Jakie horrory ogladacie?

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
BOOM

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:07

Chcialbym dowiedziec sie jakie horrory najbardziej podobaja sie kibicom juventusu, ale takze i innym kibicom ;p

Ja lubie ambitne horrory trzymajace w napieciu do konca (typu THE RING). Horrory polegajace na ciaglej krwawej jadce mnie poprostu rozsmieszaja ( a horror ma straszyc nie? ;p )

Ciekawy jestem jakie wy lubicie horrory.

P.S mozecie tez polecac jakies horrory warte obejrzenia ;p sam szukam jakiegos dobrego ( czesto ogladam horrorki z moim bratem IGI`m i ciezko nam znalezc horror z ktorego bysmy sie nie smiali, zamiast czuc lekki dreszczyk. Narazie nasze oczekiwania spelnil tylko wspomniany juz THE RING. A horrorki z ktorych mielismy polewke lub na nich zasnelismy to np. 13 duchow; dreamcatcher -tych naprawde odradzam ogladac ;p )

A wiec piszcie.................................. :D

Obrazek
Jędruś

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:14

Nagłupszy gatunek filmu według mnie to właśnie horrory, głupota, głupota i jeszcze raz głupota.Owszem, oglądałem, jak miałem 5 lat.Filmy nudne i najczęściej bezensowne.

tomcatmi6

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:29

Najlepszymi horrorami jakie ogladalem byly zdecydowanie Evil Dead 1 i 2, ten film ma taki klimat:D ogladalem go u kolegi w nocy to wracajac do domu bylem dziwnie poddenerwowany ;) . Goraco poelcam mimo ze film ma juz troche lat to potrafi przestraszyc. Ogladac tylko w nocy i najlepiej samemu;D. goraco polecam
pozdr
PS> Motywy Necronomiconu w 2 rzadza, jesli ktos czytal proze Lovecrafta i zna cokolwiek zwiazanego z Zew Chtulhu to ebdzie wiedzial o co chodzi:D.

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:32

Horrory sa niezle o ile sa dobrze zrobione. Ja zbyt wielu nie obejrzalem, ale z tych co obejrzalem moglbym podzielic ich na kilka kategorii... :roll:
Niektore filmy sa nazwane horrorami, ale ja je za takie nie uwazam.. Przykladem jest np. "Mumia"- sklasyfikowano ten film jako horror, ale mimo ze mi sie podobal, za horror bym go nie uznal. :|
Tak samo "The Ring"- film swietny, ale bardziej psychologiczny niz horrorowaty..
A kiedys mialem nieprzyjemnosc ogladac film "Brain Dead" (czy cos w tym stylu). O Boze drogi, chyba ja bym zrobil lepszy horror.. Wszystko jest tam takie sztuczne i naciagniete ze wola o pomste do nieba... :)
Jesli chodzi o filmy, ktore trzymaja w napieciu i podobaja mi sie (choc niekoniecznie nazwalbym je horrorami)- "Final Destination", "The Saw" (swietny :!:, polecam :) ), "The Mothman Prophecies" itp... wiecej nie pamietam chyba.. :roll:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:32

O ile "Psychoze" Hitchocka mozna nazwac horrorem jest ona jedym z najlepszych filmow jakie w moim zyciu obejrzalem :>

Trzymajaca w napieciu od poczatku do konca, zaskakujace zakonczenie, wspaniala rezyseria i gra aktorska a na deser muzyka ktora jest cudem calego filmu.Nadaje mu niespotykany klimat ktorego w dzisiejszych jedynie "krwawych" horrorach nie zobaczymy :]

Bedziecie mieli okazje, ogladajecie a napewno nie pozalujecie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:39

