Polityka - wybory na prezydenta 2005
- kedzier
- Juventino
Ehh i znowu się zaczyna...kyle666 pisze:W drugiej turze oddam zapewne głos nieważny, ponieważ wedlug wszystkich sondazy znajdą się tam aferał Tusk i faszysta Kaczyński.

- Michael900
- Juventino
Ja nie moge głosować niemam 18 lat. A pewnie nawet gdybym mógł głosować, to bym chyba nie głosował.
- K.
- Juventino
A co mam kłamać żebyś się lepiej poczuł? Kaczyński to ewidentny faszysta, a Tusk działa tylko na korzysc ludzi bogatych, olewając wiekszość społeczeństwa.kedzier pisze:Ehh i znowu się zaczyna...Rozumiem że nie popierasz tych kandydatów ale to nie jest powód żeby ich od razu obrażać... Minimum szacunku naprawdę :? I gratuluję wyboru Twojego nowego kandydata... Nawet nie wiedziałem że ktoś taki wogóle istnieje. Może przybliżysz nam jego poglądy
http://www.podrzycki.org/

- Michal17
- Juventino
Mam nadzieję, że robisz to tylko ze względu na niechęć do wyżej wymienionych panów. Z całym szacunkiem ale pan Podrzycki (wykształcenie podstawowe!!!) i jego partia to 100% populizmu -> chcą m.in. wprowadzić płacę minimalną na poziomie 68% płacy średniej w Polsce, w przeliczeniu ok 1600zł czyli prawie dwa razy więcej niż jest obecnie...kyle666 pisze:Oczywiście że idę. Moim nastepnym celem jest to zeby Tusk nie dostał ponad 50% poparcia. Będę głosował na Daniela Podrzyckiego z Polskiej Partii Pracy. W drugiej turze oddam zapewne głos nieważny, ponieważ wedlug wszystkich sondazy znajdą się tam aferał Tusk i faszysta Kaczyński.
- K.
- Juventino
Wiesz gdyby Partia Demokratyczna wystawiła Mazowieckiego albo chociaż Frasyniuka miałbym mniejszy problem, ale tak specjalnego wyboru nie mam. Henryka Bochniarza podobnie jak Tusk reprezentuje interesy srodowisk liberalnych. Zresztą jaka to róznica czy Podrzycki, Bochniarz czy Borowski? I tak w II turze bedą dwie kaczki. Jeżeli w ogole bedzie II tura...Michal17 pisze:Mam nadzieję, że robisz to tylko ze względu na niechęć do wyżej wymienionych panów. Z całym szacunkiem ale pan Podrzycki (wykształcenie podstawowe!!!) i jego partia to 100% populizmu -> chcą m.in. wprowadzić płacę minimalną na poziomie 68% płacy średniej w Polsce, w przeliczeniu ok 1600zł czyli prawie dwa razy więcej niż jest obecnie...kyle666 pisze:Oczywiście że idę. Moim nastepnym celem jest to zeby Tusk nie dostał ponad 50% poparcia. Będę głosował na Daniela Podrzyckiego z Polskiej Partii Pracy. W drugiej turze oddam zapewne głos nieważny, ponieważ wedlug wszystkich sondazy znajdą się tam aferał Tusk i faszysta Kaczyński.
W tej chwili lewica ma juz tylko jedno zadanie, nie dopuscic zeby Tusk wygral w I turze. 8)

- Pal
- Juventino
Po pierwsze primo proponuje przyznać nagrodę Złote Usta dla MIKI_900 za trafną i wyczerpująca wypowiedź.
Zresztą to już przeszłość. Jak już kiedyś powiedziałem, czekam na polskiego Blaira. Na taką właśnie lewicę. Może Olejniczak naprawi SLD, choć szanse są na to marne. Trzeba będzie kilku lat, żeby naprawić to, co zepsuły ostatnie rządy SLD w swiadomości lewicy w Polsce.
Contra spem spero.
