Forumowicz od A do Z - vol. 1

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
Zablokowany
_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2005, 16:38

Jeżeli nie macie nic przeciwko, również zgłaszam swoją kandydaturę :wink: .

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2005, 18:41

Nowe alfabety byly bardzo fajne i co najwazniejsze pisane schludnie i z glowa. Za niedoscigniony wzor alfabetu uwazam wciaz ten napisany przez Bad_Magick'a.
Marcin-IRONEK pisze: EDIt: PS3. Oczywiście moim zdaniem tomcat też ma o dużo glosów za mało, ale cóż :/ faworyci nie zawsze wygrywają.
Oj, zdecydowanie nie jestem faworytem ;) Watpie abym byl popularny na tym forum, ciagle sie z kims sprzeczam albo kogos krytykuje. Ale co tam, nie mam zamiaru tego zmieniac ;). Ale dzieki za docenienie.
pozdr

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 lipca 2005, 23:41

tomcatmi6 pisze:Oj, zdecydowanie nie jestem faworytem ;) Watpie abym byl popularny na tym forum
Żebyś się nie zdziwił...
Faktycznie alfabet Magicka to kawał dobrej roboty, widać ogólną poprawę między alfabetami z początku zabawy, a tymi nowymi. Doświadczenie robi swoje 8)
Alfabet jednak powinien pojawić się we wtorek

Obrazek
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 09:22

Solaris pisze:Faktycznie alfabet Magicka to kawał dobrej roboty, widać ogólną poprawę między alfabetami z początku zabawy, a tymi nowymi. Doświadczenie robi swoje 8)
czyżby ? ja wcale tak nie uważam. Mimo, iż alfabet Magicka można by uznać za wzór i za jeden z najlepszych dotychczas napisanych to nie sądze, aby był dużo lepszy od np. alfabetów Dragona czy też Rybeq'a (obaj panowie pisali jako pierwsi). Ogólnie rzecz biorąc wysoki poziom alfabetów zaaobserwowano już na początku zabawy ;) czasami pojawiają się ciekawsze alfabety, czasami mniej ciekawe, jednak najważniejsze, że osoby, ktore je piszą, piszą od serca, hej ! :)

W nowej ankiecie zagłosuje na tomcatmi6.

_Jah

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 09:38

UlTrAs pisze:
W nowej ankiecie zagłosuje na tomcatmi6.
No ja również :wink: . Tak poza tym to wcale nie uważam, że kolejność pisanych alfabetów ma jakiekolwiek znaczenie. A propo wygrania ostatniej klasyfikacji przez Solarisa, to chłopie, nie wiem jakim sposobem to uczyniłeś, tak czy inaczej gratulacje za zaangażowanie.

Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 11:36

UlTrAs pisze: Mimo, iż alfabet Magicka można by uznać za wzór i za jeden z najlepszych dotychczas napisanych to nie sądze, aby był dużo lepszy od np. alfabetów Dragona czy też Rybeq'a (obaj panowie pisali jako pierwsi)
Wiadomo, że wszystkie napisane dotychczas alfabety są bardzo dobre, jednakże podobał mnie się pomysł alfabetu Bad Magicka i tylko dlatego oceniłem go wyżej niż innych userów
UlTrAs pisze: Ogólnie rzecz biorąc wysoki poziom alfabetów zaaobserwowano już na początku zabawy ;)
Wiadomo że na początku był większy zapał do pisania, teraz to stało się bardziej "zwykłe". Osobiście jednak twierdzę, że im więcej alfabetów się pojawia tym bardziej są one ciekawe, co nie świadczy że pierwsze są złe. 8)
UlTrAs pisze: czasami pojawiają się ciekawsze alfabety, czasami mniej ciekawe, jednak najważniejsze, że osoby, ktore je piszą, piszą od serca, hej ! :)
Święta racja :) Wkońcu każdy piszący pisze o sobie, liczą się chęci.

