Żurawski nareszcie sie przełamał!!!!!
- bianconero
- Juventino
no Maciuś na to czekałem,bo nie wykorzystany rzut karny w debiucie dobrze nie wróży ale teraz bedzie dobrze 
"oh yes.there will be blood..."
- Szilgu
- Juventino
ta wypowiedź po prostu poraziła mnie :lol: słyszałesz o czymś takim jak przełamanie się?Radeek pisze:Skad to wiesz? wróżka jesteśi teraz bedzie mu sie juz grało tylko łatwiej

Jeśli chodzi o sam mecz to Maciek zagrał fenomenalnie. Co prawda zmarnował jedną bardzo dogodną sytuacje, jednak strzelił 2 (a racxzej trzy, ponieważ jednej bramki sędzia mu niezaliczył mimo iż nie był na spalonym)bramki i fenomenalną asyste przy kolejnej bramce( nie tyle fenomenalną asyste, co wspaniały sposób w jaki ograł zawodnika rywali). Podsumowując, niedawno bałem się o dyspozycje Żurawia, ponieważ sądziłem że naszej reprezentacji może być trudno, w walce z Austrią, Na szczęście teraz Żuraw pokazał co potrafi, i mam nadzieje że równie dobrze zaprezentuje się z naszymi grupowymi rywalami. Ach i oczywiście gratulacje należą się Arturowi Borucowi. Przepięknie obronił rzut karny. Osobiście bałem, się co bedzie na meczu Polska-Austria bez Dudka, jednak jestem już troche spokojniejszy

Dobra ide spać

PS:sorry za błędy (głównie w konstrukcji niektórych zdań) ale jestem trochę zaspany
- rafal005
- Juventino
Celticowi gratulujemy Polaków
Kibice Liverpoolu śpiewali o Dudku "We've got a big Pole in our goal", kibice Celticu powinni zacząć śpiewać to samo plus
"We will have a magical crane in our hall of fame!"
Magic - pseudonim żurawskiego, crane - to po angielsku żuraw, hall of fame - galeria, sala sławy, chwały - nie wiem jak to jest zgrabnie po polsku.
Wracając do występu Polaków: Boruc od początku świetnie się prezentował, nie popełnia jak na razie głupich błędów, które zdarzały mu się w Legii, broni pewnie, nawet w meczu z Rangersami przegranym 1:3 był jednym z najlepszych graczy w drużynie Celticu. W niedzielę w meczu z Dunfermline obronił w znakomitym stylu rzut karny oraz miał jeszcze kilka dobrych interwencji. A Żurawski to przeszedł samego siebie :lol: Miałem przyjemność oglądać skrót z tego meczu i Maciek był zdecydowanie najlepszym graczem na boisku, strzelił dwie bramki, przy kolejnej asytsował, obrońcy Dunfermline nie mieli sposobu na zatrzymanie go. Niemiecki komentator na DSF-ie rozpływał się nad grą ex-wiślaka. Boruca nazwał "nr 2 w reprezentacji Polski". Pewnie nie wiedział, że Dudek jest kontuzjowany i tymczasowo Boruc jest naszym numerem 1. Nie zdziwiłbym się, gdyby Boruc po, mam nadzieję, dobrych występach przeciwko Austrii i Walii, został na dłużej pierwszym golkiperem reprezentacji, nawet jak Dudzio wyzdrowieje. Chyba lepszy Boruc w składzie Celtów, niż Dudek na ławce, albo na trybunach, w The Reds.
Kibice Liverpoolu śpiewali o Dudku "We've got a big Pole in our goal", kibice Celticu powinni zacząć śpiewać to samo plus
"We will have a magical crane in our hall of fame!"
Magic - pseudonim żurawskiego, crane - to po angielsku żuraw, hall of fame - galeria, sala sławy, chwały - nie wiem jak to jest zgrabnie po polsku.
Wracając do występu Polaków: Boruc od początku świetnie się prezentował, nie popełnia jak na razie głupich błędów, które zdarzały mu się w Legii, broni pewnie, nawet w meczu z Rangersami przegranym 1:3 był jednym z najlepszych graczy w drużynie Celticu. W niedzielę w meczu z Dunfermline obronił w znakomitym stylu rzut karny oraz miał jeszcze kilka dobrych interwencji. A Żurawski to przeszedł samego siebie :lol: Miałem przyjemność oglądać skrót z tego meczu i Maciek był zdecydowanie najlepszym graczem na boisku, strzelił dwie bramki, przy kolejnej asytsował, obrońcy Dunfermline nie mieli sposobu na zatrzymanie go. Niemiecki komentator na DSF-ie rozpływał się nad grą ex-wiślaka. Boruca nazwał "nr 2 w reprezentacji Polski". Pewnie nie wiedział, że Dudek jest kontuzjowany i tymczasowo Boruc jest naszym numerem 1. Nie zdziwiłbym się, gdyby Boruc po, mam nadzieję, dobrych występach przeciwko Austrii i Walii, został na dłużej pierwszym golkiperem reprezentacji, nawet jak Dudzio wyzdrowieje. Chyba lepszy Boruc w składzie Celtów, niż Dudek na ławce, albo na trybunach, w The Reds.
- Pilekww
- Juventino
Martwilem sie troche tym żurawskim nie mógł strzelic teo gola który był bardzo wazny - pierwszy gol. No ale ja usluszalem ze strzelil 2 gola i wypracowal 3 to mnie zagielo, gratulacje dla macka, mam nadzieje ze teraz sie całkowicie przełamie i bedzie strzelał duzo goli dla reprezentacji jak i dal celticu!! Dobrze ze nastąpiło to przed meczami eleminacyjnymi do mś bedzie pewny siebie a przeciwnicy beda sie go bali
BRAVO
MACIEK
ŻURAWSKI

