Polityka - wybory na prezydenta 2005
- DamKam
- Juventino
Glosowalem na Tuska, ale gratuluje Kaczynskiemu zwyciestwa
Tak sie dziwnie sklada ze znowu PiS wygral na finiszu
Nie bede za wszelka cene oczernial "Kaczora" i mowil jaki to on niedobry, bo tak naprawde to nie bylem jego przeciwnikiem- po prostu wolalem Donalda :!: Teraz chcialbym po prostu zeby Lech Kaczynski byl dobrym Prezydentem i zeby Polska darzyla do normalnosci. Dziekuje za uwage 8)

- juveni
- Juventino
Kraj Rydzykiem zniewolony w kacze się oddaje szpony
Radość wielka w Kaczymgrodzie,
Fama poszła po narodzie,
Że bliźniacze dwa Kaczory
Dadzą wszystkim wycisk spory.
Więc się cieszą wszystkie kaczki:
Jedynaczki i bliźniaczki,
Wrzaskiem racząc przy tym dzikiem,
Kaczor wygrał już… z królikiem!
Kaczek przeto wielka sfora,
Gdy Wehrmachtu znikła zmora,
Patrzy wokół i znienacka…
To nie królik - to też kaczka!
Choć Donaldem nazywana,
Przez Disneya mocno zgrana,
Miała stare kaczki w rodzie,
Co służyły na Zachodzie.
Więc zebrały się Kaczory
Rydza prosząc o nieszpory,
Mowę głoszą po narodzie
Teraz już o wielkiej zgodzie.
Poprawimy, rozliczymy,
Lecz Donalda nie skrzywdzimy.
Boć to przecież także kaczka,
Chociaż zwykła jedynaczka.
Bo w narodzie naszem dzikiem
Czyś jest kaczką czy królikiem,
To nieważne od tej pory
Byleś z „lewej” nie był sfory.
Kaczor wietrząc zaś „lewiznę”
Zamach czuje na ojczyznę.
A że ptasia głowa miesza
Towarzysza i kolesia…
Niech uważa, kto nie kaczka,
Bo tu rządzić będzie paczka,
Co nie zniesie obcych w grodzie,
Jeśli mącić chcą w narodzie.
Wszystkich, którzy chcieli sami
(Nie dzieliwszy się z kaczkami),
Z socjalnego wręcz niebytu
Zażyć troszkę dobrobytu…
Za poślednie złapie Ziobro,
Zabierając wszelkie dobro,
Prawo głosząc przy tym wszędzie:
Sprawiedliwość niech nam będzie!
Radość wielka w Kaczymgrodzie,
Fama poszła po narodzie,
Że bliźniacze dwa Kaczory
Dadzą wszystkim wycisk spory.
Więc się cieszą wszystkie kaczki:
Jedynaczki i bliźniaczki,
Wrzaskiem racząc przy tym dzikiem,
Kaczor wygrał już… z królikiem!
Kaczek przeto wielka sfora,
Gdy Wehrmachtu znikła zmora,
Patrzy wokół i znienacka…
To nie królik - to też kaczka!
Choć Donaldem nazywana,
Przez Disneya mocno zgrana,
Miała stare kaczki w rodzie,
Co służyły na Zachodzie.
Więc zebrały się Kaczory
Rydza prosząc o nieszpory,
Mowę głoszą po narodzie
Teraz już o wielkiej zgodzie.
Poprawimy, rozliczymy,
Lecz Donalda nie skrzywdzimy.
Boć to przecież także kaczka,
Chociaż zwykła jedynaczka.
Bo w narodzie naszem dzikiem
Czyś jest kaczką czy królikiem,
To nieważne od tej pory
Byleś z „lewej” nie był sfory.
Kaczor wietrząc zaś „lewiznę”
Zamach czuje na ojczyznę.
A że ptasia głowa miesza
Towarzysza i kolesia…
Niech uważa, kto nie kaczka,
Bo tu rządzić będzie paczka,
Co nie zniesie obcych w grodzie,
Jeśli mącić chcą w narodzie.
Wszystkich, którzy chcieli sami
(Nie dzieliwszy się z kaczkami),
Z socjalnego wręcz niebytu
Zażyć troszkę dobrobytu…
Za poślednie złapie Ziobro,
Zabierając wszelkie dobro,
Prawo głosząc przy tym wszędzie:
Sprawiedliwość niech nam będzie!
Don't hear the bell but you answer the call
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
It comes to you as to us all
We're just waiting
For the hammer to fall
- steru
- Qualità Juventino
POLAKOM GRATULUJEMY KACZYŃSKIEGO
Dalej nie może do mnie trafić jakim cudem Kaczyński wygrał...Oj nie będę się tu o nim rozpisywał gdyż chłopa poprostu nie trawie ale każdy trzeźwo patrzący zauważy że Kaczyńskiemu wybory wygrał :
a.) Lepper
b.) Rydzyk.
No cóż na pocieszenie zostaje mi fakt że zaliczam się do grupy studentów a CI wybrali na prezydenta Tuska
Dalej nie może do mnie trafić jakim cudem Kaczyński wygrał...Oj nie będę się tu o nim rozpisywał gdyż chłopa poprostu nie trawie ale każdy trzeźwo patrzący zauważy że Kaczyńskiemu wybory wygrał :
a.) Lepper
b.) Rydzyk.
No cóż na pocieszenie zostaje mi fakt że zaliczam się do grupy studentów a CI wybrali na prezydenta Tuska
- kedzier
- Juventino
A ja na pocieszenie dla siebie, dodam że wśród uczniów również wygrał Tusk :roll:steru pisze: No cóż na pocieszenie zostaje mi fakt że zaliczam się do grupy studentów a CI wybrali na prezydenta Tuska
Zacznę od gratulacji dla Prezydenta-elekta Lecha Kaczyńskiego, naród tak chciał. Co nie znaczy, że naród jest nieomylny, ale cóż, demokracja
- godzina policyjna
- 6 godzin religii
- obowiązkowa rozszerzona matura z powyższego przedmiotu
To tak pół zartem pół serio
Ogólnie wszyscy byli załamani i wygrywała tendencja wyjazdu z kraju ( UlTrAs szykuj miejscówkę
Pomimo rozgoryczenia i autentycznej złości życzę nowemu Prezydentowi RP sukcesów, bo tego od każdej władzy się oczekuje, bez względu na to czy się na nią głosowało.
GLORIA VICTIS :!:
- Reggie
- Juventino
Kaczyński wygrał wybory, ale czy będzie IV Rzeczpospolita nie jestem do końca pewien. Zeby tak się stało musi mieć w sejmie znacnie większe poparcie niż jego partia PiS. Niby ma być koalicja z Platformą ale nie koniecznie. Rokita i Tusk raczej nie powinni się na taką koalicję zgodzić. Dlaczego? Ponieważ bracia K. naobiecywali i wygrali wybory. No to teraz pozostaje im tylko wypełnić te obietnice, co jednak będzie trudne o ile w ogóle możliwe. Więc dlaczego odpowiedzialność za kiełbase wyborczą PiSu ma brać Po? Jeśli wejdą do koalicji, w której nic nie zwojują przecież to będą uważani za 4 lata za jednych z tych którzy znowu naobiecywali i niespełnili swoich obietnic, a przy tym wciągnęli Polskę w jeszcze większe bagno.
Skoro Kaczyńscy i Lepper tak się lubią to niech razem tworzą koalicję, a do tego jeszcze LPR który jak powszechnie wiadomo jest zbrojnym ramieniem Radia Maryja.
Więc po co brać odpowiedzialność za cudze nieodpowiedzialne obietnice?
Skoro Kaczyńscy i Lepper tak się lubią to niech razem tworzą koalicję, a do tego jeszcze LPR który jak powszechnie wiadomo jest zbrojnym ramieniem Radia Maryja.
Więc po co brać odpowiedzialność za cudze nieodpowiedzialne obietnice?