Pozdrawiam wszystkich głosujących i wyjeżdżających na Bayern :-D
Zgadzam sie z Tobą prawie w całości prócz głosowania na Daniela Podrzyckiego. Mam co prawda poglądy lewicowe, ale nie aż tak by głosować na populistów. Żałuję, że Cimoszewicz sie wycofał bo to był jedyny kandydat godny tego urzędu, choć przyznaję że na początku w ogóle miałem nie głosować. Ale tak nie cierpię Kaczki i Kaczora, że postanowiłem bliżej przyjrzeć się Cimoszewiczowi i stwierdziłem, że to calkiem sensowna kandydatura.kyle666 pisze: Oczywiście że idę. Moim nastepnym celem jest to zeby Tusk nie dostał ponad 50% poparcia. Będę głosował na Daniela Podrzyckiego z Polskiej Partii Pracy. W drugiej turze oddam zapewne głos nieważny, ponieważ wedlug wszystkich sondazy znajdą się tam aferał Tusk i faszysta Kaczyński.
Zresztą to już przeszłość. Jak już kiedyś powiedziałem, czekam na polskiego Blaira. Na taką właśnie lewicę. Może Olejniczak naprawi SLD, choć szanse są na to marne. Trzeba będzie kilku lat, żeby naprawić to, co zepsuły ostatnie rządy SLD w swiadomości lewicy w Polsce.
Contra spem spero.
Pozdrawiam wszystkich głosujących i wyjeżdżających na Bayern :-D
- kramnik
- Juventino
Co do Daniela Podrzyckiego, to procz Cimoszewicza uwazalem go za najgorszego kandydata na prezydenta ( zero doswiaczenia politycznego, skrajny prawnik - wykorzystuje moment aby wedrzec sie do swiata wielkiej polityki). Co sie zas tyczy slow kyle666 - slowo faszsta jakos bardziej kojarzy mi sie z.........hmmmm Kwaśniewskim, Cimoszewiczem, Millerem niz z ktorymkolwiek innym politykiem. Cieszy mnie fakt, ze Cimoszewicz oszczedzil nam dalszej komromitacji i na przod zdecydowanie wysuneli sie najlepsi PRETENDENCI - Tusk i Kaczynski. Ja bede glosowal na tego drugiego. Dlaczego ?? Przyklad prezydentury w Warszawie pokazal, ze jest nielicznym politykiem nie tylko na arenie polskiej ale i miedzynarodowej - ktory potrafi dotrzymac danego przez siebie slowa. To o czym mowil - zrobil. Teraz panuje prawo przynajmniej tam gdzie on jest. Jesli wygra, zacznie od rzeczy ktorych w Polsce brakuje najbardziej - PODSTAW (a prawo wreszcie otrzyma swoj PRAWDZIWY statut. Wierze, ze Kaczynski po raz kolejny nie zawiedzie i zrobi to co nalezy - dla nas i dla "reszty"...
- Michal17
- Juventino
Wiesz, a gdyby kiedyś powstała hybryda polityczna PO i PD to było by idealnie. Taka partia jednak nie powstanie szybko...kyle666 pisze:Wiesz gdyby Partia Demokratyczna wystawiła Mazowieckiego albo chociaż Frasyniuka miałbym mniejszy problem, ale tak specjalnego wyboru nie mam. Henryka Bochniarza podobnie jak Tusk reprezentuje interesy srodowisk liberalnych. Zresztą jaka to róznica czy Podrzycki, Bochniarz czy Borowski? I tak w II turze bedą dwie kaczki. Jeżeli w ogole bedzie II tura...
Nie widzę sensu sztucznego doprowadzania do drugiej tury?? Przecież i tak wygra prawica...
Przydent Warszawy to nie jest prezydent państwa. Równie dobrze można by powiedzieć, że skuteczny politycznie wójt jakiejś wiejskiej gminy będzie dobrym prezydentem. W końcu prezydent miasta to też wójt gminy z tym, że większy obszar jest objęty jego władzą...kramnik pisze:Ja bede glosowal na tego drugiego [Kaczynski]. Dlaczego ?? Przyklad prezydentury w Warszawie pokazal, ze jest nielicznym politykiem nie tylko na arenie polskiej ale i miedzynarodowej - ktory potrafi dotrzymac danego przez siebie slowa. To o czym mowil - zrobil. Teraz panuje prawo przynajmniej tam gdzie on jest. Jesli wygra, zacznie od rzeczy ktorych w Polsce brakuje najbardziej - PODSTAW (a prawo wreszcie otrzyma swoj PRAWDZIWY statut. Wierze, ze Kaczynski po raz kolejny nie zawiedzie i zrobi to co nalezy - dla nas i dla "reszty"...
