Kibice Juve (06 Clan) a... Legia..

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 11:54

Martin pisze:Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA :prochno:
Ja mam skromną propozycję: za noszenie szalika Milanu w Warszawie grozi utrata zębów :P

Obrazek
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 12:40

Martin pisze:
'o Pao(L)one pisze:
kamiltum pisze:Na meczu zostala przybita juz OFICJALNA ZGODA (pewnie dla paru osob z tego forum to juz placz :lol: ).
Już się nawet zaczął :lol:
Pozdrawiam.
Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA :prochno:
Pewnie dowiesz się z czasem...
Pozdrawiam.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 14:14

Martin pisze:To jeszcze nie swiadczy, ze nagle między Legionistami i Juventini jest wielka zgoda.
A kto tu pisal o wielkiej zgodzie?
Czy jesli JP zaprzyjazni sie z Lechem to bedzie oznaczalo ze Juve i Lech ma zgode? Oczywiscie w chwili obecnej daleko nam do organizowania wspolnych wyjazdow na mecze, jednak gdyby do takiego czegos doszlo moglibysmy mowic o sztamie Juve-Lech? Nie wydaje mi sie.
Jesli LEch lubi sie z Den Haag to czemu nie:P. Ta przyjazn, wynika z tego ze oba kluby maja sztame z Den Haag i wydaje mi sie ze to ich glownie laczy.
Caly ten szum polega na tym, ze Legionisci juz nie raz widoczni byli na Delle Alpi (ciagle wisi tam flaga Legii) i dla niezorientowanych kibiców Juve ma zgode z Legią.
Nie no pewnie przyjechali sobie obejzec meczyk i przypadkowo zostawili flage;) .
Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA Prochno
Pewnie bedzie wiadomo niedlugo, ale watpie aby poza Warszawa ktos czegos sie dowiedzial.

pozdr

gregor_g4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 15:10

Martin pisze: ze jest to sztama miedzy Legią (nawet ja nie wiem czy to jest cała Legia czy tez jakas grupka kibicujaca Legii) a małą grupą, która kibicuje Juve (Noisoli, a kiedys Clan 06). Grupą która niewiele ma do powiedzenia... To jeszcze nie swiadczy, ze nagle między Legionistami i Juventini jest wielka zgoda.
To, ze Legia utrzymywala kontakty jedynie z Noi Soli, to nie znaczy ze inne grupy nie zainteresuja sie to znajomoscia. Po kilkukrotnych wizytach Legionistow na meczach Juve napewno wieksze grono kibicow dowiedzialo sie o kontaktach z Legionistami, dlatego przybicie zgody jest bardzo mozliwe.
Martin pisze: Czy jesli JP zaprzyjazni sie z Lechem to bedzie oznaczalo ze Juve i Lech ma zgode? Oczywiscie w chwili obecnej daleko nam do organizowania wspolnych wyjazdow na mecze, jednak gdyby do takiego czegos doszlo moglibysmy mowic o sztamie Juve-Lech? Nie wydaje mi sie.
Martin, troche nie wyszlo Ci to porownanie. Noi Soli a JPC to 2 zupelnie inne grupy. Mimo ze Noi Soli nie sa najsilniejsza grupa na Delle Alpi, to jednak maja cos do powiedzenia, w przeciwienstwie do nas. Najlepszym przykladem jest, ze falga Noi Soli moze bez problemu zawisnac na trybunach, a nasza, gdyby nie byla pilnowana, zapewne zostala by zerwana. JPC to jeden z wielu fan clubow, ktore nie decyduja o tym z kim Juve ma zgode badz uklad.
Martin pisze: Caly ten szum polega na tym, ze Legionisci juz nie raz widoczni byli na Delle Alpi (ciagle wisi tam flaga Legii) i dla niezorientowanych kibiców Juve ma zgode z Legią. Włot cała filozofija :D
Jesli flaga jakiegos klubu, ktory wbrew pozorom nie ma nic wspolnego z Juve wisi na Delle Alpi, to znaczy ze jest cos na rzeczy. Moze nie zgoda ale uklad. Dlaczego na meczach Juve nie wisza flagi innych polskich ekip?

kamiltum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 16:23

Nie zabardzo chce mi sie szukac, a moze moglby mi ktos w paru zdaniach przyblizyc ta grupe nucleo 1985 ?