BOOM pisze:Chcialbym dowiedziec sie jakie horrory najbardziej podobaja sie kibicom juventusu, ale takze i innym kibicom ;p
Jędruś pisze:Nagłupszy gatunek filmu według mnie to właśnie horrory, głupota, głupota i jeszcze raz głupota.Owszem, oglądałem, jak miałem 5 lat. Filmy nudne i najczęściej bezensowne.
Omg :/ Nie ogladasz to sie nie wypowiadaj, albo przynajmniej rozwin to jakos :) Bo nabijaczy nie lubie... A ten post nie wiem czemu mial sluzyc :? Ja np. lubie poczuc dreszczyk emocji, ogladajac caly czas 3majacy w napieciu horror. Na razie The Ring spelnil moje (i nie tylko) oczekiwania :) Otoz film ten zaprzecza, tym ktorzy kojarza horror tylko z krwia i bezsensowna fabula. Owszem nie kazdemu musi sie od razu podobac :twisted: Ostatnio duzo osob polecalo mi film: "Saw" co jest chyba bardziej Thrillerem, ale mozna sie bac 8) Czy ktos moze mial przyjemnosc obejrzec ? Jak tak to czekam na opis wrazen :D

Edit: Hehe mnowomiejsky nie widzialem Twojego posta jak to pisalem :) Kolejna osoba poleca "Saw" - chyba cos w tym jest =)

Obrazek
BIGGI

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:45

mnowomiejsky pisze:Ring"- film swietny, ale bardziej psychologiczny niz horrorowaty..
A kiedys mialem nieprzyjemnosc ogladac film "Brain Dead" (czy cos w tym stylu). :
Brain Dead = Martwica Mózgu - Oglądałem,ale mialem zieje :lol:
I nie zgodze sie z opinią ze horrory to najgłupszy gatunek (ale opinie kazdy moze miec jaka sie podoba oczywiscie).
Rodzaj ten jesli jest HORROREM PSYCHOLOGICZNYM na prawde potrafi byc dobry.
Przykładem moze byc Ring gdzie nie leje sie krew strumieniami i nikt nie lata bez rąk a trzyma w napięciu cały czas.
Ogolnie lubie wlasnie te japońskie filmy gruzy (Ring,Klątwa Ju-On,i cos tam o łazience itp).
A bardzo lubie Laleczke Chucky :twisted: :twisted: ktora byla moim drugim obejzanym horrorem zaraz po Evil Dead 1
Motywy Necronomiconu w 2 rzadza, jesli ktos czytal proze Lovecrafta i zna cokolwiek zwiazanego z Zew Chtulhu to ebdzie wiedzial o co chodzi:D.
Filmu nie oglądałem ale niedlugo bede miał książke zmarłego prawa, bo interesują mnie te klimaty :wink:

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:48

IGI pisze:Ostatnio duzo osob polecalo mi film: "Saw" co jest chyba bardziej Thrillerem, ale mozna sie bac 8) Czy ktos moze mial przyjemnosc obejrzec ? Jak tak to czekam na opis wrazen :D
mnowomiejsky pisze:Jesli chodzi o filmy, ktore trzymaja w napieciu i podobaja mi sie (choc niekoniecznie nazwalbym je horrorami)- "Final Destination", "The Saw" (swietny :!:, polecam :) ), "The Mothman Prophecies" itp... wiecej nie pamietam chyba.. :roll:
Nie czytasz dokladnie :D Film jest swietny, bierz go w ciemno, gwarantuje Ci ze kiedy sie skonczy, wrosniesz w krzeslo, taki zaskakujacy koniec :roll: mnie normalnie zatkalo... Obejrzyj. Jesli chodzi o krotki trailer- prosze bardzo:

"Młody mężczyzna budzi się przykuty do rury w rozwalającej się piwnicy. Po drugiej stronie pokoju odkrywa innego przerażonego współ-uwięzionego człowieka. Na podłodze pomiędzy nimi leży martwy człowiek w kałuży krwi, trzymający w znieruchomiałej ręce pistolet kaliber 38. Żaden z mężczyzn nie zna przyczyny swojego porwania, chociaż coś ich łączy... obaj padli ofiarami sadystycznego mordercy. Na znalezionej w pokoju kasecie odsłuchują pochodzące od mordercy instrukcje oraz znajdują dwie piły ręczne, zbyt słabe, by przeciąć stalowe kajdany, ale wystarczająco mocne, by przeciąć nimi ciało i kości."

