Lippi powołał kadrę na tournée w USA i Kanadzie.
- BIANCONERI
- Juventino
Marcello Lippi na tournée w USA i Kanadzie powołał 23 zawodników. Reprezentacja jest mocno eksperymentalna z 8 debiutantami wśród których jest król strzelców Serie A Cristiano Lucarelli z Livorno. Tournée potrwa od 7 do 11 czerwca.
Oto cała lista powołanych:
Bramkarze: Flavio Roma (Monaco), Angelo Peruzzi (Lazio), Matteo Guardalben( Palermo).
Obrońcy: Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Fiorentina), Dario Dainelli (Fiorentina), Massimo Oddo (Lazio), Marco Cassetti (Lecce), Fabio Grosso (Palermo).
Pomocnicy: Roberto Baronio (Chievo), Manuele Blasi (Juve), Mauro Esposito (Cagliari), Simone Barone (Palermo), Giandomenico Mesto (Reggina), Carmine Coppola (Messina), Stefano Mauri (Udinese).
Napastnicy: Vincenzo Iaquinta (Udinese), Luca Toni (Palermo), Franco Brienza (Palermo), Cristiano Lucarelli (Livorno), Davide Di Michele (Udinese), Antonio Langella (Cagliari).
Włosi zbiorą się w poniedziałek przed 18 w ośrodku Borghesiana (Rzym). We wtorek 7 czerwca wylot z Fiumicino do Toronto, gdzie ekipa Azzurrich zagra pierwszy mecz przeciwko Serbi w dniu 8 czerwca. 11 czerwca w Nowym Yorku spotkanie z Ekwadorem. Powrót tego samo dnia póżnym wieczorem.
http://www.ligawloska.ys.pl/
Jak widać Lippi zdecydował się na powołanie zawodników nie mających pewnego miejsca w kadrze,wziął też kilku debiutantów,a także zawodników,którzy ostatnimi czasy nie byli powołyani jak np.gracze Lazio Peruzzi i Oddo.Dobrze,że Lippi daje szanse mniej znanym zawodnikom,ale dziwi mnie,że nawet w mocno rezerwowej kadrze zabrakło miejsca dla Mareski,który bez wątpienia zasługuje na debiut w reprezentacji.
Oto cała lista powołanych:
Bramkarze: Flavio Roma (Monaco), Angelo Peruzzi (Lazio), Matteo Guardalben( Palermo).
Obrońcy: Andrea Barzagli (Palermo), Giorgio Chiellini (Fiorentina), Dario Dainelli (Fiorentina), Massimo Oddo (Lazio), Marco Cassetti (Lecce), Fabio Grosso (Palermo).
Pomocnicy: Roberto Baronio (Chievo), Manuele Blasi (Juve), Mauro Esposito (Cagliari), Simone Barone (Palermo), Giandomenico Mesto (Reggina), Carmine Coppola (Messina), Stefano Mauri (Udinese).
Napastnicy: Vincenzo Iaquinta (Udinese), Luca Toni (Palermo), Franco Brienza (Palermo), Cristiano Lucarelli (Livorno), Davide Di Michele (Udinese), Antonio Langella (Cagliari).
Włosi zbiorą się w poniedziałek przed 18 w ośrodku Borghesiana (Rzym). We wtorek 7 czerwca wylot z Fiumicino do Toronto, gdzie ekipa Azzurrich zagra pierwszy mecz przeciwko Serbi w dniu 8 czerwca. 11 czerwca w Nowym Yorku spotkanie z Ekwadorem. Powrót tego samo dnia póżnym wieczorem.
Jak widać Lippi zdecydował się na powołanie zawodników nie mających pewnego miejsca w kadrze,wziął też kilku debiutantów,a także zawodników,którzy ostatnimi czasy nie byli powołyani jak np.gracze Lazio Peruzzi i Oddo.Dobrze,że Lippi daje szanse mniej znanym zawodnikom,ale dziwi mnie,że nawet w mocno rezerwowej kadrze zabrakło miejsca dla Mareski,który bez wątpienia zasługuje na debiut w reprezentacji.
"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"

- juvebartuo
- Juventino
A Blasiego z juve nie ma w Japonii??
- matej
- Juventino
oprócz tego że Lippi daję szanse młodym. NIe ma się też co oszukiwać na pewnmo też chodzi o to aby ci najlepsi mieli trochę odpoczynku.