(L)... czy trzeba cos wiecej ?
'o Pao(L)one

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 grudnia 2005, 16:39

Kilka stron wcześniej już chyba to umieściłem. Ale wrzucam jeszcze raz:

Grupa „Nucleo 1985” wywodzi się z fan klubu Juventusu o nazwie „Area Bianconera”, który powstał w podweneckiej miejscowości Bassano zaraz po tragicznych wydarzeniach na brukselskim stadionie Heysel w roku 1985. Na słynnej trybunie Z zginęło wtedy m.in. dwóch kibiców Juve z tego miasta.
Z czasem szeregi „Area Bianconera” powiększały się o nowych kibiców z północnej i środkowej części Włoch, z regionów takich jak Trydent, Marchia, Friuli, Lombardia i Toskania.
Podobne pochodzenie charakteryzuje członków dzisiejszej grupy „Nucleo”, która założona została w roku 1994 po rozpadzie swojej poprzedniczki, przejmując jednak wielu jej członków, nawiązującą do tragicznych wydarzeń datę 1985 w nazwie, a także barwy głównej flagi, która oprócz tradycyjnych kolorów białego i czarnego wzbogacona została o różowy, gdyż w takich koszulkach pierwotnie, czyli pod koniec XIX wieku, występowała drużyna Juventusu. Z powodu tego kolorystycznego szczegółu, a także pozaturyńskiego rodowodu grupa „Nucleo” przez długi czas przezwyciężać musiała niechęć pewnej części kibiców zasiadających w młynie na Stadio delle Alpi, głównie wywodzących się z Turynu członków grupy Fighters. Ostatecznie wywalczyła sobie jednak status jednej z głównych ekip skupiających kibiców Juventusu i zajęła miejsce na parterze tzw. Curva Scirea, gdzie wywiesza swoje flagi i organizuje oprawy meczowe. Aktywna jest także na meczach wyjazdowych. Liczy około 500 członków.

za stroną http://www.nucleo1985.it/

PS. Niedawno Nucleo przeniosło się z dolnej na górną kondygnację Curva Scirea.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 10:17

Specjalnie dla Martina:
legialive.pl pisze: "Środowe spotkanie Ligi Mistrzów między Rapidem Wiedeń i Juventusem Turyn oglądało z trybun ponad 100 fanów Legii, którzy wybrali się do stolicy Austrii by dopingować Juventus Turyn. Już od kilku miesięcy na stadionie Legii kilkakrotnie pojawiały się mniejsze i większe flagi "Juve". Szef Stowarzyszenia Kibiców poinformował nas, że podczas środowego meczu fani Legii, reprezentowani przez różne grupy kibicowskie, zawiązali zgodę z kibicami "Starej Damy"".
Chyba wystarczajaco jasno zostala podana ta wiadomosc, ze nie bedziesz mial wiekszych problemow z przyswojeniem tego i nie komentowaniem ;)
pozdr

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 11:25

Prosze Cie Martin, zebys juz nigdy nie wspominal o Lechu, w takim kontekscie :P.
Jest oficjalna zgoda, czy tego checie czy nie. Dla mnie to cos wspanialego :D . Min. dzieki temu, moge chodzic na Legie w szaliku Juve, co juz udalo mi sie zrobic na meczu z Arka :lol: .

