Kibice Juve (06 Clan) a... Legia..
- swiergot
- Juventino
Ja mam skromną propozycję: za noszenie szalika Milanu w Warszawie grozi utrata zębówMartin pisze:Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA

- 'o Pao(L)one
- Juventino
Pewnie dowiesz się z czasem...Martin pisze:Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA'o Pao(L)one pisze:Już się nawet zaczął :lol:kamiltum pisze:Na meczu zostala przybita juz OFICJALNA ZGODA (pewnie dla paru osob z tego forum to juz placz :lol: ).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
A kto tu pisal o wielkiej zgodzie?Martin pisze:To jeszcze nie swiadczy, ze nagle między Legionistami i Juventini jest wielka zgoda.
Jesli LEch lubi sie z Den Haag to czemu nie:P. Ta przyjazn, wynika z tego ze oba kluby maja sztame z Den Haag i wydaje mi sie ze to ich glownie laczy.Czy jesli JP zaprzyjazni sie z Lechem to bedzie oznaczalo ze Juve i Lech ma zgode? Oczywiscie w chwili obecnej daleko nam do organizowania wspolnych wyjazdow na mecze, jednak gdyby do takiego czegos doszlo moglibysmy mowic o sztamie Juve-Lech? Nie wydaje mi sie.
Nie no pewnie przyjechali sobie obejzec meczyk i przypadkowo zostawili flage;) .Caly ten szum polega na tym, ze Legionisci juz nie raz widoczni byli na Delle Alpi (ciagle wisi tam flaga Legii) i dla niezorientowanych kibiców Juve ma zgode z Legią.
Pewnie bedzie wiadomo niedlugo, ale watpie aby poza Warszawa ktos czegos sie dowiedzial.Płaczą bo nie wiedzą o co chodzi. A ja z przyjemnoscia dowiem sie (hje hje hje) co dla legionistow znaczy ta OFICJALNA ZGODA Prochno
pozdr
"cane che abbaia non morde"

