Polityka - wybory na prezydenta 2005

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ

Kto powinien zostać prezydentem?

Można wybrać tylko 1. opcję

Pokaż wyniki
Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 18:35

herr_braun pisze:OMg ludzie dajcie już spokój radiu Maryja.
Nie, nie możemy przechodzić do porządku dziennego z tą kuźnią manipulacji, antysemicką pseudorozgłośnią radiową, wykorzystującą biednych w większości emerytów
herr_braun pisze:Po 1 I co z tego że Rydzyk poparł Kaczora? Jest obywatelem, jest wolność słowa? Jest. Więc nie ma problemu.
Jest problem bo Rydzyk nie robi tego bezinteresowanie, z potrzeby duszy i czystej nienawiści do liberałów. Ja nie godzę się, żeby o wyborze prezydenta i parlamentu decydował jakiś fanatyczny antysemita, król manipulacji i oszustwa, obłudnik podpisujący się pod tym "religią" i "moralnością". Przypominam, że swego czasu popierał prezydenta Lecha Wałęsę, potem AWS (i był antyUW) i ostatnio LPR. Co ich łączy? Porażka polityczna... Rydzyk, jeśli PiS mu podpoadnie dołoży swoje trzy grosze do procesu niszczenia tej partii!
herr_braun pisze:Po 2 to co dał Kaczyńskiemu Rydzyk to mu zabrały sondaże. Niezły sposób manipulacji masami, prawda :wink:
Dał Rydzyk, zabrały sondaże :?: Przypominam, że to nie sondaże decydują a wyborcy. Fani RM raczej nie wierzą mediom innym niż RM... Ich siła jest realna, zdyscyplinowana i naprawdę duża...

steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 19:17

I stało się to że PiS ma za dużą władzę.Prezydent,premier i marszałek sejmu.Miałem dużą nadzieje że to ostatnie stanowisko przypadnie PO a tu klops :doh:

Dziś w TV naoglądałem się trochę konferencji prasowych i mam dość polityki tego kraju.Jeśli tworzenie koalicji ma cały czas wyglądać jak odbijanie piłki od jednej partii do drugiej to ja dziękuje :roll:
Z jednej strony Marcinkiewicz mówi że będzie usilnie namawiał PO do kotynouowania negocjacji a z drugiej Tusk i Rokita mówiący że koalicja jest bez szans po sprawie z Komorowskim.Ogólnie głosowałem na PO i Tuska i mówie otwarcie wszem i wobec że Kaczyński i jego partia są dla mnie %$@#&# ( tu wstaw odpowiedni negatywny komentarz ) i zaczynają dawać znaki tego że osiągnęli swój plan i to teraz oni będą rządzić i dzielić!

Czy było warto tak głosować ?

kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 19:34

steru pisze:I stało się to że PiS ma za dużą władzę.Prezydent,premier i marszałek sejmu.Miałem dużą nadzieje że to ostatnie stanowisko przypadnie PO a tu klops
A według mnie ma za małą władzę. Może to lekka niedorzeczność z mojej strony, ponieważ popieram PO, ale takie jest moje zdanie. Mianowicie sądzę, że władzę powinna sprawować jedna partia, mam tutaj głównie na myśli rząd. Taka sytuacja pozwoliła by na uczciwe rozliczenie dokonań rządu po 4 latach, nie byłoby możliwośći zrzucenia winy na kogo innego. PiS teraz będzie starał się forsować pogląd, iż jest to wina PO, które zawiesiło rozmowy. Otóż nieprawda, gdyż to Prawo i Sprawiedliwość złamało teraz umowę, marszałek miał być z Platformy. Powtarza się sytuacja sprzed 4 lat, gdy ciężkie rozmowy koalicyjne prowadziło AWS z UW. Widać prawica ma problemy z dogadaniem się, zresztą jak wszyscy w tym kraju :roll: Rząd mniejszościowy, który możliwe powstanie również nie będzie najlepszym wyjściem z tej sytuacji, gdyż nie będzie mógł on narzucić wielu rozwiązań które proponuje. NIe chciałbym, żę program PiS-u zmienił się w mozaikę do której dokłada się coś z LPR-u, Samoobrony i PSLl-u, a na to się zanosi. Coraz mniej wierzę w POPiSo-wską koalicję, które przy obecnym składzie parlamentu byłaby chyba najlepsza dla Polski (czy może lepiej użyć tu sformułowania najmniej szkodliwa :doh: ). Kiedyś gdy się komuś źle życzyło mówiło się "obyś żył w ciekawych czasach"... :|

E D I T Lepper vice-marszałkiem... Polakom gratulujemy PiS-u. :angry: :angry: :angry:

Obrazek
juveni

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 października 2005, 19:42

herr_braun pisze: to co dał Kaczyńskiemu Rydzyk to mu zabrały sondaże. Niezły sposób manipulacji masami, prawda :wink:
Czy naprawde sadzisz ze sondaze zabrały Kaczynskiemu okolo 4 mln glosow???? Bo tyle mu zapewnil Rydzyk, jako że tyle minimum jest nawiedzonych "sluchaczy" i "wiernych" sekty Rydzyka... Wiec przy 8 mln z groszami to daje jak latwo policzyc polowe glosow oddanych na Kaczynskiego.

A taka jeszcze mala dygresja kto zostal marszalkiem sejmu??? Marek Jurek protegowany Rydzyka wiec tylko czekac jak "ojciec dyrektor" zostanie np. RPO jak rany to juz porazka, lub np ktos z jego "szkółki" :angry: :angry: :angry: .

Trza wiac z tego kraju puki mozna, bo jak do ktorejs z kaczek przyplacze sie "szalejaca" teraz ptasia grypa, ta zarazi druga to juz bedzie totalna porazka. Chociaz ona chyba nie wplywa jakos na mozg, z reszta w tym przypadku nie mialaby na co wplywac.

Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
ODPOWIEDZ