Żurawski nareszcie sie przełamał!!!!!
- tabo89
- Juventino
wszyscy wiedza co pokazal Maciek Zurawski w 5 kolejce ligi szkockiej. jego 2 gole i asysta były przepiekne a wogole cala gra w tym meczu byla zarabista. strzelil jeszcze jedna bramke kotra zostala niesluznie nieuznana z powodu domniemanego spalonego (blad sedziego). kibice skandowali na trubunach "Maciek Zurawski" a Celitc gral na wyjezdzie, pomyslmy co sie bedzie dzialo w Gasgow. Maciek zaczal splacac kredyt zaufania jekim obdarzyl go Gordon Starachan. Zurawski zostal tez zawodnikiem meczu co niewatpliwie mu sie nalezalo.
Switny mecz pomiedzy słupkami Celticu zaliczyl takze Artur Boruc ktory bronił grozne strzalu (min Barka Tarachulskiego) ale przede wszystkim obronil rzut karny (juz po raz drugi:)
wychodzi na to ze POLACY RZĄDZĄ W CELTICU i bardzo dobrze :lol:
Switny mecz pomiedzy słupkami Celticu zaliczyl takze Artur Boruc ktory bronił grozne strzalu (min Barka Tarachulskiego) ale przede wszystkim obronil rzut karny (juz po raz drugi:)
wychodzi na to ze POLACY RZĄDZĄ W CELTICU i bardzo dobrze :lol:
- Lypsky
- Juventino
Tymczasem ja prosilbym o jakis skrocik z tego spotkania gdyz slowa to troche malo
Chce to zobaczyc.
Ostatnio zmieniony 29 sierpnia 2005, 10:47 przez Lypsky, łącznie zmieniany 1 raz.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- karpiu
- Juventino
BRAVO ZURAW!!!powiem szczerze ze sie troszke obawialem o jego wystepy a tu taka niespodzinka
Maciek pokazala ze jest pilkarzem wysokiego 'kalibru' co cieszy przed wystepami w eliminacjach ktore sa juz tuz tuz ...A wiec Bravo Maciek i Bravo Boruc !!!! oby tak dalej
FORZA JUVE FORZA WIDZEW

FORZA JUVE FORZA WIDZEW
- pan Zambrotta
- Juventino
http://www.celticpoland.com/news.php?fu ... all&no=894DjJuve pisze:Tymczasem ja prosilbym o jakis skrocik z tego spotkania gdyz slowa to troche maloChce to zobaczyc.
Żuraw strzela, Rasiak strzela, Niedzielan strzela, Boruc Broni karne... forma rosnie na mecze z Austrią i Walią

PS -Czytałem, że Maciek dostał notę "10" w którejś ze szkockich gazet. Jest więc już bardzo dobrze. Kibice zaakceptowali obu Polaków na Celtic Park. Wprawdzie początki ich zmagań (szczególnie Żurawia) były trudne, jednak teraz jestem optymistą. Żurawski to człowiek europejskiej klasy i potwierdzi to w kolejnych meczach. Żal tylko tego, że nie występuje w Champions League...
- TreDelIbra
- Juventino
No to był bardzo dobry mecz w wykonaniu Maćka , 2 bramki + asysta , może teraz zacznie grać tak jak w Wiśle i zostanie drugim.....Larssonem :]
Zycze mu tego :]
Ale Artur Boruc też świetnie bronił , szczególnie ten rzut karny:]
Nie ma wątpliwości ,że pod nieobecność Jurka Dudka w polskiej reprezentacjii to on jest nr 1 wśród bramkarzy :]
Także Zbigniew Małkowski zaprezentował się świetnie w meczu z Rengersami , wygranym przez jego klub Hibernian (czy jakoś tak) 3:0.
No rozkręcają sięnasi w Szkocjii :]
Tak trzymać chłopaki
! :]
Zycze mu tego :]
Ale Artur Boruc też świetnie bronił , szczególnie ten rzut karny:]
Nie ma wątpliwości ,że pod nieobecność Jurka Dudka w polskiej reprezentacjii to on jest nr 1 wśród bramkarzy :]
Także Zbigniew Małkowski zaprezentował się świetnie w meczu z Rengersami , wygranym przez jego klub Hibernian (czy jakoś tak) 3:0.
No rozkręcają sięnasi w Szkocjii :]
Tak trzymać chłopaki
- Pirlo
- Juventino
Wreszcie Zurawski pokazał sie w pełni swoich mozliwosci,szkoda tylko ze sedzia nie uznał mu 3 prawidlowej bramki bo miałby hattricka ale i tak wielkie brawa dla niego
.A Boruc...to nie pierwszy jego dobry wystep w barwach Celticu, jednak tego karnego wczoraj obronił w znakomitym stylu.Z resztą uwazam ze Boruc teraz powinien byc nr 1 w polskiej reprezentacji, nawe jak Dudek wróci.

