Powstanie telewizja Juve Channell ?!

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2005, 21:10

Po AS Romie, AC Milanie i Interze Mediolan prawdopodobnie swoją telewizję założy także aktualny mistrz Włoch - Juventus Turyn.
Dyrektor Generalny "Starej Damy" - Luciano Moggi, zdążył już się wypowiedzieć na ten temat: "Nie wiem czy umieścimy własne kamery na boisku, ale być może założymy własną telewizję." - stwierdził.
zrodlo: http://www.ligawloska.ys.pl/

Wiem ze to malo konkretna informacja ale co o tym sadzicie... czy Juve powinien zalozyc wlasna TV :?: Moim zdaniem byloby to jak najbardziej trafne posuniecie :!: Przez takie cos klub moze jedynie zyskac na popularnosci, przyciagnac i jeszcze bardziej "umilic" swoich fanow :-D Moim zdaniem Juventusowi przydalaby sie wieksza otwartosc na media i kibicow... choc wiem ze i tak osobiscie raczej nigdy nie zobaczylbym Juve Channell :wink:
pozdrawiam

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2005, 21:38

Sądze że to dobry ba bardzo dobry pomysł :P .Nareszcie bendziemy mogli oglądać mecze Juve (pewnie w Polsce nie bendzie ona dostępna :twisted: ).

Moggi: "People keep asking where Juve got the money to buy Vlahovic but they forget that the club is owned by the Elkanns. 2% of the Elkann assets are enough to buy Inter, this is not a joke, let's be clear, it's real data."
zidan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2005, 21:45

Raczej nie ponieważ DEL ALPI to też stadion Torino :angry: , ale trudno się mówi :twisted: czeba najpierw myśleć o swoim stadionie a puźniej o telewizii .Modle się żeby taki stadion powstał ale już nie wiem ( :płaczę: )

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 lipca 2005, 22:25

zidan pisze:Raczej nie ponieważ DEL ALPI to też stadion Torino :angry: , ale trudno się mówi :twisted: czeba najpierw myśleć o swoim stadionie a puźniej o telewizii .Modle się żeby taki stadion powstał ale już nie wiem ( :płaczę: )
Jesli sie nie myle to Delle Alpi nalezy tylko do Juve, a Torino gra na Stadio Comunale w centrum Turynu :think: Nowy stadion Juve jest juz chyba w planach i niedlugo rozpocznie sie jego budowa. O telewizji byla juz dawno mowa na juvepoland.

Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 lipca 2005, 22:25

DISHMAN pisze:Sądze że to dobry ba bardzo dobry pomysł :P .Nareszcie bendziemy mogli oglądać mecze Juve (pewnie w Polsce nie bendzie ona dostępna :twisted: ).
Ja myślę, że bendzie ten kanał dostępny :roll:.
zidan pisze:Raczej nie ponieważ DELLE ALPI to też stadion Torino :angry: , ale trudno się mówi :twisted: czeba najpierw myśleć o swoim stadionie a puźniej o telewizii .Modle się żeby taki stadion powstał ale już nie wiem ( :płaczę: )
Co z tego, że stadion to również własność Torino? :?.Telewizji nie można założyć? :roll:.

Co do samej sytuacji przedstawionej przez Moggiego.TV Juve Chanell była i jest tylko kwestią czasu, tak klasowy klub powinien mieć swój kanał, który gromadziłby przed telewizorami wielu fanów.

zidan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 31 lipca 2005, 16:05

Uznam że macie wielką racje :bravo: ,ale może Torino się nie zgodzić rozumiecie chyba :smile: , a tak po za tym to jetem za tym żeby taka telewizja powstała :!: :wink:

Roberto Mancini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 01:19

Kibice absolutnie nie zasługują na swoją telewizję. Niech zaczną przychodzić na Delle Alpi i wspierać drużynę bo jak oglądam mecze w Turynie to tak jest cicho że słychać m.in włosko-szwedzkie przekleństwa lub głupie teksty w stylu''ty brałes ty biegaj!''. Co innego gdy gra Toro.

http://polityka.onet.pl/162,1210368,1,0 ... tykul.html

Mała lektura na gorące dni :dance: . Ide spać...

uwazajcie na ''Chlopaczka''
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 09:34

