Jakie horrory ogladacie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:29

IGI pisze:
Jaro pisze:Największe emocje jak dotychczas wywołała u mnie "Klątwa" ("The Grudge") którą mogew gorąco polecić amatorom strachu.
Hmmmm, raczej bym nas (mnie i BOOM'a) amatorami nie nazwal,...

Hehehe-"amatorzy strachu" to przenośnia... :wink: ogólnie mówi się tak o ludziach lubiących się bać :)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
EDIT:

Biggi- http://thepiratebay.org albo http://www.vip-torrents.com/
Ostatnio zmieniony 09 lutego 2005, 16:54 przez Jaro, łącznie zmieniany 2 razy.

BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:52

A wlasnie, jak ma ktos zrodlo z ktorego mozna by sciągnąć The Saw niech poda (np. torrent)

J1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 17:07

ja tam lubię horrory/thrillery... najbardziej podchodzą mi filmy na podstawie książek S. King'a... Carrie, Sztorm Stulecia, Lśnienie... jeżeli chodzi o The Ring, to dla mnie jest to beznadzieja... może dlatego, że moje oczekiwania były ogromne po recenzjach w mediach, oraz moich znajomych... w każdym razie mocno się zawiodłem... wspomnieliście także o Saw... jak dla mnie jeden z najlepszych thrillerów ostatnich lat... <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> łamigłówka... do samego końca film trzyma w napięciu...

Obrazek
Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 17:49

Polecam Dark Water ma swietny klimat zblizony troche do The Ringu.
Najnowsza wersja Teksanskiej Masakry Piła Mechaniczna tez jest niczego sobie, ze starszych Milczenie Owiec.

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
Dejwid23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 18:25

IGI pisze:Wiec obok "The Saw" to glowny faworyt do spedzenia wieczoru z nami =)
Według mnie The Grudge jest w porównaniu do The Saw co najmniej średni, mnie się ten film wogóle nie podobał czego nie moge powiedzieć o "Pile" którą bardziej polecam obejrzeć!

Włochom gratulujemy JUVENTUSU
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 18:40

@ IGI: po obejrzeniu filmu ("The Saw") polecam Ci wpasc na stronke: http://www.sawmovie.com/..

Zrobiona w bardzo fajnym klimacie, polecam ja wszystkim, ktorym film sie podobal, mozna jeszcze raz "przezyc wszystko" od nowa... :roll:

"Let the game begin..." :twisted:

juvepiotr18(stare)

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 18:51

Fajne horrory ktore ostatnio ogladąłem to klątwa oraz saw tylko co do saw bym sie kłucil ze to horror ale polecam te dwa filmy:p

Pozdro Dla kibiców CRACOVII Oraz Ich Zgód

pajzano

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 18:54

Kilka moich uwag:
1. O filmie "Saw" słyszałem i czytałem wiele dobrego. Bardzo chcę go zobaczyć, bo to ponoć świetny thriller. Niestety, nie będę mial pelnej frajdy z ogladania tego filmu, z prostego powodu. Otóż wszedłem sobie kiedyś na filmowe forum Cinemy, a tam jakiś ****** założył temat w tytule którego napisał kto jest mordercą :evil: Gdybym goscia dorwał, chyba bym pociał piłą mechaniczną. Mimo wszystko chcę ten film obejrzeć, ale pełnego zaskoczenia niestety mieć już nie będę :x Nie będę zdradzał tego, co się dowiedziałem dzięki "życzliwemu", ale rzeczywiście, fakt, kto jest mordercą, to duże zaskoczenie.
2. Moje ulubione horrory to: "Krąg" (amerykański, nie japoński - ogladałem go w silver screenie i wbił mnie w fotel, na żadnym filmie tak się nie bałem), "Koszmar z ulicy Wiązów", "Phantasm" (mało znany w Polsce, ale naprawdę fajny, raczej nikogo nie zdola porządnie wystraszyć, ale ma doskonaly klimat i świetną, pokręconą końcówkę - w sensie nie wiemy, co było prawdą, a co snem), "Piątek 13ego" (nie lubię slasherów, ale ten film mi się wyjątkowo podobał, kolejne części słabiutkie i wtórne, a juz częsci od 5 wzwyż to totalna żenada), "Blob", "Coś", "Laleczka Chucky" (gdy byłem mały obejrzałem 2 część i nie mogłem po niej spać przez pół nocy), "Teksańska masakra piłą mechaniczną" (remake z 2003 roku, który w mojej opinii jest 10 razy lepszy niż słabiutki oryginał - wbrew temu, co uważa większość), "Evil Dead" 1, 2 i 3 (stricte horrorem jest tylko pierwsza część, ale wszystkie mają dla mnie niesamowity klimat, bardzo cenię te filmy, a Ash po prostu wymiata), "28 dni później", "Cabin fever" (wbrew temu co sądzą niektórzy, jest to dla mnie jeden z najlepszych horrorów, jakie powstały, zdaje się, że klimat zbliżony do Evil Dead - leśna chatka - tak mnie zauroczył).
3. "Martwica mózgu" to nie horror, to film gore zrobiony dla jaj i zgrywy. Oglądając go, świetnie się bawiłem (doskonala komedia :D ), i muszę przyznać, że na żadnym innym filmie nie widziałem tak krwawych scen. Mnie się ten film podobał, ale nie wszyscy lubią tego typu poczucie humoru :-D