- K.
- Juventino
Nie byłoby. W PD jest kilku myslacych, w PO zadnego.Michal17 pisze:Wiesz, a gdyby kiedyś powstała hybryda polityczna PO i PD to było by idealnie.
Zreszta juz kiedys te dwie partie de facto się połączyły. Pamietasz takie nazwy jak Unia Demokratyczna i Kongres Liberalno-Demokratyczny? UD czyli Mazowiecki i Frasyniuk i KLD - Tusk i Schetyna. Powstała wtedy Unia Wolności. Głęboko odetchnalem gdy powstała PO, srodowiska KLD opuscily UD, nic wiecej.
Chodzi o to zeby im udowodnic ze bedzie II tura 8) 8) 8)Michal17 pisze:Nie widzę sensu sztucznego doprowadzania do drugiej tury?? Przecież i tak wygra prawica...
===============================================
Na Borowskiego głosował nie bede. Z wielu powodów 8) Został tylko Podrzycki albo Bochniarzowa. Żadne z nich nie ma szans, wiec jaka roznica na kogo zaglosuje?Pal pisze:Zgadzam sie z Tobą prawie w całości prócz głosowania na Daniela Podrzyckiego. Mam co prawda poglądy lewicowe, ale nie aż tak by głosować na populistów. Żałuję, że Cimoszewicz sie wycofał bo to był jedyny kandydat godny tego urzędu, choć przyznaję że na początku w ogóle miałem nie głosować.

- kedzier
- Juventino
Doprawdy żałosne... :? Dlatego że nie podobają Ci się poglądy PO to od razu obrażasz ich członków? Twój brak szacunku jest dla mnie wręcz porażający :? Ciekawe jaka jest Twoja definicja słowa "myślący" bo może po prostu nie odczytałem dobrze Twoich intencji :!: Rozumiem że PD zaczęła Ci się podobać gdyż dołączają do niej członkowie SLD (swoją drogą bardzo ciekawa sytuacja - MArek Belka członek partii znajdującej się obecnie poza parlamentem a zarazem Premier RP...kyle666 pisze:Nie byłoby. W PD jest kilku myslacych, w PO zadnego.
- Ja-JUVE-nek
- Juventino
[quote="Niejaki "Tomm" na forum Onetu"]Zebrałem rachunki (supermarket, telefon, czynsz, paliwo etc), zestawiłem wszystkie koszty, jakie ponoszę w cyklu miesięcznym. Z PITu wyliczyłem średnie miesięczne zarobki (ok. 1700 brutto). Tam gdzie był 7% VAT dodałem 8%, tam gdzie 22% odpowiednio mniej. Po zbilansowaniu okazało się, że .... będę głosował na PO.
[/quote]
i
[quote=""POfan" na tym samym forum"]To jeszcze wtłocz to ludziom do głow. Naogladali sie populistycznych reklamowek PiSu z pusata lodowka i od razu PiSowi poparcie skoczylo. Szkoda tylko ze w tym spocie nie pokazali prawdy, czyli tego ze koszyk typowego konsumenta to w głównej mierze czynsz swiatlo, woda gaz a ktore vat wynosi 22% i tu wszyscy skorzystaja...
[/quote] Dokładne żródło: http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14414 ... forum.html
Hmm ??? Co na to???
PS. Co to się dzieje... w naszej ankiecie Lepper wskoczył na drugie miejsce :roll:
[/quote]
i
[quote=""POfan" na tym samym forum"]To jeszcze wtłocz to ludziom do głow. Naogladali sie populistycznych reklamowek PiSu z pusata lodowka i od razu PiSowi poparcie skoczylo. Szkoda tylko ze w tym spocie nie pokazali prawdy, czyli tego ze koszyk typowego konsumenta to w głównej mierze czynsz swiatlo, woda gaz a ktore vat wynosi 22% i tu wszyscy skorzystaja...