Blasi został powołany do reprezentacji wię cnie pojechał do Japonii. A i z Del Piero mi się wydaje że nie został powołany przez Lippiego bo możliwe że Japończycy sie nie zgodzili bo on tam jest bogiem dla wielu kibiców.juvebartuo pisze: A Blasiego z juve nie ma w Japonii??
Też mnie zastanawia brak Mareski. Ciekawe czemu nikt go nei dostrzegaBIANCONERI pisze:Dobrze,że Lippi daje szanse mniej znanym zawodnikom,ale dziwi mnie,że nawet w mocno rezerwowej kadrze zabrakło miejsca dla Mareski,który bez wątpienia zasługuje na debiut w reprezentacji.

- Iver.pk
- Juventino
Blasi gral w Reprezentacji w meczu z Norwegia-nie pojechal do Japoni, tak samo jak Mutu.juvebartuo pisze:A Blasiego z juve nie ma w Japonii??
Zgadzam sie ze powinien byc Mareska-zasluguje na powolanie ale co poradzic-Lippi ma swoja wizje kadry i chyba nie ma w niej Mareski :? Zobaczymy jak Wlochom pojdzie ale nie wydaje mi sie zeby z Serbia byl latwy mecz bo w eliminacjach pokazali juz nie sa chlopakami do bicia. Powiem szczerze ze wizja Lippiego jakos mnie nie przekonuje (wczorajszy mecz z Norwegia), boje sie ze na MS moga nestety znowu szybko odpasc-oby nie