- J1897
- Juventino
no niestety, ale byyło to tylko 8pan Zambrotta pisze:...PS -Czytałem, że Maciek dostał notę "10" w którejś ze szkockich gazet...

ale oprócz Żurawia, trzeba też pamiętać o występie Boruca... bo to właśnie on uchronił Celtic przed utratą bramki z karnego

- M.
- Juventino
W pierwszym swoim meczu w barwach Celticu Henrik Larsson miał doskonałą sytuację do strzelenia bramki, jednak zdecydował się odgrywać piłkę do partnera, ale zrobił to tak nieudolnie, że rywale wyszli z kontrą i zdobyli golapan Zambrotta pisze:Wprawdzie początki ich zmagań (szczególnie Żurawia) były trudne, jednak teraz jestem optymistą.
:roll:
- Mateo
- Juventino
P.S. Diego - oby tak było i oby Maciek został w Celticu nowym Henrikiem Larssonem
.
Aż chce się powiedzieć nareszcie!!!
Od początku bardzo liczyłem, że mój ulubiony polski piłkarz stanie się gwiazdą Szkockiej ligi, ale musiałem uzbroić się w cierpliwość. Wprawdzie to był mecz przeciwko słabemu zespołowi, ale to dobry rywal bo sobie pograć, wbić 2 bramki i wreszcie się przełamać
. Naprawdę brawo za występ dla Maćka. Wprawdzie meczu nie widziałem, ale z tego co czytam to naprawdę rządził na boisku, w końcu strzelił 2 bramki i zaliczył asyste
. Bramki widziałem (thx dla Pana Zambrotty
). Drugi gol to zupełny kiks obrońców i Maciek wykorzystał swój spryt i szybkośc. Za to pierwszy gol to typowy w stylu Maćka, jakiego pamiętamy z Wisły. Zejście do środka i uderzenie prawą nogą
. No teraz tylko wypada czekać na to, że Maciek powbija jakieś bramki rywalom Biało-Czerwonych. Na nowo zacząłem być optymistą i naprawdę wierzyć w to, że Żuraw zaistnieje na wyspach.
No i oczywiście brawa należą się też Borucowi, który mam nadzieje, równie dobrą forme zaprezentuje w meczach reprezentacji.
Aż chce się powiedzieć nareszcie!!!
Od początku bardzo liczyłem, że mój ulubiony polski piłkarz stanie się gwiazdą Szkockiej ligi, ale musiałem uzbroić się w cierpliwość. Wprawdzie to był mecz przeciwko słabemu zespołowi, ale to dobry rywal bo sobie pograć, wbić 2 bramki i wreszcie się przełamać

No i oczywiście brawa należą się też Borucowi, który mam nadzieje, równie dobrą forme zaprezentuje w meczach reprezentacji.
- farmer16
- Juventino
No tak świetnie wreszcie się przełamał mam nawet filmik jego bramki asysta i przepięknie obroniony rzut karny przez Artura Boruca
Świetnie , że Żurawski przełamał sie wreszcie oby tylko tak dalej te bramki strzelał dla Celticu i poprowadzilby jego drużynę do zdobycia Ligi Szkockiej bo sa na to barrdzo duże szansę 8) . 2 ładne bramki , a pozatym asysta przy bramce Shunsuki Nakamury , i karny przez Boruca, ładnie musi się bronić Borucowi kilka karnych obronionych , i prawie całyczas czyściutkie konto ładnie oby tak dalej :lol:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
- Wojtom
- Juventino
Oglądałem całe spotkanie i muszę powiedzieć, ze obaj Polacy wywarli na mnie ogromne wrażenie. Żurawski biegał, kiwał, walczył, zaliczył jedną asyste i strzelił dwa gole. Wspaniały wyczyn, można powiedziec, ze nareszcie się odblokował
Cieszy tak dobry występ i zycze mu jak najwięcej takich. Gdy schodzil z boiska w 89 minucie, kibice pozegnali go owacją na stojąco. Wspaniały gest.
Boruc równiez zaliczył świetny mecz. Bronił rozne groźne sytuacje, ale najwazniejsze, ze wybronił karnego i juz chyba na stałe zadomowił się w bramce Celtiku
Równiez zycze jak najwiecej tak udawnych występow.

Boruc równiez zaliczył świetny mecz. Bronił rozne groźne sytuacje, ale najwazniejsze, ze wybronił karnego i juz chyba na stałe zadomowił się w bramce Celtiku

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- Asta#8
- Qualità Juventino
Jak Żurawski strzelił tego gola, to się cieszyłem prawie tak jakby to był Juventus
To był po prostu Polski mecz (weekend). Być może Magic będzie strzelał już częściej, co spowoduje, że kibice Celticu już zapomną o Larssonie. Jednego mi bardzo szkoda, tzn Ligi Mistrzów. Nie ma lepszej promocji piłkarza, niż te elitarne rozgrywki. 

- pinturicchia
- Qualità Juventina
Przyznam sie szczerze troche byłam :shock: jak to usłyszałam. Na początku raczej sceptycznie podchodziłam do jego kariery w Celtiku. :? No ale teraz widze że nie ma sie co martwić, chłopaki świetnie sobie radzą. :-D Pozostaje im tylko pogratulować i życzyć dalszych sukcesów.