Lippi powołał kadrę na tournée w USA i Kanadzie.

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 13:28

Marcello Lippi na tournée w USA i Kanadzie powołał 23 zawodników. Reprezentacja jest mocno eksperymentalna z 8 debiutantami wśród których jest król strzelców Serie A Cristiano Lucarelli z Livorno. Tournée potrwa od 7 do 11 czerwca.

Oto cała lista powołanych:
Bramkarze: Flavio Roma (Monaco), Angelo Peruzzi (Lazio), Matteo Guardalben( Palermo).

Obrońcy: Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Fiorentina), Dario Dainelli (Fiorentina), Massimo Oddo (Lazio), Marco Cassetti (Lecce), Fabio Grosso (Palermo).

Pomocnicy: Roberto Baronio (Chievo), Manuele Blasi (Juve), Mauro Esposito (Cagliari), Simone Barone (Palermo), Giandomenico Mesto (Reggina), Carmine Coppola (Messina), Stefano Mauri (Udinese).

Napastnicy: Vincenzo Iaquinta (Udinese), Luca Toni (Palermo), Franco Brienza (Palermo), Cristiano Lucarelli (Livorno), Davide Di Michele (Udinese), Antonio Langella (Cagliari).

Włosi zbiorą się w poniedziałek przed 18 w ośrodku Borghesiana (Rzym). We wtorek 7 czerwca wylot z Fiumicino do Toronto, gdzie ekipa Azzurrich zagra pierwszy mecz przeciwko Serbi w dniu 8 czerwca. 11 czerwca w Nowym Yorku spotkanie z Ekwadorem. Powrót tego samo dnia póżnym wieczorem.
http://www.ligawloska.ys.pl/

Jak widać Lippi zdecydował się na powołanie zawodników nie mających pewnego miejsca w kadrze,wziął też kilku debiutantów,a także zawodników,którzy ostatnimi czasy nie byli powołyani jak np.gracze Lazio Peruzzi i Oddo.Dobrze,że Lippi daje szanse mniej znanym zawodnikom,ale dziwi mnie,że nawet w mocno rezerwowej kadrze zabrakło miejsca dla Mareski,który bez wątpienia zasługuje na debiut w reprezentacji.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
juvebartuo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 13:45

A Blasiego z juve nie ma w Japonii??

matej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 13:52

oprócz tego że Lippi daję szanse młodym. NIe ma się też co oszukiwać na pewnmo też chodzi o to aby ci najlepsi mieli trochę odpoczynku.
juvebartuo pisze: A Blasiego z juve nie ma w Japonii??
Blasi został powołany do reprezentacji wię cnie pojechał do Japonii. A i z Del Piero mi się wydaje że nie został powołany przez Lippiego bo możliwe że Japończycy sie nie zgodzili bo on tam jest bogiem dla wielu kibiców.
BIANCONERI pisze:Dobrze,że Lippi daje szanse mniej znanym zawodnikom,ale dziwi mnie,że nawet w mocno rezerwowej kadrze zabrakło miejsca dla Mareski,który bez wątpienia zasługuje na debiut w reprezentacji.
Też mnie zastanawia brak Mareski. Ciekawe czemu nikt go nei dostrzega :think:

Obrazek
Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 13:55

juvebartuo pisze:A Blasiego z juve nie ma w Japonii??
Blasi gral w Reprezentacji w meczu z Norwegia-nie pojechal do Japoni, tak samo jak Mutu.

Zgadzam sie ze powinien byc Mareska-zasluguje na powolanie ale co poradzic-Lippi ma swoja wizje kadry i chyba nie ma w niej Mareski :? Zobaczymy jak Wlochom pojdzie ale nie wydaje mi sie zeby z Serbia byl latwy mecz bo w eliminacjach pokazali juz nie sa chlopakami do bicia. Powiem szczerze ze wizja Lippiego jakos mnie nie przekonuje (wczorajszy mecz z Norwegia), boje sie ze na MS moga nestety znowu szybko odpasc-oby nie :pray:

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 14:57

Rozumiem, ze jest to sparing, ale Lippi powinien formowac jakis porządny skład, bo jak narazie, to testuje mlodzikow, co na dobre nie wychodzi. Kto jak kto, ale Del Piero, Totti i kilku innych powinno miec pewne miejsce w reprezentacji Wloch, zwlaszcza, ze są w dobrej formie. Mam nadzieje, ze jednak wezmie ich do Niemiec, bo wszystko wskazuje na to, ze Wlosi wyjdą z pierwszego miejsca. Oby. :wink:

Co do samego meczu w USA, nie wie ktos czy i gdzie mozna nabyc bilet na ten mecz w Nowym Jorku ? Jesli ktos wie to dajcie znac.

