Giraudo:'Budujemy nowy stadion dla Juventusu'
- Reggie
- Juventino
Wszystko pięknie tylko czemu nowy stadion, co z przebudową Delle Alpi?
35 tys to stanowczo za mało, jeśli rzeczywiście trybuny będą blisko murawy, to napewno będzie więcj kibiców na meczach (tak jak mówi UlTrAs). A poza tym jak to wygląda? Na meczu Real-Juve 80 tys. na Juve-Real 35 tys. ; na Barca-Juve 100 tys., na Juve-Barca 35 tys. :? Jeśli Giraudo zobaczy że ten stadion jest za mały to zacznie budować nowy? :?
35 tys to stanowczo za mało, jeśli rzeczywiście trybuny będą blisko murawy, to napewno będzie więcj kibiców na meczach (tak jak mówi UlTrAs). A poza tym jak to wygląda? Na meczu Real-Juve 80 tys. na Juve-Real 35 tys. ; na Barca-Juve 100 tys., na Juve-Barca 35 tys. :? Jeśli Giraudo zobaczy że ten stadion jest za mały to zacznie budować nowy? :?
"Ludzie wybierają najczęściej rozwiązania pośrednie, które są najgorsze ze wszystkich, a to dlatego, że nie potrafią być ani całkiem źli, ani całkiem dobrzy." Niccolò Machiavelli
- suret23
- Juventino
Też uważam, że stadion 35 tysięczny jest zdecydowanie za mały. juve powinno mieć obiekt co najmniej 50 tysięczny bo tylko taki odpowiadał by randze klubu.Z drugiej to chyba dobrze, że opuścimy Del Alpi, który delikatnie rzecz mówiąc nie był zbyt popularnym i akceptowanym stadionem przez tifosich. Mi osobiście angielskie stadiony, z jak najmniejszą odległością pomiędzy trybunami a murawą, odpowiadają najbardziej.
- Adu
- Juventino
moim zdaniem to zmierza w zlym kierunku, bo to nie chodzi o to ze w turynie nie ma kibicow, tylko o postepowanie wladz klubu ktore zupelnie nie jest nastawione na kibica. to sie robi olbrzymim problemem tego klubu, wladze probuja zrobic maszynke do pieniedzy, a kibice nie maja nic do gadania, a to ze bedzie mniej kibicow, to wcale im nie przeskadza, , bo co to za problem zmniejszyc trybuny? zaden, a zapewniam ze gdyby stosunki klubu z kibicami byly dobre to na meczach bylo by o wiele wiecej widzow, ale ich to nie obchodzi, daja ceny z kosmosu i jest ok, a moga sobie na to pozwolic bo wplywy z karnetow i tak zapewne nie sa duze a klub jest nastawiony na inny rodzaj zysku, na troche inny rynek. a niech wkoncu to zrozumia ze klub jest dla KIBICOW. pod wzgledem mentalnosci to powinni sie wiele uczyc np od takiej barcelony, tam kazdy mecz to wydarzenie to wielkie swieto pelne trybuny wielkiego stadionu- poprostu bajka, i ja wlasnie chcialbym zeby tak tez bylo w turynie. a zmniejszenie stadionu wiele nie pomoze tylko pokazuje do czego dazy klub. zapewne wiele osob sie ze mna nie zgodzi, ale to jest moje prywatne zdanie
wszystkie drogi prowadza do... TURYNU!
- rokfor
ADU ja sie zgadzam, to nie zmierza w dobrym kierunku to moze byc pierwszy krok JUVE ktory pogorszy tylko sytuacje w klubie, a chodzi mi o to ze przez takie zmniejszenie stadionu poprostu klub moze stracic na marce w Europie i na swiecie.
według mnie duzy klub=duzy stadion tak jest ze wszystkimi gigantami w swiecie futbolu...
Faktycznie moze warto wybudowac nowy stadion gdzies w centrum miasta co pozwoliłoby na zwiekszenie frekwencji ale nie kosztem zmniejszenia o polowe stadionu, na poczatku mowiło sie ze stadion bedzie miał pojemnosc 50tys a teraz 35 to stanowczo za mało jak na duzy klub...
A ceny biletow takze powinny sie zmniejszyc bo na tym traci bardzo duzo widowisko...bo finanse sa pewnie równe jesli jest 25tys ludzi i sa drogie bilety, ale kiedy byloby 50 tys i cena o polowe nizsza to tylko bysmy skorzystali na tym my sami kibice, a budżet klubu nie uległby zmniejszeniu...
...mam nadzieje ze sie ze mna zgadzacie...
według mnie duzy klub=duzy stadion tak jest ze wszystkimi gigantami w swiecie futbolu...
Faktycznie moze warto wybudowac nowy stadion gdzies w centrum miasta co pozwoliłoby na zwiekszenie frekwencji ale nie kosztem zmniejszenia o polowe stadionu, na poczatku mowiło sie ze stadion bedzie miał pojemnosc 50tys a teraz 35 to stanowczo za mało jak na duzy klub...
A ceny biletow takze powinny sie zmniejszyc bo na tym traci bardzo duzo widowisko...bo finanse sa pewnie równe jesli jest 25tys ludzi i sa drogie bilety, ale kiedy byloby 50 tys i cena o polowe nizsza to tylko bysmy skorzystali na tym my sami kibice, a budżet klubu nie uległby zmniejszeniu...
...mam nadzieje ze sie ze mna zgadzacie...