...ja bym nie nazwal tego pomieszczenia co prawda 'piwnica', ale to szczegol. Film obejrzyj koniecznie.

Wojtom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:52

Osobiście lubie sie czasami "pobać" i chętnie ogladam rownego rodzaju horrory jak i dobre thrillery, a często są one podobne, lub niemal takie same. Oczywiscie nie we wszystkich przypadkach.
Podobał mi się na przykład "Final Destination" czy tez "Oszukac przeznaczenie" po polsku. Jest on ciekawy, choc nie ma w nim jakis potworow. Z innych, to mogą byc starsze, typu Freddy Kruger, czy Laleczka Chucky. :) "Tozsamosc", "The Ring", "Halloween 20 lat pozniej", "Piątek 13" - to tylko częsc z tych, ktore ogladalem i mi sie podobały.

Pamiętam jeszcze jeden, jednak tytułu przypomniec sobie nie moge. Chodziło w nim o to, ze grupka ludzi chciala wywolac jakiegos ducha, trzymali rece na szklance i nie mozna bylo oderwac rąk, bo wtedy on sie uwolni. Jeden chlopak odskoczyl od stolu bo cos zobaczyl i duch zostal uwolniony i wstepowal w ciala innych. Tez mi sie film podobal, ale nie pamietam tytulu... :roll: :? Koncowka fajna, niby ze wszystko dobrze, glowny bohater idzie odwiedzic ojca w szpitalu psychiatrycznym(ktory uciekal przed laty wlasnie przed tym duchem) i obejmuje go i mowi "jak dobrze ze w koncu cie znalazłem" i oczy zmieniają mu sie wlasnie w takie, jak mial duch :twisted: i oczywiscie dzieje sie co ma sie stac :D i koniec :wink:

Lubie ogladac horrory, choc nie powiem, mam pozniej cykora jak gdzies, po ogladnieciu, mam isc w nocy albo cos w tym stylu :-D

Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere.
KOPEĆ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:54

jako wierny fan Thrillerów prosze Was abyście nie mylili Horrorów z Thrillerami :]

Ktoś tam wyżej napisał że oglądał "Saw"... Saw to typowy thriller.
Horrory z zasady bywają tępymi, krwawymi filmami z tanią fabułą.
Obecnie już nie kręci sie horrorów tylko wymyśla coraz to bardziej zawiłe i trzymające w napięciu thrillery :)

wErOn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 15:58

Najlepszy horror ? Oczywiście "TO" na podstawie książki genialnego mistrza horrorów - Stephena Kinga !
Mam ten film na video od około 5 lat i ciągle fajnie, a zarazem strasznie jest zobaczeć tego klauna, słaba, a raczej stara jakość nagrania filmu też nadaje klimat ;)
Świetny film ! Polecam 8)

(..)z każdą godziną, z każdą minutą uczę się ciebie człowieku.. z każdą sekundą i z każdą chwilą jestem głupszy(..)
Wolność i kapitalizm!
mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:03

KOPEĆ pisze:Ktoś tam wyżej napisał że oglądał "Saw"... Saw to typowy thriller.
Ja pisalem o "The Saw", ale ani razu nie powiedzialem ze to jest horror :roll: Nigdy bym go w ten sposob nie nazwal, oczywiscie ze jest to thriller. Co nie zmienia faktu ze film jest swietny.
BIGGI pisze:Rodzaj ten jesli jest HORROREM PSYCHOLOGICZNYM na prawde potrafi byc dobry.
Przykładem moze byc Ring gdzie nie leje sie krew strumieniami i nikt nie lata bez rąk a trzyma w napięciu cały czas.
I taki rodzaj tych filmow podoba mi sie najbardziej,nic dodac nic ujac Stary 8)

PS: @BOOM, widzisz, jaka dyskusja sie rozpetala? :D

Jaro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:03

mnowomiejsky pisze: A kiedys mialem nieprzyjemnosc ogladac film "Brain Dead" (czy cos w tym stylu).
Boshe...Twórcom gratulujemy Martwicy :shock: bardziej <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> filmu jeszcze nie widziałem...