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- Przemo90
- Juventino
Dokladnie Reggie, dlatego dzis sa problemy ze sformowaniem koalicji POPIS - PO stawia twrde warunki ale jakoś im sie nie śpieszy do tej koalicji i dobrze. PIS ma problem bo wiadomo co to oznacza rząd mniejszościowy a premier Marcinkiewicz zapowiedzial ze nie ma zamiaru tworzyc rzadu z LPR i Lepperem. Wolalbym zeby PO stworzylo raczej silna opozycje u boku SLD - ciekawe czy to tez jest mozliwe ? Moim zdaniem tak.

"Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy" ~Giampiero Boniperti~
- eLeM
- Juventino
Jeśli jesteś polakiem to jest 54,78% szansy że media markt nie jest dla Ciebie :doh:
Nie bede się wypowiadał na temat pana prezydenta przez światły naród wybranego bo dostanę kartkę ale dość powiedzieć że cały świat się zdołował i wszyscy stwierdzili ze z nim się nigdy nie dogadają... Moje województwo poparło Tuska z czego jeste dumny a w moim mieście kaczyński dostał niecałe 30%
także wiem że nie otaczają mnie... moherowe berety
) Jest duża szansa że moja wypowiedź nie zawiera nic wartościowego ale w takim razie jest jak nasz nowo wybrany prezydent 
Zakończę optymistycznym:
F*CK THE DUCK!
Nie bede się wypowiadał na temat pana prezydenta przez światły naród wybranego bo dostanę kartkę ale dość powiedzieć że cały świat się zdołował i wszyscy stwierdzili ze z nim się nigdy nie dogadają... Moje województwo poparło Tuska z czego jeste dumny a w moim mieście kaczyński dostał niecałe 30%

Zakończę optymistycznym:
F*CK THE DUCK!

