Giraudo:'Budujemy nowy stadion dla Juventusu'

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
alek-x

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 16:19

Za dwa lata piłkarze Juventusu Turyn będą rozgrywać swoje spotkania na supernowoczesnym obiekcie. Administrator Bianconeroch Antonio Giraudo przyznał, że niebawem rozpocznie się budowa nowego obiektu.

"Niebawem powinniśmy rozpocząć budowę nowego stadionu. Prace będą trwały około dwóch lat. Pojemnośc obiektu nie będzie przekraczała 35 tyś miejsc. Mogę zapewnić, ze na nowym stadionie trybuny będą bardzo blisko boiska."- stwierdził Giraudo.

http://pilka.pl/?mid=1&show=25969

Czyli juventus nie bedzie przebudowywał DelaAlpi?

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 16:49

Tak. Ciekawe czemu nie chcą przebudowywac Delle Alpi...
Dobrze, ze murawa bedzie blisko boiska, bo to jest o wiele lepsze rozwiązanie dla kibiców jak i dla piłkarzy, poniewaz o wiele więcej osób będzie przychodzic na mecze Juve. Ciekawe jak go nazwą?
Stadio Air Concord de la Arabia? :? Bo jakas firma zasponsoruje budowę? Wypadałoby jakos uhonorować rodzinę Agnellich za to co zrobili dla Juventusu. Miejmy nadzieje, ze nowy stadion, czy tez ten przebudowany zostanie odpowiednio nazwany...

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 16:58

Nigdzie nie jest powiedziane, ze ten nowy stadion to nie bedzie nowe delle alpi. Nie mam nic przeciwko 35 tysiacom, ale jezeli pozbeda sie ultrasow, to Giraudo bedzie dla mnie kompletnym pajacem...

aleksander1986

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 17:02

Stadion Delle Alpi nie mogą przebudować bo nie należy do Juventusu,tylko do miasta.
Co do budowy stadionu to jestem za.Nareszcie bedziemy mieli własny stadion.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 17:16

35 -tysięcy hmm bardzo dobrze skoro na mecze przychodzi raptem 25 tysięcy osób to moze w końcu będzie jakaś oprawa i station prznajmniej na 3/4 pełen , wydaje mi się że będzie to stadion przybliżony do tych angielskich obiektów! , w sumie to sie nie dziwię kibicom trybuny od murawy dzieli bardzo szeroka bierznia więc po co maja wytęrzać oczy a i tak nic nie zobaczeć jak mogą sobie w TV spokojnie oglądnąć , napewno na pierwszy mecz na nowym obiekcie będzie fuul bo każdy będzie chciał stadion zobaczeć , a potem wszystko będzie stopniowo malało :wink:

Iver.pk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 17:35

Wojtom pisze:Dobrze, ze murawa bedzie blisko boiska
:lol: :lol: Dobre Wojtom :lol: Ja tez sie ciesze ze murawa bedzie blisko boiska bo inaczej ciezko by sie gralo :wink:

A co do tematu to sadze ze tak drastyczne zmiejszenie pojemnosci stadionu radykalnie wplynie na zwiekszenie ceny biletow i pewnie o to jest caly szum w zwiazku z tym stadionem. Przeciez wiemy ze na Del Alpi i tak bilety nie sa za tanie i to takze jest przyczyna niskiej frekwencji na meczach. Ja mam nadzieje ze ten nowy stadion bedzie tak jak napisal Pelson bedzie w stylu tych angielskich(tzn bez tych "siatek" odgradzajacych boisko od trybun) ale obawiam sie ze w przepisach w Serie A jest zakaz budowych takowych stadionow ze wzgledu na bezpieczenstwo-ale moze sie myle...

Kostek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 17:35

Tak naprawde większość z nas odkąd kibicuje Juve to ten grał na Delle Alpi jednak co starsi kibice nigdy za nim nie przepadali , jego historia nie jest przecież wcale taka długa ma ledwie 15lat... a nowy stadion bedzie napewno dobrym rozwiązaniem , jeśli bedzie wybudowany gdzieś w centrum miasta , to raczej kompletów na meczach nie zabraknie , 35tys. miejsc to w sumie nie jest duża liczba , mi osobiście zawsze marzyło się by na derbach Juve - Torino stadion wygladal jak San Siro na derbach Mediolanu , cóż niemożna miec wszystkiego...

Obrazek
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 17:49

Wojtom pisze:Ciekawe czemu nie chcą przebudowywac Delle Alpi...
Jak wiemy Delle Alpi jest na obrzeżach miasta i na stadion jest utrudniony dojazd. Może nowy będzie w bardziej przystępnym miejscu?

Bardzo dobrze, że Juventus zdecydował się na budowę nowego stadionu. To co dzieje się na Delle Alpi to według mnie kpina. Na meczach tak wielkiej i sławnej drużyny jest tylko po kilka tysięcy widzów. Miejmy nadzieję, że razem ze zmianą stadionu znikną również te problemy.
Wojtom pisze:Ciekawe jak go nazwą? Stadio Air Concord de la Arabia? :?
Też tego się boję :roll: . Arsenal już podpisał kontrakt, że stadion będzie nosił nazwę jakiś linii lotniczych. Miejmy nadzieję, że w Turynie do czegoś takiego nie dojdzie.

