Trofeo TIM- JUVE 1-2 Milan i Inter 1-0 JUVE

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
wiwat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 00:13

No coz...obejrzalem wszystkie mecze i troche jestem zaskoczony postawa Juve. Albo sobie totalnie olali ten turniej albo po prostu nie czuli sie dobrze w roli faworytow. O ile mecz z Interem byl juz lepszy w wykonaniu bianconerich, o tyle mecz z Milanem byl, delikatnie mowiac, slabiutko zagrany - irytowal mnie w nim brak pomyslu na gre, sporo chaosu w srodku boiska i glupie faule Zlatana. Pozytywnie oceniam gre Vieiry, Kovaca i Thurama, ktorzy nie popelnili w moim przekonaniu, wiekszych bledow. Brakowalo na pewno Emersona i Buffona.
Mysle, ze Capello umotywuje chlopakow do gry jeszcze ciezszym treningiem, bo razila dzisiaj roznica szybkosci miedzy wieloma zawodnikami Juve i druzyn z Mediolanu. Bedzie dobrze :ok: Nie ma co panikowac :stop:

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 00:30

Co tu duzo pisac;/ szkoda ze tak slabo wypadlismy w tym turnieju. Trzeba wyciagnac wnioski i dalej przygotowywac sie do sezonu. FORZA JUVE

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 01:32

ulin pisze:Co tu duzo pisac;/ szkoda ze tak slabo wypadlismy w tym turnieju. Trzeba wyciagnac wnioski i dalej przygotowywac sie do sezonu. FORZA JUVE
Moze i szkoda, ale to tylko turniej towarzyski i nikt do niego nie przykładał wagi, a na pewno nie Juventus. Rzeczywiscie dobrze by było pokazać Mediolańczykom gdzie ich miejsce ;)
Nie ma sie co marwić, rok temu Juventus podczas przygotowań przegrywał większość towarzyskich, a start sezonu był nie najgorszy i udało sie przecież wywalczyć Scudetto. W jakiej formie są Juventini zobaczy sie dopiero w pierwszym meczu Serie A

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
steru

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 01:38

Ja tam widze 2 aspekty tego turnieju.
1 jest taki ze w turnieju chodzi o to zeby go wygrac ale jakos przezyje ta porazke bo to turniej towarzyski ot co takie "male" sparingi przed Serie A
2 aspekt zas jest taki ze Juve przegralo z Milanem druzyna ktora zawsze jest jej najwiekszym rywalem w walce o scudetto.A z tym juz sie nie moge pogodzic...
Podsumowujac Juve moze przegrywac sparingii przed sezonem bo to tylko sparingii ale co do meczy z Milanem to zawsze powinno pokazywac druzynie z Mediolanu jej miejsce w szeregu czyli najwyzej 2 !!

milanistka

Milanistka
Milanistka

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 02:11

Rysiek pisze: Rzeczywiscie dobrze by było pokazać Mediolańczykom gdzie ich miejsce ;)
Co do Interu się zgadzam, ża trzeba im pokazać gdzie ich miejsce :P

P.S. A foty nie chciałam bo wojti-s fochy będzie na mnie strzelał i potem Tobie bedzie robił wojnę, bo to zazdrośnik straaaaszny jest :wink:
steru pisze:ale co do meczy z Milanem to zawsze powinno pokazywac druzynie z Mediolanu jej miejsce w szeregu czyli najwyzej 2 !!
Maaaaaarzenie :D Milan jest tak zmotywowany finałem LM, że będzie walczył z trzy razy większa zaciętością, więc szykuje się ostraaa gra, w której tradycyjnie wygra albo lepszy, albo ten, któremu sprzyja szczęście :D

Milaniści - jesteśmy elitą, nie tłumem !
Reggie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 07:53

milanistka pisze:
Rysiek pisze: Rzeczywiscie dobrze by było pokazać Mediolańczykom gdzie ich miejsce ;)
Co do Interu się zgadzam, ża trzeba im pokazać gdzie ich miejsce :P

P.S. A foty nie chciałam bo wojti-s fochy będzie na mnie strzelał i potem Tobie bedzie robił wojnę, bo to zazdrośnik straaaaszny jest :wink:
Wiem że to off topic już ale musze odpisać ;)
Zazdrosny, ale o co? To tylko fota, nie to nie i trudno. Jeśli wojti-s zabrania ci mieć kolegów i kumpli to wielka szkoda. 8)

Interu miejsce jest nizej niż Milanu, ale fani Milanu i tak nie mają czym się cieszyć :) Najwyżej pewnym miejscem w LM :prochno:. Ale to i tak wszystko się okaże na koniec sezonu, więc chyba nie ma się co przekrzykiwać.

"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 08:19

Po pierwsze jak każdy z was zdaję sobie sprawę, że ten turniej nie świadczy o sile drużyny - bo ta ma prszyjść dopiera na lige i LM.