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a

SoloJuve.com - juventus, juve, stara dama, del piero, turyn, delle alpi, scudetto, serie a
- gregor_g4
- Juventino
To, ze Legia utrzymywala kontakty jedynie z Noi Soli, to nie znaczy ze inne grupy nie zainteresuja sie to znajomoscia. Po kilkukrotnych wizytach Legionistow na meczach Juve napewno wieksze grono kibicow dowiedzialo sie o kontaktach z Legionistami, dlatego przybicie zgody jest bardzo mozliwe.Martin pisze: ze jest to sztama miedzy Legią (nawet ja nie wiem czy to jest cała Legia czy tez jakas grupka kibicujaca Legii) a małą grupą, która kibicuje Juve (Noisoli, a kiedys Clan 06). Grupą która niewiele ma do powiedzenia... To jeszcze nie swiadczy, ze nagle między Legionistami i Juventini jest wielka zgoda.
Martin, troche nie wyszlo Ci to porownanie. Noi Soli a JPC to 2 zupelnie inne grupy. Mimo ze Noi Soli nie sa najsilniejsza grupa na Delle Alpi, to jednak maja cos do powiedzenia, w przeciwienstwie do nas. Najlepszym przykladem jest, ze falga Noi Soli moze bez problemu zawisnac na trybunach, a nasza, gdyby nie byla pilnowana, zapewne zostala by zerwana. JPC to jeden z wielu fan clubow, ktore nie decyduja o tym z kim Juve ma zgode badz uklad.Martin pisze: Czy jesli JP zaprzyjazni sie z Lechem to bedzie oznaczalo ze Juve i Lech ma zgode? Oczywiscie w chwili obecnej daleko nam do organizowania wspolnych wyjazdow na mecze, jednak gdyby do takiego czegos doszlo moglibysmy mowic o sztamie Juve-Lech? Nie wydaje mi sie.
Jesli flaga jakiegos klubu, ktory wbrew pozorom nie ma nic wspolnego z Juve wisi na Delle Alpi, to znaczy ze jest cos na rzeczy. Moze nie zgoda ale uklad. Dlaczego na meczach Juve nie wisza flagi innych polskich ekip?Martin pisze: Caly ten szum polega na tym, ze Legionisci juz nie raz widoczni byli na Delle Alpi (ciagle wisi tam flaga Legii) i dla niezorientowanych kibiców Juve ma zgode z Legią. Włot cała filozofija
- 'o Pao(L)one
- Juventino
Kilka stron wcześniej już chyba to umieściłem. Ale wrzucam jeszcze raz:
Grupa „Nucleo 1985” wywodzi się z fan klubu Juventusu o nazwie „Area Bianconera”, który powstał w podweneckiej miejscowości Bassano zaraz po tragicznych wydarzeniach na brukselskim stadionie Heysel w roku 1985. Na słynnej trybunie Z zginęło wtedy m.in. dwóch kibiców Juve z tego miasta.
Z czasem szeregi „Area Bianconera” powiększały się o nowych kibiców z północnej i środkowej części Włoch, z regionów takich jak Trydent, Marchia, Friuli, Lombardia i Toskania.
Podobne pochodzenie charakteryzuje członków dzisiejszej grupy „Nucleo”, która założona została w roku 1994 po rozpadzie swojej poprzedniczki, przejmując jednak wielu jej członków, nawiązującą do tragicznych wydarzeń datę 1985 w nazwie, a także barwy głównej flagi, która oprócz tradycyjnych kolorów białego i czarnego wzbogacona została o różowy, gdyż w takich koszulkach pierwotnie, czyli pod koniec XIX wieku, występowała drużyna Juventusu. Z powodu tego kolorystycznego szczegółu, a także pozaturyńskiego rodowodu grupa „Nucleo” przez długi czas przezwyciężać musiała niechęć pewnej części kibiców zasiadających w młynie na Stadio delle Alpi, głównie wywodzących się z Turynu członków grupy Fighters. Ostatecznie wywalczyła sobie jednak status jednej z głównych ekip skupiających kibiców Juventusu i zajęła miejsce na parterze tzw. Curva Scirea, gdzie wywiesza swoje flagi i organizuje oprawy meczowe. Aktywna jest także na meczach wyjazdowych. Liczy około 500 członków.
za stroną http://www.nucleo1985.it/
PS. Niedawno Nucleo przeniosło się z dolnej na górną kondygnację Curva Scirea.
Grupa „Nucleo 1985” wywodzi się z fan klubu Juventusu o nazwie „Area Bianconera”, który powstał w podweneckiej miejscowości Bassano zaraz po tragicznych wydarzeniach na brukselskim stadionie Heysel w roku 1985. Na słynnej trybunie Z zginęło wtedy m.in. dwóch kibiców Juve z tego miasta.
Z czasem szeregi „Area Bianconera” powiększały się o nowych kibiców z północnej i środkowej części Włoch, z regionów takich jak Trydent, Marchia, Friuli, Lombardia i Toskania.
Podobne pochodzenie charakteryzuje członków dzisiejszej grupy „Nucleo”, która założona została w roku 1994 po rozpadzie swojej poprzedniczki, przejmując jednak wielu jej członków, nawiązującą do tragicznych wydarzeń datę 1985 w nazwie, a także barwy głównej flagi, która oprócz tradycyjnych kolorów białego i czarnego wzbogacona została o różowy, gdyż w takich koszulkach pierwotnie, czyli pod koniec XIX wieku, występowała drużyna Juventusu. Z powodu tego kolorystycznego szczegółu, a także pozaturyńskiego rodowodu grupa „Nucleo” przez długi czas przezwyciężać musiała niechęć pewnej części kibiców zasiadających w młynie na Stadio delle Alpi, głównie wywodzących się z Turynu członków grupy Fighters. Ostatecznie wywalczyła sobie jednak status jednej z głównych ekip skupiających kibiców Juventusu i zajęła miejsce na parterze tzw. Curva Scirea, gdzie wywiesza swoje flagi i organizuje oprawy meczowe. Aktywna jest także na meczach wyjazdowych. Liczy około 500 członków.
za stroną http://www.nucleo1985.it/
PS. Niedawno Nucleo przeniosło się z dolnej na górną kondygnację Curva Scirea.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Specjalnie dla Martina:

pozdr
Chyba wystarczajaco jasno zostala podana ta wiadomosc, ze nie bedziesz mial wiekszych problemow z przyswojeniem tego i nie komentowaniemlegialive.pl pisze: "Środowe spotkanie Ligi Mistrzów między Rapidem Wiedeń i Juventusem Turyn oglądało z trybun ponad 100 fanów Legii, którzy wybrali się do stolicy Austrii by dopingować Juventus Turyn. Już od kilku miesięcy na stadionie Legii kilkakrotnie pojawiały się mniejsze i większe flagi "Juve". Szef Stowarzyszenia Kibiców poinformował nas, że podczas środowego meczu fani Legii, reprezentowani przez różne grupy kibicowskie, zawiązali zgodę z kibicami "Starej Damy"".

pozdr

- Dionizos
- Juventino
Prosze Cie Martin, zebys juz nigdy nie wspominal o Lechu, w takim kontekscie
.
Jest oficjalna zgoda, czy tego checie czy nie. Dla mnie to cos wspanialego
. Min. dzieki temu, moge chodzic na Legie w szaliku Juve, co juz udalo mi sie zrobic na meczu z Arka :lol: .