Roberto Mancini pisze:Kibice absolutnie nie zasługują na swoją telewizję. Niech zaczną przychodzić na Delle Alpi i wspierać drużynę bo jak oglądam mecze w Turynie to tak jest cicho że słychać m.in włosko-szwedzkie przekleństwa lub głupie teksty w stylu''ty brałes ty biegaj!''. Co innego gdy gra Toro.
może jest w tym troche racji, że kibice Juve z samego Torino nie zasługują na telewizje. Ale nie zapominaj, że Juve jest najbardziej popularnym klubem na półwyspie apenińskim. Kibicuje im około 9 mln ludzi i nie każdy ma czas (a przedewszystkim pieniądze :wink: ) aby jeździć co dwa tygodnie na mecze Juve do Torino z np. Palermo czy też Bari, które są oddalone od miasta Juve o kilkaset kilometrów, tak wiec myśle, że im Juve chanell się jak najbardziej należy i jest tworzone przedewszystkim z myślą o nich :wink:

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 09:58

Myślę, że to by było dobre posunięcie. Z takiej telewizji zapewno będą korzystali fani Juve, którzy mieszkają w innych krajach niz Włochy. Nie każdy kibic ma szansę obejżenia meczu Juve na żywo. Dzięki tej telewizji Juve stało by sie bardziej popularne. W ten sposób Juve napewno zadowoli swoich fanów, którrzy nie mieszkają w Turynie, jak itych którzy tam miejszkają i chodzą na mecze :wink: Mam nadzieje, że ten kanał będzie dostępny w Polsce bo jak nie to bedzie lipa. Ale bądzmy dobrej myśl :smile:

farmer16

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 00:39

Wiecie a ja słyszałem , że oni już nawet ten kanał założyli nie wiem na jakiej to stronce pisało , al jak jeszzce nie zalozyli to niech lepiej założą. Tak to codziennie tylko JuveChannel Juve Channel bym oglądął .Zdjęcia z treningów itp tak jak to ma Roma czy Milan 8) Zapewne każdy mecz byłby na tym kanale transimotowany. A mój brat sobie siedzi i ogląda program ManuChannel a ja siędze i tęsknie aż pojawi się Juve Channel :angry:

Alessandro Del Piero 202 gole! i wszystko jasne !
Tasak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 09:47

Wczoraj 'skakałem' po kanalach patrze i poza kilkoma nowymi swierszczykami :lol: Znalazłem u siebie Real Madrit TV :roll: Troche mnie zgasiło, myśle że to tylko jakieś testy, ale skoro jest RMTV to może jak uruchomią Juve TV to też się znajdzię :lol:

Peja

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 16:56

zidan pisze:Raczej nie ponieważ DEL ALPI to też stadion Torino :angry:
Od kiedy Delle Alpi to wspolwlasnosc AC Torino :?: Klub ten placi Juventusowi za uzytkowanie Stadionu Alpejskiego

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 19:16

Telewizja..
Móżna powiedzieć, że nie jest to tylko korzysc dla fanów, lecz także dla klubu..

Pójdą za to dość duże pieniądze, które pomogą klubowi utrzymywac sie na jako-takim poziomie finansowym..
Możliwe, ze Polsat zabrałby sie za negocjacje, bo z tego co sie orientuje łatwiej zdobyć wyłącznąść od klubu nić od innej telewizji..(moge sie mylić).. :-D

Nikt na tym napewno nie straci..Widac , zę Moggi patrzy w przyszłosć..Tylko kiedy wreszcie kupi jakiegoś młoego zawodnika.. :P :P

diego1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2005, 15:44

no nareszcie...już mnie krew zalewała jak musiałem oglądać lige włoską na kanale Romy...poza tym każdy klub tej klasy co Juve powinien mieć taką stację...jedno pytanko...kiedy ruszy JuveChannel :?:

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2005, 17:44

diego1989 pisze:no nareszcie...już mnie krew zalewała jak musiałem oglądać lige włoską na kanale Romy...poza tym każdy klub tej klasy co Juve powinien mieć taką stację...jedno pytanko...kiedy ruszy JuveChannel :?:
Chyba sie troszke zagalopowales :wink: Jak narazie to byl jeden, jedyny news o prawdopodobnym powstaniu Juve Channell i to z nieoficjalnego zrodla... krotko mowiac plotka :!: Nie jest wcale powiedziane ze taka telewizja kiedykolwiek powstanie...

ODPOWIEDZ