You may know the name, but the game has changed. - Police Story (1985)
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 19:07

pajzano pisze:Nie będę zdradzał tego, co się dowiedziałem dzięki "życzliwemu", ale rzeczywiście, fakt, kto jest mordercą, to duże zaskoczenie.
Ciekawa rzecz bo mordercy wcale nie ma. Ten gosc nigdy nikogo nie zabil, wiec tak generalnie morderca nie jest, tylko wkrecal swoje ofiary w te zakrecone lamiglowki...
Ale skoro wiesz, to nawet nie sugeruj, film bedzie ciekawszy. Wlasnie kolejny raz go ogladam 8)

Bany_DG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 20:57

Ja jako fan kina grozy z czystym sumieniem moge polecic filmy :
"Lśnienie" Obie wersje tv i kinówka - Świetny film 3 bohaterów Ojciec Matka i Syn w hotelu Overlook akcja toczy sie niemal 3 godziny w wersji tv a w kinówce gra Jack Nicholson
"Koszmar z ulicy wiazów" Freddy Kruger mówi sam za siebie nie polecam częsci nr 4,6 za to 1,3,7 to klasyki
"Dzieci Kukurydzy" Piękna seria o mordujacych dzieciach , mimo wszytko fil jest aprawde straszny
"Piątek 13-stego" Tylko niektóre częsci z 13 filmowej serii, Jason Voorhees i jego wielka słynna maczeta w sensie taki nóż :lol:
"Blair Witch Project" Tylko 1 część opowieść w której 90% filmu kręcą aktorzy a samo zakończenie jest cudne, film najlepej oglada sie w nocy
"Candyman 1,2,3" Po obejrzeniu filmu niewielu stanie przed lustrem i wypowie jego imie 5 razy... Wspaniała mieszanka Thrilleru i Horroru
"Haloowen" Cała seria o Mike'u Meyersie; Cichym Killeru
"Laleczka(a raczej laleczek[on])" Chuky"Jeden z moich 1 obejrzanych Horrorów , teraz bawi kiedys straszył
"Władca Lalek" Podobna historia jak z Chukim
Kilka filmów Alfreda Hitchocka z "Ptakami"na czele
Nie lubie i nie polecam filmów typu Dentysta Noc żywych trupów Evil dead to sa niesmaczne żarciki "na własna odpowiedzialność"
Z ostatnio obejrzanych filmów zainteresowały mnie obie częsci "Smakosza" a Nowa wersja "Teksańskiej Masakry..." nie przypadła mi do gustu :wink: Pozdrawiam 8)