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
El Nino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 15:18

NIe ma żadnego zawodnika Romy, MIlanu, Ineru.. Jeden z Juventusu..
Podoba mi sie to że Lippi wykorzystuje dużą liczbe zawodników z tych gorszych zespołow, bo to oni mogą okazać się o wiele lepsi od tych gwiazd, którym nie chce się grać w reprezentacji..

Myslę że Lippi powinien stawiać na Gilardino bo to on mógłby być najlepszym strzlecem reprezentacji Włoch i uważamże Juventus powinien sie rozejrzec za jakimś młodym napastnikiem z grona tych reprezentantów, który mógłby być o wiele tańszy od Cassano i Gilardino i może nawet lepszy??

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 12:57

Reprezentacja Włoch w towarzyskim meczu rozegranym w Toronto zremisowała z reprezentacją Serbi i Czarnogóry 1:1 (0:1). Jedyną bramke dla Włochów strzelił debiutant w reprezentacji Włoch a zarazem król strzelców niedawno zakończonego sezonu w Serie A - Cristiano Lucarelli.

Włochy - Serbia i Czarnogóra 1:1 (0:1)
25' [0 - 1] Zigic
83' [1 - 1] Cristiano Lucarelli

Żółte kartki: Manuele Blasi, Mauri, Simone Barone
Czerwona kartka: Manuele Blasi - w 76 minucie za drugą zółtą kartke

Sędziował: Depiero (Kanada). Widzów: 35.000

Włochy (4-4-2): Angelo Peruzzi; Massimo Oddo (Fabio Grosso 46'), Cristian Zaccardo, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini (Franco Brienza 64'); Mauro Esposito (Giandomenico Mesto 35'), Simone Barone, Manuele Blasi, Stefano Mauri (Carmine Coppola 46'); Luca Toni (Cristiano Lucarelli 46'), Vincenzo Iaquinta (Davide Di Michele 67')

Serbia i Czarnogóra (3-4-1-2): Kovacevic; Djordjevic (Koroman 81'), Dudic, Basa (Ivanovic 77'); Rncic, Maric, Brnovic, Mladenovic (Trajkovic 57'); Vukcevic; Zigic, Vucinic (Jestrovic 81')

http://www.ligawloska.ys.pl/

:rotfl: Blaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzziiiiiiiiiii !!!!
:rotfl: O Jezu co za koleś 8)

A co do Lucarelliego - pokazał że nalezy mu się miejsce w kadrze, strzelił gola w debiucie [podobnie jak Cassano w 2003 roku, w meczu z Polską ;)] :bravo: Tylko teraz LIppi będzie miał niemaly problem - Vieri, Totti, Del Piero, Cassano, Gilardino, Lucarelli, Toni, Iquanita ... kogo wybrać :P ?

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 14:03

wErOn pisze:Żółte kartki: Manuele Blasi, Mauri, Simone Barone
Czerwona kartka: Manuele Blasi - w 76 minucie za drugą zółtą kartke

:rotfl: Blaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzziiiiiiiiiii !!!!
:rotfl: O Jezu co za koleś 8)
jak zobaczyłem, że grał Blasi, to od razu spojrzałem na to kto dostał kartki... :angry: ten koleś nie potrafi wytrzymać meczu bez kartki... pisali coś, że może go wymienią na Mozarta... nigdy kolesia nie widziałem jak gra, ale chyba gorzej od Manuele się nie da :P ten chłopak to porażka...
wErOn pisze:A co do Lucarelliego - pokazał że nalezy mu się miejsce w kadrze, strzelił gola w debiucie [podobnie jak Cassano w 2003 roku, w meczu z Polską ;)] :bravo: Tylko teraz LIppi będzie miał niemaly problem - Vieri, Totti, Del Piero, Cassano, Gilardino, Lucarelli, Toni, Iquanita ... kogo wybrać :P ?
oby wErOn, oby... żeby każdy z nich strzelał bramki jak na zawołanie(oczywiście poza Del Piero tylko w reprezentacji :P :wink: ), to można będzie optymistycznie patrzeć na MŚ 2006... no zobaczymy, zobaczymy...

Obrazek
Nedved1110

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 14:11

Tylko jeden zawodnik Juve ale Milanu tez jest mało chyba nawet wogule

bartek_bp15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 czerwca 2005, 14:44