- Yari
- Juventino
No właśnie , względnej równowagi nie ma i już nie będzie. PiS ma prezydenta , premiera i marszałka. A wice-marszałkami zostaną zapewne kandydaci z lpr i sld. Koalicja piS , lpr , samobrony i psl jest już nieunikniona.Yari pisze: Wierze w partnerstwo piS'u i PO , ale warunkiem jest względna równowaga.
Dziękuje wszystkim tym którzy głosowali na kaczyńskiego. Brawo , brawo i jeszcze raz brawo.

- RadeKas
- Juventino
Srom, hanba i zwyciestwo populizmu.
Jeszcze raz Polacy pokazali, ze myslenie przychodzi im z trudem. Najlepiej do sytuacji pasuje zdanie wypowiedziane ponoc przez Józefa Piłsudskiego:
"Polska to wspanialy kraj, tylko ludzie k****(cytat) glupi". Nic dodac nic ujac.
Wygralo czcze gadanie Kaczynskich, ich czarna kampania i zacofanie wschodniej czesci kraju (nad czym ubolewam najbardziej, bo tutaj mieszkam).
Na dodatek dzisiaj PiS udowodnil jak zdradziecka jest partia, lamiac slowo dane PO. Wybor Jurka na Marszalka sejmu uwidacznia to do czego daza Kaczory. Coz liczylem na zmiany w tym kraju, ale niestety Polacy zabrali je sobie sami.
"Gratuluje" wyboru.
ps. http://www.bober.geminus.pl/kaczor.jpg
Jeszcze raz Polacy pokazali, ze myslenie przychodzi im z trudem. Najlepiej do sytuacji pasuje zdanie wypowiedziane ponoc przez Józefa Piłsudskiego:
"Polska to wspanialy kraj, tylko ludzie k****(cytat) glupi". Nic dodac nic ujac.
Wygralo czcze gadanie Kaczynskich, ich czarna kampania i zacofanie wschodniej czesci kraju (nad czym ubolewam najbardziej, bo tutaj mieszkam).
Na dodatek dzisiaj PiS udowodnil jak zdradziecka jest partia, lamiac slowo dane PO. Wybor Jurka na Marszalka sejmu uwidacznia to do czego daza Kaczory. Coz liczylem na zmiany w tym kraju, ale niestety Polacy zabrali je sobie sami.
"Gratuluje" wyboru.
srali muszki będzie wiosna
- herr_braun
- Juventino
OMg ludzie dajcie już spokój radiu Maryja.
Po 1 I co z tego że Rydzyk poparł Kaczora? Jest obywatelem, jest wolność słowa? Jest. Więc nie ma problemu.
Po 2 to co dał Kaczyńskiemu Rydzyk to mu zabrały sondaże. Niezły sposób manipulacji masami, prawda
Po 1 I co z tego że Rydzyk poparł Kaczora? Jest obywatelem, jest wolność słowa? Jest. Więc nie ma problemu.
Po 2 to co dał Kaczyńskiemu Rydzyk to mu zabrały sondaże. Niezły sposób manipulacji masami, prawda
- paku
- Juventino
Wybacz, ale odpoczątku była mowa że PiS nie poprze Komorowskiego, który został desygnowany przez PO na stanowisko marszałka sejmu. PiS Chciało aby Marszałkiem został Tusk, który pochodzii z...PO ! Jak widać Tusk nie chciał zostać Marszałkiem Sejmu, i Platforma straciła stanowisko Marszałka, być może Komorowski zostanie Wice Marszałkiem, choć ma silną konkurencję, np. Andrzej LepperRadeKas pisze:Srom, hanba i zwyciestwo populizmu.
"Gratuluje" wyboru.