1. Irtujace zagrania IBrahimovica! Za każdym razem kiedy ma piłkę, drtybluje, no i tak sie złożyło że ani razu ten drybling mu nie wyszedł, mało to ! - wdarł sie w drybling w polu karnym (co by to było gdyby sobie nie podryblował :shock: ) i stracił piłkę.. :? a później pociagnął kogos tam za koszulkę. W drugim meczu fajnie odegrał piętą w akcji po której Viera uderzył w poprzeczkę.

2. Viera super przegląd pola, zdecydowany, doskonale drybluje, ALE NIE GRA EGOISTYCZNIE, - troche sporo fauli, ale ogólnie na +

3. Nedved? Kompletna klapa, mam nadzieje zę to tylko przez okres przygotowawczy tak słaba forma, a później bedzie już lepiej. O wiele lepiej wypał Mutu, który uczestniczyl z kolei przy poprzeczce Del Piero

4. Brakowało cholernie mimo wsyztsko Emersona w środku, Blasii w dalszym ciagu mało przekonywujacy

5. Ten Chimetti to jakaś paranoja :lol:

6. Del Piero - dobry występ, który dwukrotnie (poprzeczka i wolny) mógł uhonorowac bramką. Dużo walczył. Jedynym minusem może być fakt ze kiedy poradził sobie juz z obrońcą na plecach, wdarł sie w pole karne i źe podciał piłkę, tym sammym trafiając w nogi bramkarza :(

7. Trezeguet - nie widoczny, słąby, ale strzelił bramkę za co mimo wszystko należy sie plus :wink:

8. "Zalażeta" :wink: , grał bardzo dobrzez z Milanem, szczególneiw konc ówce, siał postracz, jeden niezly wolej.

9. Obrona? Doskonały Thuram, troche słabszy Cannavaro, Chiellini - zbyt często spóxniał sie w obronie, dawał sie ogrywac Cafu, w ofensywnie duzo niecelnych podań ale strał sie i szacuneczek za to. Zambro - brakowało mi go po skrrzydłach. Za mało sie włączał do akcji ofensywnych. Zebina - bez błedów w defensywie, zdecydowanie za mało również ofensywnych rajdów.

To by było na tyle :D

A jeśli ktos chce, moze zajrzeć na mojego bloga
www.forzadelpiero10.blog.onet.pl
gdzie jest występ Del Piero w statystykach, bardzo szczegółowych :lol:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
Beret

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 08:57

Szkoda. Tym bardziej że Juventus występował w teoretycznie w silniejszych składach od Interu i Milanu. Ale nie ma co rozpaczać, do początku sezonu jeszcze sporo czasu i Capello przygoyuje ich pewnie świetnie.
Mecz z Milanem potwierdził to że potrzebny jest jakis dobry zmiennik dla Camoranesiego.... Olivera to totalne dno, ani jednego celnego podania (no może do tyłu :prochno: ), same straty.
Zdecydowanie najlepszy Vieira :wink: niewiele brakowało a srzeliłby gola, ale niestety była poprzeczka :?

Godjens11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 09:29

No zaluje ze juve przegrało nie wiem dlaczego Zlatanmusial faulowac. No ale nic to tylko były mecze 45 min. moze jak by były 90 min. to bysmy mieli szanse wygrac no nie wiem. Gratulacje dla Vieiriego piekny mecz w jego wykonaniu.

POZDRO ALL!!!!!!
T-Bar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 09:44

Gdzie można sciągnąć bramki lub skróty tych meczów?? Nie mam Canal 4 a chciałbym zobaczyć jak Juve grało. Pozdro

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 10:40

No Juventus wypadl w tym turnieju "blado" :!: Choc mysle ze nie ma co robic tragedii poniewaz to jest dopiero poczatek przygotowan do sezonu. tak jak niektorzy podkreslaja: forma ma przyjsc na Serie A i LM. Inter zasluzenie wygral ten turniejek, choc moze tez nie grali idealnie. Co do nowych nabytkow Juve:
Kovac- zagral dobrze, mial kilka udanych interwencji w obronie
Mutu- przecietnie, zbyt duzo faulowal
Vieira- raczej dobrze, mial kilka dobrych przechwytow i akcji, choc czasami za duzo faulowal
Giannicheda- prawie wogole nie gral, przynajmniej ja go na boisku za duzo nie widzialem
Chiellini- przecietnie, w ofensywie lepiej niz w defensywie, w meczu z Milanem nie potrafil upilnowac Cafu
Ogolnie nie jestem zadowolony z wystepow Juve w tym turnieju ale mam nadzieje ze jak zacznie sie sezon to bedzie znacznie lepiej :wink:
Tak na marginesie: dziwnie sie ogladalo Juventinich na czerwono :prochno:

TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 12:23

kouba pisze:
TdF pisze:Znowu Inter w rezerwoym składzie ograł Juve :D :bravo:
co z tego ze wygrali? popatrz na gre, ktora jest wazniejsza od wyniku w sparingach, a ta nie byla najlepsza dzisiaj w Interze.
Jak to co, można się chyba cieszyć ze zwycięstwa nad głównymi rywalami urobionej drużyny. Nie traktuje tego turnieju zbyt poważnie ale zawsze warto wygrać z Juve i Milanem. Zwłaszcza jak się gra bez wielu podstawowych zawodników. Co do gry Interu w meczu z Juve to oczywiście nie wyglądała ona najlepiej ale trudno było się spodziewać, że drugi skład Interu zepchnie do obrony grający w prawie najsilniejszym składzie Juventus.
Wszystko okaże się podczas sezonu.