BRAVO

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- farmer16
- Juventino
ładnie kolajna bramka Żurawskiego w tym sezonie :lol: Wydaje mi się , że bardzo dobrze Żuraw zrobił przenosząc się do Celticu narazie wywalcza sobie miejsce w pierwszym składize swojego gola strzelil w 13 minucie 8) I podobno asystował przy nastepnej bramce Hartsona ogólnie skończyło się zwycięstwem 2-0 nad Aberdeen 8) oby nastepnę mecze przynosiły skutek w strzeolaniu bramek 

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- koki90
- Juventino
Żurawiowi idzie jak narazie tylko lepiej. Dobre występy w reprezentacji, wspaniały ostatni gol dla Celticku. Świetna wymiana piłki z Hartsonem, dobra szybkośc Magica i perfekcyjny strzał. Takiego Żurawia i jego bramki chciałbym oglądac nawet w barwach Juve. 

- Camillo
- Juventino
Widać , że nasza reprezentacja ma piłkarzy grających coraz lepiej w coraz lepszych klubach. Rasiak zaliczył bardzo dobry występ w meczu Tottenham - Liverpool. Zurawski coraz lepiej gra w Celticu. Ale nie tylko napastników mamy dobrych. Trzeba również wspomnieć o bramkarzach. Boruc świetnie broni w Celticu, oczywiście Dudek , a przecież są jeszcze Kuszczak i Kowalewski. Oby tak dalej.
Tylko obrońcy fatalnie zagrali z Austrią.

To my chłopcy ze Śląska! Zna nas cała Polska, za Ruch, za HKS, pójdziemy aż po życia kres...
- wiwat
- Juventino
Dla wszystkich sceptycznie nastawionych co do formy Zurawia w Celtic'u jest nastepna brameczka - tym razem z wygranego 2-1 meczu z Falkirk.
http://rapidshare.de/files/5379566/zurawski.avi.html
http://rapidshare.de/files/5379566/zurawski.avi.html