Jest oficjalna zgoda, czy tego checie czy nie. Dla mnie to cos wspanialego

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Przepraszam bardzo, ale w związku z tym, ze nasz Juventus ma juz oficjalnie zgodę z Legią to może niech przyszłoroczny zlot kibiców Juve odbędzie się w Warszawie, nie w Poznaniu. Już nas widze paradujacych po rynku w szalach zgody Legii :lol: kibole Lecha na bank będą zachwyceni :lol:
Kiedyś bez problemu chodziłem w szaliku Juve po ulicy, jednak teraz chyba będe się troszke obawiać. Takie to nastały czasy... :doh: :>
Kiedyś bez problemu chodziłem w szaliku Juve po ulicy, jednak teraz chyba będe się troszke obawiać. Takie to nastały czasy... :doh: :>
- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Wy tu jestescie niezadowoleni ze zgody z LEGIA a na legialiive.pl wielu kibiicow jest niezadowolonych ze zgody z JUVE!!!!!! :rotfl:
http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=16751 luknijcie na komenty.
http://www.legialive.pl/news.php?NewsID=16751 luknijcie na komenty.
- tomcatmi6
- Qualità Juventino
Wszystkie 32 Twoje posty sa tak glupie?
W sumie komentarzy nie czytuje na stronkach, bo zwykle w nich udzielaja sie internetowi napinacze, ktorzy potrafia powrzucac na necie i tyle. Bylo kilka rozsadnych glosow w komentach, ale nie wiem co komu przeszkadza ta zgoda. Zreszta niewiele do powiedzenia maja ludzie z komentow na stronie.
Mnie bardzo cieszy ta zgoda, mam nadzieje ze utrzyma sie jak najdluzej i moze dojdzie do wspolpracy sportowej (oby!:P)
Pozyjemy zobaczymy.
pozdr
W sumie komentarzy nie czytuje na stronkach, bo zwykle w nich udzielaja sie internetowi napinacze, ktorzy potrafia powrzucac na necie i tyle. Bylo kilka rozsadnych glosow w komentach, ale nie wiem co komu przeszkadza ta zgoda. Zreszta niewiele do powiedzenia maja ludzie z komentow na stronie.
Mnie bardzo cieszy ta zgoda, mam nadzieje ze utrzyma sie jak najdluzej i moze dojdzie do wspolpracy sportowej (oby!:P)
Pozyjemy zobaczymy.
pozdr

- Copiczenkowiczenko
- Juventino
Czlowieku zle mnie zrosumiales, ja sie smieje z tego ze ci kibice sa tak glupi i nie sa zadowoleni z tej zgody. Kilka postow wyznej napisalem ze bardzo ciesze sie z tego ze jakis Polski klub ma zgode z tak Wielka Europejska potega jaka jest JUVE.tomcatmi6 pisze:Wszystkie 32 Twoje posty sa tak glupie?
Pozyjemy zobaczymy.
pozdr
- kamiltum
- Juventino
Niby wszystkie zgody powinno sie traktowac tak samo, ale Juventus traktuje "troche" delikatniej. Napewno nie bedzie to tak mocna sztama jak np. z Zaglebiem Sosnowiec, gdzie juz nie raz umacnialem z Nimi zgode :-D , napewno tak czestych kontaktow miedzy kibicami nie bedzie, ale w koncu zgoda, wiec trzebaby jechac chociaz raz na jakis czas do Wloch na mecz. Juve-Haga? Jak dla mnie zdecydowanie holendrzy! O wiele bardziej mi odpowiada ich styl kibicowania, no i w koncu ta zgoda trwa juz pare lat. Jak bedzie z Juve to zobaczymy, ale mam nadzieje, ze zle nie bedzie.
(L)... czy trzeba cos wiecej ?
- Mrówa
- Juventino
o jaki sposób kibicowania Ci chodzi???nie zrozum mnie źle bo się nie czepiam ale z tego co widziałem(może się mylę)ale kibice z hagi nie prezentowali super opraw meczowych,ale musze przyznać że potrafią prześpiewać całe spotkaniakamiltum pisze: Juve-Haga? Jak dla mnie zdecydowanie holendrzy! O wiele bardziej mi odpowiada ich styl kibicowania, no i w koncu ta zgoda trwa juz pare lat. Jak bedzie z Juve to zobaczymy, ale mam nadzieje, ze zle nie bedzie.