[/quote] Dokładne żródło: http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14414 ... forum.html
Hmm ??? Co na to???
PS. Co to się dzieje... w naszej ankiecie Lepper wskoczył na drugie miejsce :roll:
- cybul10
- Juventino
Jakby wiekszość z was nie czytała tylko "gazety wyborczej", która zresztą jest gazeta prawicową i w jak najlepszym świetle pokazuje tuska to wyniki byłyby inne. a tak poza tym to tusk juz rządił w czasach aws-uw. i co?? dobrze było?? super prywatyzajce PZU itp, tylko czy państwo na tym zarobiło, czy moze tusk i kumple z partii??;>...
aaaa, nie mogę zapomnieć oczywiscie o ludziach, których opinie są oparte na antypolskiej gazecie tj. "fakt". Ale czego mozna wymagać od ludzi, którzy wolę 90% zdjeć i 10% tekstu.... ale najlepszę są potem wygłaszane przez nich poglądy. To woła tylko pomste do nieba:( LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ JAKIE WY BZDURY CZYTACIE I CZY NAPRAWDĘ WARTO!!
A co do prezydenta i wyborów parlamentarnych to głosowałbym na ludzi uczciwych i dałbym szansę tym którzy jeszcze nie rządzili(pomijając samoobrone). Na pewno nie należa do nich ludzie z SLD, SDPL (jak wogóle można teraz głosować na tych frajerów, którzy przez 4 lata tak zubożyli POLSKE??) oraz PO, PD i PIS!!
nie naduzywaj wielkosci czcionki /Oskar8
aaaa, nie mogę zapomnieć oczywiscie o ludziach, których opinie są oparte na antypolskiej gazecie tj. "fakt". Ale czego mozna wymagać od ludzi, którzy wolę 90% zdjeć i 10% tekstu.... ale najlepszę są potem wygłaszane przez nich poglądy. To woła tylko pomste do nieba:( LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ JAKIE WY BZDURY CZYTACIE I CZY NAPRAWDĘ WARTO!!
A co do prezydenta i wyborów parlamentarnych to głosowałbym na ludzi uczciwych i dałbym szansę tym którzy jeszcze nie rządzili(pomijając samoobrone). Na pewno nie należa do nich ludzie z SLD, SDPL (jak wogóle można teraz głosować na tych frajerów, którzy przez 4 lata tak zubożyli POLSKE??) oraz PO, PD i PIS!!
nie naduzywaj wielkosci czcionki /Oskar8
- Tomek1900
- Juventino
To na kogo chcesz głosowac ??cybul10 pisze:Jakby wiekszość z was nie czytała tylko "gazety wyborczej", która zresztą jest gazeta prawicową i w jak najlepszym świetle pokazuje tuska to wyniki byłyby inne. a tak poza tym to tusk juz rządił w czasach aws-uw. i co?? dobrze było?? super prywatyzajce PZU itp, tylko czy państwo na tym zarobiło, czy moze tusk i kumple z partii??;>...
Bo zostaje ci jeszcze PSL, LPR Unia Polityki Realnej, Polska Partia Pracy. Żadna z tych partii nie dojdzie ,ani nie powinna dojść do władzy .Nie rozumiem twoja niechęć do PO i PiSu moim zdaniem te partie powinny tworzyc rząd zeby w Polsce cos sie poprawiło na lepsze
- DamKam
- Juventino
cybul10 - z Twojej wypowiedzi wynika iz na nikogo nie mozna glosowac bo tak naprawde wszyscy juz rzadzili: i najwieksze partie prawicowe jak i lewicowe a w Polsce caly czas jest jak jest :!:
A glosowac na LPR to moim zdaniem prawie tak samo jak na Samoobrone :lol:
Achhh... ta polityka to burzliwy temat
A glosowac na LPR to moim zdaniem prawie tak samo jak na Samoobrone :lol:
Achhh... ta polityka to burzliwy temat