- Skierosiek
- Juventino
Dobry pomysł z tym stadionem...będzie pełny..Delle Alpi był za duży..wybudowany z myślą o mistrzostwach świata ..nowy obiekt będzie napewno bardziej funkcjonalny...fajnie fajnie
..a ilość miejsc..skoro przychodzi 25 tysięcy to bez sensu budowac stadion na 50 tysięcy..te 35 będzie spoko...jak coś to wykombinuję z 10.000 miejsc..weźcie pod uwagę że mimo że jesteśmy zespołem klasowym..zawsze połowa stadionu jest pusta...a renowacja i dbanie o te wolne wiejsca tesh kosztuje..więc klub chce skończyć dopłacanie do interesu..nei rozumiem porównywania do Barcy..tam jest inna mentalność..inni ludzie...włosi to inny naród...a przebudowa starego stadionu wyszłaby za drogo..lepiej nowy postawić..jej co ja będę tłumaczył..zobaczycie jak postawią..będzie git

- Micassa
- Juventino
wg mnie to jest smieszne!!!!
35 tys to zdecydowanie za malo nawet jesli powyzej 60 tys kibicow przychodzi tylko na najwazniejesze mecze. Moze teraz jak trybuny beda blisko murawy kibice beda przychodzic w wiekszych ilosciach. A pozatym to za dobry klub by miec tak maly stadion...........
posdro!!!!!!!!
35 tys to zdecydowanie za malo nawet jesli powyzej 60 tys kibicow przychodzi tylko na najwazniejesze mecze. Moze teraz jak trybuny beda blisko murawy kibice beda przychodzic w wiekszych ilosciach. A pozatym to za dobry klub by miec tak maly stadion...........
posdro!!!!!!!!
- Cyrklus
- Juventino
Czy 'Działacze' robią na złość kibicom? Przecież gdy ogłosili, że stadion ma mieć lekko ponad 40 tys. to Ci złożyli podanie z ponad (Uwaga!) 60 tys. podpisów o powiększenie liczby miejsc do przynajmniej takiej liczby. A tu dwa razy ją pomniejszają? Wydaje mi się poza tym, że swoje ręce będzie maczał w tym Związek Piłki Nożnej we Włoszech. Bo żeby ubiegać się o organizację Mistrzostw (jakichkolwiek) potrzebny jest stadion z ponad 41tys. miejsc siedzących, więc taki 'rezerwowy' obiekt w Turynie by się przydał.
W moim mniemaniu na razie dużo się gada a mało robi. Jeśli ruszą pracę to wtedy uwierzę w cokolwiek.
W moim mniemaniu na razie dużo się gada a mało robi. Jeśli ruszą pracę to wtedy uwierzę w cokolwiek.
Marcello Lippi ritornare!
- DamKam
- Juventino
No nareszcie sa jakies konkrety i klub sie wypowiedzial na ten temat !!!! Tylko szkoda ze jakiegos projektu nie podali, ale moze kiedys bedzie na oficjalnej...
Co do tego 35 tys- no coz. Sa dwa wyjscia:
- albo mamy duzy stadion, ktory swieci pustkami
- albo sredniej wielkosci, ktory mam nadzieje bedzie zawsze... no moze prawie zawsze wypelniony
Co do tego 35 tys- no coz. Sa dwa wyjscia:
- albo mamy duzy stadion, ktory swieci pustkami
- albo sredniej wielkosci, ktory mam nadzieje bedzie zawsze... no moze prawie zawsze wypelniony
- DamKam
- Juventino
- majkel89
- Juventino
nie podoba mi sie fakt ze pojemnosc stadionu nie bedzie przekraczac 35 tys. miejsc :? klub o takiej tradycji i renomie jak Juve zasluguje na cos wiekszego. Jesli tym razem zbudowaliby stadion blizej centrum miasta to podejrzewam ze wiecej kibicow regularnie przychodziloby na spotkania. Sami pomyslcie, teraz mecze z takimi zespolami jak real nie beda mialy tego samego smaczku... . Przyznam szczerze ze widok pelnego delle alpi jest czarujacy :-D , choc zdarza sie to wlasnie wylacznie przy okazji najwiekszych meczy, takich jak ten. Tym razem nie bedzie tej zmiekczajacej sily pelnego stadionu alpejskiego
.
No ale coz....co ma byc to bedzie, przynajmniej stadion bedzie wlasoscia zespolu :-D .

No ale coz....co ma byc to bedzie, przynajmniej stadion bedzie wlasoscia zespolu :-D .
don't care about sunshine when Juve looses...
- Czark
- Juventino
Mnie w rónym stopniu co zbyt mała (według mnie) pojemność stadionu niepokoji (czyt. bulwersuje) (mam nadzieje że to tylko pogloska) wiadomośc o tym że nowy stadion ma nosic nazwe sponsora. Przepraszam ale takie zagranie bardziej mi pasuje do Realu albo Chealsy a nie do Juventusu. Klub z takim umiłowaniem tradycji nie powinien przeksztalcac sie w maszyne. Takie posuniecie na pewno nowych fanów mu nie przysporzy.
- Vojtimar
- Juventino
Z tego artykułu na juve.pl wychodzi na to, że to będzie rekonstrukcja Delle Alpi. Stadion nie jest dobrze położony, ale jak go ulepszą to może zacznie przychodzić więcej kibiców? No i jak już pisałem, mam nadzieję, że nie będzie taki jak Highbury, który przez wybudowanie trybun baaardzo blisko płyty boiska sprawia wrażenie dosyć małego. Oby tak się nie stało.
Z Juve na dobre i złe!