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 12:55

Przepraszam bardzo, ale w związku z tym, ze nasz Juventus ma juz oficjalnie zgodę z Legią to może niech przyszłoroczny zlot kibiców Juve odbędzie się w Warszawie, nie w Poznaniu. Już nas widze paradujacych po rynku w szalach zgody Legii :lol: kibole Lecha na bank będą zachwyceni :lol: :smile: :wink:

Kiedyś bez problemu chodziłem w szaliku Juve po ulicy, jednak teraz chyba będe się troszke obawiać. Takie to nastały czasy... :doh: :>

P.P.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 13:03

Czyli można już oficjalnie powiedzieć, że jest to zgoda z całym Juventusem a nie tylko z NoiSoli, Clan 06 i Nucleo ?

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 14:21

Wy tu jestescie niezadowoleni ze zgody z LEGIA a na legialiive.pl wielu kibiicow jest niezadowolonych ze zgody z JUVE!!!!!! :rotfl:
http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=16751 luknijcie na komenty.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 15:01

Wszystkie 32 Twoje posty sa tak glupie?
W sumie komentarzy nie czytuje na stronkach, bo zwykle w nich udzielaja sie internetowi napinacze, ktorzy potrafia powrzucac na necie i tyle. Bylo kilka rozsadnych glosow w komentach, ale nie wiem co komu przeszkadza ta zgoda. Zreszta niewiele do powiedzenia maja ludzie z komentow na stronie.
Mnie bardzo cieszy ta zgoda, mam nadzieje ze utrzyma sie jak najdluzej i moze dojdzie do wspolpracy sportowej (oby!:P)
Pozyjemy zobaczymy.
pozdr

Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 15:41

tomcatmi6 pisze:Wszystkie 32 Twoje posty sa tak glupie?
W sumie komentarzy nie czytuje na stronkach, bo zwykle w nich udzielaja sie internetowi napinacze, ktorzy potrafia powrzucac na necie i tyle. Bylo kilka rozsadnych glosow w komentach, ale nie wiem co komu przeszkadza ta zgoda. Zreszta niewiele do powiedzenia maja ludzie z komentow na stronie.
Mnie bardzo cieszy ta zgoda, mam nadzieje ze utrzyma sie jak najdluzej i moze dojdzie do wspolpracy sportowej (oby!:P)
Pozyjemy zobaczymy.
pozdr
Czlowieku zle mnie zrosumiales, ja sie smieje z tego ze ci kibice sa tak glupi i nie sa zadowoleni z tej zgody. Kilka postow wyznej napisalem ze bardzo ciesze sie z tego ze jakis Polski klub ma zgode z tak Wielka Europejska potega jaka jest JUVE.

kamiltum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 19:24

Niby wszystkie zgody powinno sie traktowac tak samo, ale Juventus traktuje "troche" delikatniej. Napewno nie bedzie to tak mocna sztama jak np. z Zaglebiem Sosnowiec, gdzie juz nie raz umacnialem z Nimi zgode :-D , napewno tak czestych kontaktow miedzy kibicami nie bedzie, ale w koncu zgoda, wiec trzebaby jechac chociaz raz na jakis czas do Wloch na mecz. Juve-Haga? Jak dla mnie zdecydowanie holendrzy! O wiele bardziej mi odpowiada ich styl kibicowania, no i w koncu ta zgoda trwa juz pare lat. Jak bedzie z Juve to zobaczymy, ale mam nadzieje, ze zle nie bedzie.

(L)... czy trzeba cos wiecej ?
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 grudnia 2005, 19:39

kamiltum pisze: Juve-Haga? Jak dla mnie zdecydowanie holendrzy! O wiele bardziej mi odpowiada ich styl kibicowania, no i w koncu ta zgoda trwa juz pare lat. Jak bedzie z Juve to zobaczymy, ale mam nadzieje, ze zle nie bedzie.
o jaki sposób kibicowania Ci chodzi???nie zrozum mnie źle bo się nie czepiam ale z tego co widziałem(może się mylę)ale kibice z hagi nie prezentowali super opraw meczowych,ale musze przyznać że potrafią prześpiewać całe spotkania :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