L.O.S.U.X

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
322

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 21:41

Losux. Według mnie najlepszy komiks w polsce. Można się niezle usmiac. Niektorych moze wnerwiac ich kawaly ale Losux wedlug mnjie jest boski
tu link do komixu >>>> www.losux.prv.pl

Ps. Najlepiej czytać od pierwszego komixu

Obrazek
Tarnos15

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 22:01

Losux nie jest zły, ale i tak z polskich komiksow wymiata Osiedle Swoboda, WilQ Superbohater, i te wszsytkie z produktu z Niedźwiedziem i Paroofa na czele :D :D

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 22:03

Jak na amatorki komiks to rzeczywiście niezły.

Ale ja jestem koneserem komiksowym i cenie sobie te prawdziwe dzieła :).
Thorgal , Tetful , Asterix o obelix , kajko i kokosz , yans itd.
Dla prawdziwych komiksów nastały ciężkie czasy :(

Coolfi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 22:15

Losuxa znałem już wcześniej. Nie jest on bynajmniej jakimś dziełem porównywalnym chociazby do Thorgala, jest tylko tworem zapalonego ucznia baardzo nielubiącego swojego liceum (jak sama nazwa komiksu wskazuje). W komiksie jest zawarty specyficzny rodzaj humoru, nie każdego on bawi. Różnego rodzaju teksty w stylu "Niezły hardkor" czy inne zwieracze nie każdemu moga przypaść do gustu.
Mnie niektóre komksy rozbawiły, inne wręcz przeciwnie - chciało mi sie płakać na samą myśl ludzi których bawi część ciała nazywana zwieraczem. Co jak co, ale autorowi komiksu należą się graty chocby za zainteresowanie jakie wzbudził swoim "dziełem". To że nie każdego to bawi to już inna sprawa. Warto zwrócić uwagę na dział strony poświęcony autorowi, widać że ten pan jest lekko zakręcony :)
Khra Khra!

Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2005, 23:15

Losux.Komiks naprawde dobry.Gdzieś już na forum widziałem taki temat, ale nie znalazłem.Wczytałem się i teraz z regularnością odwiedziam losux.prv.pl.
Yari pisze: kajko i kokosz
Musze sie pochwalić 8) .Autor komiksów "Kajko i Kokosz" to mój wujek 8).I właśnie w tych przygodach poczułem "magie" komiksów.Szafka z komiksami "Kajko i Kokosza" z dedykacją.Teraz przyjemnie sie na to spogląda :roll: .Ale jest jakiś żal, smutek :roll: .
Yari pisze:Dla prawdziwych komiksów nastały ciężkie czasy :(
:bravo:

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 12:01

ech, gdzie te czasy kiedy biegało sie do kiosku kupić kolejne "księgi" Tystusa, Romka i aTomka, Kajków, czy Thorgala. 8) To były komiksy...dla mnie były jakąś uczieczką od świata zewnętrznego, poczuciem fajnej przygody :D czy po prostu zwykłym zabiciem czasu....

a dzisiejsze komiksy ? kiedy patrzę na dzieciaki czytające setne wcielenie batmanów, spidermanów czy tego zielona olbrzyma ("Hulk" ?), to aż mnie skręca i zastanawiam się, dlaczego to ludzie nazywają komiksem. Dla mnie to puste rysunki z żadnym przesłaniem. Nie to, co kiedyś.

Losux....komiks nawet śmieszny, tylko cała ta otoczka niepodoba mi się. Na przykład fani: biegają typki po szkołach, podwórkach itp. i krzyczą jakieś ulubione kwestie z komiksu :roll: zastanawiam się, jaki mają iloraz inteligencji...

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Ikar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 13:23

Na poczatku bylo ciekawe ale teraz wydaje mi sie ze to po prostu odcinanie kuponow od sławy jaka komiks zdobył w necie. A co do komiksow tych prawdziwszych:P to kiedys czytalem Punishera ale ostatnio trudno cokolwiek ciekawego znalesc:/ Komiksy mozna bylo wyporzyczac u mnie w podstawowce w bibliotece szkolnej ale nie wiem czemu nie bylo ich juz w liceum;)

eLeM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 14:30

Nie głupie ale przy Wilq się chowa. Dla komiksowych koneserów: znacie Antresolke Profesorka Nerwosolka? Najbardziej psychodeliczny komix :D

