Allegro czy eBay ?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Stasiek3

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 19:56

Gazeta.pl podała informację o planowanej na przyszły wtorek inauguracji polskiej wersji witryny eBay.

Swoją drogą, zastanawia mnie skąd redakcja gazety posiada takie informacje. Być może, wkrótce portal gazety planuje zakończenie współpracy z allegro na rzecz międzynarodowego partnera.

Ciekaw jestem Waszych opinii na temat planów wejścia eBay na polski rynek. Czy otwarcie polskiej wersji witryny podzieli jedynie „polski tort aukcyjny”, czy też otworzy przed polskimi użytkownikami rynki międzynarodowe?

kubinho 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 20:17

Zdaje mi się że to jest dobry pomysł gdyż stworzy to jakiś rodzaj rywalizacji np cenowej!!!! Mam również nadzieję że jak to powiedziałeś otworzy to przed nami rynki między narodowe, a to może nam wyjścy tylko na dobre.
Ja osobiście nie kupowałem nic jeszcze na allegro ale wydaje mi sie dobrym pomysłem sprzedaż internetowa i popieram ten rodzaj handlu i jestem jak najbardziej za tą nową witryną i życze jej wszystkiego najlepszego :D

Grande Juve, Vinci Per Noi
wojtekk03

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 20:33

Mnie tez sie wydaje że to dobrze, że na nasz rynek wchodzi międzynarodowy e-Bay. Nie jestem obeznany w tych tematach ale jezeli wniesie to coś pozytecznego dla polskich uzytkowników, to jestem jak najbardziej za tym pomysłem

i sie zaczęło SCHOOLTiME :/
FORZA JUVe FORZA ALEX
Asta#8

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 20:39

Ja się baaaaaaaardzi cieszę, że wchodzi eBay z jednego przedewszystkim powodu:
JUVENTUS!!!!
Na eBayu jest chyba 24 strony o Juve!! :shock:
Nie wiem, ile będzie kosztować koszt przesłki, ale trudno. :p
Najbardziej się nastawiałem na tzw. Corinhias (czy jakoś tak). Są to małe super wykonane figurki piłkarzy. Na Allegro widziałem je tylko raz i to jeszcze kiepsko wykonane i za 150 zł. :/

Premiera eBayu była zaplanowana już na ten wtorek, ale z wiadomych powodów została premiera przełożona.

Pozdriawiam

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 20:47

kubinho 10 pisze:Zdaje mi się że to jest dobry pomysł gdyż stworzy to jakiś rodzaj rywalizacji np cenowej!!!!
co to bedzie za rywalizacja chyba ze ci bedą mieli 10 groszy tanszą aukcje :P bo przeciez cene ustalają użytkownicy a ci sami bedą i tu i tu :P wiec ja nie widze zeby miała byc w takim wypadku rywalizacja cenowa
zobaczy sie jak bedzie ale mam nadzieje ze coś sie zmieni , i ebay bedzie pewniejsze niz allegro który jest bezradne gdy kogoś oszukują :?

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 20:51

Bardzo dobrze, ze wchodzi ebay, bo jak widac, na tych aukcjach jest o wiele więcej przedmiotów z Juventusu. Wybor jest ogromny, mozna znalezc wrecz wszystko. Mam nadzieje, ze bedą dostepne te przedmioty, ktore są teraz, jak chocby koszulka Juve z autografami wszystkich piłkarzy i trenera... mmmm :P Juz zbieram kase :P

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Dżelei

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 21:06

Asta#8 pisze:
Na eBayu jest chyba 24 strony o Juve!! :shock:
Nie wiem, ile będzie kosztować koszt przesłki, ale trudno.
I co w związku z tym? Na eBay'u będą wystawiać Polacy, więc na naszym nie będzie 24 stron o Juve... za to możesz w każdej chwili kupić coś z amerykańskiego :P Oczywiście to dobrze, międzynarodowa firma, ale przedmioty do kupienia się nie zmienią dlatego że to eBay...

aVe

ADP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 21:49

Widziałem zagraniczna stronke i jest tam mega duzo rzeczy zwiazanych z juve.Bardzo dobrze ze ebay wchodzi do polski bo wkoncy sobie zrobie pozadne zakupy :D

pieny

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 22:01

eBay jest lepszy jest tam kilkaset wiecej rzeczy do kupienia ... jest to jakby mega allegro a i prowizje bedą też mniesjze pobierane od sprzedawanych rzeczy niz na allegro wiec wszyscy z allegro pewnei tam teraz beda działali.... 8)

OLSZAN
kornknot

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2005, 22:02

Powiedzcie mi bo nie rozumiem, co sie takeigo zmieni procz nazwy? Bo chyba beda dalej tylko Polacy wystawiac tam swoje rzeczy. Wytlumaczcie mi bo nie rozumiem.

2MAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2005, 09:29

i bardzo dobrze ... działam już kilka lat na Allegro - któremy , bądz co bądz brakuje bardzooo wiele do eBay`a ... jeśli to prawda , to Allegro upadnie ,ewentualnie "połączy" sie z eBay`em albo coś ... najwyższa pora na eBay`a w Polsce 8)

"Dla wszytkich fanow Nintendo DS . Zapraszamy ! http://www.dsinfo.yoyo.pl/news.php
ODPOWIEDZ