Bury88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 21:42

Co do Smakosza to koledzy mi opowiadali ze jest super, niektorym moze sie podobac ale mnie troche rozczarowal jak zobaczylem jak mu wyrastaja skrzydla :? Drugiej czesci jakos nie chce mi sie ogladac :| Duzo lepsza moim zdaniem byla Klątwa to byl dopiero horror. Jak ktos jeszcze nie widzial - polecam :!: :!:

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 22:10

mnowomiejsky pisze:Jesli chodzi o filmy, ktore trzymaja w napieciu i podobaja mi sie (choc niekoniecznie nazwalbym je horrorami)- "Final Destination", "The Saw" (swietny :!:, polecam :) ),
jestem podobnego zdania. "Saw" oglądałem i trzymał w napięciu do końca. przyznam się, że nie spodziewałem się takiego zakończenia (nie będę pisał o zakończeniu, bo nie chcę psuć frajdy tym, którzy jeszcze filmu nie widzieli). "Oszukać przeznaczenie" (obie części) też niczego sobie, ale pierwsza część wydaje mi się lepsza.

najgorszy z "horrorów" jaki oglądałem to "Teksańska masakra piłą mechaniczną". totalna kaszanka. nie warto na to czasu tracić. badziew jakich mało...

PS. jeśli się poznam z kimś z JP, to na spotkanie nie przynoście ze sobą brzeszczotów 8)

Vicente10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 22:22

Najlepsze horrory to: The Ring, Obcy(wszystkie 4 czesci :)), Final Destination1,2, Koszmar z Ulicy Wiązów (wszystkie czesci mi sie podobaly), Koszmar następnego i minionego lata, Piła, Krzyk 1,2,3, Droga bez powrotu(Zły skręt), Teksańska masakra piłą mechaniczną!! i wiele wiele innych - te filmy naprawde mi sie podobaly!! pzdr!!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 22:30

Juventin pisze:"Blair Witch Project" Tylko 1 część opowieść w której 90% filmu kręcą aktorzy a samo zakończenie jest cudne, film najlepej oglada sie w nocy
O w morde jak moglem o tym zapomniec! Rewelacja. W ogole film i otoczka, jaka zrobili wokol niego. W filmie nic nie widac, a przeraza momentami mocno... dziala na psychike, rezyserzy cel osiagneli :roll: Potem czytalem o wszystkim co zwiazane z tym filmem- nie wiem czy wiecie ale tych troje aktorow wywiezli de facto z ich miejsca zamieszkania na ok 3 miesiace bodajze i upozorowano falszywe sledztwo, ze niby ich na serio szukaja.. to musialo byc dla mieszkancow tego miasta niezle przezycie... => http://www.blairwitch.com/aftermath.html.

Co do drugiej czesci- poroniona :? Psuje caly wizerunek Blair witch Project, beznadziejnie ze to fabularny i z muzyka. I w ogole mnie nie przerazal. A raczej zenowal, ze w porownaniu z pierwsza czescia ta byla taka beznadziejna... :evil:

Shadow_Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 22:57

mnowomiejsky pisze:Ciekawa rzecz bo mordercy wcale nie ma. Ten gosc nigdy nikogo nie zabil, wiec tak generalnie morderca nie jest, tylko wkrecal swoje ofiary w te zakrecone lamiglowki...
Ale skoro wiesz, to nawet nie sugeruj, film bedzie ciekawszy. Wlasnie kolejny raz go ogladam 8)
hehe, wiesz co? Gdybym nie ogladal tego filmu to bym Cie pociapal brzeszczotem :P
Wracajac do tematu... co do filmow 'straszaco-trzymajacych w napieciu' to ostatnio u mnie rzadzi wlasnie Brzeszczot :D
Jesli np. chodzi o bohatera to uwielbiam filmy z hrabia w roli glownej... czyli wszelakie filmy z "Dracula" w tytule :)
Co mozecie powiedziec o "Blair Witch Project"? Zamierzam sobie obejrzec, tylko po ostatnich "smiechawach" nie wiem czy nie szkoda limitu :roll:
A co do Smakosza to... calkiem dobra komedia :D (Bury88 - Twoi koledzy jak to ogladali to chyba najpierw wypalili fajke pokoju :) )

ODPOWIEDZ