Obrazek
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 17:03

Ja sledze ten komiks (losux) juz od dawna i podoba mi sie, chociaz uwazam, ze ostatnimi czasy obnizyl loty.. :roll:
Co do innych komiksow- zawsze lubilem czytac Kajka i Kokosza, Tytusa, Asterixa... chociaz mysle, ze slowo "komiks" ma dzisiaj juz troche inna definicje niz kiedys, dzisiaj wystarczy narysowac pare obrazkow, pokolorowac czy nawet nie, i juz jest "komiks". Ot, taki Kaczor Donald :? (oczywiscie nie mam nic do fanow Kaczora Donalda! :roll: )

Przy okazji polecam "Jeza Jerzego" :smile:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 19:33

Już od jakiegoś czasu śledzę ten komiks i muszę przyznać, że bardzo mi się podoba :-D . Jak słusznie zauważyliście, komiks ostatnio obniżył loty, ale pierwsze sceny były świetne. Najbardziej lubię Bałwana z Gwiezdnego Smalcu i Tuńczyka Pawła 8) .
mnowomiejsky pisze:Ot, taki Kaczor Donald :?
Można powiedzieć, że wychowałem się na "Kaczorze Donaldzie". Gdy byłem mały w kioskach nie było już "Kajko i Kokosza", "Asterixa i Obelixa" i innych. Czytałem "Kaczora Donalda" i muszę przyznać, że podobał mi się ten komiks. Do dzisiaj trzymam w domu "Giganty" i czasami do nich wracam :roll: .
mnowomiejsky pisze:Przy okazji polecam "Jeza Jerzego" :smile:
A co to jest :roll: ?

Jeśli znacie jakieś inne ciekawe komiksy internetowe, to dajcie linki :wink: .

:roll:
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 19:57

Diego pisze:
mnowomiejsky pisze:Ot, taki Kaczor Donald :?
Można powiedzieć, że wychowałem się na "Kaczorze Donaldzie".
Tez mialem taki krotki epizod w zyciu... :wink: hieh hieh...
Diego pisze:
mnowomiejsky pisze:Przy okazji polecam "Jeza Jerzego" :smile:
A co to jest :roll: ?
Wg mnie jest to swietny komiks, mimo, ze z serii "tylko dla doroslych".. :roll: Niestety w necie chyba go nie ma, choc ma oficjalna strone i fanow pewnie tez mase- zajrzyj na http://www.jezjerzy.pl/- tam jest o tym sporo, moze kiedys rzucil Ci sie w oczy ten komiks.. w kazdym razie ten jez mnie rozbraja, przeczytalem kilka odcinkow, oprocz najnowszych, bo widze, ze sa juz wydane podobno (http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/401302)..
Nie wiem, czy innym przypadnie do gustu, tak samo jak Losux nie musi kazdemu sie podobac, ale jez Jerzy to dla mnie bomba (lub, jesli wolicie nosowo- bąba :smile: ), i polecam go i tak. Na moja odpowiedzialnosc :wink:
Diego pisze:Najbardziej lubię Bałwana z Gwiezdnego Smalcu i Tuńczyka Pawła
Buhahaha sa pierwszorzedni! :smile: Tez za nimi przepadam. Tyle ze Balwan za duzo pije :wink:

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 20:11

"Jeż Jerzy" dostępny jest tylko w sprzedaży wysyłkowej? Z tego co zdązyłem poczytać, komiks zapowiada się sympatycznie 8) i podejrzewam, że spodobałby mi się. Znalazłem również "Jeża Jerzego" na Allegro :roll: .

:roll:
Alessandro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 20:59

Własciwie teraz oierwszy raz zobaczyłem ten komiks i musze powiedziec ze czytajac go rżałem ze smiechu na całe mieszkanie. Podoba mi sie taki humor a z moim przyjacielem jak mamy faze to "strach sie bać" hehe. A pomyśleć że zaczynałem od Kaczora Donalda itp. ale od kilku lat nie miałem okazji czytac komiksów, dziś żałuję...

enbea

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2005, 22:07

podobnie jak Alessandro nie znalem wczesniej tego komisku ale jak zaczalem czytac to przeczytalem wszytskie 129 "numerow" :))) mam pytanie, co ile mnie wiecej pojawia sie nastepny numer L.O.S.U.X.'a

ENBEA
322

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 czerwca 2005, 09:31

W poniedziałek środę i piątek

Obrazek
ODPOWIEDZ