompilatora. Powodzenia i dzięki :!:
- tomkoz11
- Juventino
Ściągnąłem dopiero teraz i przyznać muszę,że załuję iż nie zrobiłem tego wcześniej. :-D
Genialna kompilacja- pokuszę się nawet o stwierdzenie, że lepsza pod wieloma względami nad kompilacją "Alexxx-Droga do sukcesu".
Genialna kompilacja- pokuszę się nawet o stwierdzenie, że lepsza pod wieloma względami nad kompilacją "Alexxx-Droga do sukcesu".
- Ole(k)Juve!
- Juventino
No, no. Kompilacji Remember This Name dałem 6-, trzymając sie takiego oceniania tej musaiłbym wystawić 12. Oj, chyba za mało kompilacji w życiu oglądałem, żeby mieć dobre porównanie. Kompilacja jest o Del Piero, więc powstrzymam się od oceniania, bo mógłbym być nieobiektywny. Napiszę tylko co mi się podobało. Dużo symboliki. Podobały mi sie te miny Capello i zmiana Alexa na Zlatana (a sie zrymowało
). Tym razem muzyka bardzo dobrze dopasowana do treści. Trudno opisać słowami tą kompilacje, trzeba poprostu to zobaczyć. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy na tą chwile...

Rób zakupy w dobrym sklepie z grami.
- Railis
- Qualità Juventino
Długo się zabierałem wystawić ocenę tej kompilacji. Mateusszek powiem Ci jedno. To wg mnie jest twoja najlepsza kompilacja jaką widziałem (nie ściągałem jeszcze tej z konkursu). Denerwują mnie ci którzy uwarzają że ta kompilacja jest za któtka. Przecież piosenki nie da się rozciągnąć, a kompilacja ma być dopasowana właśnie do niej. Przejście z niepowodzeń do szczytu jest wg mnie w odpowiednim momencie, i dobrze się zgrywa z piosenką. Brakuje jeszcze w twoich kompilacjach tej zegarmistrzowskiej dokładności, ale zmierzasz w dobrym kierunku. Ocena za kompilacjię w skali 1/10 to 9. Gratuluję talentu. Mam nadzieję że też kiedyś będę takie kompilacje robił. POZDRAWIAM