Epoka napoleońska - dobra, czy zła??

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
bianconerio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2005, 16:34

Patrzac na to haslo, trudno uznac, ze Rosja, Austria czy Prusy monopolizowaly wladze. Władze mial kazdy wladca, bedacy niezalezny od innego kraju. Tym bardziej monopol ma niewiele wspolnego z wzrastaniem w sile... chociaz, moze troche .
No nie wiem nie chcialem sie wdawac w dyskusje na ten temat ale takie okreslenia juz niejednokrotnie spotykalem w roznych ksiazkach i tu chodzi bardziej przenosne niz doslowne rozumienie tego zwrotu.
Zapamietaj chlopcze, Napoleon to rzecz świeta...
No chlopcem juz nie jestem troche czasu a przynejmniej jakos nie pasuje aby do mnie tak ktos mowil :D . Widze ze wiesz znacznie wiecej niz statystyczny Polak bo watpie aby ktos kto nie studiuje hirki znal takie fakty no chyba ze korzystales z jakis pomocy.
W kazdym badz razie przyznaje ze niezle mi dokopales tymi tekstami a Ty przyznaj ze po prostu chciales mnie troche z blotem zmieszac bo sie zaczalem wypowiadac o "swietym" dla Ciebie Napoleonie... hehe nie mam zalu z tego powodu 8)
pozdr

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 maja 2005, 17:21

bianconerio pisze:Widze ze wiesz znacznie wiecej niz statystyczny Polak bo watpie aby ktos kto nie studiuje hirki znal takie fakty no chyba ze korzystales z jakis pomocy.
Oczywiscie, ze korzystalem z pomocy. Nie mam zamiaru wypisywac glupot, szczegolnie, ze tu prawie nikt nic na ten temat nie wie. Gdybym podal zle informacje, ktos moglby je zapamietac i zyc w bledzie 8) .
Ty przyznaj ze po prostu chciales mnie troche z blotem zmieszac bo sie zaczalem wypowiadac o "swietym" dla Ciebie Napoleonie... hehe nie mam zalu z tego powodu 8)
pozdr
Chcialem po prostu wyjasnic kilka rzeczy... nic wiecej 8) Pozdr....

ODPOWIEDZ