Inter per SempreObrazek
Lizard

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 12:46

Myślałem, że Canale 5 jak zwykle zakoduje transmisję, a tu taka niespodzianka :prochno:

Od początku:

Mecz Juve z Milanem szczerze mówiąc mnie zniesmaczył, gdyż Rossoneri kilkakrotnie mieli taka przewagę, ze akcje na bramkę Chimentiego były przeprowadzane niczym jakas dzika szarża, trudno naszym było się wydostac z własnej połowy. Tyle ze skład był eksperymentalny (mix rezerw z pierwszym składem), wiec można to i tak tłumaczyć. Chiellini był wkręcany przez Cafu jak trampkarz (jeden rajd Brazylijczyka naprawde zasługiwał na brawa, gdy minął Chielliniego i rajdem wzdłuz linii koncowej wrzucił prostopadła piłke na nasze pole karne... mało brakowało, aby Vieri cos znowu wymyślił :prochno:

Co do karnego: niestety Zlatan ma go na swoim koncie, próbujac przedryblowac bodajze Nestę na własnym polu karnym, tyle że coś nie poszło tak, jak chciał i musiał ratowac sie faulem. Karny, dwukrotnie uderzany przez Bobo (jeden z naszych chyba zbyt szybko wbiegł na pole karne i sędzia zarządził powtórkę) i mamy 0-1 dla Milanu.

Najładniejszy gol turnieju to bramka Rui Costy, który ładnym rajdem wbiegł pod pole karne i strzałem po ziemi zaskoczył Chimentiego (piłka poszła na krótki słupek :roll: ).

Co do akcji, po której padł gol Trezegueta, to nie mam pewności, kto przepuścił tą piłke do Francuza. Jednakże po jej przejęciu nasz napastnik pobiegł w strone bramki i myląc bramkarza uderzył w prawy róg bramki strzałem po ziemi :wink: Gol padł pod koniec spotkania.

Mecz z Interem to juz lepsze widowisko dla oka, Juve miało przewagę, często zagrażała bramce Interu. Akcja, po której Vieira uderzył w poprzeczkę (szkoda, że piłka wypadła przed linię bramkową) była po prostu genialna, bardzo efektownie to wyglądało :)

Właśnie, Vieira... grał taki sposób, jakby w Juve był od dawna, pewnie poczyniał sobie w środku pola, kilkakrotnie indywidualnymi akcjami podbiegał pod pole karne przeciwnika i stwarzał duże zagrożenie (jak chociażby z Milanem). Czasem za dużo faulował, lecz kilka z tych przewinień było "na wyrost", przynajmniej mi sie tak wydaje. Będzie z niego duży pożytek :whistle: :dance:

Alex prezentował się nieźle, ładnym strzałem w spojenie bramki nastraszył Cordobę & spółkę :wink: W jednej sytuacji mógł podać do Zlatana, zamiast samotnie szarżować na bramkę, no ale stało się inaczej...

Gdy mecz zbliżał się do końca, Nigeryjczyk Martins, który chwile wcześniej wszedł na boisko, strzałem z kilku metrów wbił futbolówkę do pustej bramki, gdyz Chimenti starał sie przeciąć to prostopadłe podanie i musiał wyjść do piłki :wink: Btw. Martinsa nikt nie krył :think:

Tym oto sposobem dotarliśmy do końca. Nie narzekam póki co, skład nie był najmocniejszy, stawka turnieju nie była najważniejsza, zbroimy się na pełnię sezonu. Ale i tak mogli to wygrać, bo Bettega raczej zadowolony nie był, gdyż troche zasępiony siedział na trybunach :wink:

Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 12:48

To tylko sparingi a w sezonie bedzie jak zwykle...JUVE pierwsze ,Millan drugi a Inter trzeci bo oni poza sparingami za bardzo wygrywać nie umią!! :rotfl:

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2005, 12:53

Co do turnieju to mam mieszane uczucia. Jesli sie nie myle to rok temu Tim Cup zakonczyl sie podobnym podzialem miejsc?? Cieszy postawa niektorych zawodnikow(Vieira),a zaangazowanie niektorych smuci. To jest poczatek przygotowan, miejmy nadzieje, ze gdy sezon wystartuje to cala druzyna znajdzie sie w optymalnej formie.

Zablokowany