Sarsik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 sierpnia 2005, 15:06

Może któryś moderator zmienić ankietę?
Na taką:
Coolfi
tomcatmi6
Par00wa
BIGGI

I need a girl that I can train.
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 15:55

Tutaj znajdziecie mój alfabet. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że jest to takie ciężkie zadanie :? . Alfabet pisałem szczerze, od serca, nie znajdziecie w nim ani jednego kłamstwa. Jego napisanie wiele mi dało i cieszę się, że to zrobiłem. Jeszcze raz chciałem podziękować wsyzstkim tym, którzy oddali na mnie swój głos i mam nadzieję, że nie zawiodą się, czytając mój alfabet :wink: . W nowej ankiecie (jeśli takowa w ogóle będzie :? ) zagłosuję na Coolfi'ego.

:roll:
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 16:08

Diego pisze:W nowej ankiecie (jeśli takowa w ogóle będzie :? )..
Przydalaby sie, bo niektorzy glodni glosowania oddaja jeszcze jak widac glosy w starej ankiecie :prochno:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 16:27

leniup pisze:Ciężki wybór ale głos ode mnie dla Coolfi'ego, który mimo krótkiego przebywania na forum pisze sensownie i podnosi poziom.
Wszyscy z tej stawki podnoszą poziom, a moim stażem się nie kieruj, nie jest to raczej powód do chluby. Niemniej dzięki :wink:.
mnowomiejsky pisze:zaglosuje ponownie na Coolfi'ego. Chce dorwac jego alfabet.
Za co, za co? :)

Alfabet by Diego przeczytałem od razu jak się pojawił, zresztą tak jak kilka poprzednich. Nie mam pojęcia co teraz napisać żeby za bardzo nie cukrzyć, więc po prostu Ci pogratuluję i podziękuje za szczerość :wink:. Jesli napisałeś tylko prawdę (w co nie śmiem wątpić) to wielkie dzięki za to, że otworzyłeś się tak przed, co jak co, ale w większości obcymi ludźmi.
Ktoś napisał że alfabet Bad_Magicka jest tak dobry, że inne się do niego nie umywają. Może to i prawda, ale ja tak nie sądzę. Nie chodzi mi tu o to, że alfabet był zły, jednak nie można oceniać alfabetu po pięknych przemysleniach, wręcz wywodach na tematy niekiedy nawet tabu. Chodzi o to, aby otworzyć się przed forumowiczami i napisać co na sercu leży, nie koniecznie po to, aby ktoś wzdychał nad moją elokwencją, lecz po to, aby ktoś zaciekawił się moją osobą i moim życiem (dobrze mówię? :)). Alfabet Bad_Magicka był doskonały pod każdym względem, bardzo mi się podobał, ale nie podjąłbym się porównywania wszystkich alfabetów, gdyż każdy z ich autorów jest inny i inaczej traktuje tę zabawę. Dla mnie to szansa na bliższe poznanie ludzi których szanuję za poglądy na różne tematy, zapisane tutaj, na forum.

P.S. Eee tam... przerwy są do bani, wracam do pisania. Umierałem z nudów ;p.

Pozrowienia.

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 17:30

Diego pisze:Tutaj znajdziecie mój alfabet. Muszę przyznać, że nie spodziewałem się, że jest to takie ciężkie zadanie :?
Hehe, szczerze mówiąc moim zdaniem już tego podawać nie musiałeś, bo i tak spore grono znalazło ten alfabet od razu po ukazaniu się go ;)

Coolfi -> zgadzam się z Tobą! Szczerze mówiąc zacząłem już o tym nawet pisać, myśląc, że nikt tego nie poruszył, ale po chwili spostrzegłem, że jednak ktoś to zauważył :)Trzeba spójrzeć na to innej strony, a nie jeśli chodzi o poziom. Każdy alfabet jest inny, bo piszę je różne osoby. Jedna jest poważna w tym alfabecie, druga wykazuje się swoim poczuciem humoru. Każdy z użytkowników dotyka innego zagadnienia(no może oprócz literki "J" ;) ) w swoim życiu, bo to jest mu najbliższe. Może to być nawet najprostszym językiem (no, w pewych granicach :P ) napisane, ale najważniejsze jest to, by alfabet zainteresował odbiorcę, , nie musi być tam jakiś szczególnych terminów.

Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 19:15

Coolfi ---> Tak, ale jeśli ktoś przeznacza sporą część alfabetu na przemyślenia, to też pokazuje jaki on jest. Życie nie jest płytkie i w alfabecie powinny znajdować się rzeczy i błahe, i mądre, wtedy pokażemy się z najlepszej strony.
Mam dylemat, stwierdziłem że zagłosuje na ParOOwę, ale będe nie konsekwenty i po przeczytaniu ostatnich postów całej czwórki stwierdzam, że mój głos powędruje do tomcatmi6
Diego ---> Podoba mnie się, że napisałeś dokładnie to co czujesz. Na zdrowy rozum - to o to tu przecież chodzi
PS... Alexxxxx :cry:

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 19:27

Solaris pisze:Coolfi ---> Tak, ale jeśli ktoś przeznacza sporą część alfabetu na przemyślenia, to też pokazuje jaki on jest. Życie nie jest płytkie i w alfabecie powinny znajdować się rzeczy i błahe, i mądre, wtedy pokażemy się z najlepszej strony.
Oczywiście, że można pokusić się także o głębsze przemyślenia na temat życia, ale porównywanie alfabetów pod tym kątem jest niestosowne. W alfabecie mamy przedstawić siebie, nie swoje wywody. One mają stanowić jedynie dodatek, nie podstawę do oceny pracy.

Każdy.
Solaris

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 19:34

Coolfi pisze: Oczywiście, że można pokusić się także o głębsze przemyślenia na temat życia, ale porównywanie alfabetów pod tym kątem jest niestosowne. W alfabecie mamy przedstawić siebie, nie swoje wywody. One mają stanowić jedynie dodatek, nie podstawę do oceny pracy.
A czy ja kiedykolwiek porównywałem pod tym względem kogoś alfabet...

Ale skoro w alfabecie mamy przedstawić siebie, to nasze poglądy są jak najbardziej na miejscu. Osobiście wolę przeczytać co kto myśli, np. o biedzie w Afryce niż jaki jest jego ulubiony kolor. Wiadomo nie można budować alfabetu na samych wywodach, jak i na samych "błahostkach". Dlatego tak bardzo podobał mnie się alfabet Bad Magicka, gdyż udało mu się pogodzić jedno z drugim.
Coolfi pisze: Dla mnie to szansa na bliższe poznanie ludzi których szanuję za poglądy na różne tematy, zapisane tutaj, na forum.
Tutaj zgodzę się w 100 procentach

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 sierpnia 2005, 19:43

Solaris pisze: A czy ja kiedykolwiek porównywałem pod tym względem kogoś alfabet...
A czy ja kiedykolwiek napisałem, że porównywałeś? :wink:
Ale skoro w alfabecie mamy przedstawić siebie, to nasze poglądy są jak najbardziej na miejscu.
Poglądy owszem, gorzej z wywodami.
Osobiście wolę przeczytać co kto myśli, np. o biedzie w Afryce niż jaki jest jego ulubiony kolor.
W alfabecie masz przedstawić swoją osobą tak, by inni poznali Cię jak najglębiej. Do wyrażania zdania na dany temat są wątki na forum.
Wiadomo nie można budować alfabetu na samych wywodach, jak i na samych "błahostkach".
Co masz na mysli pisząc "błahostki"? To wszystko co pozwala nam poznać daną osobę?
Dlatego tak bardzo podobał mnie się alfabet Bad Magicka, gdyż udało mu się pogodzić jedno z drugim.
Bad_Magick napisał świetny alfabet, ale nie uważam, że alfabet w którym "wywodów" nie było (np. leniupa) był choć trochę gorszy. Ten drugi (leniup) otworzył się przed nami bardzo, może nawet bardziej niż pierwszy (Bad_Magick).

Każdy.
Zablokowany