:roll:
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 18:53

Więc tak: W sumie to konstrukcja stadionu Alpejskiego jak najbardziej mi sie podoba. Nie da sie ukryć, że wizualnie Delle Alpi spełnia oczekiwania, co z tego skoro stadion= kibice. A u nas jak wiemy, jedno nie łączy sie z drugim :? Największymi mankamentami Delle Alpi jest oczywiście bieżnia, a za tym idzie wręcz fatalna widoczność. Nie da się też ukryć, że liczba miejsc jest o wiele przesadzona. Ceny biletów też podobno niezbyt imponujące.

Co do nazwy stadionu. Narazie cieżko nam cokolwiek prorokować. Wiem jedno, jeśli stadion będzie nosił nazwę, w ogóle nie związaną z historią JUVE, może to spowodować frustrację naszych tifosich. Jak wiemy stosunki kibice- klub i tak już są napięte, więc po co pogarszać sytuację?

Co do miejsc. No ja jestem zdecydowanie zniesmaczony tak drastycznym obniżeniem liczby miejsc. Co jak co ale 35 tys. to naprawdę mało. Ja wiem, że teraz średnio na mecze przychodzi 20 tys. ale spójrzymy z innej strony. Teraz ludzi zniechęca widoczność, skoro teraz stadniom ma ,żyć'' dzieki kibicom, powinni oni mieć większe pole do popisu. to kolejny punkt, który może zbulwersować naszych fanatyków. A za tak małą liczbą miejsc idzie cena biletów....czyli kolejny pretekst do konfliku na lini kibice- klub.
Chciałbym oglądać cudowne oprawy wykonane przez naszych tifosich, ale czy to realne....? :roll:

Obrazek
Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 19:10

Iver.pk pisze:
Wojtom pisze:Dobrze, ze murawa bedzie blisko boiska
:lol: :lol: Dobre Wojtom :lol: Ja tez sie ciesze ze murawa bedzie blisko boiska bo inaczej ciezko by sie gralo :wink:
Oczywiscie przejęzyczenie :wink: Masełko maślane wyszło, ale wszystko przez to, ze szybko pisałem, a chodziło mi o rzecz oczywistą, o to, że płyta boiska będzie się znajdowac bliżej trybun. :wink:

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 19:39

Jeśli będzie podibny do stadionu Arsenalu to nie najlepiej. Moim zdanim Highbury jest małe. Może dlatego, że trybuny są BARDZO BLISKO boiska. W nowym stadionie wystarczy trochę je zbliżyć to powinno być dobrze. 35 tys, to mało. Co prawda na Juve przychodzi mało kibiców nie wiadomo czemu, ale 35 tys to za mało na normę europejską. Ważne jednak, że wogóle się za to zabrali.

Z Juve na dobre i złe!
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 19:44

Marcin (Chester) pisze:Jeśli będzie podibny do stadionu Arsenalu to nie najlepiej. Moim zdanim Highbury jest małe. Może dlatego, że trybuny są BARDZO BLISKO boiska..
Dokladnie, mam nadzieje ze az tak blisko nie zrobią.Wystarczy spojzec na transmisje, kamera jest strasznie blisko piłkarzy.
Mi sie to nie podoba, mam nadzieje ze az tak nie bedzie :evil:

krzysiekjuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 19:49

z tego co wiem to Stadion Alpejski jest wydzierzawiony przez JUVe od miasta na 99 lat.Umowe podpisano pare lat temu(ok 4-5lat) a JUVe dalo ze 25mln euro . Ja jestem zdania ze nowy stadion jest potrzebny , a jego pojemnosc powinna wynosic przynajmniej 40tys. miejsc. !!! Przeciez na nowy obiekt bedzie przychodzic duzo wiecej kibiców ,gdyz bedzie na nim dobra widoczosc .35 tys. to zdecydowanie za malo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 20:03

No to dobrze że chcę budować nowy stadion. Delle Alpi nie mogę przbudowac bo nalezy do miasta. Bardzo dobrze, że trybuny będą blisko boiska, może w końcu kibice będą zadowoleni i zobaczymy piekny doping. Ciekawy jestem nazwy stadionu, słyszeliśmy o Stadio Nike itp. Milan ma Giuseppe Meazza (wiem że źle napisałem :P) to my powinniśmu jakoś uchonorować rodzinę Agnellich.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2005, 20:20

Z wypowiedzi Giraudo można by wnioskować, iż Juventus planuje budowe całkiem nowego obiektu. Kto wie... a może budowa 35 tysiecznego stadionu od podstaw jest bardziej opłacalna niż przebudowa Della Alpi ? :roll:
Jeżeli stadion ulokowany zostałby w centrum miasta co byłoby na reke kibicom to czemu nie :wink: aczkolwiek Juventus chyba nie po to nabywał Della Alpi na 99 lat na własność, aby teraz budować nowy stadion :wink:
Co do tej pojemności to również mnie to troszke niepokoi. Zgadzam sie z tym, że u nas i tak nigdy nie ma całego stadionu, ba często nawet połowa miejsc nie jest zapełniona, ale jednak gdyby przebudowany obiekt był bardziej "na ręke" kibicom to może wkońcu przychodziłoby ich więcej na mecze... Eh mam nadzieje, ze włodzże Juve wiedzą co robią... :?

ODPOWIEDZ