L.O.S.U.X
- 322
- Juventino
Losux. Według mnie najlepszy komiks w polsce. Można się niezle usmiac. Niektorych moze wnerwiac ich kawaly ale Losux wedlug mnjie jest boski
tu link do komixu >>>> www.losux.prv.pl
Ps. Najlepiej czytać od pierwszego komixu
tu link do komixu >>>> www.losux.prv.pl
Ps. Najlepiej czytać od pierwszego komixu

- Yari
- Juventino
Jak na amatorki komiks to rzeczywiście niezły.
Ale ja jestem koneserem komiksowym i cenie sobie te prawdziwe dzieła
.
Thorgal , Tetful , Asterix o obelix , kajko i kokosz , yans itd.
Dla prawdziwych komiksów nastały ciężkie czasy
Ale ja jestem koneserem komiksowym i cenie sobie te prawdziwe dzieła

Thorgal , Tetful , Asterix o obelix , kajko i kokosz , yans itd.
Dla prawdziwych komiksów nastały ciężkie czasy

- Coolfi
- Juventino
Losuxa znałem już wcześniej. Nie jest on bynajmniej jakimś dziełem porównywalnym chociazby do Thorgala, jest tylko tworem zapalonego ucznia baardzo nielubiącego swojego liceum (jak sama nazwa komiksu wskazuje). W komiksie jest zawarty specyficzny rodzaj humoru, nie każdego on bawi. Różnego rodzaju teksty w stylu "Niezły hardkor" czy inne zwieracze nie każdemu moga przypaść do gustu.
Mnie niektóre komksy rozbawiły, inne wręcz przeciwnie - chciało mi sie płakać na samą myśl ludzi których bawi część ciała nazywana zwieraczem. Co jak co, ale autorowi komiksu należą się graty chocby za zainteresowanie jakie wzbudził swoim "dziełem". To że nie każdego to bawi to już inna sprawa. Warto zwrócić uwagę na dział strony poświęcony autorowi, widać że ten pan jest lekko zakręcony
Khra Khra!
Mnie niektóre komksy rozbawiły, inne wręcz przeciwnie - chciało mi sie płakać na samą myśl ludzi których bawi część ciała nazywana zwieraczem. Co jak co, ale autorowi komiksu należą się graty chocby za zainteresowanie jakie wzbudził swoim "dziełem". To że nie każdego to bawi to już inna sprawa. Warto zwrócić uwagę na dział strony poświęcony autorowi, widać że ten pan jest lekko zakręcony

Khra Khra!
Podobno w chwili śmierci...
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
tracimy 21 gramów naszej wagi.
Każdy.
- Jędruś
- Juventino
Losux.Komiks naprawde dobry.Gdzieś już na forum widziałem taki temat, ale nie znalazłem.Wczytałem się i teraz z regularnością odwiedziam losux.prv.pl.

Musze sie pochwalić 8) .Autor komiksów "Kajko i Kokosz" to mój wujek 8).I właśnie w tych przygodach poczułem "magie" komiksów.Szafka z komiksami "Kajko i Kokosza" z dedykacją.Teraz przyjemnie sie na to spogląda :roll: .Ale jest jakiś żal, smutek :roll: .Yari pisze: kajko i kokosz
Yari pisze:Dla prawdziwych komiksów nastały ciężkie czasy

- pan Zambrotta
- Juventino
ech, gdzie te czasy kiedy biegało sie do kiosku kupić kolejne "księgi" Tystusa, Romka i aTomka, Kajków, czy Thorgala. 8) To były komiksy...dla mnie były jakąś uczieczką od świata zewnętrznego, poczuciem fajnej przygody
czy po prostu zwykłym zabiciem czasu....
a dzisiejsze komiksy ? kiedy patrzę na dzieciaki czytające setne wcielenie batmanów, spidermanów czy tego zielona olbrzyma ("Hulk" ?), to aż mnie skręca i zastanawiam się, dlaczego to ludzie nazywają komiksem. Dla mnie to puste rysunki z żadnym przesłaniem. Nie to, co kiedyś.
Losux....komiks nawet śmieszny, tylko cała ta otoczka niepodoba mi się. Na przykład fani: biegają typki po szkołach, podwórkach itp. i krzyczą jakieś ulubione kwestie z komiksu :roll: zastanawiam się, jaki mają iloraz inteligencji...