- Wojtom
- Juventino
Rozumiem, ze jest to sparing, ale Lippi powinien formowac jakis porządny skład, bo jak narazie, to testuje mlodzikow, co na dobre nie wychodzi. Kto jak kto, ale Del Piero, Totti i kilku innych powinno miec pewne miejsce w reprezentacji Wloch, zwlaszcza, ze są w dobrej formie. Mam nadzieje, ze jednak wezmie ich do Niemiec, bo wszystko wskazuje na to, ze Wlosi wyjdą z pierwszego miejsca. Oby.
Co do samego meczu w USA, nie wie ktos czy i gdzie mozna nabyc bilet na ten mecz w Nowym Jorku ? Jesli ktos wie to dajcie znac.
Co do samego meczu w USA, nie wie ktos czy i gdzie mozna nabyc bilet na ten mecz w Nowym Jorku ? Jesli ktos wie to dajcie znac.
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
- El Nino
- Juventino
NIe ma żadnego zawodnika Romy, MIlanu, Ineru.. Jeden z Juventusu..
Podoba mi sie to że Lippi wykorzystuje dużą liczbe zawodników z tych gorszych zespołow, bo to oni mogą okazać się o wiele lepsi od tych gwiazd, którym nie chce się grać w reprezentacji..
Myslę że Lippi powinien stawiać na Gilardino bo to on mógłby być najlepszym strzlecem reprezentacji Włoch i uważamże Juventus powinien sie rozejrzec za jakimś młodym napastnikiem z grona tych reprezentantów, który mógłby być o wiele tańszy od Cassano i Gilardino i może nawet lepszy??
Podoba mi sie to że Lippi wykorzystuje dużą liczbe zawodników z tych gorszych zespołow, bo to oni mogą okazać się o wiele lepsi od tych gwiazd, którym nie chce się grać w reprezentacji..
Myslę że Lippi powinien stawiać na Gilardino bo to on mógłby być najlepszym strzlecem reprezentacji Włoch i uważamże Juventus powinien sie rozejrzec za jakimś młodym napastnikiem z grona tych reprezentantów, który mógłby być o wiele tańszy od Cassano i Gilardino i może nawet lepszy??
- wErOn
- Juventino
Reprezentacja Włoch w towarzyskim meczu rozegranym w Toronto zremisowała z reprezentacją Serbi i Czarnogóry 1:1 (0:1). Jedyną bramke dla Włochów strzelił debiutant w reprezentacji Włoch a zarazem król strzelców niedawno zakończonego sezonu w Serie A - Cristiano Lucarelli.
Włochy - Serbia i Czarnogóra 1:1 (0:1)
25' [0 - 1] Zigic
83' [1 - 1] Cristiano Lucarelli
Żółte kartki: Manuele Blasi, Mauri, Simone Barone
Czerwona kartka: Manuele Blasi - w 76 minucie za drugą zółtą kartke
Sędziował: Depiero (Kanada). Widzów: 35.000
Włochy (4-4-2): Angelo Peruzzi; Massimo Oddo (Fabio Grosso 46'), Cristian Zaccardo, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini (Franco Brienza 64'); Mauro Esposito (Giandomenico Mesto 35'), Simone Barone, Manuele Blasi, Stefano Mauri (Carmine Coppola 46'); Luca Toni (Cristiano Lucarelli 46'), Vincenzo Iaquinta (Davide Di Michele 67')
Serbia i Czarnogóra (3-4-1-2): Kovacevic; Djordjevic (Koroman 81'), Dudic, Basa (Ivanovic 77'); Rncic, Maric, Brnovic, Mladenovic (Trajkovic 57'); Vukcevic; Zigic, Vucinic (Jestrovic 81')
:rotfl: Blaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzziiiiiiiiiii !!!!
:rotfl: O Jezu co za koleś 8)
A co do Lucarelliego - pokazał że nalezy mu się miejsce w kadrze, strzelił gola w debiucie [podobnie jak Cassano w 2003 roku, w meczu z Polską
]
Tylko teraz LIppi będzie miał niemaly problem - Vieri, Totti, Del Piero, Cassano, Gilardino, Lucarelli, Toni, Iquanita ... kogo wybrać
?
Włochy - Serbia i Czarnogóra 1:1 (0:1)
25' [0 - 1] Zigic
83' [1 - 1] Cristiano Lucarelli
Żółte kartki: Manuele Blasi, Mauri, Simone Barone
Włochy (4-4-2): Angelo Peruzzi; Massimo Oddo (Fabio Grosso 46'), Cristian Zaccardo, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini (Franco Brienza 64'); Mauro Esposito (Giandomenico Mesto 35'), Simone Barone, Manuele Blasi, Stefano Mauri (Carmine Coppola 46'); Luca Toni (Cristiano Lucarelli 46'), Vincenzo Iaquinta (Davide Di Michele 67')
Serbia i Czarnogóra (3-4-1-2): Kovacevic; Djordjevic (Koroman 81'), Dudic, Basa (Ivanovic 77'); Rncic, Maric, Brnovic, Mladenovic (Trajkovic 57'); Vukcevic; Zigic, Vucinic (Jestrovic 81')
A co do Lucarelliego - pokazał że nalezy mu się miejsce w kadrze, strzelił gola w debiucie [podobnie jak Cassano w 2003 roku, w meczu z Polską

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
Wolność i kapitalizm!
- J1897
- Juventino
jak zobaczyłem, że grał Blasi, to od razu spojrzałem na to kto dostał kartki...wErOn pisze:Żółte kartki: Manuele Blasi, Mauri, Simone Barone

oby wErOn, oby... żeby każdy z nich strzelał bramki jak na zawołanie(oczywiście poza Del Piero tylko w reprezentacjiwErOn pisze:A co do Lucarelliego - pokazał że nalezy mu się miejsce w kadrze, strzelił gola w debiucie [podobnie jak Cassano w 2003 roku, w meczu z Polską]
Tylko teraz LIppi będzie miał niemaly problem - Vieri, Totti, Del Piero, Cassano, Gilardino, Lucarelli, Toni, Iquanita ... kogo wybrać
?

- Nedved1110
- Juventino
Tylko jeden zawodnik Juve ale Milanu tez jest mało chyba nawet wogule
- bartek_bp15
- Juventino
Już myślałem że to alex sędziował...
:D:D
Już myślałem że to alex sędziował...