- matej
- Juventino
No i znowu zamiast rozwoju wybraliśmy piękną śpiewkę o zaspokojeniu wszystkich potrzeb
Ja głosowałem na Tuska ale wstyd mi (tak jak to już napisał kolega RadeKas) że we wschodniej części Polski tak zdecydowanie wygrał Kaczyński. Jedyne czym to można by argumentować to to że wschód jest zdecydowanie biedniejszy od zachodu i niektórzy martwią się o jutro bo pare lat to dla nich jeszcze barfdzo długa droga. Niestety tak myśląc sami wpędzamy się w błędne koło....
Jestem ogólnie przeciwko Kaczyńskiemu ale jest jedna rzecz którą jeśłi wprowadzi to będzie dobrze - chodzi o zaostrzenie prawa. Mam nadzieję że chociaż ta sprawa nie pozostanie tylko kiełbasą wyborczą

Jestem ogólnie przeciwko Kaczyńskiemu ale jest jedna rzecz którą jeśłi wprowadzi to będzie dobrze - chodzi o zaostrzenie prawa. Mam nadzieję że chociaż ta sprawa nie pozostanie tylko kiełbasą wyborczą

Ostatnio zmieniony 26 października 2005, 17:32 przez matej, łącznie zmieniany 1 raz.

- Yari
- Juventino
Racja , ale dlaczego to PiS ma wskazywać kto ma zostać marszałkiem sejmu.paku pisze: Wybacz, ale odpoczątku była mowa że PiS nie poprze Komorowskiego, który został desygnowany przez PO na stanowisko marszałka sejmu. PiS Chciało aby Marszałkiem został Tusk, który pochodzii z...PO !
Skoro mieli juz taką władze to chyba powinni ustąpić w tej kwestii .
A czemu Tusk nie chciał tego stanowiska? Może problemy osobiste ... .
Faktem jest , że PiS dąży do monopolu , PO godząc się teraz na koalicje w moim przekonaniu stałoby się marionetką... .
I na koniec mam pytanie do ludzi głosujących na Pana Kaczyńskiego w wyborach prezydenckich. Czy kierowaliscie się osobistymi sympatiami/antypatiami czy dobrem Ojczyzny ? Jeżeli to drugie to dlaczego oddaliście głos na Kaczyńskiego ? :?
- Reggie
- Juventino
Od początku była mowa że nie poprze? Od początku była mowa że PO ma mieć marszałka. I tak jak napisał Yari skoro to ma byc marszałek Platformy to chyba Platforma powinna go wybieraćpaku pisze:Wybacz, ale odpoczątku była mowa że PiS nie poprze Komorowskiego, który został desygnowany przez PO na stanowisko marszałka sejmu. PiS Chciało aby Marszałkiem został Tusk, który pochodzii z...PO ! Jak widać Tusk nie chciał zostać Marszałkiem Sejmu, i Platforma straciła stanowisko Marszałka, być może Komorowski zostanie Wice Marszałkiem, choć ma silną konkurencję, np. Andrzej LepperWybór Jurka na Marszałka PiS moze zawdziędzac Samoobronie jako 3 sila w sejmie.

A co do wicemarszałków to bedzie ich pieciu i każdy klub bedzie miał swojego (oprócz PiSu który ma marszałka)
Ja już nie widzę szans na koalicje, tym bardziej że PiS nie chce oddać MSWiA Rokicie.
Prawda jest niestety taka że PiS mając juz prezydenta, premiera i marszałka chce oddać PO te mniej ważne misnisterstwa a wzamian dostać ich głosy :? Jeżeli na takie cos zgodzą się politycy Platformy to bedzie to naprawde ich totalna porażka.
Więc rząd mniejszościowy, lub koalicja z pozostałymi populistami z Lepperem na czele.
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- gosciu_Muranista
- Juventino
Ta i Lepper został wicemarszałkiem wcześniej mówiąc że mierzy tylko w funkcję marszałka. A wicemarszałkiem nie chciałbyć a tu proszę jaka zmiana.Reggie pisze:A co do wicemarszałków to bedzie ich pieciu i każdy klub bedzie miał swojego (oprócz PiSu który ma marszałka).
a ni ja i uważam że jej nie będzie.Reggie pisze:Ja już nie widzę szans na koalicje.
mniej ważne?! Przecież PiS oddaje PO najtrudniejsze resorty z którymi nikt nie potrafił sobie poradzić m.in. resort zdrowia. Jeśli PO(w co nie wierze bo PO nie jest głupie) przyjmie te resorty, które PiS(łaskawie)proponuje to efekt będzie taki, że PiS bedzie zbierać gratulacje a PO wyłoży się na tych resortach i będą mówić jakie to PO jest złe. Od początku było widać że tej koalicji nie będzie.Reggie pisze:Prawda jest niestety taka że PiS mając juz prezydenta, premiera i marszałka chce oddać PO te mniej ważne misnisterstwa a wzamian dostać ich głosy :?
@Radekas-->