Bądź co bądź mało jest perełek z gatunku horrory...Co bym polecił-na pewno "The Ring" trzyma cały czas w napięciu ale nie doprowadził mnie do panicznego strachu(no zobaczymy czy RING 2 to spowoduje).Największe emocje jak dotychczas wywołała u mnie "Klątwa" ("The Grudge") którą mogew gorąco polecić amatorom strachu.
Ciekawa była dla mnie również koncepcja filmu "Egzorcysta -Początek" który mimo że nie straszy to zaciekawia i gwarantuje miłe oglądania.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:12

Hehe, horrory. Zawsze ich unikałem jak byłem mały, bo po nich nigdy nie mogłem spać :-D . Jednym z horrorów, który pamiętam jest Laleczka Chucky. Fajny film. Ostatnio w kinie (jakieś pół roku temu) byłem też na jednym horrorze, ale nie pamiętam jak się nazywał. Była to kontynujaca jakiego starego horroru, ale tego tytułu nie pamiętam. Film się zaczynał jak córeczka weszła do sypialni rodziców i zabiła tate. Potem wszyscy uciekali przed zombie i wylądowali na jakieś wyspie. Nawet fajny film, tylko byłem na nim z klasą :roll: .
Dawno temu oglądałem też jakiś horror o pająkach i jak poszedłem spać poczułem coś na nodze :-D . Myślałem, że dostanę zawału :-D .
A za najlepszy film, który trzymał w napięciu (w sumie to nie wiem czy to horror czy thiller) uważam "Wiecznie mroźną zimę". Film stary, trupów mało, ale trzymał w napięciu :-D aż do samego końca. Aha jest jeszcze "Misery" (też nie weim czy to horror czy thiller czy coś jeszcze innego :wink: ).

:roll:
IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lutego 2005, 16:15

Jaro pisze:Ciekawa była dla mnie również koncepcja filmu "Egzorcysta -Początek" który mimo że nie straszy to zaciekawia i gwarantuje miłe oglądania.
Moze i film byl ciekawy, ale ogladalem go bedac sam w domQ po 1 i nie odczuwalem strachu, wiec to nie dla mnie :) A co do ciekawosci... niech Ci bedzie :) Nie zasnalem, a na nudnych filmach zazwyczaj tak robie :)
KOPEĆ pisze:Ktoś tam wyżej napisał że oglądał "Saw"... Saw to typowy thriller.
Nikt chyba nie napisal ze to jest horror, a co do "krwistosci" to podobnie jak wiekszosc lubie ogladac horrory psychologiczne :)
Jaro pisze:Największe emocje jak dotychczas wywołała u mnie "Klątwa" ("The Grudge") którą mogew gorąco polecić amatorom strachu.
Hmmmm, raczej bym nas (mnie i BOOM'a) amatorami nie nazwal, ale mimo wszystko czytalem pare opinii o tym filmie (wiekszosc pozytywna). Wiec obok "The Saw" to glowny faworyt do spedzenia wieczoru z nami =)

Edit. Wlasnie sobie przypomnialem, ze niedawno mialem nieprzyjemnosc obejrzec film "Dzieci kukurydzy". Moge smialo powiedziec, ze tandetniejszego filmu zrobic sie chyba nie da... Zero emocji, zero fabuly :? Film mogla umilic nawet fajna laska, a poza tym totalne dno :)

Obrazek
ODPOWIEDZ