a dzisiejsze komiksy ? kiedy patrzę na dzieciaki czytające setne wcielenie batmanów, spidermanów czy tego zielona olbrzyma ("Hulk" ?), to aż mnie skręca i zastanawiam się, dlaczego to ludzie nazywają komiksem. Dla mnie to puste rysunki z żadnym przesłaniem. Nie to, co kiedyś.
Losux....komiks nawet śmieszny, tylko cała ta otoczka niepodoba mi się. Na przykład fani: biegają typki po szkołach, podwórkach itp. i krzyczą jakieś ulubione kwestie z komiksu :roll: zastanawiam się, jaki mają iloraz inteligencji...
- Ikar
- Juventino
Na poczatku bylo ciekawe ale teraz wydaje mi sie ze to po prostu odcinanie kuponow od sławy jaka komiks zdobył w necie. A co do komiksow tych prawdziwszych:P to kiedys czytalem Punishera ale ostatnio trudno cokolwiek ciekawego znalesc:/ Komiksy mozna bylo wyporzyczac u mnie w podstawowce w bibliotece szkolnej ale nie wiem czemu nie bylo ich juz w liceum;)
- mnowo
- Qualità Juventino
Ja sledze ten komiks (losux) juz od dawna i podoba mi sie, chociaz uwazam, ze ostatnimi czasy obnizyl loty.. :roll:
Co do innych komiksow- zawsze lubilem czytac Kajka i Kokosza, Tytusa, Asterixa... chociaz mysle, ze slowo "komiks" ma dzisiaj juz troche inna definicje niz kiedys, dzisiaj wystarczy narysowac pare obrazkow, pokolorowac czy nawet nie, i juz jest "komiks". Ot, taki Kaczor Donald :? (oczywiscie nie mam nic do fanow Kaczora Donalda! :roll: )
Przy okazji polecam "Jeza Jerzego"
Co do innych komiksow- zawsze lubilem czytac Kajka i Kokosza, Tytusa, Asterixa... chociaz mysle, ze slowo "komiks" ma dzisiaj juz troche inna definicje niz kiedys, dzisiaj wystarczy narysowac pare obrazkow, pokolorowac czy nawet nie, i juz jest "komiks". Ot, taki Kaczor Donald :? (oczywiscie nie mam nic do fanow Kaczora Donalda! :roll: )
Przy okazji polecam "Jeza Jerzego"
- M.
- Juventino
Już od jakiegoś czasu śledzę ten komiks i muszę przyznać, że bardzo mi się podoba :-D . Jak słusznie zauważyliście, komiks ostatnio obniżył loty, ale pierwsze sceny były świetne. Najbardziej lubię Bałwana z Gwiezdnego Smalcu i Tuńczyka Pawła 8) .
Jeśli znacie jakieś inne ciekawe komiksy internetowe, to dajcie linki
.
Można powiedzieć, że wychowałem się na "Kaczorze Donaldzie". Gdy byłem mały w kioskach nie było już "Kajko i Kokosza", "Asterixa i Obelixa" i innych. Czytałem "Kaczora Donalda" i muszę przyznać, że podobał mi się ten komiks. Do dzisiaj trzymam w domu "Giganty" i czasami do nich wracam :roll: .mnowomiejsky pisze:Ot, taki Kaczor Donald :?
A co to jest :roll: ?mnowomiejsky pisze:Przy okazji polecam "Jeza Jerzego"
Jeśli znacie jakieś inne ciekawe komiksy internetowe, to dajcie linki
:roll:
- mnowo
- Qualità Juventino
Tez mialem taki krotki epizod w zyciu...Diego pisze:Można powiedzieć, że wychowałem się na "Kaczorze Donaldzie".mnowomiejsky pisze:Ot, taki Kaczor Donald :?
Wg mnie jest to swietny komiks, mimo, ze z serii "tylko dla doroslych".. :roll: Niestety w necie chyba go nie ma, choc ma oficjalna strone i fanow pewnie tez mase- zajrzyj na http://www.jezjerzy.pl/- tam jest o tym sporo, moze kiedys rzucil Ci sie w oczy ten komiks.. w kazdym razie ten jez mnie rozbraja, przeczytalem kilka odcinkow, oprocz najnowszych, bo widze, ze sa juz wydane podobno (http://www.merlin.com.pl/frontend/towar/401302)..Diego pisze:A co to jest :roll: ?mnowomiejsky pisze:Przy okazji polecam "Jeza Jerzego"
Nie wiem, czy innym przypadnie do gustu, tak samo jak Losux nie musi kazdemu sie podobac, ale jez Jerzy to dla mnie bomba (lub, jesli wolicie nosowo- bąba
Buhahaha sa pierwszorzedni!Diego pisze:Najbardziej lubię Bałwana z Gwiezdnego Smalcu i Tuńczyka Pawła
- M.
- Juventino
"Jeż Jerzy" dostępny jest tylko w sprzedaży wysyłkowej? Z tego co zdązyłem poczytać, komiks zapowiada się sympatycznie 8) i podejrzewam, że spodobałby mi się. Znalazłem również "Jeża Jerzego" na Allegro :roll: .
:roll:
- Alessandro
- Juventino
Własciwie teraz oierwszy raz zobaczyłem ten komiks i musze powiedziec ze czytajac go rżałem ze smiechu na całe mieszkanie. Podoba mi sie taki humor a z moim przyjacielem jak mamy faze to "strach sie bać" hehe. A pomyśleć że zaczynałem od Kaczora Donalda itp. ale od kilku lat nie miałem okazji czytac komiksów, dziś żałuję...